slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 23/1


Tι είναι το επαχθές χρέος με το οποίο μας έχει τρελάνει από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ


Οι εξηγήσεις που δίνει η «γαλάζια» ομάδα αλήθειας για τη διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ
Ψέμα: «Το χρέος είναι επαχθές / απεχθές / ειδεχθές και δεν πρέπει να το πληρώσουμε».
Το τελευταίο διάστημα έχουμε ακούσει και διαβάσει αρκετά επίθετα για το ελληνικό χρέος και μαζί με αυτά τη μονομερή διαγραφή του. Με άλλα λόγια δεν χρωστάμε σε κανέναν και τίποτα. Όσοι συμφωνούν με αυτή την άποψη προτείνουν μια διαδικασία στα πρότυπα όσων εφαρμόστηκαν στο Εκουαδόρ και στην Αϊτή.
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, επαχθές λέγεται το χρέος που δημιουργείται από.....

Νέος Δημοτικός συνδυασμός στην Αντίπαρο

Μέσω facebook ανακοινώθηκε η διακήρυξη του νέου δημοτικού συνδυασμού Αντιπάρου "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" με επικεφαλή τον ΦΑΡΟΥΠΟ Αναστάσιο του Δημητρίου, εφοριακό υπάλληλο.
Διαβάστε τη διακήρυξη:...

Και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τα χώνει στο Σταθάκη :Η δήλωση του κ. Σταθάκη αποτελεί δήλωση υποταγής στους δανειστές

Την ώρα που η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των μνημονιακών μέτρων που πάρθηκαν στο όνομα του χρέους, την ώρα που ο βόρβορος των σκανδάλων της αστικής τάξης αποκαλύπτει μπροστά στα μάτι και του πιο δύσπιστου οπαδού των καθεστωτικών κομμάτων το ποιοι πραγματικά «τα φάγανε», την ώρα, επομένως, που η αριστερά πρέπει να φωνάξει ακόμα πιο δυνατά «αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας, δεν το αναγνωρίζουμε, δεν το πληρώνουμε», ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δια του κ. Σταθάκη χέρι βοήθειας στο....

Με ανοιχτές διαδικασίες η εκλογή του υποψηφίου Δημάρχου Πάρου



Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση της δημοτικής παράταξης του Δήμου Πάρου "Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον" που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου και είχε σαν κυρίαρχο θέμα τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου υποψηφίου Δημάρχου Πάρου.
Στη συνάντηση, που ήταν η πρώτη ενόψει των.....

Δυστυχώς κ. Περιφερειάρχα διαψευστήκατε! Ούτε οι «υποδομές άντεξαν» από την κακοκαιρία του περασμένου Νοεμβρίου στα Δωδεκάνησα!


Με προβλήματα στο σύστημα τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής Π.Ν.Α. στη Σύρο και Ρόδο στις 21/1/2014
Στα θέματα εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκαν:
- «Η αποκατάσταση τεχνικού έργου στην εθνική οδό Ρόδο/Λίνδο στον Αρχάγγελο»
- «Η αποκατάσταση τεχνικού έργου στην επαρχιακή οδό Κρεμαστής – Παστίδας στην περιοχή Κρεμαστής». Ο αθροιστικός προϋπολογισμός των δυο έργων ανέρχεται σε 300.000€.
Οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας και του.....

Αύξηση 15% στον τουρισμό

Η πολύ θετική εικόνα για την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα πέρυσι, αποτυπώνεται ανάγλυφα στα στοιχεία για το 9μηνο του 2013 της Τραπέζης της Ελλάδος, από τα οποία προκύπτει ότι οι αφίξεις µη κατοίκων από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 15,2%, σε σύγκριση µε αυτές της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2012.

Με τη μεγαλύτερη αύξηση, σε απόλυτες τιμές, να καταγράφεται στους τουρίστες από τη Ρωσία (επιπλέον 400.829 άτομα) και την Τουρκία (209.636 άτομα).

Αναλυτικότερα, από τα συγκεκριμένα στοιχεία, που συλλέγονται από την ΤτΕ μέσω της έρευνας συνόρων που διενεργεί η κεντρική τράπεζα της χώρας, και δημοσιοποιούνται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής:

Το 9μηνο πέρυσι, ο αριθμός των τουριστών ανήλθε σε 15.533.907 άτομα και αυξήθηκε κατά 2.050.918 άτομα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (88,7%), παρουσίασαν αύξηση 13,6%, ενώ τα κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφάνισαν αύξηση 6,6%.

Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Ρωσία (επιπλέον 400.829 άτομα ή 49,4%), τη Γαλλία (185.889 άτομα ή 16,9%), τη Σερβία (144.359 άτομα ή 24%), τη Γερμανία (121.211 άτομα ή 6,9%), την Πολωνία (119.792 άτομα ή 49,5%), την Ολλανδία (109.570 άτομα ή 26,7%) και την Ιταλία (109.076 άτομα ή 14%). Στον αντίποδα, σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο (122.559 άτομα ή 7,2%), την Ισπανία (61.570 άτομα ή 43,3%), τη Νορβηγία (30.741 άτομα ή 11,5%) και την Κύπρο (24.763 άτομα ή 7,3%).

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων µη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,2%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (10,2%), η Ρωσία (7,8%), η Γαλλία (6,7%) και η Ιταλία (5,7%).

Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Ασία µε μεγάλη συμβολή αφίξεων από την Τουρκία (επιπλέον 209.636 άτομα ή 45%) και από την Αμερική, µε μεγάλη συμβολή από τις ΗΠΑ (78.173 άτομα ή 26,2%) και τον Καναδά (76.573 άτομα ή 88,1%).

Αναφορικά µε το μέσο μεταφοράς και τον σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς. Στις αεροπορικές αφίξεις, το αεροδρόμιο Ηρακλείου συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (13,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια των Αθηνών (13,6%) και της Ρόδου (10,2%). Ο κύριος σταθμός εισόδου που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης οδικώς, είναι αυτός των Ευζώνων (11,4%).

ΠΕΡΝΟΥΝ ΖΩΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ !!!!!!!!!

Πάρος:Τον πρόδωσε η καρδιά του στο άκουσμα της ανάληψης των χρημάτων από την εφορία


APLHA PAROS

Στον αντιδήμαρχο Ηρακλειάς, το τυχερό φλουρί του δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Λίγο  πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας να κόψουν από κοινού την πίτα του δημοτικού συμβουλίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά. Στην  πρόσκληση ανταποκρίθηκαν, η μείζων μειοψηφία με τον αντ' αυτού κ. Στάθη Πιτταρά και οι Πολίτες για τα Νησιά μας με τον κ. Δημήτρη Βασαλάκη, ενώ η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ευδοκία Ψαρρά, και αυτή τη φορά ευχαρίστησε για την πρόσκληση, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Τυχερός  στη σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκε ο αντιδήμαρχος Ηρακλειάς, Στέλιος Ζούλης. Και είναι η  δεύτερη  φορά στη θητεία αυτής της Δημοτικής αρχής που Δημοτικός Σύμβουλος από τις Μικρές Κυκλάδες κερδίζει το τυχερό νόμισμα.  

Ιστορική αναμέτρηση την Κυριακή 26/1 και για το νησί και για τον Πανναξιακό