slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολλά ήταν τα ψέματα ας πούμε και καμιά αλήθεια κ. Λυμπερόπουλε

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του ΣΑΤΑ (8-9-10 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου) ο Θύμιος Λυμπερόπουλος επιχειρεί την συνδικαλιστική «νεκρανάσταση» του.
Κι όπως συνήθως χρησιμοποιεί ανακρίβειες, ακατάσχετη πολιτικολογία. Και κυρίως κάνει το «θύμα» προσπαθώντας να κερδίσει την συμπάθεια που έχει χάσει εδώ και χρόνια, λόγω της ζημιάς που έχει κάνει στον κλάδο. Συνεχίζει να μιλά σαν «προδομένος» για «πραξικοπήματα» και «προδοσίες».
Του Ειδικού Συνεργάτη
Συνεχίζει να επικαλείται τον κενό και καταστροφικό νόμο Σπίρτζη και συνεχίζει να καπηλεύεται και να διαστρεβλώνει την αποχώρηση της UMBER από την Ελλάδα. Πολλά είναι τα ψέματα του λαθρεπιβάτη του «Καραμανλισμού». Ας πούμε και καμιά αλήθεια.Ο Θ. Λυμπερόπουλος δεν υπήρξε θύμα «πραξικοπήματος» και «προδοσίας». Όταν μετά τις εκλογές του 2019 άλλαξε η κυβέρνηση, ο άνθρωπος που είχε μετατρέψει τα ταξί σε «εκλογικά κέντρα» του ΣΥΡΙΖΑ, εύλογα έβρισκε μόνο κλειστές πόρτες. Κανείς δεν συνομιλούσε με τον επονομαζόμενο και ως "βαστάζο του Σπίρτζη" και καθημερινό υβριστή του Κ. Μητσοτάκη. Ο κλάδος το κατάλαβε αμέσως. Ο κίνδυνος χτυπούσε δυνατά την πόρτα της Ομοσπονδίας.

Οι μέχρι τότε συνεργάτες του Βασίλης Μαραγκάκης (10 έδρες) Κ. Δήμου (2 έδρες) και Κ. Χατζάρας (2 έδρες) απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στον «εργατοπατέρα», ο οποίος φερόμενος σαν πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικολογούσε και απειλούσε να συμπαρασύρει τον κλάδο στον γκρεμό. Με αίσθημα ευθύνης άρθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή του κλάδου και αποκατέστησαν την δυνατότητα συνομιλίας με την κυβέρνηση, όπως και την δυνατότητα να προωθούν τα δίκαια και ώριμα αιτήματα του κλάδου.

Συριζα Νάξου : Προς διάλυση και πώληση τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ΕΛΤΑ

Φωτο : naxospress

Μετά την αποτυχημένη εξυγίανση, τις αστοχίες και τις παραλείψεις του αρμόδιου υπουργού και της διοίκησης των ΕΛΤΑ, ήρθε και η επίθεση των χάκερ. Αποτέλεσμα;;;

Επί σχεδόν τρεις εβδομάδες δεν λειτουργεί τίποτα στα ΕΛΤΑ.

Ούτε αποστολή αντικειμένων στο εξωτερικό, ούτε κίνηση κεφαλαίων σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Ποιοι πλήττονται;

Μα φυσικά η επιχείρηση των ΕΛΤΑ, με τα δεκάδες εκ. ευρώ που έχει απολέσει,

 οι επαγγελματίες και ειδικά αυτοί που έχουν συνάψει  συμβάσεις με τα ΕΛΤΑ, οι συνταξιούχοι που με τα χίλια ζόρια πληρώθηκαν αυτό το μήνα.

Ανδρουλάκης για Τσίπρα: Δεν δέχομαι μαθήματα πρροδευτικότητας από τον συνέταιρο του Καμμένου


Parapolitika Newsroom

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ απάντησε στις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Ηράκλειο ΚρήτηςΤην έντονη αντίδραση του προέδρου του προκάλεσαν τα μηνύματα που του έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη περί «προοδευτικής ενότητας».

