slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πλούσιο φωτορεπόρτορταζ από τούς Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες



Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες: Αποτελέσματα 1ης ημέρας.


http://www.sportcyclades.gr/

Δείτε όλα τα αποτελέσματα από την 1η μέρα των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων, που γίνονται στο Νησί της Νάξου.

Μηνιαία δραστηριότητα, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Συλλήψεις-Εξιχνιάσεις-Εξαρθρώσεις-Κατασχέσεις).



Κατά την διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Αστυνομικές Διευθύνσεις Κυκλάδων, Α΄ Δωδεκανήσου καιΒ΄ Δωδεκανήσου:

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη η ολομέλεια της CRPM – Κυρίαρχο θέμα οι θαλάσσιες πολιτικές της Ε.Ε.


Υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη συνεδρίασε η ολομέλεια της CRPM στην Πολωνία, με θέμα “Θάλασσα και θαλάσσια πολιτική της ΕΕ”. Στην εισαγωγική του ομιλία, ο περιφερειάρχης παρουσίασε το προφίλ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τη γεωγραφική της θέση στη Μεσόγειο.
Σε ότι αφορά στο ρόλο του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική της Ένωσης, τόνισε τα εξής:

«Αληθινά παραμύθια της Νάξου» αφηγούνται αρχαιολόγοι σε εκδήλωση της MONUMENTA.

Τσικαλαριό Νάξου 1965. Τη φωτογραφία μας παραχώρησε η αρχαιολόγος Φωτεινή Ζαφειροπούλου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά το τέλος της ανασκαφικής περιόδου στο Τσικαλαριό, την περίφημη νεκρόπολη της Νάξου των γεωμετρικών χρόνων.
Τις αναμνήσεις τους από τις ανασκαφές στις οποίες συμμετείχαν στη Νάξο αλλά και από τη γνωριμία τους με τους κατοίκους του νησιού θα ξετυλίξουν αρχαιολόγοι, δάσκαλοι και συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών το Σάββατο 13 Οκτωβρίου σε μία εκδήλωση με τίτλο «Αληθινά παραμύθια της Νάξου» που θα γίνει στην πρώην Σχολή Ουρσουλίνων (Κάστρο Χώρας Νάξου).

Γ. Βρούτσης: Αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών Ανάπτυξης στο Λουξεμβούργο.

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης συμμετείχε στο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης (EPSCO) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.
Στο Συμβούλιο συζητήθηκε η εφαρμογή της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», η οποία επικεντρώνεται σε πέντε φιλόδοξους στόχους που αφορούν στους τομείς της απασχόλησης, της έρευνας, της εκπαίδευσης, της μείωσης της φτώχειας και του κλίματος/της ενέργειας.
Στην παρέμβασή του ο κ. Βρούτσης, αναφέρθηκε στην.....

Σ. Κεδίκογλου: Τεράστια η ζημιά στα συμφέροντα της χώρας από τον Τσίπρα


Απάντηση στη δριμεία επίθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά των κυβερνητικών εταίρων, της τρόικας και της Άνγκελα Μέρκελ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
«Είναι εξωφρενικά ανήκουστο ο κ. Τσίπρας να κατηγορεί την καγκελάριο της Γερμανίας ότι έρχεται στην Ελλάδα για να διασώσει το κράτος της διαφθοράς» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.
«Είναι κρίμα που ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι υβρίζοντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο σε αυτή την κρίσιμη ώρα, προκαλεί τεράστια ζημιά στα συμφέροντα της χώρας» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δύο χρόνια ...λόγια σταράτα

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τότε που το ιστολόγιο "Λόγια στράτα" ανέβηκε στο διαδίκτυο μετά από μια ιδέα και πρωτοβουλία λίγων φίλων που θέλησαν να φτιάξουν ένα αδέσμευτο δημοκρατικό blog με πολιτικά και άλλα θέματα επικαιρότητας και προβληματισμού. Τα κατάφερε καλά το blog, που αξίζει της προσοχής σας! http://logia-starata.blogspot.gr

Όλα τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

Τόσο "λεπτούς" χειρισμούς στην πολιτική μόνο ένας ΑΕΡΕΟΨΕΚΑΜΕΝΟΣ μπορεί να κάνει !!!


