slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο κ. πρωθυπουργός συμφωνεί με της βωμολοχίες του Αντιπρόεδρου του;

Κώστας Ροδινός

O αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είναι ένας έμπειρος πολιτικός.

Και ευφυής κατά πολλούς.

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε οτι αυτά που λέει, δεν του …ξεφεύγουν.

Εύλογα, επομένως, αναρωτιέται κανείς γιατί χρησιμοποιεί αυτή τη φρασεολογία επιτιθέμενος εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων;

Θα μπορούσε να πεί τα ίδια πράγματα με πιο κόσμιο ύφος και να έχει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας με το μέρος του.

Μια πρώτη απάντηση είναι

οτι ο κ. Πάγκαλος λειτουργεί ως οδοστρωτήρας που προετοιμάζει το έδαφος για την επέλαση της κυβερνητικής πολιτικής.

Ανοίγει το δρόμο δηλαδή. Αλλωστε για αυτό του δόθηκε η υψηλοτάτη θέση.

Είναι, όμως, μόνον αυτο;

Κατά τη γνώμη μας όχι.

Ο κ. Πάγκαλος δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό.

Επιδιώκει κάτι χειρότερο.

Με το λόγο και τη φρασεολογία του προσπαθεί να απαξιώσει στη συνείδηση της κοινής γνώμης τμήματα της κοινωνίας.

Να προκαταλάβει τις αντιδράσεις τους.

Υστερα, να στρέψει την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Ποιός θα βγεί να υπερασπιστεί “αντιπαραγωγικούς” και “κοπρίτες”;

Προκαλεί φασαρία για να περνάει η κυβέρνηση ανεμπόδιστα και με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις τα μέτρα της.

Ρωτάμε, λοιπόν, ευθέως: ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τους χαρακτηρισμούς του κ. Πάγκαλου;

Θεωρεί ότι οι στρατιωτικοί είναι «αντιπαραγωγικοί», οι δημόσιοι υπάλληλοι «κοπρίτες» και ότι «τα φάγαμε μαζί»;

Αρκετά με το κρυφτούλι, οφείλει να πάρει θέση.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΓΛΗΝΟΣ: κε Πάγκαλε, εμείς οι ΚΟΠΡΙΤΕΣ εκπαιδευτικοί σας ρωτάμε: Με ποιο ΦΕΚ είπαμε πως διορίσατε την κόρη σας;

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Πα.Σο.Κ. κος Πάγκαλος διόρισε την κόρη του στο δημόσιο, με βάση νόμο που επιτρέπει στους βουλευτές να βολεύουν στον κρατικό μηχανισμό όποιον έχουν στο γραφείο για 2 χρόνια (συγγενείς, φίλους, γλείφτες κλπ.). Το ΦΕΚ διορισμού της κόρης Παγκάλου!




