slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΑΠ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ....

Είναι πλέον εμφανές ότι η χώρα από φρενοκομείο με σύνορα, έχει μεταβληθεί σε φρενοκομείο δίχως σύνορα. Δεν πουλάμε απλώς τρέλα διεθνώς, αλλά μοιάζει να την έχουμε ψωνίσει εθνικώς. Δεν μπορεί να είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν. Ο πρωθυπουργός της εμφανιζόμενης σήμερα ως πλέον προβληματικής χώρας στην ΕΕ και του σημαντικότερου προβλήματος στην ευρωζώνη, να αποφασίζει αυτοβούλως να μεταβεί στο Κάιρο για να συμβάλλει δήθεν στην λύση της κρίσης στην....

Αίγυπτο και η ημεδαπή προπαγάνδα να τον εμφανίζει ως ειρηνοποιό στην Μεσόγειο. Ίσως να γνωρίζετε ότι η δημοσιοσχεσίτικη προσέγγιση των διεθνών σχέσεων ποτέ δεν έλυσε προβλήματα, αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις δημιούργησε ορισμένα. Σήμερα ένα διεθνές πρόβλημα ισχυρίζεται ότι μπορεί να...συμβάλλει στην λύση ενός άλλου. Προφανώς η προπαγάνδα θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο ο κ. Παπανδρέου θα πάψει να αποτελεί την προσωποποίηση του προβλήματος «Ελλάς», που σε σημαντικό βαθμό φρόντισε ο ίδιος να δημιουργηθεί.
Έτσι ο κ. Παπανδρέου μετατρέπεται εικονικά από θαυματοποιό που δήθεν θα αντιμετώπιζε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας με το μαγικό του ραβδί, σε ειρηνοποιό που με το ίδιο ραβδί θα συνετίσει τον μέχρι χθες σύντροφό του Μουμπάρακ, ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στην Αίγυπτο!
Προφανώς ο κ. Παπανδρέου δεν ήρθε απλώς να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στην Ελλάδα στέλνοντας την χώρα στο ΔΝΤ και βάζοντας την κοινωνία σε μια μεγάλη περιπέτεια, αλλά να «ταρακουνήσει» την διεθνή πολιτική ακολουθώντας αντισυμβατικές πρακτικές. Όπως αποφάσισε να σώσει τους Έλληνες δίχως να του το ζητήσει κανείς, έτσι τώρα εμφανίζεται αποφασισμένος να σώσει την Αίγυπτο χωρίς επίσης να του το ζητήσει κανείς. Ο πρωθυπουργός μας είναι μέσα σ’ όλα. Όπου υπάρχει απειλή τρέχει για να σώσει την κατάσταση. Από το περιβάλλον και την διεθνή οικονομία μέχρι την κοινωνική ειρήνη στον κόσμο. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος ενός σύγχρονου σοσιαλιστή που οραματίζεται τον τέταρτο δρόμο!
Αυτός, όμως, δυστυχώς είναι ο ορισμός της έλλειψης σοβαρότητας. Και ακόμη δυστυχέστερα, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται αποκλειστικά στην συμπεριφορά του πρωθυπουργού, αλλά γενικότερα στην συμπεριφορά του έντονα ανασφαλούς πλέον καθεστώτος στην χώρα μας. Το τραγικό μάλιστα είναι ότι ουδείς φαίνεται να αντιλαμβάνεται πού οδηγεί αυτή η σχιζοφρενής δημοσιοσχεσίτικη συμπεριφορά την Έλλάδα. Κανείς δεν βλέπει για να προβληματιστεί, πώς χειρίζονται την κρίση άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, ή ακόμη και η Ουγγαρία και η Ισλανδία σε ότι αφορά στην οικονομία, ή πώς το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Τουρκία αντιμετωπίζουν την κρίση στην Αίγυπτο. Κανείς δεν εκτίθεται. Όλοι προσπαθούν, έστω και κατόπιν εορτής, να αναπτύξουν κάποιο είδος στρατηγικής. Όλοι οι ηγέτες φροντίζουν να λένε λίγα on camera και να κινούνται δραστήρια σε πολιτικό και ενδεχομένως διπλωματικό επίπεδο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πράττει τα ακριβώς αντίθετα, ενώ η καθεστωτική προπαγάνδα άκριτα και αφάνταστα επιπόλαια, παιδαριωδώς υπερθεματίζει.
