slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανθή Χαλκιά στο naxospress: “Ο κόσμος της Νάξου είναι πρόσχαρος, φιλόξενος” (video)



«Τα πάντα όλα» είχε η συνέντευξη που παραχώρησε στο Naxospress.gr, η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, Ανθή Χαλκιά, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Κ. Μητσοτάκης, ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την διάλυση της Βουλής…

0Σύσκεψη των ΚΟ Γαλατσίου του ΚΚΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ι ΚΟ Γαλατσίου του ΚΚΕ, καλούν σε σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Το Καμίνι» (Ρεθύμνης και Χρήστου Καψάλη 36), τους Κυκλαδίτες ετεροδημότες, το Σάββατο 29 Απριλίου στις 18.30.

Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Κορρές, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων. Θα χαιρετίσει ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, υποψήφιος στο βόρειο τομέα.

Στις Μικρές Κυκλάδες ο Φίλιππος Φόρτωμας



Τη Δονούσα, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά & το Κουφονήσι επισκέφθηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Απριλίου ο κ. Φόρτωμας μετέβη στη Δονούσα, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, Βασίλη Ραπτάκη και συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Πράσινο, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χρήστο Σιγάλα και κατοίκους του νησιού.

Επίσκεψη της κ. Χανιώτη στην Τήνο

Την Τετάρτη, 19 Απριλίου, η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων, του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη, επισκέφτηκε την Τήνο, όπου είχε συνάντηση με στελέχη του κόμματος, κατοίκους και εκπροσώπους φορέων, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή συντονιστή της Ο.Μ. Τήνου, Βαγγέλη Κοντιζά.

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ😱😱Πληροφορίες πως η Έλενα Ακρίτα θα βρεθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ


Σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα βρεθεί η Έλενα Ακρίτα.
Ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι η δημοσιογράφος και συγγραφέας αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, και θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τα άλλα τρία ονόματα στις εκλόγιμες θέσεις

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου και Θαλλέλαιας Καραμολέγκου στη Σίφνο

Το διήμερο 21-22/4 επισκέφθηκαν τη Σίφνο οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  στις Κυκλάδες Νίκος Συρμαλένιος και Θαλλέλαια Καραμολέγκου. Καταρχήν επισκέφθηκαν το Π.Π.Ι. όπου συνομίλησαν με τον επιστημονικό υπεύθυνο γιατρό Σπύρο Ρουπακιώτη καθώς και με τους λοιπούς εργαζόμενους στο Ιατρείο. Σε ότι αφορά τα άμεσα προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης, επείγον είναι η ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, βοηθού ακτινολόγου και νοσηλεύτριας, ενώ τα μεσομακροπρόθεσμα παραμένουν τόσο η στελέχωση και με

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για τον θάνατο εργάτη στα ‘Νεώριο’






Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για τον θάνατο εργάτη στα 'Νεώριο' 


Ενας 37χρονος ναυτικός από τις Φιλιππίνες, μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «M/V EQUINOX SEAS», που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Ναυπηγείο της Σύρου, έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα 17 Απρίλη.


Ο απώλεια του ναυτεργάτη από τις Φιλιππίνες στη Σύρο είναι ένας ακόμα λόγος για να επισημανθεί η ανάγκη για αυστηρούς κανονισμούς ασφαλείας στο ναυτιλιακό τομέα και για την προστασία των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τη θέση τους στο πλήρωμα των πλοίων.


Είναι αδιανόητο να χάνουν εργάτες τη ζωή τους στον χώρο εργασίας τους λόγω της αδιαφορίας και της προτεραιότητας του κέρδους έναντι της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των εργατικών δικαιωμάτων. Οι εργατικοί θάνατοι δεν είναι ατυχήματα, αλλά αποτελούν συνέπειες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων, και της προτίμησης του κέρδους έναντι της ανθρώπινης ζωής. Η ασφάλεια των εργαζομένων δεν μπορεί να θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας.


Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σύρου καταδικάζουμε αυτό το τραγικό γεγονός, που αποτελεί ακόμα ένα από τα αναντίληπτα ατυχήματα που συμβαίνουν στον εργατικό χώρο λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων.