Τώρα κραυγάζει στα κανάλια πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, είναι αλητήριοι, πολλοί, αντιπαραγωγικοί και εσχάτως... και ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!!
Παίρνει άραγε παράδειγμα από την κόρη του και τις 3 κυρίες που βόλεψε, αφού μόχθησαν για μια διετία στο γραφείο του;
Παρεπιμπτόντως, κύριε Πάγκαλε, σας θαυμάζουμε για τη σοκαριστική σας ειλικρίνεια να αποδεχθείτε πως τα φάγατε μαζί με αυτούς που διορίζατε (τους κοπρίτες όπως τους αποκαλέσατε) προκειμένου να σας ψηφίζουν και να διατηρείστε στην εξουσία ή στη βουλευτική σας έδρα.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί, λοιπόν, που δεν είχαμε την "τύχη" να διοριστούμε με τον τρόπο που εσείς και άλλοι διορίζατε, προτείνουμε, ως πρώτο δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας της καταστροφής που δημιουργήσατε προκειμένου να αποκομίσετε προσωπικά οφέλη, να παραιτηθείτε. Εξάλλου και πλήρης πολιτικών ημερών είσθε και, απ' ό,τι γνωρίζουμε από το «πόθεν έσχες» σας, μπορείτε να ζήσετε τα παιδιά σας ακόμα κι αν αυτά δε διοριστούν στο Δημόσιο...
Επίσης σας προτείνουμε, αντί να χλευάζετε τον υπάλληλο των 1.300 ευρώ, αντί να τα βάζετε με τη γιαγιάκα που πάει εκδρομές με τα ΚΑΠΗ, να επιστρέψετε στο ακέραιο ολόκληρο το χρηματικό ποσό που έχετε εισπράξει υπηρετώντας (τον εαυτό σας και όχι την χώρα) ως βουλευτής, υπουργός, μέλος οποιασδήποτε επιτροπής κ.λπ. Μάλιστα, θα πρέπει να επιστρέψετε τα χρήματα αυτά εντόκως, ενώ θα συνυπολογιστούν και οι νόμιμες προμήθειες επί των υπογραφών σας, χρήματα που αποκομίσατε νομίμως ενώ δεν είχατε το δικαίωμα επειδή με την πολιτική σας τακτική αλλοιώσατε επί σειρά δεκαετιών το εκλογικό αποτέλεσμα (μέσω των κομματικών προσλήψεων).
Όταν λοιπόν, κύριε Πάγκαλε, επιστρέψετε όλα αυτά τα χρήματα, εσείς και οι συνάδελφοί σας που έπρατταν το ίδιο με εσάς (τους οποίους οφείλετε να κατονομάσετε έναν προς έναν), τότε θα πρέπει να αποδεχθείτε να δικασθείτε ενώπιον του Συντάγματος και των νόμων που διαστρεβλώσατε (προκειμένου να προστατευθείτε), αποδεχόμενος εκ των προτέρων -τόσο εσείς όσο και όλοι οι όμοιοί σας- την ενοχή σας για όλα τα εγκλήματα που κάνατε σε βάρος του ελληνικού λαού, τον οποίο εκθέσατε διεθνώς μέσω των ενεργειών ή αμελειών σας.
Μετά από όλα αυτά, κύριε Πάγκαλε, οφείλετε να καταθέσετε πλήρη ονομαστικό κατάλογο όλων εκείνων που ενώ δεν ήταν πολιτικοί (δεν αναφέρομαι σε πολίτες που έγιναν κομματικοί σας πελάτες για να βρούνε εργασία) απόλαυσαν "φαγωμένα" μέσα από έργα και προμήθειες του δημοσίου...
Μπορείτε κύριε Πάγκαλε; Αν όχι, σταματήστε να βοθρολογείτε και να προσπαθείτε να βρείτε συνενόχους στο προσωπικό σας έγκλημα...
ΥΓ: Μα, μέχρι και την κόρη σας στο... Δημόσιο; Λίγη τσίπα δεν υπάρχει επιτέλους;





Αναδημοσίευση από το alfavita.gr

Μανώλης εξ Απειράνθου

Αυτό θα πει πράσινη αξιοκρατία διόρισε σύζυγο κόρη στο δικό του γραφείο, και το γιο του στου Λοβέρδου

Βρέ αθεόφοβε Βαρδίκο την πεθερά γιατί δεν τη έβαλες

και αυτήν κάπου;

Την ώρα που πληθαίνουν οι άνεργοι....Fast track... διορισμών και αποσπάσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Fast track... διορισμών και αποσπάσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, την ώρα που πληθαίνουν οι άνεργοι. Θα χρειαστεί και δεύτερο ίσως και τρίτο γραφείο ο Ανδρέας Λοβέρδος για να χωρέσει η στρατιά των συμβούλων που έχουν αποσπασθεί και διορισθεί στο πολιτικό γραφείου του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Και όλος αυτός ο συνωστισμός έχει προκληθεί αφού τους τελευταίους μήνες ο κ. Λοβέρδος τοποθέτησε στο γραφείο του ούτε έναν ούτε δύο ούτε τρείς, αλλά 41 (!) ειδικούς συμβούλους. Αποσπάσεις από...
δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και προσλήψεις δημοσιεύονται σχεδόν καθημερινά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου και...... περιγράφονται όλες οι τοποθετήσεις υπαλλήλων στο πολιτικό γραφείο του υπουργού, που δικαίως, πλέον, κατέχει τον τίτλο της πολυπληθέστερης ομάδας συμβούλων, η οποία σε αριθμό ξεπερνά ακόμη και το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανάμεσα στους 41 της ομάδας Λοβέρδου φιγουράρει και το όνομα του γιου του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Πυθαγόρα Βαρδίκου.
Στη Σάμο, μάλιστα, εκεί όπου εκλέγεται ο κυβερνητικός βουλευτής οι ψηφοφόροι πνέουν τα μένεα κατά του πράσινου βουλευτή που, αφού πρώτα φρόντισε να διορίσει τη σύζυγο και την κόρη του στο δικό του πολιτικό γραφείο, κατάφερε εν τέλει να... βολέψει και το γιο του, Χαράλαμπο, στο γραφείο του υπουργού! Ο Χαράλαμπος Βαρδίκος, δημόσιος υπάλληλος στο Ταμείο Παρακαταθηκών, αποσπάστηκε με την απόφαση 1243/Δ1494 στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου, στις 20.1.10. Το έτερο τέκνο του βουλευτή Σάμου, η κόρη Χρυσούλα, εμφανίζεται στις καταστάσεις των υποψηφίων για εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης στο γραφείο του πατέρα της!