«Κανείς δεν έχει να λογοδοτήσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέναντι στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στο Ηράκλειο Κρήτης, απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας ότι όποιος δεν ζητάει εκλογές στηρίζει την

Συνάντηση εργασίας Κατερίνας Μονογυιού-Στέλιου Πέτσα: Εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 8 νέα έργα για τις Κυκλάδες συνολικού προϋπολογισμού άνω των 18.900.000€

 
Υπογράφηκαν σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα 8 νέα έργα για τα νησιά των Κυκλάδων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 18.900.000€ . Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού συναντήθηκε χθες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, στον οποίο προώθησε την ένταξη των συγκεκριμένων έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε και η ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων .
Η Κατερίνα Μονογυιού ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύει  για τις Κυκλάδες καθώς μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στρατηγικής σημασίας έργα, που θα αναβαθμίσουν και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των Κυκλαδιτών.
Η Κατερίνα Μονογυιού προσκάλεσε τον κ. Στέλιο Πέτσα να επισκεφτεί τις Κυκλάδες και εκείνος με χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημα της βουλευτού. Σύντομα, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα επισκεφτεί τις Κυκλάδες για να επιβλέψει την πορεία των έργων που έχουν χρηματοδοτηθεί.
Τα έργα που εντάσσονται σήμερα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι τα ακόλουθα:

Τσίπρας κατά Ανδρουλάκη: Αν δεν ζητάς εκλογές, στηρίζεις κυβέρνηση Μητσοτάκη

Επικριτικά σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας τη στάση που κρατά το ΚΙΝΑΛ έναντι της ΝΔ και το γεγονός πως δεν υποστηρίζει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές.
Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει μεν την κυβέρνηση, ωστόσο, σε τελευταίο σχόλιό του επισημαίνει πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που ξέρουν είναι να ζητούν εκλογές, ενώ όπως υπογραμμίζει «η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που τα δύο κόμματα δεν μπορούν να προσφέρουν».
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ πως έχει θέση "ίσων αποστάσεων" και πως εφόσον δεν στηρίζει το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές είναι σα να στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ειδικότερα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε, απευθυνόμενος σε όσους «αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές δυνάμεις», πως «αν δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Σε δευτερεύοντα σημεία η κριτική Ξανθού στο νομοσχέδιο Πλεύρη για την πρωτοβάθμια υγεία
Βασίλης Βενιζέλος

Γραπτή δήλωση από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑΩς επιτυχία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη μπορεί να χαρακτηρισθεί η πρώτη εντύπωση από το προσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με την μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την διοικητική και οργανωτική ανασυγκρότηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), το οποίο ετέθη χθες στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, καθώς είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμη και ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, περιορίζει κατ’ αρχάς την κριτική του σε δευτερεύοντα σημεία και εστιάζει σε ιδιαίτερες εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την γενικότερη κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Υγείας…

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ K/Z SEA DIAMOND


Θηραϊκή Πολιτεία Πολιτεία
Πριν ακριβώς 15 χρόνια το Κ/Ζ Sea Diamond βυθίστηκε στη καλντέρα της Σαντορίνης. Μέχρι σήμερα προκαλεί ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον και είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία και τη Θηραϊκή κοινωνία. Από τον Απρίλιο του 2007 η συντονιστική επιτροπή των πολιτών με επικεφαλής τον Λουκά Λιγνό, κατάφερε να κρατήσει το θέμα ζωντανό. Η Ελληνική πολιτεία με τους αργούς ρυθμούς και την αδιαφορία της, δεν επενέβη ουσιαστικά για την απομάκρυνση του ναυαγίου ποτέ.

Στον Ευαγγελισμό με πνευμονική εμβολή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης


Parapolitika Newsroom
Υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός
νοσηλεύεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά από επεισόδιο πνευμονικής εμβολής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων.