  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς την οικογένεια του εργάτη που έχασε τη ζωή του, και απαιτούμε την την δίκαιη αντιμετώπιση του θανάτου αυτού.

  • Καλούμε την κοινωνία και τους πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι για το ζήτημα της ασφάλειας στον εργασιακό τομέα και να αγωνιστούν για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την προστασία των εργαζομένων.

  • Τέλος, εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στους εργασιακούς χώρους, να εφαρμόσουμε αυστηρές κυρώσεις για τις παραβάσεις και να προωθήσουμε πολιτικές πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων στη χώρα μας.


Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σύρου 23/4/2023



Βρουτσης: Σας θέλω όλους και όλες διπλα μου!

 "Ξεκινάμε την μεγάλη μάχη για την Ελλαδα και τις Κυκλάδες . Στη μάχη αυτή σας θέλω όλους και όλες διπλα μου!




Με Πυξίδα τις Αξίες μας και με Δύναμη μ

Δύναμη Δημιουργίας : Αποκρουστικό θέαμα ο εκβραχισμός του βυθού από ιδιώτη στην Πλάκα.


Μεταβήκαμε χθες το απόγευμα στο σημείο, στο οποίο έγινε εκβραχισμός του βυθού από ιδιώτη στην Πλάκα. Το θέαμα ήταν πραγματικά αποκρουστικό.
Γίνεται πια αντιληπτό ότι στη Νάξο επικρατεί, η πεποίθηση, ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η ασυδοσία έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν δίστασαν ακόμη και να παρέμβουν στο βυθό της θάλασσας με μηχανήματα χωματουργικών έργων για να αφαιρέσουν την πλάκα και να δημιουργήσουν αμμώδη βυθό, ενώ δεν είναι πολύς καιρός που είχε ξεσπάσει σάλος με την περίπτωση αλλοίωσης της παραλίας στο Πυργάκι, αλλά και της δημιουργίας οδού πρόσβασης στην Λαγκούνα.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 6,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Στο 6,9% βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,8% έναντι του 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Έπονται το ΠΑΣΟΚ με 10,3%, ΚΚΕ με 7,3%, το ΜέΡΑ 25 με 5,4% και η Ελληνική Λύση με 4,9%.
Το κόμμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις και συγκεντρώνει 4,2%.

📺Αντώναρος: Δίνει on air την κάρτα του στον Χριστοδουλάκη σαν να ετοιμάζει την επόμενη μεταγραφή-Κλαίει το Twitter

 


Καλεσμένος σε ενημερωτική εκπομπή του Action ήταν ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στην τελευταία κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος στις εκλογές της 21ης Μαϊου είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Xαράλαμπος Κόκκινος : Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου ".


«Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Υπάρχουν περιπτώσεις που η αναμονή ξεπερνά το ένα (1) έτος.

Επισημαίνουμε ότι ζούμε δύσκολους για τα

Μαρία Χανιώτη: Αρθρο για την αγροτική παραγωγή στις Κυκλάδες

Αγροτική παραγωγή στις Κυκλάδες


Τα νησιά μας, που μας έχουν αναθρέψει και μεγαλώσει μέσω των σπουδαίων, υψηλής ποιότητας  προϊόντων που παρήγαγαν, πλέον δεν είναι τα ίδια.

Σήμερα, τα περισσότερα χωράφια στα οποία φύτρωναν δεκάδες είδη εξαιρετικής διατροφικής αξίας έχουν μεταβληθεί σε ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες. Γιατί όμως γίνεται αυτό και οι νέοι μας αποφεύγουν τον πρωτογενή τομέα που επί χρόνια στήριξε τα νησιά μας; Η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με το κόστος παραγωγής που αυξάνεται ολοένα και πιο πολύ.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Τέσσερα χρόνια μετά, συνεχίζουμε #ΜΑΖΙ για τις Κυκλάδες»

Με την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής θητείας της απερχόμενης Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό της τετραετούς δράσης του, διέκρινε τα σημαντικότερα από αυτά που διεκδίκησε και πέτυχε πρόσφατα για τις Κυκλάδες:

Γιάννης Πολυχρονάκος: Ο Μιχάλης Κατρίνης στη Νάξο σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή το απόγευμα στο Δημαρχείο Νάξου ,με θέμα τη Νησιωτική Πολιτική.