«Αποφάσισα να μεταβώ στο Κάιρο για να μεταφέρω αφενός το πνεύμα και τη συζήτηση της ΕΕ, αλλά και τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Θα σταθούμε δίπλα στον αιγυπτιακό λαό» δήλωσε χθες ο κ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες, έχοντας προφανώς βεβαιωθεί ότι δεν έχει πλέον ρόλο στην συζήτηση για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ένωση και αναζητεί ρόλο σε άλλα πεδία πολιτικής. Και μια και δεν του αναθέτει τέτοιο ρόλο κανείς, τον αναλαμβάνει μόνος του.
Μεγάλος αριθμός ευρωπαίων ηγετών, όπως και οι Πρόεδροι των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Τουρκίας, ανησυχώντας σοβαρά για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, ήρθαν σε συνεννόηση μεταξύ τους για να συντονιστούν και να παρέμβουν, δίχως ο καθένας να κάνει το δικό του παιχνίδι ερήμην των άλλων. Τον κ. Παπανδρέου δυστυχώς τον αγνόησαν κι έτσι κινήθηκε πάλι με δική του πρωτοβουλία, στο επίπεδο των υπουργών εξωτερικών. Όπως δήλωσε έλαβε την απόφαση αυτή έπειτα από σειρά τηλεφωνικών επαφών με την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Επίσης, συνομίλησε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ , τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τον νομπελίστα Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι και τον αντιπρόεδρο της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν. Μάλιστα σε ερώτηση περί του αν μεταβαίνει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ως απεσταλμένος της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και ότι ο ίδιος έχει συντονίσει τις ενέργειές του με την αρμόδια υπουργό Εξωτερικών της Ένωσης κυρία Άστον. Εξήγησε επιπλέον ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πρόθεσή του να μεταβεί στην Αίγυπτο και ότι είχε ιδιαίτερη συζήτηση με την κυρία Άστον. Προδήλως αφού οι ηγέτες της ΕΕ δεν αποφάσισαν να παρέμβουν σε αυτήν την φάση στέλνοντας τον Πρόεδρο της ΕΕ ή την κα Άστον στην Αίγυπτο, αποφάσισε ο Γιώργος Παπανδρέου να «θυσιαστεί» αυτός και εκπροσωπώντας μάλλον την κα Άστον, να μεταβεί εκεί για να μεταπείσει τον διαγραμμένο σύντροφό του Μουμπάρακ να εγκαταλείψει αμέσως την εξουσία.
Από το σημείο αυτό κι έπειτα μάλλον το χιούμορ δεν έχει θέση. Δίχως μία σοβαρή προετοιμασία και δίχως συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά και δίχως διεθνή εξουσιοδότηση, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καμιά δουλειά να πάει στην Αίγυπτο για να συναντήσει τον άνθρωπο στον οποίο οι πάντες (Ρωσία, ΗΠΑ, Τουρκία, Γαλλία, κ α) έχουν γυρίσει την πλάτη, παρότι μέχρι χθες αποτελούσε τον πιο στενό τους σύμμαχο στην περιοχή. Θα έπρεπε να είναι ευνόητο ότι αυτή η επίσκεψη μόνο παρεξηγήσεις και προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει για την χώρα μας και αποτελεί φαιδρότητα εάν πιστεύει κανείς ότι μέσω αυτής θα αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μιας αιφνίδιας μεταναστευτικής πίεσης προς την Ελλάδα. Το τελευταίο ζήτημα θα έπρεπε να το συζητήσει διεξοδικά με τους εταίρους μας και να λάβουν έστω και με μία μη ανακοινώσιμη συμφωνία, μέτρα για να αποτραπεί. Τον κ. Παπανδρέου δεν τον ζήτησε κανείς στην Αίγυπτο για να παίξει τον ρόλο του ειρηνοποιού. Και είναι βέβαιο ότι οι Μουσουλμανική Αδελφότητα, που παίζει κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις, διεκδικώντας την υπέρβαση του πολιτικού αποκλεισμού της, θα δει με μεγάλη καχυποψία αυτήν την παρέμβαση. Ας τα εξετάσουμε όλα αυτά επιτέλους με στοιχειώδη σοβαρότητα και ας προσπαθήσουν οι άνθρωποι του πρωθυπουργού να μετριάσουν το ηγετικό (βλέπε δημοσιοσχεσίτικο) ταμπεραμέντο του. Αρκετή ζημιά έγινε εξαιτίας αυτού.

Ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, δεν υπήρξε απόφαση. Έγινε, όμως, σοβαρή συζήτηση για τον τρόπο που θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Οικονομική διακυβέρνηση. 18 χώρες από τις 27 εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις, συνολικές ή για επί μέρους ζητήματα. Όπως φαίνεται αρχίζει μια περίοδος μεγάλης διαπραγμάτευσης, που θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες, περίπου.
Δεν πρέπει να


θεωρούμε τίποτε δεδομένο.
Δεν πρέπει να είμαστε απόντες ή σιωπηλοί. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι την Ελλάδα δεν την αφορά η συζήτηση γιατί, δήθεν, η ίδια έχει εκπληρώσει ή εκπληρώνει το 90% των πιθανών υποχρεώσεών της…
Στο επόμενο δίμηνο θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του ελληνικού δανεισμού, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να διαπραγματευθούμε τα μέγιστα. Όχι να αρκεστούμε σε υποσχέσεις για τα ελάχιστα…
Ήδη, έχουμε τοποθετηθεί σε ορισμένα βασικά ζητήματα. Αναμένουμε τις λεπτομέρειες του Γαλλογερμανικού Σχεδίου για να τοποθετηθούμε πιο συγκεκριμένα

Εποχές κι αυτές!!! Όταν ο ΓΑΠ μέσα στις Βρυξέλλες έλεγε ότι θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς...

Το προσωπικό στοίχημα του κ. Παπανδρέου
Πρέπει άμεσα να πείσει ότι μπορεί να περιορίσει το έλλειμμα

13/12/2009
Του Κ.Π. Παπαδιοχου

Απόλυτο αιφνιδιασμό, αλλά και έντονο προβληματισμό σε σημαντικό τμήμα του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η «υψηλού ρίσκου» επιλογή του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να αγνοήσει τις παραινέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα μηνύματα των αγορών για την επιβολή επώδυνων μέτρων. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, κατά πολλούς όχι τυχαία, επέλεξε να στείλει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υιοθετήσει το «ιρλανδικό μοντέλο» παγώματος ή και μείωσης μισθών και συντάξεων από την ίδια την έδρα της Κομισιόν, τις Βρυξέλλες.

Πλέον το στοίχημα που έχει μπροστά του ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι προσωπικό, αλλά και μεγάλο: Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα πρέπει να πείσει, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι είναι σε θέση να περιορίσει το εκρηκτικό έλλειμμα με βασικά εργαλεία την πάταξη της διαφθοράς και το νέο φορολογικό σύστημα, η διαμόρφωση του οποίου επισπεύδεται κατόπιν σχετικής εντολής του Μεγάρου Μαξίμου προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το λαϊκό ΠΑΣΟΚ

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός με την παρέμβασή του την περασμένη Παρασκευή, έριξε το βάρος του υπέρ της τάσης εκείνης στο κυβερνών κόμμα που επέμενε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί με πυξίδα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να δώσει έμφαση στην τόνωση της αγοράς. Δηλαδή του λεγόμενου λαϊκού ΠΑΣΟΚ.

Ηττημένοι, ως εκ τούτου, μπορούν να θεωρηθούν οι «ρεαλιστές» του Υπουργικού Συμβουλίου που όχι μόνον ζητούσαν να υπάρξουν άμεσες διορθωτικές κινήσεις στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής, αλλά επίσης, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, ανέφεραν πως ορισμένα μέτρα θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί «από χθες», προκειμένου η ελληνική οικονομία να είχε αποφύγει τα κριτικά σχόλια της Κομισιόν και των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την υποβάθμιση από διεθνείς οίκους και τον κύκλο των αρνητικών δημοσιευμάτων από τα διεθνή ΜΜΕ, των τελευταίων εβδομάδων.

