slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιος μπορεί να ενώσει τη ΝΔ και να κερδίσει τον Τσίπρα;

Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης όπως… Καραμανλής-Σουφλιάς το 1997

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ έβγαλαν πολλά συμπεράσματα τόσο για το μέλλον του κόμματος όσο και για τη δυνατότητα του να ξανακερδίσει την εξουσία.
Το δίδυμο Μειμαράκης- Μητσοτάκης που θα διεκδικήσουν την αρχηγία στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ του και σαφώς διαφορετικές ικανότητες για την επίτευξη των στόχων που, όπως αποδείχτηκε, είναι η απαίτηση της βάσης.
Το σύνολο των 450.000 ανθρώπων που προσήλθαν στις κάλπες έδειξαν ότι απαιτούν πλέον μία μεγάλη και έτοιμη να κυβερνήσει ΝΔ.
Επιπλέον, έδωσαν και το στίγμα ότι απαιτούν να αποκτήσει και πάλι η ΝΔ την χαμένη, από την

Τσεκούρι στις …επιχορηγήσεις



Πέρυσι στην αντίστοιχη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μαργαρίτης κλείνοντας την εισήγησή του με τα ποσά που αντιστοιχούσαν στα σωματεία (Πολιτιστικά και αθλητικά) του Δήμου είχε δηλώσει «Να κάνουμε το σταυρό μας να έχουμε και του χρόνου να δώσουμε» δίνοντας το στίγμα ότι τα χρονιά των …

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: "Αν κάνει κάποιος σεξ με τον Κατσίκη, είναι κτηνοβασία"!

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, έκανε μία δήλωση που προκάλεσε... πόλεμο!
Τόνισε πως αν συνευρεθεί κάποιος με τον κ. Κατσίκη (σ.σ. βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα), τότε θα κατηγορηθεί για κτηνοβασία!
Ο κ. Κατσίκης απάντησε (με μία μικρή καθυστέρηση είναι η

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Απεράθου

 

Δείτε το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Απεράθου Νάξου, που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Τα Φανάρια" και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Απεράθου...

Μας... «καλωσορίζει» με το σκίτσο του Νίκου Φίλη η νέα ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας



Η σελίδα ανανεώθηκε, αλλά μάλλον όχι πλήρως, καθώς στο

ΝΔ: μικρός φάκελος εσωκομματικών

 
1. Γιατί βγήκε πρώτος ο Μεϊμαράκης;
Σε αντίθεση με τους θρύλους για τις ορδές της καραμανλικής επιρροής, σε ένα συντηρητικό κόμμα μοιάζει λογικό να έρθει πρώτος ο υποψήφιος που βρίσκεται αδιάλειπτα 40 χρόνια εκεί, ο μόνος από τους τέσσερις που είχε συνυπάρξει με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, κάνοντας μάλιστα και την κίνηση της Βόλβης, μια εσωκομματική φράξια που θα αποτυπώσει ο Σ. Τσιώλης στο «Ας περιμένουν οι γυναίκες» και που θα καταστήσει διαχρονική η ερμηνεία του Σ. Μπουλά. Ο Μεϊμαράκης εξέφρασε πειστικά την οργανική ενότητα και τη θεσμική μνήμη της ΝΔ, κρίσιμο κομμάτι ασφαλώς την ώρα που τα σενάρια διάλυσης του κόμματος δίνουν και παίρνουν.

