slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιο είναι το "Κινηματοθέατρο Αττικόν" που καίγεται;

Ένα από τα ομορφότερα νεοκλασσικά του κέντρου της Αθήνας φλέγεται, καταστρέφεται ολοσχερώς. Είναι το κτίριο στο 19-21 της οδού Σταδίου, αυτό που στεγάζει τον κινηματογράφο Αττικόν, το κατάστημα Costa Boda, το ΑΒ Βασιλόπουλος Delicatessen, τον κινηματογράφο Απόλλων και άλλα καταστήματα. Είναι κτίριο του 1881, σχεδιασμένο από τον Έρνστ Τσίλερ. Πληροφορίες για το κτήριο από το eie.gr:

12/2/2012 Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Σύνταγμα ( Ακούστε τι λέει)

Δηλώσεις για τα επεισόδια

Δηλώσεις για τα επεισόδια

Να υπάρξει "σωφροσύνη, πατριωτισμός, ψυχραιμία και ενότητα" ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

"Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας πλήττουν την ίδια την Ελλάδα πληγώνουν όλους τους Έλληνες. Βλέπουμε σκηνές από ένα αύριο που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. Ζητώ από όλους σωφροσύνη, πατριωτισμό, ψυχραιμία και ενότητα" είπε ο κ. Σαμαράς.

Σαμαράς: Τι να κάνω, να σπρώξω τη χώρα στον γκρεμό;

 Να οριστεί ημερομηνία εκλογών στις αρχές Απριλίου αμέσως μετά την ψήφιση του PSI απαίτησε σήμερα μιλώντας στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί μικροκομματικά παιχνίδια.
 Επέμεινε στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας προειδοποιώντας ότι όσοι δεν ψηφίσουν υπέρ του δεύτερου μνημονίου θα μείνουν εκτός κόμματος. Είπε χαρακτηριστικά: “Zήτησα κομματική πειθαρχία όχι γιατί θέλω να χωρίσουν οι δρόμοι μας αλλά αν κάποιοι επιμείνουν οι δρόμοι μας θα χωρίσουν γιατί με ενδιαφέρει ο δρόμος της χώρας”. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στους κινδύνους από την καταψήφιση της συμφωνίας λέγοντας: “ Θα δούμε κλειστά μαγαζιά και άδεια ράφια, πρέπει να κερδίσουμε χρόνο και να αλλάξουμε την σημερινή πολιτική για να υπάρξουμε σαν .....

Σιγά ρε Ζώη θα σκίσεις το καλσόν (αν ισχύει το παρακάτω)

Ο Δημήτρης Τάκης (του MEGA αν δεν κάνω λάθος) μετέδωσε ότι:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΕΓΩ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΡΙΞΩ
Καλά σου κάνουν Σαμαρά οι γελοίοι που έχεις μαζέψει... και που να αρχίσουμε να λέμε και για κάτι πιο γελοίους που κυκλοφορούν στη Συγγρού...
Ανάρτηση από το  Δεξί X-Trem(i)

Αποχώρησε ο λαγός (ΛΑΟΣ)

Το ΛΑΟΣ με τον Καρατζαφέρη αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή... αλλά Βορίδης και Άδωνις παραμένουν μέσα... μάλλον τελειώνουν από το ...

ΟΧΙ από την φίλη και παραίτηση του κηπουρού

  Μεγαλοπρεπές ΟΧΙ από  την καλύτερη φίλη του Γιώργου Παπανδρέου Λούκα  Κατσέλη – παραιτείται ο κηπουρός  Σπύρος Κουβέλης 

Ξεπουλημένοι και δοτοί … ηγέτες!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Οι δύο παλιοί συμμαθητές (Παπανδρέου και Σαμαράς) που “εκπαιδεύτηκαν” (από παλιά σε πανεπιστήμιο που φτιάχνει ξεπουλημένους ηγέτες για κράτη μπανανίες) τις τελευταίες ώρες έβγαλαν το απεχθές προσωπείο τους.
Τρομοκρατούν λεκτικά τον λαό συνεπικουρούμενοι από τον “Καραγκιόζη” ...

