slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: Διαχειριζόμαστε τη ζημιά που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια (βίντεο)

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού...

Όλοι βλέπουμε και ζούμε αυτά που γίνονται ερήμην μας. Όλοι βλέπουμε εμβρόντητοι τον εξελισσόμενο παραλογισμό. Η πολιτική ολιγαρχία του τόπου, οχυρωμένη πίσω από ένα αδύναμο Σύνταγμα που το χρησιμοποιεί αλακάρτ (και στην ουσία το έχει defacto καταργήσει),  έχει βάλει το λαό στη γωνία και τον τρομοκρατεί συνεχώς για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ντόπιων κρατικοδίαιτων....

Ονομαστική ψηφοφορία επί του νέου μνημονίου ζητεί το ΚΚΕ

 ΠΟΛΥ ΟΡΘΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ η  Κ.Ο. του ΚΚΕ  ΝΑ ΖΗΤΗΣΗ  ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ    Ο  ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ  ΕΥΘΥΝΗ.   ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ  ΜΑΓΚΙΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ . ΘΑ  ΜΠΟΡΟΥΣΕ   ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ  ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ  ΒΑΖΟΝΤΑΣ  5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ  ΣΕ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ   ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ   ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;

Και μη χειρότερα! Στο 10% την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ την ανεργία 20,9% την έφτασε


Στο 20,9% εκτινάχθηκε τον Νοέμβριο του 2011 η ανεργία στην Ελλάδα, από 18,2% τον Οκτώβριο του 2011 και 13,9% τον Νοέμβριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.901.269 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.423.657 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 405.785 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (μείωση 9,4%) και κατά 164.506 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (μείωση 4,0%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 337.010 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά 126.062 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 14,0%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 102.730 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση 2,4%) και κατά 41.301 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 0,9%).


ΕΛΕΟΣ!!! ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ

Εδώ και λίγες ώρες αρχίζουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας γεγονότα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έγιναν στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση των ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ.
Αυτά που τις τελευταίες ώρες ακούγονται ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙA, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ MEDIA.
Για παράδειγμα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι

Ο ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ,

ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,

ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ή ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,

6 ΔΙΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ,

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ,

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 13ος ΚΑΙ 14ος

Και άλλα διάφορα, για ΚΑΤΩΤΑΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ....
Απεύθυνω ΕΚΚΛΗΣΗ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στη Νέα Δημοκρατία, στο ΜΙΧΕΛΑΚΗ και σε όποιον άλλον.

ΒΓΑΛΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ.
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΦΕΡΕΦΩΝΩΝ



Μανώλης εξ Απειράνθου

«Σόου» KOΛΟΝΤΟΥΜΠΑ με… 1.000 ευρώ

 «Σόου» Καρατζαφέρη με... 1.000 ευρώ
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έστειλε «μήνυμα» παραμονής στην ευρωζώνη καταθέτοντας 1.000 ευρώ στο λογαριασμό του, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Βουλή.
Το ποσό των 1.000 ευρώ κατέθεσε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, δηλώνοντας ότι είναι μια συμβολική κίνηση να σταλεί το μήνυμα προς όλους ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να επιστρέψει στη δραχμή, αλλά και ένα ....

Αξίζουμε ... την χλεύη και την περιφρόνηση τους!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Μέσα στον ορυμαγδό των αρνητικών πολιτικοοικονομικών εξελίξεων όλοι μας έχουμε “λουφάξει” σαν τρομαγμένα ανθρωπάρια  θεωρώντας ότι είμαστε άμοιρoι ευθυνών και απλά φταίει η κακιά μοίρα που μας όρισαν κάποιοι άλλοι ... ερήμην μας!
Ντροπή μας!...

Στο ΕΣΠΑ ο ΧΥΤΑ Νάξου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο κατασκευής ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Νάξου στη θέση Κορφή Ξύδη, με korfh_xydhπροϋπολογισμό 9,14 εκ. ευρώ. Σήμερα, ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης έβαλε την υπογραφή του για την ένταξη του έργου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, όμως θα πρέπει να γίνουν αρκετά ακόμη για την υλοποίηση του έργου. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα. Το έργο έχει διασφαλίσει σχεδόν όλες τις μελέτες και εγκρίσεις, ωστόσο υπάρχει πάντα η εκκρεμότητα του ΣτΕ, στο οποίο έχουν προσφύγει τοπικοί σύλλογοι και κάτοικοι, που διαφωνούν με την κατασκευή ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση.
Και παλαιότερα στη Νάξο, το ΣτΕ με αποφάσεις του ακύρωσε την εκτέλεση σημαντικών αναπτυξιακών έργων, όπως το λιμάνι και το δικαστικό μέγαρο.