Συρμαλένιος: Χωρίς αξιόλογο δημοσιονομικό αποτέλεσμα η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά


Χωρίς αξιόλογο δημοσιονομικό αποτέλεσμα αποδεικνύεται το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, κατά την ομιλία του στη Βουλή.
Ο Ν. Συρμαλένιος δήλωσε ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που είχε παρουσιάσει ομάδα βουλευτών όταν πέρυσι πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας για να μην υπάρξει αύξηση των

Προκήρυξη για την χορήγηση σαράντα θέσεων Πλανόδιου Υπαίθριου Εμπορίου

Σαράντα θέσεις Πλανόδιου Υπαίθριου Εμπορίου θα χορηγηθούν συνολικά το 2015 για τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Οι θέσεις αφορούν άδειες για πώληση: οπωροκηπευτικών προϊόντων, νωπών αλιευμάτων, ζαχαρωδών και ανθοκομικών προϊόντων και καντίνας. Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος προτεραιότητα έχουν άτομα που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (αναπηρία, πολύτεκνοι κ.λπ.). 
Λεπτομέρειες και ολόκληρη τη

Της κοντής @@@@@@ της φταίνε οι @@@@@ έτσι και στο ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων καταγγέλλουν τη στάση της αντιπολίτευσης για το πολυνομοσχέδιο και ότι δεν σέβεται τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε" @@@@@@ δηλαδή

Οι νησιώτες θα στηρίξουν την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων καταγγέλλει την αντιλαϊκή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΚ και ΧΑ απέναντι στο πολυνομοσχέδιο προώθησης του κυβερνητικού έργου, που αποτελεί τον πρώτο σταθμό του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και δίνει άμεσες λύσεις σε επείγοντα ζητήματα υγείας και παιδείας (ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές), ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανθρωπιστικής κρίσης κλπ.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρόσχημα τις κατεπείγουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέσα σε λίγες ώρες μεταλλάχτηκαν για άλλη μια φορά από αντιμνημονιακοί λέοντες σε

Παραπονιούνται… οι βουλευτές στον Αλέξη – Δεν μπορούν να πάνε σε περιφέρειες και καφενεία!


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με γεωγραφικά κριτήρια συνεχίζει να βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας, αποκομίζοντας σε γενικές γραμμές κλίμα συμπόρευσης, ενότητας και μάχης.
Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να τους συναντήσει όλους μέχρι την Πρωτοχρονιά ή,

“Ο Καραγκιόζης Καπετάνιος” στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη στο Φιλώτι


Η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, τη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωσή της στο Πολιτιστικό Κέντρο του Φιλωτίου, που θα γίνει την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί.
Στη φετινή γιορτή, που είναι για πέμπτη χρονιά αφιερωμένη στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου, θα προβληθεί η ταινία “Ο Καραγκιόζης Καπετάνιος”, από την ομώνυμη παράσταση του Μεγάρου Μουσικής της Αθήνας, το οποίο και

Αποκλειστικό: Πιέζουν για 15% μείωση στις συντάξεις άνω των 800 ευρώ


Tη μείωση κατά 15% των συντάξεων άνω των 800 ευρώ αξιώνουν οι δανειστές, δημιουργώντας σκηνικό για διαπραγματεύση-θρίλερ τον Ιανουάριο. Μάλιστα, οι δανειστές απορρίπτουν κατηγορηματικά μια ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και για να εξοικονομηθεί το ποσό των 1,8 δισ. έως το τέλος του 2016. Οι θέσεις των δανειστών είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Η πρόταση της κυβέρνησης -η οποία θα παρουσιαστεί στις αρχές του νέου ετους- προβλέπει αύξηση των εισφορών κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες για 3 χρόνια έως ότου αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας. Συγκεκριμένα,

Νέα επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους Αυξήσεις ΦΠΑ στα φάρμακα καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί


Παναγιώτα Καρλατήρα
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για την παραμονή των φαρμάκων στον συντελεστή 6% του ΦΠΑ, αρκετά σκευάσματα μεταξύ των οποίων οι ηπαρίνες, τα αντισυλληπτικά και τα σκιαγραφικά, υπάγονται πλέον σε αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ 13%Νέα επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους αλλά και νέα απορρύθμιση της αγοράς του φαρμάκου «έκρυβε» το πρόσφατο Δελτίο Τιμών των Φαρμάκων.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), παρά τις