Οπως σχηματικά περιγράφει την κατάσταση έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος, «ο Παπανδρέου είχε να επιλέξει μεταξύ της πλατφόρμας Κατσέλη και της προσέγγισης Παπακωνσταντίνου και συντάχθηκε με την πρώτη». Βεβαίως, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη. Ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον υπουργό Οικονομικών στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ενώ η υπουργός Οικονομίας εκφράζει μια σαφώς ευρύτερη τάση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και συνολικά του ΠΑΣΟΚ.

Κατά πολλούς, δεν ήταν τυχαίο ότι σε συνάντηση που είχε με «πράσινους» βουλευτές την περασμένη Πέμπτη η υπουργός Οικονομίας έσπευσε, χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί, να τονίσει ότι «την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα υπαγορεύσουν συγκεκριμένα «κέντρα» που πιέζουν για τη λήψη σκληρών μέτρων». Εξάλλου, στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Κατσέλη φέρονται να κινούνται μεταξύ άλλων οι κ. Ανδρ. Λοβέρδος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Φ. Πετσάλνικος, Χρ. Παπουτσής, οι «πράσινοι» συνδικαλιστές και ένα μεγάλο τμήμα του προσωπικού επιτελείου του κ. Γ. Παπανδρέου, που εκτιμά πως θα ήταν λάθος η κυβέρνηση να υιοθετήσει πολιτικές μεγάλης συμπίεσης των εισοδημάτων, καθώς το δημοσιονομικό όφελος θα ήταν πολύ περιορισμένο, ενώ οι αρνητικές συνέπειες για την πραγματική οικονομία μεγάλες.

Αντιθέτως, κατά πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να είχε μεταφέρει στον πρωθυπουργό την ανάγκη πρωτοβουλιών που θα «υπερέβαιναν» τα όσα περιγράφονται στον προϋπολογισμό για το 2010. Υπέρ των ανατροπών σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης είχε ταχθεί κατά πληροφορίες το τελευταίο διάστημα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος που την περασμένη εβδομάδα επέλεξε να καλέσει στη Βουλή, προκειμένου να ακούσει τις εκτιμήσεις του για την πορεία των δημόσιων οικονομικών, τον πρώην υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαντωνίου. Επίσης, εξαρχής στη γραμμή της αναθεώρησης της οικονομικής πλατφόρμας με την οποία το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη νικηφόρα μάχη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου είχαν ταχθεί, λόγω του τεράστιου ελλείμματος που κληροδότησε στην κυβέρνηση η Ν.Δ., οι κ. κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά και ο κ. Π. Μπεγλίτης.

Νέος σχεδιασμός

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο που διαμορφώνεται μετά την παρέμβαση του κ. Γ. Παπανδρέου την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες είναι εντελώς διαφορετικό και οδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου σε ένα νέο σχεδιασμό. Πλέον, το μεγάλο «στοίχημα» είναι από αύριο κιόλας η κυβέρνηση να πείσει εντός και εκτός Ελλάδος ότι διαθέτει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, καθώς ο χρόνος κατά τον οποίο θα αναζητήσει εξωτερικό δανεισμό μετράει αντίστροφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επενδύει κατά κύριο λόγο στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα συνοδεύσει το πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα κατατεθεί στις αρχές του χρόνου στις Βρυξέλλες. Το οικονομικό επιτελείο θα καταβάλει προσπάθειες, ώστε οι παρεμβάσεις στη φορολογία που θα είναι επώδυνες για τους «έχοντες» ή φοροδιαφεύγοντες να προετοιμαστούν άμεσα, καθώς εκτιμάται πως θα είναι επικοινωνιακά προτιμότερο να παρουσιαστούν ταυτόχρονα με τις όποιες -ήπιες, όπως τις περιέγραψε ο πρωθυπουργός- κινήσεις αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και το σκέλος των έμμεσων φόρων.

Υπέρ της άποψης οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες να εκδηλωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να υπάρξει αποσαφήνιση του οικονομικού τοπίου, τάσσονται εξάλλου και κορυφαίοι υπουργοί, με πρώτους τους κ. Δημ. Ρέππα και Ευ. Βενιζέλο. Οπως τονίζουν, οι δραματικοί τόνοι με τους οποίους περιγράφει το τελευταίο διάστημα ο κ. Γ. Παπανδρέου την κατάσταση, με κορυφαία την αναφορά του περί «κινδύνων για την εθνική κυριαρχία», δεν είναι συμβατοί με την εικόνα μιας κυβέρνησης που κωλυσιεργεί.