Συνέντευξη στην εφημερίδα που διαφήμιζε σαν συνεργάτη της  τον ...ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ... ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ΟΤΙ  ΚΑΠΟΤΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟ  ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ  
Persona non grata...
Η λατινογενής έκφρασηpersona non grata, (περσόνα νον γκράτα), σημαίνει ανεπιθύμητο πρόσωπο και..
αποτελεί όρο του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα βασικό όρο στις σύγχρονες Διπλωματικές σχέσεις.
Ο χαρακτηρισμός persona non grata (πληθυντικός: personae non gratae)χρησιμοποιείται σε διακοπή διεθνών σχέσεων (συνηθέστερα διμερών), ή σε άρση διαπίστευσης προσώπου που δια λόγου ή έργου προσέβαλε τη Χώρα στην οποία ήταν διαπιστευμένο.

Ο Σαμαράς και η ταμπακιέρα




Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται τον τελευταίο καιρό με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό δεν είναι κάτι που δεν το περίμενε. Ευτυχώς, κανείς πολιτικός δεν μπορεί μετά τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ να ισχυριστεί πως δεν «ήξερε», δεν είχε «ενημερωθεί» ή δεν το «περίμενε». Το παγόβουνο της ελληνικής χρεοκοπίας είναι όλο έξω από το νερό και φαίνεται καθαρά το μέγεθός του από την κορυφή μέχρι τον …

Ξεκίνησαν ο ι 25οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στη Νάξο

Ο δήμαρχος, Μ.Μαργαρίτης,
 ο αντιδήμαρχος, Μ.Πολυκρέτης,
 ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ,
 Ιάκ. Ναυπλιώτης και αθλητές
κρατούν τη σημαία των
Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων
Όλα έτοιμα για την
τελετή έναρξης
 Tο απόγευμα του Σαββάτου μετά την καθιερωμένη παρέλαση των αθλητικών σωματείων από 15 νησιά του Αιγαίου ξεκίνησε η  τελετή έναρξης των 25ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου. Ο  δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καλωσόρισε τους αγώνες στη Νάξο και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή τους. Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χαιρετισμό έκανε  ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Γιώργος Γκούφας, από το ΣΕΓΑΣ, ο Γ. Γ. Βασίλης Σεβαστής και από τη Γ. Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής .Την έναρξη των αγώνων   κήρυξε ο Γ. Γ. Αιγαίου   Γιάννης Σπιλάνης.   
Στους αγώνες συμμετέχουν 49 σωματεία στίβου καθώς και σωματεία ΑμεΑ, με 400 αθλητές-τριες, από 15 νησιά του Αιγαίου (Μυτιλήνη –Λήμνο- Χίο-Σάμο-Ικαρία-Ρόδο-Κω-Λέρο-Κάλυμνο-Σύμη-Νάξο-Μήλο-Άνδρο-Σύρο και Μύκονο). Συνολικά, στο νησί της Νάξου φιλοξενούνται περίπου 600 άτομα. Μεταξύ αυτών, συμμετέχουν και 33 αθλητές –τριες ειδικών ικανοτήτων (ΑΜΕΑ), οι οποίοι θα αγωνιστούν σε ειδικά αθλήματα. "Αθλητισμός-Ειρήνη-Πολιτισμός", είναι το σύνθημα των αγώνων.
Οι Αγώνες διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  και θα διεξάγονται  στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου.
Το Πρόγραμμα των Αγώνων

Ανοίγει τις πύλες του το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Νάξο


Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νάξου, προσφέροντας στήριξη σε άπορους και οικογένειες που χρήζουν βοήθειας. Ήδη, διαμορφώθηκε ο χώρος που θα στεγαστεί το Παντοπωλείο, στο υπόγειο του δημαρχείου και ταυτόχρονα ξεκινούν οι συναντήσεις της αρμόδιας επταμελούς επιτροπής, η οποία θα καθορίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του προγράμματος.
Τα προϊόντα του παντοπωλείου, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, είδη βρεφανάπτυξης, κ.α., θα διατίθενται δωρεάν στους...