O ίδιος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εκτιμάται πως θα παραμείνει νοσηλεύομενος για περίπου δύο ημέρες. Καθώς έχει περάσει κοροναϊό οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο Long Covid.

Συνάντηση του Φίλιππου Φόρτωμα με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού με την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα του Τουρισμού, αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων. Ο κ. Φόρτωμας ανέφερε στην Υφυπουργό την ετοιμότητα των Κυκλάδων για μια δυναμική επανεκκίνησης του Τουρισμού, μετά από δύο έτη πανδημίας, αλλά και την εξέχουσα θέση που έχουν τα νησιά των Κυκλάδων, στις προτιμήσεις των επισκεπτών διεθνώς. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα του 2021,  τονίζοντας ότι οι 2 επιπλέον μονάδες που προστέθηκαν στο ΑΕΠ από τον τουρισμό, ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και στρατηγικού σχεδίου του συνόλου των ανθρώπων του τουρισμού και της στενής συνεργασίας τους με την κεντρική και τοπική διοίκηση. 

Στον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγος Γ. Μιχαλόπουλος

Τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγο Γεώργιο Μιχαλόπουλο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, κατόπιν ανάληψης των νέων του καθηκόντων.
Ο κ. Λεονταρίτης καλωσόρισε το νέο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο απαιτητικό έργο του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν διεξοδικά τα θέματα στα οποία επικεντρώνεται η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, καθώς η πολυνησιωτικότητα και η πολυδιάσπαση της περιοχής καθιστούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την πιο δύσκολη διοικητικά Περιφέρεια της Ελλάδας.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε:

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση των κτηνοτρόφων της Χώρας και των Κυκλάδων με 45 εκατ. ευρώ για αγορά ζωοτροφών»

Με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: 

«Σήμερα η κυβέρνηση απέδειξε -για άλλη μια φορά- στην πράξη ότι είναι δίπλα και στηρίζει τους κτηνοτρόφους ολόκληρης της Χώρας, αλλά και των νησιών των Κυκλάδων, απέναντι στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Την προμήθεια υλικών για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ίου, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση ύψους 180.000,00 € με τον Δήμο Ιητών



Με το ποσό των 180.000,00 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί  την προμήθεια και εγκατάσταση υλικών για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων  στο νησί της Ίου, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος που υλοποιεί για την βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των αθλητικών υποδομών στα νησιά. 


Για το σκοπό αυτό, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ιητών, Γκίκα Γκίκα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : «Για 3η βδομάδα τα ΕΛΤΑ υπολειτουργούν. Ανυπολόγιστες οι ζημιές για τις επιχειρήσεις ενώ η κυβέρνηση κρύβεται»

 
Κοινή δήλωση του τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση και του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριου Κάτση

Για 15η μέρα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρίσκονται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας ύστερα από την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν στα «απαρχαιωμένα πληροφοριακά τους συστήματα», κατά δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις δίνονται από τα ΕΛΤΑ, δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι σήμερα οι λειτουργίες της αποστολής δεμάτων και το ψηφιακό σύστημα ιχνηλάτησης. Παράλληλα οι αποστολές στο εξωτερικό δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς οι συναλλασσόμενες επιχειρήσεις και οι πολίτες να πληρώσουν υπέρογκα ποσά.

Κοινή Δήλωση Ανδρέα Ξανθού και Νίκου Συρμαλένιου : Με κλειστά χειρουργεία, χωρίς καρδιολόγο και παθολόγο το νοσοκομείο της Σαντορίνης!

Πέντε μήνες μετά την επίσκεψη μας στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και την κατάθεση της Ερώτησης μας στη Βουλή και δύο μήνες από την απάντηση του υπουργού Θάνου Πλεύρη σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση μας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και η διοίκηση της ΑΕΜΥ, εξακολουθούν να παρακολουθούν παθητικά τη συνεχιζόμενη αποδιοργάνωση του νοσοκομείου και την εντεινόμενη  αποχώρηση   ιατρικού δυναμικού και μάλιστα κρίσιμων ειδικοτήτων.