Τα ποντίκια του Παπανδρεισμού πηδάνε πρώτα από το μισό βουλιαγμένο Πασοκικό καράβι

Κοινή δήλωση στα ΜΜΕ  έστειλαν οι Χ.Καστανίδης , Λ.Μίχου, Κ.Τεκτονίδου, Μ.Κυριακοπούλου, Ηλ.Θεοδωρίδης, Α.Τριανταφυλλόπουλου . Έτσι είναι όσο είχαν την εξουσία ψήφιζαν τα πάντα ασταναχώρετα τώρα έχουν τύψεις και μας κοινοποιούν   ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία για το καλό μας . Ετσι είναι τα ποντίκια πηδανε πρώτα   από το καράβι όταν  αυτό βουλιάζει . 

Η Ελλάδα αλλάζει. Αύριο η πρώτη συνάντηση για την αλλαγή του Συντάγματος...

Αύριο στις 5 μ.μ. σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στον τρίτο όροφο (Ακαδημίας 20), θα έχουν μια πρώτη συνάντηση όσοι πολίτες έχουν συνυπογράψει τη σχετική διακήρυξη (της πρωτοβουλίας των πολιτών για την ριζική αλλαγή του Συντάγματος www.neosyntagma.net) και θέλουν να ενεργοποιηθούν για την συγκρότηση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, προκειμένου να συνταχθεί Νέο Σύνταγμα και στη συνέχεια να....

Κοινή δήλωση 5 συνταγματολόγων

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου
Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης
Ηλία Νικολόπουλου, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:


  1. Η παρούσα Βουλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 κάτω από εντελώς διαφορετικές πολιτικές προϋποθέσεις και η λαϊκή εντολή προς αυτή, κατά την έννοια του άρθρου 41 του Συντάγματος, ήταν διαμετρικά αντίθετη από όσα προβλέπει τώρα το κατατεθειμένο κείμενο. Λείπει, συνεπώς, η δημοκρατική νομιμοποίηση για την ψήφισή του.
  2. Το περιεχόμενο του κειμένου, που καλείται να ψηφίσει η Βουλή είναι προϊόν οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού, εκ μέρους των εκπροσώπων των δανειστών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου (άρθρο 52 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης του 1969).
  3. Το κείμενο που κατατέθηκε για ψήφιση δεν αποτελεί κατά το Σύνταγμα ούτε σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου ούτε σχέδιο νόμου κυρωτικού διεθνούς σύμβασης, δεδομένου ότι δεν περιέχει το υπογεγραμμένο κείμενο της διεθνούς σύμβασης. Πρόκειται για κείμενο προγράμματος, που επιχειρείται να δεσμεύσει ανεπίτρεπτα επί δεκαετίες το μέλλον της χώρας. Παρουσιαζόμενο, συνεπώς, ως δεσμευτικό κείμενο νόμου, παραβιάζει την αντιπροσωπευτική αρχή και την κατά το Σύνταγμα άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας (άρθρο 26 Σ).
  4. Το κείμενο επιχειρείται να υπερψηφιστεί κατά παράβαση του άρθρου 29 του Συντάγματος, στο βαθμό που επιβάλλεται κομματική πειθαρχία χωρίς προηγούμενη εσωτερική ψηφοφορία και απόφαση συλλογικών κομματικών οργάνων.
  5. Η πρόβλεψη ότι οι νέες δανειακές συμβάσεις θα ισχύουν από την υπογραφή τους, χωρίς κύρωση από την Βουλή, παραβιάζει τα άρθρα 28 παρ. 2 και 36 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς και το διεθνές δίκαιο.
  6. Οι συνταγματικές και οι διεθνούς δικαίου εγγυήσεις σεβασμού και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας προσβάλλονται επιπλέον: (α) Με την επανάληψη –όπως και στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της 10.5.2010- της ρήτρας παραίτησης από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας, (β) με τον υπερδανεισμό της χώρας και την άμεση στέρηση της δυνατότητας ικανοποίησης των βασικών αναγκών του ελληνικού λαού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ελλήνων πολιτών, (γ) με τη σώρευση «επαχθούς» δανεισμού και (δ) με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του δημοσίου διεθνούς δικαίου που διέπει τις διεθνείς συμβάσεις των κρατών. Συνεπώς, το κείμενο που καλείται η Βουλή να ψηφίσει παραβιάζει στον πυρήνα τους τις συνταγματικές εγγυήσεις της εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αρχής (άρθρο 1 του Συντάγματος).
  7. Τα μέτρα που προβλέπει το προς ψήφιση κείμενο ότι θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας των βαρών, του κοινωνικού κράτους δικαίου (άρθρα 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος) και τις εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων (άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος). Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις εγγυήσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας (του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) και του διεθνούς δικαίου, καθώς και εγγυήσεις του διεθνούς εργατικού δικαίου.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά, συνεπώς, εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα. 