Δημοσιογράφοι και τέκνα
Στο μακρύ κατάλογο των διορισθέντων στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου εμφανίζονται δεκάδες αποσπασμένοι υπάλληλοι αλλά και διορισθέντες. Στον, επίσης, μακρύ κατάλογο των ειδικών συμβούλων του υπουργού περιλαμβάνονται και δημοσιογράφοι αλλά και παιδιά δημοσιογράφων. Η τελευταία απόσπαση στο γραφείο Λοβέρδου αφορά στη μετακίνηση υπαλλήλου που από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας βρέθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στο πλευρό του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τους δύο τελευταίους μήνες τοποθετήθηκαν στο γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου υπάλληλοι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τον ΟΑΕΔ, τον ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ, αλλά και από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και απόφαση του υπουργού να προσλάβει στο πολιτικό του γραφείο, και μάλιστα σε θέση «ειδικών συνεργατών», τέσσερα άτομα που, όπως περιγράφεται και στα αντίστοιχα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, τα «ειδικά» προσόντα τα οποία διαθέτουν είναι μόνο ένα απλό απολυτήριο Λυκείου, ενώ ο ένας από αυτούς έχει απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου.

Και να 'ταν η πρώτη φορά...
Μια ακόμη ξεχωριστή περίπτωση από την πολυπληθή ομάδα των υπαλλήλων του πολιτικού γραφείου του Ανδρέα Λοβέρδου είναι και ενός συνταξιούχου του ΙΚΑ που τοποθετήθηκε τον Οκτώβριο σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με Β' βαθμό της κατηγορίας ΔΕ και 12ο Μισθολογικό Κλιμάκιο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο, είχε και το καλοκαίρι δημιουργήσει θόρυβο με τις επιλογές του για τη στελέχωση του πολιτικού του γραφείου και στο Υπουργείο Εργασίας, όταν διόρισε ως ειδική συνεργάτη στο γραφείο του υφυπουργού Γ. Κουτρουμάνη μια νεαρή, άρτι αποφοιτήσασα από το ΤΕΙ Καστοριάς. Ο διορισμός της κοπέλας είχε προκαλέσει τότε πλήθος αρνητικών σχολίων που χρεώθηκαν αρχικά στον υφυπουργό Εργασίας. Οι δημοσιογράφοι, μάλιστα, εντόπισαν τότε τον κ. Κουτρουμάνη που, εν μέσω των καλοκαιρινών του διακοπών, ρωτήθηκε για το διορισμό της νεαρής κοπέλας, δηλώνοντας όμως πλήρη άγνοια για το θέμα.
Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ορισμένες ιστοσελίδες ανακάλυψαν τότε κάποιες καταχωρήσεις της νεαρής στο facebook, στις οποίες δήλωνε ότι... λατρεύει τον Ανδρέα Λοβέρδο. Επειτα από όλα αυτά, ο τότε υπουργός Εργασίας με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Εξτρα 3» δήλωσε, τελικά, ότι ο διορισμός της νεαρής υπαλλήλου θα ακυρωθεί.
Στο Υπουργείο Υγείας, πάντως, τα πολυπληθή πολιτικά γραφεία τείνουν να εξελιχθούν σε θεσμό, αφού τα... χνάρια του υπουργού των 41 συμβούλων ακολουθεί και ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης, που τον τελευταίο μήνα με συνεχείς αποσπάσεις μετακλητών υπαλλήλων έχει δημιουργήσει και αυτός τη δική του στρατιά ειδικών συμβούλων.
ΠΗΓΗ
http://aetoshal.blogspot.com/2011/01/fast-track.html