Ένας πρωταθλητής στην ομάδα στίβου του Πανναξιακού

Μέλος της οικογένειας του Πανναξιακού είναι από χθες ο 26χρονος (1/9/1986) πρωταθλητής στίβου Κωνσταντίνος Αναστασίου. Ο Κωνσταντίνος, θεωρείτε αυτή τη στιγμή, ως ο No 2 αθλητής στην Ελλάδα, στα 400μ. εμπόδια (πίσω από τον Περικλή Ιακωβάκη). Κατέχει την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα με 49.66, αγωνίστηκε στον ημιτελικό των 4Χ400 με την Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα στο Πεκίνο, έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις κατηγορίες των  πανελληνίων πρωταθλημάτων (παίδων, εφήβων, νέων), την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, ενώ πέρσι ήταν 3ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Κωνσταντίνος Αναστασίου (που αγωνιζόταν μέχρι πέρσι στον ....

Ακούει κανείς υπεύθυνος: ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

Από τις 10/9/2012, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης (Ευξ. Πόντου 73 και Αγ. Σαράντα) έχει σημανθεί ως εργοτάξιο κι εκτελούνται έργα που απειλούν την ασφάλεια και υγιεινή των παιδιών. Με εντολή του ΚΕΠΕΚ –ύστερα από αλεπάλληλες κλήσεις των γονέων- τα έργα διεκόπησαν στις 3/10. 

Το προαύλιο όμως δεν αποκαταστάθηκε παρά τις υποδείξεις του ΚΕΠΕΚ.

Αύριο 6/10 οι μπουλντόζες μπαίνουν στο 7ο Δημοτικό κι ένας θεός ξέρει σε τι χώρο θα προαυλιστούν τη Δευτέρα τα παιδιά μας!

Ζητούμε τη συμπαράστασή σας με δημοσίευση του θέματος.
Ζητούμε τη συμβολή σας στην αγωνία μας!

Επιτροπή γονέων 7ου Δημ. Σχολείου Ν. Σμύρνης

Τηλ. Επικοινωνίας: 6984 297987 / 6936892350 / 6976797844 

Πρώην σύμβουλους του Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπττει! (βιντεο)

Κώστας Μπέης: Ο πρώην σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει οτι όταν έπεσε η Δικτατορία στην Ελλάδα το εξωτερικό χρέος ήταν 0 και πως ο Ανδρέας και η παρέα του ήταν αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα. Δείτε το βίντεο:

Η κατάντια τελειωμό δεν έχει...

Σάββας Παπαδόπουλος

Του Σάββα  Παπαδόπουλου 
στο  aegeantimes.gr
Παρά τους «λεονταρισμούς» του Στουρνάρα στον Τόμσεν τελικά θα κλειδώσει η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων

Από την στιγμή που και οι ένστολοι δικαιολογημένα κατά κάποιους ,αδικαιολόγητα για εμένα σηκώνουν τα πανό και ξεκινάνε….κάλιο να πάνε όλοι μετανάστες και τους στέλνω χαιρετίσματα με την αλησμόνητη φωνή του λαϊκού μας βάρδου, της υπουργού τον άντρα , με την διεθνή καριέρα ,του προστάτη των νέων καλλιτεχνών ,του εργάτη της …

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

Δυστυχώς και πάλι βρίσκεται στο επίκεντρο της  επικαιρότητας το θέμα του ΝΕΩΡΙΟΝ  με αφορμή τις ενέργειες της διοίκησης  κατά τον κατάπλου του πετρελαιοφόρου Skopelos.

