slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο η Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό

 

Την υποψηφιότητα της Ιωάννας Συνοδινού, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου.

 

Η κ. Συνοδινού, επιχειρηματίας με πλούσια κοινωνική δραστηριότητα και συστηματική ενασχόληση με τον Τουρισμό αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί για δεύτερη φορά με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

Ευάγγ. Κατσαράς, αντιδήμαρχος τουρισμού στο Γιάννη Βλαχάκη : Τί θα βγάλει η κάλπη του φετινού καλοκαιριού – Το αεροδρόμιο και το λιμάνι…

Τί θα βγάλει η κάλπη του φετινού καλοκαιριού; Πώς έχουν οι εξελίξεις που σχετίζονται με την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου (σ.σ. επέκταση – επιμήκυνση του διαδρόμου προσγειώσεων/απογειώσεων), την ανάπλαση (σ.σ. αποκατάσταση και επέκταση) του κεντρικού προβλήτα του λιμανιού και την διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης της πόλεως Νάξου, με βάση τον ήδη εγκριθέντα νέο σχεδιασμό (σ.σ. ΠΕΑΛ Νάξου) από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο; Τί απαντά (σήμερα, στον ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ), ο αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, αρμόδιος για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, Ευάγγελος Κατσαράς.
Δείτε το video

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα φασιστικά και τραμπούκικα χτυπήματα στα εκλογικά περίπτερα

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2023

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Ομάδα θρασύδειλων τραμπούκων, χθες το απόγευμα επιτέθηκε στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, ενώ συμμετείχε σε "πορεία αλληλεγγύης". Συνολικά τα περίπτερα της Νέας Δημοκρατίας ανά την επικράτεια, έχουν δεχθεί πάνω από 50 επιθέσεις καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Στις τελευταίες μάλιστα, όπως στη χθεσινή των Χανίων, επιτίθενται σε εθελοντές του κόμματος με άσκηση βίας και χτυπήματα ακόμα και στο πρόσωπο! Συγκεκριμένα χθες, έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν σε πολίτη με αναπηρικό αμαξίδιο! Η αθλιότητά τους δεν έχει όριο. Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους. Η Δημοκρατία μας και η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρές από τα φασιστικά και τραμπούκικα χτυπηματα τους! Οι φασίστες θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.


Θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη των επιθέσεων στη Νέα Δημοκρατία από όλα τα κόμματα».

 

Κατεβάστε το δελτίο τύπου εδώ.

Η δήλωση του Γ. Βλασερού για την τραγωδία της Πύλου


Η τραγωδία που συνέβη στην Πύλο αποτελεί ίσως μια από τις μεγαλύτερες που έχει γνωρίσει η Μεσόγειος. Απέναντι σε αυτή ο αρμόδιος υπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν μπορεί να σιωπά και οφείλει να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη και φθάσαμε σε αυτήν την τραγωδία. Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη και οι άλλες χώρες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αποκαταστήσουν την ειρήνη και να βοηθήσουν στην πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη των χωρών τις οποίες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν οι

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μέχρι και 44% η ΝΔ, δεν ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κερδίζει τη μάχη με το ΠΑΣΟΚ

Η τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll για το TheToC, καθώς απομένουν λιγότερες από 10 ημέρες από τις κάλπες, δείχνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που ενδεχομένως να δει τα ποσοστά της να έχουν και περαιτέρω αύξηση και θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερο κόμμα και διασφαλίζει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικούσε και το ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο είτε να παρουσιάσει μείωση των ποσοστών του, είτε μια μικρή άνοδο. Το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να αυξήσει αξιόλογα τα ποσοστά του και ίσως να έχει και μείωση.
Η σύνθεση της νέας Βουλής θα είναι πιθανώς 7κομματική, δηλαδή μπαίνουν στη Βουλή και η Πλεύση Ελευθερίας και το κόμμα Νίκη, χωρίς να αποκλείεται να είναι και 8κομματική, δηλαδή να καταφέρει και το ΜεΡΑ25 τελικά, να περάσει το όριο του 3%. Αλλά δεν αποκλείονται και εκπλήξεις, καθώς στον χώρο των μικρών κομμάτων το ένα κόμμα διεκδικεί τις ψήφους του άλλου και η δεξαμενή είναι περιορισμένη. Δηλαδή μπορεί να δούμε αύξηση των ποσοστών της Νίκης σε βάρος του Βελόπουλου ή το αντίθετο και στο τέλος να μείνει ο ένας από τους δύο ή ακόμα και τα δυο κόμματα έξω από το Κοινοβούλιο.

📺Μ. Καριακλιούμη, πολιτική αναλύτρια: Η κάλπη έχει μνήμη – Ι. Αρμάος, επικοινωνιολόγος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στρατηγική

Eννέα ημέρες πριν από τις δεύτερες κάλπες των εθνικών εκλογών στις 25 Ιουνίου η αναβολή του debate των πολιτικών αρχηγών και το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο αλλάζουν την ατζέντα των συζητήσεων. Για το πώς θα επηρεάσουν την κρίση των ψηφοφόρων μίλησαν στην ΕΡΤ η Μαρία Καριακλιούμη, πολιτική αναλύτρια και ο επικοινωνιολόγος Ιάκωβος Αντώνιος Αρμάος

Διήμερη περιοδεία Γιάννη Βρούτση στη Σύρο



Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο Βουλευτής Κυκλάδων και πρώην
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στη Σύρο.
Ο κ. Βρούτσης, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Λειβαδάρα, τον
Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κυκλάδων κ. Χρήστο Καφτηράνη, τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Σύρου Ν.Δ.
κ. Ευστάθιο Μπαρμπούνη, καθώς και τα μέλη της τοπικής. Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το
Λιμεναρχείο Σύρου και θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην αγορά της Ερμούπολης.
Την Κυριακή 18  Ιουνίου 2023, ο κ. Βρούτσης θα συνοδεύσει την Βουλευτή Ανατολικής
Αττικής κα. Σοφία Ζαχαράκη (πρώην Υφυπουργό Τουρισμού), την Βουλευτή Α΄ Πειραιά κα
Δόμνα Μιχαηλίδου ( πρώην Υφυπουργό Εργασίας) και τον κ. Χρήστο Ροϊλό, Διοικητή της 2ης
ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου στις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουν στο ΝΕΟΡΕΙΟ Σύρου και
στα γραφεία της ΔΕΕΠ Κυκλάδων – ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.. Στη συνέχεια, το κλιμάκιο θα
πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ερμούπολη και σε χωριά του νησιού.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Βρούτσης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί
και να συνομιλήσει με εκπροσώπους θεσμικών φορέων, καθώς και με φίλους, κομματικά
στελέχη και κατοίκους του νησιού.
Όλοι μαζί, προχωράμε ενωμένοι, με ορίζοντα τις εκλογές της 25 η Ιουνίου!
Για μία Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για Ισχυρές Κυκλάδες!
Με ένα σύνθημα: Δυνατά! Σταθερά! Τολμηρά! Μόνο Μπροστά!