Ο Ναξιώτης Καθηγητής Μαθηματικός κ. Γιώργος Γκούφας πρώτος πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου

Υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού και με την συμμετοχή πενήντα (50) από τα πενήντα ένα (51) μέλη του σώματος. συνεδρίασε σήμερα το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Μετά από προτάσεις των παρατάξεων, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Γιώργος Γκούφας με σαράντα τρεις (43) ψήφους και εφτά (7) λευκά.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιάννης Γιαννακάκης με τριάντα οκτώ (38) ψήφους και δώδεκα (12) λευκά.
Γραμματέας του σώματος εξελέγη ο κ. Νίκος Χρυσόγελος με σαράντα τρεις (43) ψήφους και εφτά (7) λευκά.

ΓΙΑ την Οικονομική Επιτροπή, τα οκτώ (8) τακτικά μέλη που εξελέγησαν είναι οι (σε παρένθεση οι ψήφοι):

Κοκιασμένος Αντώνης (30), Μαργαράς Βασίλης (32), Παπατσή Λίνα (32), Σβύνου Ειρήνη (27), Χατζηϊωάννου Αντώνης (32), Κόκκινος Χαράλαμπος (31), Παπαμανώλης Γιώργος (30) και Σιγάλας Ευάγγελος (27).
Δεν εξελέγη ο κ. Νίκος Συρμαλένιος

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Βίλλας Ματθαίος, Γρυπάρης Δημήτρης, Έψιμος Στέργος, Φάκκα – Βασιλαράκη Τζένη, Φτακλάκη Λίτσα, Καλαθιανάκης Άγγελος, Μπίζας Κωνσταντίνος και Περδικάρης Γιάννης.
Δεν εξελέγη ο κ. Χρυσαφίδης Παύλος.

Δημόσιο υπάλληλο διόρισε ο «ΚΟΠΡΙΤΗΣ» την Γιάννα !

Η σύζυγος του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου διορίστηκε από τον «ΚΟΠΡΙΤΗ» πρέσβης εκ προσωπικοτήτων το 1998, λόγω του ρόλου της στην ανάληψη και προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση αυτή εισπράττοντας κανονικά τον μισθό της, αλλά και θεμελιώνοντας τα συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα που έχουν όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Διπλωματικού Σώματος.


Ο κύριος Πάγκαλος που αποκαλεί τους δημοσίους υπαλλήλους κοπρίτες και θέλει να μας πείσει ότι φάγαμε τα χρήματα της Ελλάδας μαζί!

Έτσουξαν οι "Ντιντήδες" και τα γαιδούρια που θίχτηκαν τσίνισαν

Έτσι οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ έβαλαν μπροστά τους μηχανισμούς τους για να τους στηρίξουν και έβαλαν τους υπαλλήλους τους να τους βαυκαλίσουν... ελπίζουμε ο Σαμαράς να τους δώσει γρήγορα καμιά κλωτσιά είτε για να ξυπνήσουν (χλωμό αλλά λέμε τώρα...) είτε για να ξεκουμπιστούν:

«Καρφιά αντιπροέδρων για τους ντιντίδες:

Την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Σταύρου Δήμα έχουν προκαλέσει οι μυστικοσύμβουλοι με τ' άρθρα τους. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με άρθρο του στο πόρταλ στενού του συνεργάτη άφησε "καρφιά" για την επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ και υπογράμμισε πως "όταν δεν παράγεται πολιτική υπάρχει χώρος για αρθρογράφους".

Ο άλλος αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ.Σταύρος Δήμας σε στενούς του συνεργάτες εξέφρασε την δυσφορία του για το λεγόμενα στενού συνεργάτη του κ.Σαμαρά, τονίζοντας ωστόσο πως "ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται μακρυά από αυτές τις πρακτικές και τις κατακρίνει".

Όλα τα στελέχη της Ρηγίλλης αποδοκιμάζουν έντονα τα άρθρα τονίζοντας πως "πρόκειται για προσωπικές απόψεις μικρομεσαίων στελεχών και όχι απόψεις του προέδρου της ΝΔ". Εν τω μεταξύ, στη Ρηγίλλης ετοιμάζονται για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσει ο κ.Σαμαράς, ο οποίος θ΄αντικαταστήσει πολλά πρόσωπα σε κομματικό και επικοινωνιακό μηχανισμό.
http://politicsnews.gr/13050.html»

ΠΑΓΚΑΛΕΙΑΔΑ....