Πάντως, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου υποστήριζαν πως ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε τις τελευταίες ημέρες δραματικούς τόνους για την κατάσταση της οικονομίας, επειδή σχεδίαζε την ανακοίνωση επώδυνων μέτρων, αλλά γιατί θέλει να καταστεί σαφές στην κοινή γνώμη πως εάν αυτά χρειαστεί να ληφθούν στο μέλλον θα είναι επιβεβλημένα όχι λόγω των χειρισμών της δικής του κυβέρνησης, αλλά εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στην οποία παρέλαβε την οικονομία, από τη Ν.Δ.

Οι βουλευτές

Τα αντιφατικά μηνύματα που εξέπεμψε τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, αλλά και η δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία δημιουργούν ήδη σημαντικές «παρενέργειες» και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που κατά πολλούς θα ήταν σαφώς περισσότερο ορατές εάν η δημοσκοπική διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από τη Ν.Δ. δεν παρέμενε σε υψηλά επίπεδα. Βουλευτές, όπως οι κ. Εκτ. Νασιώκας, Ν. Αλευράς και Γ. Φλωρίδης σε τοποθετήσεις τους τάσσονται υπέρ της λήψης γενναίων μέτρων με πολιτικό κόστος, ενώ άλλοι, όπως οι κ. Γ. Σαλαγιάννης, Γ. Παπαγεωργίου και Χρ. Πρωτόπαπας επισημαίνουν την ανάγκη η κυβέρνηση να πάει με «ανοιχτά χαρτιά» στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού και να αποφύγει τη λογική των συνεχών αναθεωρήσεων στη διάρκεια του 2010. Μάλιστα, έμπειρα στελέχη προεξοφλούν πως με τα δεδομένα που δημιουργούνται είναι θέμα χρόνου η άτυπη αναβίωση του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ του ΠΑΣΟΚ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_13/12/2009_383374

Μουσικο-Χορολογικό Κέντρο Νάξου “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ”

Τί λέτε; Δεν αξίζει τον κόπο να το παλέψουμε μήπως και πάρει “εμπρός”;
Ένα Ερευνητικό Κέντρο για τη μουσική και το χορό που αγαπάμε δεν είναι επένδυση;
Δεν πρέπει να μάθουμε κάποτε την απάντηση στο μεγάλο “ΓΙΑΤΙ” που απ’ τα παιδικά μας χρόνια μας έλεγαν; .
Τί εννοούν οι αυτοδιοικούντες κι οι υπόλοιποι φορείς όταν λένε και γράφουν “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ… τάδε”;

Ο Αιγαιοπελαγίτης – ο Κυκλαδίτης – ο Αξιώτης κουβαλάει τεράστια πνευματική προίκα, που τις περισσότερες φορές, του την.....
Το επόμενο βίντεο αντέχει μόνο σε ερωτήματα κι όχι σε σχόλια. Γιατί αν υπάρξουν σχόλια, κάποιοι θα πρέπει να απαντήσουν. Και δυστυχώς γι’ αυτούς, απαντήσεις δεν υπάρχουν.

.. κρύβουν πίσω από ενοικιαζόμενα δωμάτια.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ να βγάλουμε τον “καταρράκτη” που εμποδίζει να δούμε το πραγματικό ύψος των ανθρώπων, αλλά και του ΖαΗ νέα Δημοτική Αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων τί σκέπτεται, τί προγραμματίζει για το Μουσικο-Χορολογικό Κέντρο Νάξου “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ”, που μέχρι τώρα ήτανε Νομικό Πρόσωπο του Δήμου; (στα χαρτιά)
Πού θα το εντάξει;

Πώς θα προχωρήσει το κτηριολογικό, η λειτουργία του;

Πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του;

Χαλεποί οικονομικά καιροί ; Χαλεπέστεροι πνευματικά.

Το έστειλε το μοναδικό xoroballomata.wordpress.com