ΝΔ: Όχι στην Κατάρρευση - Ναι στην Ελπίδα!

Η Νέα Δημοκρατία παίρνει τις αποφάσεις της με αίσθημα ευθύνης και συνείδησης του ιστορικού βάρους που της έλαχε για την πορεία του τόπου και την τύχη του ελληνικού λαού. Όσο δύσκολο ήταν το «ΟΧΙ» στο 1ο Μνημόνιο άλλο τόσο δύσκολο είναι το «ΝΑΙ» στο 2ο. Αλλά, ενώ το 1ο Μνημόνιο μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει στο 2ο το δίλημμα είναι ανάμεσα στη λήψη οδυνηρών μέτρων και στην απόλυτη καταστροφή.
  • Από την πρώτη στιγμή, με επιμονή και σαφήνεια, μιλήσαμε για την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής που θα απέτρεπε τη δέσμευσή μας από το ΔΝΤ. Δεν εισακουστήκαμε και οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο.
  • Καταψηφίσαμε το Μνημόνιο και συνεχίσαμε να ζητούμε τη συνταγή της ανάπτυξης, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα που είχαν παρθεί θα αποτύχουν. Πάλι δεν εισακουστήκαμε και φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού.

Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν και οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά σήμερα αποφασίζουμε για να αποτρέψουμε τον μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης που αντιμετωπίζει η χώρα για να προχωρήσουμε και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας.

Σήμερα ψηφίζουμε τη δανειακή σύμβαση γιατί η κατάσταση, δυστυχώς, δεν είναι αυτή που ήταν πριν 2 χρόνια, ούτε καν πριν 6 μήνες:
  • Το 2009 το χρέος της Ελλάδας ήταν μεγάλο, αλλά ήταν ακόμα βιώσιμο.
    - Τώρα το έκαναν μη βιώσιμο.
  • Στις αρχές του 2010, βγαίναμε ακόμα στις αγορές και σε λογικά επιτόκια.
    -Τώρα αυτό είναι αδύνατο.
  • Το 2009 υπήρχε η Ευρώπη της Αλληλεγγύης.
    - Τώρα αναδεικνύεται, όλο και περισσότερο, η Ευρώπη της τιμωρίας.
  • Ως τον Οκτωβρίου του 2011, οι Ευρωπαίοι πίστευαν ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί.
    - Μετά την καταστρεπτική πρωτοβουλία για δημοψήφισμα, οι Ευρωπαίοι έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
Σήμερα αποφασίζουμε με στόχο να αποφύγουμε πάση θυσία:
  • Την αναγκαστική έξοδό μας από το ευρώ.
  • Την καταστροφή και τη λεηλασία της χώρας μας, του πλούτου της και του λαού της
  • Την εφιαλτική προοπτική μιας χώρας με κλειδωμένα μαγαζιάάδεια ράφια, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα και μεδελτίο στα τρόφιμα.
Σήμερα αποφασίζουμε γνωρίζοντας ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε περισσότερα από την οικονομική μας ευημερία:
  • την Ελευθερία και
  • την Ανεξαρτησία μας,
Σήμερα αποφασίζουμε έτσι ώστε να μπορούμε να αντισταθούμε ταυτόχρονα:
  • σε όσους μας προσβάλλουν και μας αδικούν,
  • σε όσους εισηγούνται ανοικτά την υποταγή αλλά και
  • σε όσους λαϊκίζουν επικίνδυνα κερδοσκοπώντας πάνω στη μιζέρια του ελληνικού λαού και προτείνοντας εύκολες δήθεν «λύσεις».
Σήμερα αποφασίζουμε με στόχο:
  • η χώρα να σταθεί στα πόδια της απαλλασσόμενη από 85 δισεκατομμύρια χρέους.
  • να μπορεί σύντομα να ορίζει τις τύχες της και να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
Σήμερα αποφασίζουμε προσδοκώντας να βγούμε από την κρίση και στη συνέχεια:
  • να διεξαχθούν εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή για να μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος
  • να εφαρμοσθεί επιτέλους μια νέα Αναπτυξιακή πορεία
  • να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει: μόλις ολοκληρωθεί το PSI άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές!
  • Γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοια δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού φρονήματος!
  • Γιατί θα δυναμώσει η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.
  • Γιατί ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εκραγεί η κοινωνία, αν δεν γίνουν οι εκλογές!
Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα:
  • που παραμένει όρθιο μέσα στη γενική κατάρρευση,
  • που συνιστά τη μόνη σίγουρη λύση για μια πορεία ανάπτυξης.