*Η φωτογραφία είναι από την περιοχή Κορφή Ξύδη που έχει επιλεγεί για την κατασκευή ΧΥΤΑ

Στην Περιφέρεια ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρόδο, ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο και στελεχών του κόμματος.

Ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε να ενημερωθεί για την.....

ΖΗΤΩ Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ


ΑΠΟΡΙΑ: Αυτό το αποτέλεσμα βγήκε μετά από 8 ώρες ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ;;

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ;;;
ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ....





ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ....

Δήλωση ΣΟΚ του Άδωνι βάζει την Ελλάδα στη μπρίζα!!! "Η σχέση μου με την Ευγενία περνά κρίσεις"!!!

Παραδέχεται την κρίση στη σχέση του με την Ευγενία Μανωλίδου και σχολιάζει την τηλεοπτική επιστροφή της, ο Άδωνις στο Down Town που μίλησε... όπως αρμόζει σε έναν υπουργό. Διαβάστε την συνέντεξή του και το τι γίνεται στο γάμο του με την Ευγενία :

Για τη σάτιρα των παιδιών του Ράδιο Αρβύλα τι έχετε να πείτε;


Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Πραγματικά, θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ αν σταματήσουν να με σατιρίζουν. Το λέω ειλικρινά.

Είναι αλήθεια ότι η κυρία Μανωλίδου έχει περιορίσει τις δηλώσεις και τις δημόσιες εμφανίσεις της, επειδή της το έχετε ζητήσει εσείς;

Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό. Πρώτα απ΄όλα, η Ευγενία δεν εβγαινέ ούτε πριν γίνω υπουργός. Είχε ανέκαθεν χαμηλό προφίλ και απλώς έγινε γνωστή διότι έκανε τηλεοπικές εκπομπές. Φέτος δεν κάνει τηλεόραση ασχολείται με τη μουσική, οπότε δεν είχε ανάγκη να εμφανίζεται και να κάνει "φασαρία". Δεν σχετίζεται μ΄εμένα αυτό.

Ακούγεται ότι η σύζυγος σας επιστρέφει στην τηλεόραση. Πως αντιμετωπίζετε αυτό το ενδεχόμενο;

Το αν επιστρέψει είναι καθαρά δική της επιλογή, εφόσον έρθουν οι προτάσεις και την ενδιαφέρουν. Εγώ τη στήριζα πάντα σε ό,τι εκείνη ήθελε. Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω. Τις αποφάσεις τις παίρνει πρώτα εκείνη.

Γιατί κάποιος να δημοσιοποιήσει ψευδείς φήμες χωρισμού;

Αυτό έγινε με καθαρά πολιτικά κίνητρα, και ξέρω ποιος κρύβεται από πίσω. Ήταν χτύπημα πολιτικής φύσεως, κάτω από τη ζώνη. Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν πως άλλο είναι πολιτική και άλλο οι προσωπικές σχέσεις.

Η σχέση σας με την κυρία Μανωλίδου έχει περάσει ποτέ κρίση;

Δεν υπάρχει σχέση που να μην περάσει κρίση. Όποιος το πει αυτό είναι ψεύτης. Κι εμείς λεχουμε περάσει τις κρίσεις μας. αλλά πάντα βρίσκουμε τρόπο να τις ξεπερνάμε.

Πηγή: DOWN-TOWΝ από την Εβελίνα Νύκτα

Κυπημα κατά Καραμανλή ετοιμάζουν οι συνεταίροι της Νέας Δημοκρατίας

Takis Kampras
Εξεταστική για τα στατιστικά στοιχεία 2009 καταθέτουν τώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Έπεσε ελικόπτερο στη Θήβα!












Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας. Ο χειριστής του ελικοπτέρου χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης στον κινητήρα, όμως την ώρα που επιχείρησε να προσγειώσει το ελικόπτερο σε χωράφι κοντά στο 90ο χλμ της Αθηνών-Λαμίας λόγω των ισχυρών ανέμων και της καταιγίδας έχασε πλήρως τον έλεγχο και έκανε “βαριά προσγείωση”.
Από θαύμα τόσο ο χειριστής όσο και ένας ακόμη άνδρας που επέβαινε στο ελικόπτερο βγήκαν σώοι και κατάφεραν να διανύσουν τα 500 μέτρα που τους χώριζαν από τον δρόμο για να ζητήσουν βοήθεια.
Το περίεργο πάντως είναι ότι για το περιστατικό δεν ενημερώθηκε η αστυνομία…

Η τελικές θέσεις του Σαμαρά στη χθεσινή συνάντηση

- ΔΕΝ μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
- Η μείωση του 22% αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας!
- Η διαφωνία αφορά τις επικουρικές.
- Η συμφωνία αφορά στις ΔΕΚΟ, το φορολογικό σύστημα, τις δημόσιες δαπάνες.
- Η διαφωνία τις επικουρικές συντάξεις. Ο Σαμαράς επέμεινε να μην πειραχτούν καθόλου όσες είναι μέχρι 300 ευρώ. Καρατζαφέρης συμφώνησε, οι άλλοι είπαν ότι δε θα περάσει στους Ευρωπαίους...

Αναλυτικά...

Η λαϊκή σοφία το λέει ξεκάθαρα.
Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.
Η μεταμεσονύχτια παράσταση του Καρατζαφέρη, αλλά και η «αντίσταση» του Σαμαρά, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν δεν επικρατούσε η νοοτροπία που τους θέλει να ασκούν πολιτική κλείνοντας το μάτι στους ψηφοφόρους τους και προασπίζοντας τα δικά τους «ιερά και όσια».
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν γίνει μακριά από τα φώτα των τηλεοπτικών δικτύων, πολύ περισσότερο όταν οι περιστάσεις απαιτούν άλλη αντιμετώπιση.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι συντάξεις – κύριες και επικουρικές- είναι κάτι που πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού, δεδομένου ότι οι περισσότερες είναι προϊόν πολύχρονου μόχθου.
Όμως, το πολιτικό σύστημα, ψεύτικα και άκρως υποκριτικά κόπτεται για αυτές.
Αν ήθελαν όλοι αυτοί οι κύριοι, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να τεθεί θέμα μείωσής τους.
Πολύ απλά γιατί θα έκαναν αυτό που κάθε λογικός πολιτικός θα έπραττε.
Δεν θα υπήρχε θέμα συντάξεων αν:

Εκλογές στις 4 Μαρτίου ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης στη Βουλή

Εκλογές στις 4 Μάρτη ζήτησε από το βήμα της Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Να κάνουμε το αυτονόητο: να προχωρήσουμε σε εκλογές στις 4 Μάρτη.

Να ανατρέψουν όλα τα κόμματα την άρρωστη αυτή κατάσταση» είπε ο βουλευτής, ενώ υποστήριξε ότι στην κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα «ταιριάζει η "Θεία Κωμωδία" του Δάντη στο Τρίτο Άσμα (μετάφραση Κ. Καβάφη): "το τσούρμο των τιποτένιων που αποστρέφεται και ο Θεός και οι εχθροί του. Αυτοί οι κακόμοιροι, που ποτές τους δεν ήταν ζωντανοί". Το Τρίτο Άσμα ήταν η κόλαση».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης ορμώμενος από την ποιητική διάθεση του βουλευτή, είπε ότι περισσότερο θα βοηθήσει η ορθολογική σκέψη, μίλησε για μία δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά και για μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται εν ονόματι του έθνους πως θα βρει λύσεις. Εκτίμησε δε, ότι είναι θετικό το ότι τα γεγονός ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που εκφράζει σε πρώτο επίπεδο μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σε δεύτερο επίπεδο μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μανώλης απο γραμματέας συνδικαλιστικού

Την παραίτηση του στην είσοδο της Βουλής έκανε γνωστή ο πρώην γραμματέας συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μανώλης.
«Εγώ με αυτά τα μέτρα δε μπορώ να μείνω γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ».
Μάλιστα, ο κ. Μανώλης έκανε γνωστές τις προθέσεις του με το «καλημέρα σας» στους δημοσιογράφους.
«Γραμματέας μέχρι σήμερα. Μέχρι χθες μάλλον. Είπα χθες στη συγκέντρωση ότι τα μέτρα αυτά δε μπορώ να τα στηρίξω. Δε μπορώ να εκφράσω θεσμικά αυτό τον κόσμο της εργασίας και τους... » υπογράμμισε ο κ. Μανώλης.

Συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή μπας και το σώσουν... που δεν σώζεται, αλλά λέμε

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς εντός της εβδομάδας. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετές ημέρες και  γίνεται μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_6220.html


Δήλωση Σαμαρά

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Αυτό έκανα, αυτό θα κάνω. Είναι εθνικό καθήκον να το κάνω. Δεν έχω δικαίωμα να μην διαπραγματεύομαι σκληρά, όσο και αν αυτό που κάνω παρεξηγείται από μερικούς. Υπάρχει θέμα με τις συντάξεις. Διαπραγματεύομαι σκληρά για τον απλό κόσμο,να πονέσει λιγότερο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, γι 'αυτό το λόγο γίνεται αυτή η διαπραγμάτευση. Θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση που αφορά όλες τις συντάξεις

Ικανοποίηση Μαχαιρίδη για την αναδίπλωση του υπ. Εσωτερικών


maxairidis3Η απόσυρση άρθρων του πολυνομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη 2», που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Περιφερειαρχών, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν οι Εκτελεστικές Επιτροπές της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, κ.κ. Τάσο Γιαννίτση, Πάρι Κουκουλόπουλο και την κα Φώφη Γεννηματά. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, με ανακοίνωσή του.Η απόσυρση άρθρων του πολυνομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη 2», που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Περιφερειαρχών, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν οι Εκτελεστικές Επιτροπές της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, κ.κ. Τάσο Γιαννίτση, Πάρι Κουκουλόπουλο και την κα Φώφη Γεννηματά. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, με ανακοίνωσή του.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ.....

Παπαδήμος: Οι αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα εκτός από ένα

"Οι αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα τα σημεία με εξαίρεση ένα που απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία με την τρόικα", αναφέρει η ανακοίνωση Παπαδήμου. Ο Σαμαράς επιμένει να μην πειραχθούν οι επικουρικές κάτω των 300 ευρώ που αφορούν και 7 στους 10 συνταξιούχους

Με χρησμούς του κολοντούμπα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών άλλα δεν ξέρουμε ακόμα αν σωθήκαμε


Τα παιχνίδια του Βενιζέλου απειλούν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγώνMε μια δήλωση-"χρησμό" αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, πρώτος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
"Ο αρνητής δεν μετανιώνει", δήλωσε χαρακτηριστικά, απαγγέλοντας έναν στίχο του Καβάφη.
Εγώ απο το πρώτο ημίωρο ξεκαθάρισα τις προθέσεις μου. Σέβομαι την προσπάθεια όλων, και του πρωθυπουργού και των αρχηγών. Η χώρα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία και μέσα σε μια ώρα δεν μπορώ να αποφασίσω για το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 30 με 40 χρόνια. Δεν μπορώ να αποφασίσω εάν δεν έχω στα χέρια μου ρητές διαβεβαιώσεις και γνωμοδοτήσεις των οργάνων, Ελεγκτικό Συνέδριο

Χαράλαμπος Κόκκινος: "Κρύβει την αλήθεια από τους πολίτες ο Μαχαιρίδης "

kokkinos_dadaos
http://www.cyclades24.gr/
Ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στην περιφερειακή αρχή και τον Γιάννη Μαχαιρίδη, ήταν στη σημερινή τους συνέντευξη Τύπου (πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Παλλάδιον στην Ερμούπολη), ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας , μαζί με τους συνεργάτες του περιφερειακούς συμβούλους Μάρκο Δαδάο και Γιώργο Παπαμανώλη.
Αναφερόμενος στον πρόσφατο απολογισμό δράσης που έκανε στη Ρόδο ο περιφερειάρχης, ο κ. Κόκκινος είπε ότι η εκδήλωση ήταν «μια αποτυχημένη φιέστα που έγινε σε άδεια αίθουσα», επικρίνοντας παράλληλα το γεγονός, ότι ο απολογισμός δεν έγινε στην έδρα της Περιφέρειας, την Σύρο.  
Ο κ. Κόκκινος εξαπέλυσε επίθεση στον .....