Μόνο που άλλοι από πραγματικό ενδιαφέρον, άλλοι από αγωνία, άλλοι από την έμφυτη τάση να καπηλευτούν καταστάσεις ηθελημένα ή άθελά τους, αρμόδιοι και αναρμόδιοι δημιουργούν σύγχυση και εντάσεις οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτα.
Καταλαβαίνω ότι μπορούν και  πρέπει να έχουν άποψη οι εργαζόμενοι  και.........

Ματαίωση του φιλικού αγώνα Ηλυσιακού - Πανναξιακού

Ο Α.Ο. Πανναξιακός, ανακοινώνει τη ματαίωση του προγραμματισμένου για το Σάββατο 6/10 φιλικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ηλυσιακού - Πανναξιακού. Αιτία της ματαίωσης του αγώνα, είναι η κατάργηση του Σαββατιάτικου πρωινού ακτοπλοϊκού δρομολογίου από Νάξο προς Πειραιά, εξέλιξη που δεν επιτρέπει στην αποστολή να έχει την απαιτούμενη ξεκούραση, αφού οι αθλητές (παίρνοντας το απογευματινό δρομολόγιο της Παρασκευής), θα έφταναν στο ξενοδοχείο περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα. Δυνατότητα μετάθεσης του συγκεκριμένου αγώνα για την Κυριακή δεν υπήρχε. Παρ' όλα αυτά, αναζητήθηκε αντίπαλος, ώστε να .....

Πρόσκληση 25ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ THΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


Όχι στις νέες ολέθριες αναδιαρθρώσεις στην ελληνική ακτοπλοΐα

            Η Κομματική  Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ καταγγέλλει την συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  και την  Ε.Ε.,  που κοντά στην καταιγίδα των εξοντωτικών αντιλαϊκών μέτρων που αποφασίζουν και εφαρμόζουν καθημερινά σε όφελος των μονοπωλίων, σχεδιάζουν τώρα, από κοινού με τους εφοπλιστές, ολέθριες, για τους νησιώτες και τους ναυτεργάτες, αναδιαρθρώσεις της   ελληνικής ακτοπλοΐας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν διαψευστήκαν, στα ....

 Μπορεί στο Κοινοβούλιο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου να εμφανίζεται δυναμική και να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που ετοιμάζεται να δηλώνει υπέρμαχος της διαφάνειας και της νομιμότητας φαίνεται όμως ότι ξέχασε την υπόθεση....

ΑΝΑΦΟΡΑ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ, για την ανάγκη διατήρησης της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής του Ε/Γ-Ο/Γ Άρτεμις.


Προς το Προεδρείο  της Βουλής των Ελλήνων
 ΑΝΑΦΟΡΑ
 Για τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
 Θέμα: «Ανάγκη διατήρησης της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής του Ε/Γ-Ο/Γ Άρτεμις»
 Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. ΝικόλαοςΣυρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με θέμα την «Ανάγκη διατήρησης της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής του Ε/Γ-Ο/Γ Άρτεμις»,
στην οποία τονίζεται ότι  η γραμμή αυτή συνδέει τις.........

Ο Πανναξιακός στους 25ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου


Οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου, έρχονται για 2η φορά στη Νάξο, 20 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση τους στο νησί το 1992. Το ΔΑΚ θα φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο, τις καλύτερες ομάδες και αθλητές του αρχιπελάγους. Ανάμεσά τους, και ο Πανναξιακός, ο οποίος θα συμμετάσχει συνολικά με 27 αθλητές και αθλήτριες στις περισσότερες κατηγορίες και αγωνίσματα και μάλιστα με αρκετές ελπίδες διάκρισης σε αρκετά από αυτά.
Οι αγώνες ξεκινούν το Σάββατο το απόγευμα στις 16.00 με την τελετή έναρξης και ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής.
Αναλυτικά, οι αθλητές του Πανναξιακού, οι ώρες και τα................

e-Επιλογές της 05/10/2012