slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποθήκη προϊόντων-μαϊμού βρέθηκε μέσα στην ΑΣΟΕΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για καταπάτηση του ασύλου!!!


Δεκαέξι αλλοδαποί συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της ΑΣΟΕΕ για την πάταξη του παρεμπορίου. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο πανεπιστήμιο, στους χώρους του οποίου ανακάλυψαν σάκους με προϊόντα-μαϊμού καθώς και άλλα ευρήματα.. Μερικοί από τους μικροπωλητές μπήκαν μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου, όπου αναζητήθηκαν από τους αστυνομικούς, μετά από εντολή που έδωσε ο......

Τον Βενιζέλο κατηγορεί ο ΠαπακωνσταντίνουΜετά την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ από την οποία αφαίρεσε τα ονόματα συγγενών του που είχαν καταθέσεις στην Ελβετία, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ» σε εμένα προσωπικά», τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι «αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου» και καταλήγει στη δήλωσή του: «Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη "λίστα Λαγκάρντ" από τη στιγμή που έφυγα από το Υπουργείο Οικονομικών».

Γελάει ο κόσμος με την ανακοίνωση Βενιζέλου για τη διαγραφή Παπακωνσταντίνου


[Ειδικά εκεί που μιλάει για την άμεση αντίδραση του Βενιζέλου... νομίζουν ότι είμαστε τόσο μαλάκ@@ για να μην θυμόμαστε ότι επί μια βδομάδα συζητούσε όλη η Ελλάδα για τη λίστα Λαγκάρντ που είχε χαθεί και ξαφνικά την παρουσίασε ο Βενιζέλος από το τσεπάκι του!!]

ΒΡΕ ΠΑΛΙΟ@@@@@@ ΜΑΝΩΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

manolis1
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ  ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΗΡΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ  ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕ  ΤΕΜΠΕΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥΝ ΑΧΑΡΙΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ
Ο Γιάννης Μανώλης δεν ήταν δυνατό να μη σχολιάσει την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη λίστα Λαγκάρντ, κάνοντας άμεση αναφορά και στο ΠΑΣΟΚ.
 «Τι άλλο πρέπει να γίνει για να εξαφανισθεί απο το πολιτικό σκηνικό το ΠΑΣΟΚ! Το ερώτημα είναι,

Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ): Η παρέα Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου έχει ευθύνες για τη λίστα

Για μια παρέα που κυβερνούσε και έχει τεράστιες ευθύνες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση.
Ο κ. Γρηγοράκος, μιλώντας στο Βήμα fm για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είπε ότι ήταν «μία παρέα που κυβερνούσε κι έχει τεράστιες ευθύνες για την υπόθεση» ενώ πρόσθεσε πως «είχαν τη λίστα στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα».

Παπακωνσταντίνου: «Μα, θα έκανα τέτοια λαθροχειρία;»... Σε έχουμε ικανό για τα πάντα

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού "Real Fm" και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε τις πρώτες απαντήσεις για την....

Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου τα τρία νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ!


Σάλος προκαλείται με τη νέα λίστα Λαγκάρντ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με τα τρία πρόσωπα που έλειπαν από την αρχική λίστα και εμφανίζονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, να σχετίζονται με λογαριασμό με 1,2 εκατ. δολάρια!

Έκτακτο> Συγγενικό πρόσωπο πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και άλλα κόλπα στην νέα λίστα Λαγκάρντ!by olympiada
Καταιγιστικές εξελίξεις!  Σε πολιτικό πρόσωπο πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού σημαντικότατου υπουργείου που διατηρούσε σημαντικά ποσά στην τράπεζα HSBC παραπέμπει η πρωτότυπη λίστα Lagarde σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που έρχονται στο φως.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση 12 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του ΕΟΤ


Το δρόμο της διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση με τη «μαύρη τρύπα» των 12 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στον ΕΟΤ, ενώ την ίδια ώρα ο Οργανισμός ταλανίζεται από καταγγελίες από τον πρώην γενικό γραμματέα και τους

Παιχνίδι εκατομμυρίων σε ΜΚΟ-φούσκες

Παιχνίδι εκατομμυρίων σε ΜΚΟ-φούσκες
Νέο κρούσμα με ΜΚΟ-φούσκες απειλεί να τινάξει στον αέρα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ύψους 188 εκατ. ευρώ, καθώς δεκάδες από τους 125 φορείς που πήραν έγκριση για να προσλάβουν ανέργους, σήμερα δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να τους πληρώσουν.
Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί (188 εκατ. ευρώ με κοινοτική συμμετοχή) αλλά δεν μπορούν να τα απορροφήσουν οι φορείς στους οποίους