Πάλι χτύπησε ο Πάγκαλος. Αφού με το που χρίστηκε αντιπρόεδρος επάνδρωσε το γραφείο του με 15 υπαλλήλους που στοιχίζουν στο ελληνικό δημόσιο περίπου1.200.000 ευρώ ετησίως, μετά το «ένας στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους είναι άχρηστος», μετά το «οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας κάθονται», μετά το «όλοι μαζί τα φάγαμε», έρχεται τώρα και αποκαλεί «τους δημόσιους υπαλλήλους, κοπρίτες» και εγκρίνει ως μοναδικό συνομιλητή το ΛΑΟΣ, το οποίο επαινεί κιόλας.
Στις 29-12-2010 το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την 2/91020/0020 εγκύκλιο, με θέμα «Εκτέλεση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011».
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα για να καταλάβετε ποιος δουλεύει ποιον.
Δείτε και θαυμάστε τους «κοπρίτες» κύριε Πάγκαλε:


....4. Προβλέψεις θέσεων προσωπικού

Για το ομοιόμορφο άνοιγμα και την τήρηση του βιβλίου μητρώου του προσωπικού των υπουργείων, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των ΑΕΙ, των ΤΕΙ, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και λοιπών νομικών προσώπων που η μισθοδοσία του προσωπικού τους βαρύνει άμεσα τις πιστώσεις αποδοχών του τακτικού προϋπολογισμού, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
α) Οι αριθμητικές προβλέψεις των θέσεων του υπηρετούντος προσωπικού κατά την 31/12/2010 θα μεταφερθούν αυτούσιες στο μητρώο του 2011. Για το προσωπικό που μεταφέρεται σε άλλα υπουργεία, σύμφωνα με τη νέα δομή της κυβέρνησης, οι προβλέψεις θέσεων μεταφέρονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου στο οποίο ανήκουν πλέον οι αντίστοιχες υπηρεσίες και το σχετικό βιβλίο μητρώου θα τηρείται από την ΥΔΕ που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των δαπανών των υπηρεσιών αυτών. Οι προβλέψεις αυτές θα προσαυξάνονται με τις προβλέψεις που εγκρίθηκαν με πράξεις μας το 2010, αλλά δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν εντός του έτους αυτού οι διαδικασίες πλήρωσης των αντίστοιχων θέσεων.
β) Οι προβλέψεις θέσεων του προσωπικού που αποχωρεί από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης, μετάταξης κ.λπ. θα διαγράφονται αμέσως από τα σχετικά βιβλία-μητρώα.
Του μέτρου αυτού εξαιρούνται:
i) Οι προβλέψεις θέσεων των ειδικευόμενων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του ν.δ. 2592/53 ιατρών, καθώς και οι θέσεις των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου.
ii) Οι αριθμητικές προβλέψεις θέσεων προσωπικού των πολιτικών γραφείων των μελών της Κυβέρνησης, των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων (άρθρο 55 π.δ. 63/2005). Στον προϋπολογισμό όλων των υπουργείων έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την πλήρωση των θεσμοθετημένων θέσεων προσωπικού των γραφείων της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργών, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων) και οι αρμόδιες ΥΔΕ μπορούν να παρέχουν τις 8
απαραίτητες για τη δημοσίευση των πράξεων διορισμού βεβαιώσεις ύπαρξης πιστώσεων.
iii) Οι θέσεις δημοσιογράφων για τη στελέχωση των γραφείων τύπου και δημοσίων σχέσεων υπουργείων (παρ. 2 άρθρο 67 ν. 1943/91).
iv) Οι αριθμητικές προβλέψεις θέσεων προσωπικού του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, με εξαίρεση την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Προσέξτε ποιοι εξαιρούνται των μέτρων.
Αυτοί δεν ανήκουν στους κοπρίτες μάλλον.
Και καθόμαστε ακόμα και τους ανεχόμαστε.
Σας αφιερώνουμε την παρακάτω φωτογραφία κύριε Πάγκαλε, με όλο το σεβασμό.



