slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα Νέα Του Συνδέσμου, Σικινητών

Συμμετοχή του Συνδέσμου
στα συνέδρια των φορέων
από τους οποίους χρηματοδοτήθηκε

Ο Σύνδεσμος για πρώτη φορά συνέλαβε, οργάνωσε, διατύπωσε και κατέθεσε προτάσεις για χρηματοδότηση σε διάφορους φορείς τον τελευταίο χρόνο. Στις πέντε προτάσεις του, οι τέσσερις έτυχαν θετικής αξιολόγησης και έτσι ο Σύνδεσμος χρηματοδοτήθηκε με 10.000 ευρώ από το Cycladic Identity για να καταγράψει τη χλωρίδα του νησιού, να αναπαράξει αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά από ντόπιους βλαστούς και να κατασκευάσει ερμπάριο (φυτολόγιο). Ο δήμος βοήθησε πολύ αναλαμβάνοντας τις μετακινήσεις και τη φιλοξενία των βοτανικών με ένα κόστος που πλησίασε τις 2000 ευρώ.

Χάρης Δούκας, ποιοι άλλοι έχασαν μαζί του

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
Μαζί με τον Χάρη Δούκα ηττήθηκε και το εξυφαινόμενο project για την συριζοποίηση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό ήταν κατά τη γνώμη μου και το βασικό κίνητρο που έσπρωξε στην κάλπη μαζικά τους ψηφοφόρους και στον β' γύρο (214 χιλιάδες). Δεν απείχαν διότι διέβλεπαν κίνδυνο. Εκτιμώ ότι το 40% που συγκέντρωσαν ο Γερουλάνος και η Διαμαντοπούλου, σίγουρα έβαλε το χεράκι του στον αποκλεισμό του Χάρη Δούκα και την εκ νέου επικράτηση Ανδρουλάκη, αφού ως γνωστόν βγάζει φλύκταινες όταν ακούει για ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, Νέα Αριστερά και σενάρια συνεργασίας των δύο χώρων.

Μαζί με τον κ. Δούκα ηττήθηκαν και τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν αυτό το project (Γιώργος Παπανδρέου, Καστανίδης, Ρέππας, Σαχινίδης, Νίκος Παπανδρέου). Με άλλους του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ταχθεί από καιρό υπέρ της συγχώνευσης των αριστερόστροφων σχημάτων, ελπίζοντας ότι ως δια μαγείας θα ανακαταλάμβαναν τα ανάκτορα του Μαξίμου, όπως συνέβη όταν συνασπίστηκαν για τον Δήμο Αθηναίων.

Δένδιας: Αν η Τουρκία επιδιώκει να μου επιβάλλει σιγή επί θεμάτων Διεθνούς Δικαίου, λυπάμαι - Υπάρχει μια νέα προσέγγιση για τα εξοπλιστικά


Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ότι δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις του για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ηπρόκληση της αποτροπής στο Αιγαίο δεν αντιμετωπίζεται μόνο με πολεμικά πλοία ή μαχητικά αεροσκάφη. Πρέπει να αντιμετωπιστεί και με πυραυλικά συστήματα εγκατεστημένα στα πολλά νησιά της ελληνικής επικράτειας. Με τον τρόπο αυτόν μπορούμε να επιτύχουμε την απόλυτη δυνατότητα αποτροπής τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα. Απαιτείται μία αλλαγή φιλοσοφίας, που προκύπτει και από τα διδάγματα των συγκρούσεων που βλέπουμε. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Βασίλη Νέδο.

Δημήτρης Καπούνης: Η λειψυδρία «χτύπησε» την Πατάτα Νάξου, ανεβασμένα τα κόστη του παραγωγού!

Εξ αιτίας της λειψυδρίας η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. δεν φυτεύτηκε στο νησί μας τον Σεπτέμβριο όπως γινόταν συνήθως. Αυτό ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο».

Όμως, παρότι τα αποθέματα του προϊόντος έχουν εξαντληθεί εδώ και αρκετές ημέρες (ενώ ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται εισαγωγές πατάτας από άλλες χώρες στο νησί μας), ο καταναλωτής βρίσκει κανονικά… Πατάτα Νάξου στις λαϊκές αγορές, με τον Δ. Καπούνη να ζητά, αφ' ενός από τους καταναλωτές να προσέχουν τις… απομιμήσεις και αφ' ετέρου από την Πολιτεία να αυστηροποιήσει τους σχετικούς ελέγχους.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Νίκη Ανδρουλάκη με μεγάλη διαφορά έναντι του Δούκα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε με μεγάλη διαφορά και επανεκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Συγχαρητήρια Δούκα σε Ανδρουλάκη - "Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, με ενότητα" δήλωσε ο Χ. Δούκας.
Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε με μεγάλη διαφορά έναντι του Χάρη Δούκα και επανεκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.