 Ο Μιχάλης Κατρίνης στη Νάξο. Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή το απόγευμα στο Δημαρχείο Νάξου,με θέμα τη Νησιωτική Πολιτική. 

ΘΕΜΑ:   '' Ο Μιχάλης Κατρίνης στη Νάξο. Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή το απόγευμα στο Δημαρχείο Νάξου,με θέμα τη Νησιωτική Πολιτική.''

 

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Νάξου διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή στις 7.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο Δημαρχείο Νάξου με θέμα : '' Νησιωτική Πολιτική με πράξεις και έργα-Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ.΄΄

Φίλιππος Φόρτωμας: “Στις 21 Μαΐου συνεχίζουμε #mazi στο δρόμο της ανάπτυξης και της πρωτιάς για τις Κυκλάδες




Philip Fortomas
Κυκλαδίτισσες και Κυκλαδίτες,Φίλες και Φίλοι,
Από τον Ιούλιο του 2019 έχω την τιμή να εκπροσωπώ τις Κυκλάδες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μια θέση στην οποία με έφερε η εμπιστοσύνη και η αγάπη που μου δείξατε. Αυτά τα 4 χρόνια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε πως για την Κυβέρνηση η νησιωτικότητα είναι προτεραιότητα και ενέταξε στον κυβερνητικό σχεδιασμό πολιτικές αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία που εξασφάλισαν τη μετάβαση των νησιών σε βιώσιμες κοινότητες, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Διήμερη περιοδεία Γ. Βρούτση στο Κουφονήσι για τον Άγιο Γεώργιο

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στο Κουφονήσι, για να παραστεί στις καθιερωμένες  θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου του νησιού.

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών και προφύλαξης του κοινού

 


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2023, με ψεκασμούς σε περιοχές με λιμνάζοντα, στάσιμα ύδατα όπως λίμνες, χαντάκια, έλη, πηγάδια, αντλιοστάσια και σημεία με νερά μικρής ροής.Η καταπολέμηση των κουνουπιών, η οποία πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, περιλαμβάνειαποκλειστικά εφαρμογές προνυμφοκτονίας (στάδιο αυγού), με τη χρήση εγκεκριμένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σκευασμάτων.

Ειδικότερα, η εφαρμογή του προγράμματος κουνουποκτονίαςπραγματοποιείται σε περιοχές στον Άγιο Αρσένιο (λίμνες Αγ. Προκοπίου, λίμνες και ρέματα στο αεροδρόμιο κ.α.), σε λίμνες στις περιοχές Μικρή Βίγλα, Γλυφάδα, Αγιασσό και Καλαντό και σε.....

Ανθή Χαλκιά Υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ : Η χώρα και η οικονομία χρειάζονται ισχυρή κυβέρνηση.


Δύο είναι τα κρίσιμα διακυβεύματα της επόμενης τετραετίας. Η συνέχιση και αξιοποίηση της καλής πορείας που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η οικονομία και ο εκσυγχρονισμός των τμημάτων του Δημοσίου, που παραμένουν ακόμα αιχμάλωτα του "βαθέος" κράτους.
Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 21ης Μαϊου καλείται να απαντήσει για το ποια κυβέρνηση έχει την ικανότητα και την διάθεση να εφαρμόσει τις πολιτικές για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.
Το διακυβευμα που σχετίζεται με το ποιός μπορεί να αλλάξει το "βαθύ κράτος" είναι αλληλένδετο με την οικονομία. Η οποιαδήποτε αλλαγή του κράτους προϋποθέτει ισχυρή οικονομία. Χρειάζονται χρήματα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και πολιτικό κεφάλαιο. Χωρίς ισχυρή οικονομία τίποτα από τα δύο δεν υπάρχει.