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

 

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε έκτακτη- κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 28 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 14.00 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

 

 1. Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας: «Χημικών υλικών 2013 Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».
 2.  Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της εργασίας «Συντήρησης και λειτουργίας περιφερειακών ΒΙΟ.ΚΑ έτους 2013».
 3. Παραλαβή μελέτης στατικής και αντισεισμικής επάρκειας για το κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου.
 4. Έγκριση παράτασης διάρκειας υλοποίησης για το έργο: ¨Υποστήριξη του Δήμου στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής ΣΔΙΤ για την κατασκευή δημοσυνεταιριστικού τυροκομείου στην ορεινή Νάξου, του Δήμου Δρυμαλίας Νάξου¨.
 5.  Έγκριση παράταση ισχύος της υφιστάμενης σύμβασης για την εργασία «Παρακολούθηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη νήσο Νάξο, σε σχέση με τη διάθεση επεξεργασμένων λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Δημοτικής Ενότητας Νάξου».
 6. Συμμετοχή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε τουριστικές εκθέσεις το έτος 2013.
 7. Ψηφίσεις πιστώσεων.
 8. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής.
 9. Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2012.

10.  Λήψη απόφασης για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών του κ. Xhakeri Besim.

 1. Λήψη απόφασης για διαγραφή οφειλής από τέλη παρεπιδημούντων και του ποσού των προσαυξήσεων περιόδου 01/01/-31/12/2007 του κ. Αλιμπέρτη Αντωνίου.
 2. Λήψη απόφασης περί διαγραφή οφειλής από τέλη παρεπιδημούντων και του ποσού των προσαυξήσεων τουκ. Σκαρμούτσου Δημήτριου.

 

            Η συνεδρίαση  κρίνεται κατεπείγουσα για τα παραπάνω θέματα  λόγω της διασφάλισης των πιστώσεων για τη διενέργεια τους, καθώς και για την τακτοποίηση τους εντός του τρέχοντος έτους .

 

Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

                                                                        Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα: Ο παρατηρητής άλλαξε την έκθεσή του για το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός

Στην Ελλάδα του 2013 συμβαίνουν κι αυτά. Πέφτει ξύλο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν αγώνα ποδοσφαίρου, ο παρατηρητής τα καταγράφει όλα και όταν έρχεται η στιγμή να πέσουν ποινές στις ομάδες για τα πεπραγμένα των οπαδών τους, ο παρατηρητής... θυμάται ότι δεν είδε ποιοι ήταν.

Αυτό συνέβη χτες στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια στο παιχνίδι κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός. Στην αρχική του έκθεση, μετά το τέλος του αγώνα, ο παρατηρητής της ΕΠΟ είχε γράψει με το νι και με το σίγμα τα πάντα, ότι τα επεισόδια έγιναν ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων. Τότε έγραφε ότι «εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο περίπου 15 φίλαθλοι της Παναχαϊκής και του Ολυμπιακού».

Επτά ημέρες μετά, λίγο πριν την χτεσινή εκδίκαση της υπόθεσης, ο ίδιος παρατηρητής έστειλε νέα συμπληρωματική έκθεση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αναιρεί τον εαυτό του. Κι αυτό γιατί λέει ότι θυμήθηκε πως τελικά το ξύλο δεν έπεσε ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων αλλά ανάμεσα σε άγνωστα άτομα χωρίς διακριτικά. Για την ακρίβεια γράφει ότι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο «περίπου 15 φίλαθλοι χωρίς διακριτικά».

Κάπως έτσι, γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρόεδρος της Επιτροπής αναγκάστηκε να αναρωτηθεί δημόσια: «Μα καλά, επτά μέρες μετά το θυμήθηκε αυτό;». Φυσικά, μετά από αίτημα της Παναχαϊκής, η οποία είχε πάει να απολογηθεί χωρίς λέει να δει καν το βίντεο του αγώνα, η εκδίκαση αναβλήθηκε για τη Δευτέρα το πρωί.

iefimerida.gr

Συνεχίστηκε χθες στο ΠΑΣΟΚ η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων

Συνεχίστηκε χθες στο ΠΑΣΟΚ η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. Οσοι πήραν τη Δευτέρα τα 750 ευρώ έλαβαν άλλα...
250 έκαστος, ενώ από 1000 ευρώ καταβλήθηκαν στους υπόλοιπους.