Συντρόφια χάρισμά σας και...
Να τον ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

Ανεξαρτητοποίηση Γιώργου Ζωγραφίδη από την παράταξη Κόκκινου. Αιτία η απόφαση του Χαράλαμπου Κόκκινου να προτείνει τον Γιάννη Γιαννακάκη στη θέση του Αντιπρόεδρου

tn_g.zografidis_copy

Την απόφαση του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του Χαράλαμπου Κόκκινου ανακοίνωσε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου ο Γιώργος Ζωγραφίδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αιτία της ανεξαρτητοποίησης ήταν η απόφαση του κ. Κόκκινου να προτείνει για αντιπρόεδρο τον κ. Γιαννακάκη.

www.verena.gr

Απόλυτη κυριαρχία Ρήγα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βασικό κριτήριο των επιλογών οι σχέσεις με τον υφυπουργό Ανάπτυξης

Ο Ναξιώτης  Γιώργος Γκούφας πρώτος  πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και ο  Συριανός  Τζώρτζη Μακρυωνίτη


Στην   Ερμούπολη της Σύρου συνεδριάζει τώρα  για πρώτη φορά το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο . Για εκλογή του προεδρείου για τη πρώτη διετία και της Οικονομικής Επιτροπής με μυστική ψηφοφορία. Για τη θέση του προέδρου, η παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη έχει αποφασίσει να προτείνει τον φύλα προσκείμενο στον  υφυπουργό Ανάπτυξης  Παναγιώτη Ρήγα τονΝαξιώτη Λυκειάρχη Γιώργο Γκούφα .

Ως προς την επιλογή των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, όλα δείχνουν ότι ο Γιάννης Μαχαιρίδης έχει καταλήξει στο διορισμός του Συριανού Τζώρτζη Μακρυωνίτη .Οι θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα θα προέλθουν από το σύνολο της μειοψηφίας. Υποψήφιοι  αντιπρόεδροι  από την παράταξη Κόκκινου προβάλλουν  ο Γιάννης Γιαννακάκης Γιάννης Γιαννακάκης η ο Γιώργος Ζωγραφίδης και η θέση του Γραμματέα θα προέλθει από τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας. Στην ίδια συνεδρίαση θα εκλεγεί η Οικονομική Επιτροπή η οποία θα αποτελείται από 5 μέλη της πλειοψηφίας και 3 της μειοψηφίας. Στην Επιτροπή θα προεδρεύει ο Περιφερειάρχης η ο ορισμένος από τον ίδιο αντιπεριφερειάρχης.

Έρχεται το Ρε χοντρέεε κοπρίτη νο3

 

Δύσκολη φαίνεται ότι θα συνεχίσει να είναι η συμβίωση και το 2011 για τους εργαζόμενους στους δήμους αλλά και γενικότερα στο δημόσιο και τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο.

 Η στήλη πληροφορείται ότι μετά το «κοπρίτες» του κ. αντιπρόεδρου στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου η έδρα της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι έξαλλοι και ετοιμάζουν νέα απάντηση. Το αν θα είναι αφίσα και αυτή τη φορά μένει να το δούμε....

aft

Ποιοι πραγματικά κυβερνούν αυτό τον τόπο!!! 1/2

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Το περασμένο Σαββάτο 2/1/11 αργά το βράδυ έπρεπε να πάω (λόγω εργασίας) προς την περιοχή λιμανάκι της Αγ. Μαρίνας Κερατέας.

Το νέο προεδρείο του νέου προεδρείου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Η

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ BLOG THΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ <<ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ>> ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ BLOGGER . Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την εκλογή του νέου προεδρείου και των επιτρόπων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 2 Ιανουαρίου. Η εκλογή του Προεδρείου έχει διετή θητεία και έγινε με μυστική ψηφοφορία. Η παράταξη ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη πρότεινε (όπως γράψαμε και το μεσημέρι ) για το αξίωμα του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου το δικηγόρο Φώτη Μαυρομάτη, ο οποίος και εξελέγη με 25 ψήφους υπέρ και 2 λευκά. Για τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε από την παράταξη ''ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ'' του τέως Δήμαρχου Νίκου Μαράκη ο Νίκος Βλησίδης ο οποίος και εξελέγη με 25 ψήφους υπέρ και 2 λευκά. Για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου από την παράταξη ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ η επικεφαλής του συνδυασμού κα Θέκλα Κίζη – Χατζηανδρέου η οποία και εξελέγη με 25 ψήφους υπέρ και 2 λευκά.

Οικονομική Επιτροπή

Τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, που αντικαθιστά τη Δημαρχιακή Επιτροπή, είναι:
Πρόεδρος είναι ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης (εκ του νόμου).
Αργύρης Ανεβλαβής (23 ψήφους)
Δημήτρης Λιανός (23 ψήφους)
Δημήτρης Καραπάτης (23 ψήφους)
Δημήτρης Μανιός (21 ψήφους)
Στάθης Πιτταράς (23 ψήφους)
Στάθης Αγγελής (20 ψήφους)
Αναπληρωματικά Μέλη
Απόστολος Ψαρράς
Μανόλης Πολυκρέτης
Λευτέρης Ελευθερίου
Νίκος Μαράκης
Γιώργος Σουλής
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Πρόεδρος: Τοτόμης Πρωτονοτάριος
Απόστολος Ψαρράς
Μανόλης Πολυκρέτης
Λευτέρης Ελευθερίου
Δημήτρης Μανιός
Γιώργος Καραμανής

Στέφανος Μανιός
Αναπληρωνατικά μέλη
Δημήτρης Λιανός
Δημήτρης Καραπάτης
Γιάννης Μαργαρίτης
Νίκος Μαράκης
Ευδοκία Ψαρρά

Μια απάντηση στο Ρουσφετοκτυπημένο οπαδό του Σαπιοκοιλία

Ο/Η Ρουσφετοκτυπημένος είπε...Ο Πάγκαλος με απόλυτη ειλικρίνεια λέει τα αυτονόητα, αυτά δηλαδή που όλοι γνωρίζουμε εδώ και 100 χρόνια και ας είναι ένας από τους λιγότερο ασχοληθείς με τη ρουσφετολογία. Γι’ αυτό έχει και τη δύναμη να τα λέει δημόσια και έξω από τα δόντια. Οι άλλοι που έχουν κάνει πολλαπλάσια δεν λένε κουβέντα επειδή θέλουν να κρυφθούν, υποκρινόμενοι. Αυτά που έκανε ο δικός μας ο ναξιώτης, τα δυο χρόνια που ήταν βουλευτής είναι πολύ περισσότερα από τα τριάντα χρόνια του Πάγκαλου. Αντί δηλαδή να πείτε μπράβο! που τα λέει ντόμπρα και χύμα, τον κατηγορείτε κι’ από πάνω, ενώ τους άλλους, με πρώτο τον τοπάρχη μας και παλιότερα τον Χωματά τους αφήνετε στο απυρόβλητο .

Κύριε Πάγκαλε, δεν πιστεύω να διορίσατε κι εσείς;



Ενας ...κακοήθης αναγνώστης μας έστειλε αυτό το ΦΕΚ. Δεν πιστεύω να έχετε κάποια συγγένεια; Έχετε βέβαια μια κόρη Αριάδνη. Τη θυμόμαστε από την τρομοκρατική επίθεση στην Πατριάρχη Φωτίου. Δεν πιστεύω να είναι αυτή που διόρισε η Ν.Δ. όταν βγήκε,με τη σύσταση προσωποπαγούς θέσεως; (26-3-2004). Δείτε το ΦΕΚ και διευκρινίστε μας: Εργάζεται η κόρη σας στη Βουλή;

Άλλη μια απίστευτη κωλοτούμπα ΠΑΣΟΚ ! Μένει το "χαράτσι" υπέρ ΕΡΤ

Όσο ήταν στην αντιπολίτευση μας τα ΄κανε κουδούνια το ΠΑΣΟΚ, με το "χαράτσι για την ΕΡΤ", που πληρώνουμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας από σας, που να μην διάβασε σχετικό άρθρο, πάνω από 100 φορές. Μέχρι και ειδικές ιστοσελίδες δημιούργησαν οι Πασόκοι, τότε που τα ήθελαν "όλα τζάμπα" και δεκάδες group στο facebook. Πάνω από 1.000.000 άρθρα έχουν γραφτεί από σοσιαλιστές της οκάς, για την κατάργηση του "χαρατσιού" (ψάξτε στο google για "χαράτσι ερτ").
Τώρα έγιναν κυβέρνηση. Και σήμερα ο Υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης ρωτήθηκε για το "χαράτσι". Διαβάστε στο taxalia τι απάντησε;