Πηγή: ΝΔ


Ο “σταυρός” και η έκπληξη του κ. Σαμαρά

Tης Έλλης Τριανταφύλλου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 «Πίστευα ότι είχα μάθει πόσο βαρύς είναι ο σταυρός του μαρτυρίου. Δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτόν τον σταυρό» , εξομολογήθηκε με ένταση στους συνεργάτες του ο αρχηγός της Ν. Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν ξεκινήσει για την καθοριστική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό την Τετάρτη.

Διπλά υπεύθυνοι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν μετά τα 151 «Ναι»...

Σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος, για να εκχωρηθούν σε διεθνή όργανα αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, δηλαδή για να εκχωρηθεί Εθνική Κυριαρχία, θα πρέπει η ψήφιση του νόμου που κυρώνει τη σχετική συμφωνία να γίνει....
από τουλάχιστον 180 βουλευτές.

Επομένως, αν απόψε ψηφιστούν οι αποικιοκρατικές διατάξεις από 151 μέχρι 179 βουλευτές, τότε, ναι μεν θα ισχύσουν ως νόμος του κράτους, αλλά δεν θα μπορούν να...

Το Λιμενικό Ταμείο ο πρόεδρος και o σύμβουλος


 Αγαπητέ  πρόεδρε του  Λιμενικού Ταμείου Νάξου διαβάζουμε στη Ναξιοτυπία ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου Νάξου για το 2012 περιλαμβάνονται μελέτες και έργα ύψους 2 εκ. ευρώ και πλέον ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΕΔΡΕ ΛΕΠΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ   ΠΑΡΑΛΙΕΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥ . ΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ;

ΟΝΝΕΔ: «Να αποφασίσει ο λαός»

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Ανακοίνωση για τις πολιτικές εξελίξεις εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ με την οποία ζητά να πάμε άμεσα σε εκλογές, καθώς ο κόσμος έχει φτάσει πλέον στα όρια του.Παράλληλα τονίζει πως πρέπει να διαφυλαχθεί ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας και να στηριχτεί το όραμα του Αντώνη Σαμαρά. Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η σημερινή κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητη. Η μείωση του κατώτατου μισθού και οι συνέπειες αυτής αλλά και η γενικότερη περικοπή εισοδημάτων, τα οποία είναι ήδη μειωμένα, οδηγούν στην εξαθλίωση.
Τα συνεχή αντιαναπτυξιακά μέτρα που …..

Νέα διοίκηση για το Νοσοκομείο Νάξου


Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ορίστηκαν τα μέλη της διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου. Έτσι, κοινός διοικητής ορίστηκε ο Δημήτρης Τσιργής, αναπληρωτής Διοικητής ο Θεοχάρης Λάμπου, αντιπρόεδρος η Αλεξάνδρα Προυσαλόγλου με αναπληρώτρια τη Νεκταρία Μανωλά, εκπρόσωπος των γιατρών είναι η Ανδρούλα Γεωργαλή από το Νοσοκομείο Σύρου και του υπόλοιπου προσωπικού η Παρασκευή Βιτζηλαίου από τη Νάξο. Η θητεία των μελών της κεντρικής διοίκησης των δύο νοσοκομείων είναι διετής.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ (300) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

       Σε λίγες ώρες συζητιέται και ψηφίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο η νέα δανειακή σύμβαση. Είναι ώρες κρίσιμες για τον τόπο και οι αποφάσεις που θα ληφθούν, ιστορικές. Η κοινωνία μας, μη έχοντας πλέον άλλες αντοχές και ανοχές, αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις.
       Μεταξύ των θεμάτων που αφορούν ιδαιτέρως τους πολίτες των  νησιών μας , είναι και το θέμα της αύξησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Πιθανή αύξησή τους θα οδηγήσει σε ύφεση, σε αύξηση της ακρίβειας και σε περαιτέρω περιορισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι πράξη αντιαναπτυξιακή   και οπισθοδρομεί τον τόπο. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι προνόμιο αλλά αντιστάθμισμα στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες μας και εντάσσεται στις νησιωτικές πολιτικές όπως αυτές χαράχτηκαν από τον αείμνηστο εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.