Στην Ιπποκράτους λένε ότι αναζητούν ποιοι διοχετεύουν στο διαδίκτυο ότι δεν πληρώθηκε κανείς (μήπως τα διοχετεύουν οι ίδιοι οι υπάλληλοί τους που πράγματι είναι απλήρωτοι και ο Σαλαγιάννης με τον Μπένυ λένε ψέμματα;).

Πηγή: Τα Νέα

Τα μυστικά της λίστας Lagarde και η περίεργη σιωπή των... αρχών

Του Παναγιώτη Στάθη

Τελικά αλλοιώθηκε ή όχι; Με αυτό το ερώτημα κοιμήθηκαν και με αυτό ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι πολίτες αυτής της χώρας που εναγωνίως αναζητούσαν πληροφορίες για το περιεχόμενο της πρωτότυπης λίστας Lagarde και βέβαια για τις τυχόν διαφοροποιήσεις της με την πρώτη λίστα.
Πληροφορίες από επίσημες πηγές και όχι βέβαια τις διαρροές που απλώς έριχναν νερό στο μύλο της σεναριολογίας.

Το Capital.gr δημοσιοποίησε με ψυχραιμία και κρατώντας αποστάσεις τις πληροφορίες που διασταύρωσε από έγκυρες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η νέα λίστα περιέχει επιπλέον τρία ή παραπάνω αρχεία στα οποία ενδέχεται να περιέχονται ονόματα ενός ή περισσοτέρων συνδικαιούχων, ποσά και κινήσεις λογαριασμών. Η πληροφόρηση αυτή όμως θα έπρεπε να είναι επίσημη και τέτοια ελπίζουμε να υπάρξει στη διάρκεια της ημέρας, όπως οφείλουν να πράξουν οι αρχές προς όφελος των πολιτών της χώρας. Κι αυτό γιατί ο τρόπος με τον οποίο το περιεχόμενο του διαβιβαστικού που συνοδεύει τη λίστα φυλάσσεται, ως επτασφράγιστο μυστικό, αναζωπυρώνει τις συζητήσεις και δημιουργεί νέες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Τι βρήκαν

Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες αφού μιλούν μεν για την ύπαρξη δυο ή τριών επιπλέον αρχείων που δημιουργούν την αίσθηση αναντιστοιχίας χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει πως τη δεδομένη στιγμή μπορεί κάποιος να πει με σαφήνεια ότι υπήρξε αλλοίωση της αρχικής λίστας. Φέρεται μάλιστα να υπάρχουν περιπτώσεις δικαιούχων ενός λογαριασμού όπου εμφανίζονται όλα τα μέλη της οικογένειά του, ενώ σε κάθε αρχείο εκτός από προσωπικά δεδομένα, όπως ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, ΑΦΜ κ.α. καταγράφεται και το φορολογικό προφίλ του καταθέτη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία ότι εντοπίστηκαν αναλυτικότερες κινήσεις λογαριασμών οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε νέα πρόσωπα τα οποία θα εμπλουτίσουν τον κύκλο των εμπλεκομένων μη πολιτικών προσώπων.

Νόμος περί ευθύνης υπουργών;

Η κίνηση των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη να στείλουν στη Βουλή το φάκελο με το «συμπληρωματικό υλικό», που έφτασε από το Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της ενεργοποίησης των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Έγκυρες δικαστικές πηγές έλεγαν πως η δικογραφία για τη νέα λίστα Lagarde έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή, για ενημέρωση, ανεξάρτητα από το αν η έρευνα έδειχνε αλλοιώσεις, αφού στην αρχική φάση της έρευνας είχε προκύψει πως το πρωτότυπο είχε χαθεί.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα ανακεφαλαιώσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να αποφασίσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σχετικά με τα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην διακίνηση της αρχικής λίστας. Η δικογραφία που αφορά στους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη παραμένει εδώ και μήνες ανοιχτή παρά το γεγονός ότι έχουν εξεταστεί ως ύποπτοι. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης της νέας λίστας οι εισαγγελικοί λειτουργοί είναι έτοιμοι να κρίνουν αν πρέπει να προχωρήσουν σε πρόσθετες ενέργειες, δηλαδή αν θα καλέσουν τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ εκ νέου σε εξηγήσεις, ενδεχομένως και για άλλο αδίκημα, ή αν θα ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος τους. Φυσικά, εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο η υπόθεση να πάρει το δρόμο για το αρχείο.

Πηγή:www.capital.gr

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΗΝΟΥ