slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Και επίσημα ο Σκούπρας


Έστω και καθυστερημένα ο Πανναξιακός παρουσίασε το νέο του μεταγραφικό απόκτημα Κώστα Σκούπρα, ο οποίος την Κυριακή φρόντισε να δηλώσει το παρών σκοράροντας δύο τέρματα που έστειλα τη νέα του ομάδα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Η ανακοίνωση του Πανναξιακού

Επιστολή Φουτάκογλου για το Πανναξιακός – Α.Ο. Πάρου

Γράφτηκε από τον Σπύρο Μάκαρης

O πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας και Α΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων κ. Στράτος. Φουτάκογλου, μέσω ανοικτής επιστολής κάνει αναφορά στον πολύκροτο αγώνα Κυπέλλου Πανναξιακός – ΑΟ Πάρου. Επίσης στην ίδια επιστολή κάνει μία ακόμη προσπάθεια επίθεσης στο S.C., η οποία φυσικά δε μένει αναπάντητη.
Ανοικτή επιστολή, αντί απάντησης, σε διαμαρτυρίες για την διαιτησία του αγώνα κυπέλου Πανναξιακός Α.Ο. – Α.Ο. Πάρου
Αντί απάντησης σε διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν γραπτώς και προφορικώς από την Πρόεδρο και

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου για τον ΦΠΑ: «Νέα φοροεισπρακτική καταιγίδα»


Τη (δεδομένη) αντίθεση της στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου εξέφρασε η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, ασκώντας δριμεία κριτική σε κυβέρνηση, αλλά και τοπική αυτοδιοίκηση.

Η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι έρχεται «νέα φοροεισπρακτική καταιγίδα» που - όπως πάντα - θα πλήξει τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων, ενώ την ίδια στιγμή θα επωφεληθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

«Η κοροϊδία της “δεύτερης φορά αριστερά” των κυβερνητικών εκπροσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, των πρόσφατων επανεκλεγέντων βουλευτάδων, αλλά και γενικότερα των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου πάει σύννεφο. Το θράσος ξεχειλίζει με τις νέες υποσχέσεις για…

Ενώνουν τις δυνάμεις οι φορείς για να αντιμετωπίσουν το συντριπτικό χτύπημα που δέχτηκαν τα νησιά


Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος: Οι νυν πρόθυμοι και πρώην «επαναστάτες», κατάφεραν ένα συντριπτικό πλήγμα κατά των νησιών.

Ενόψει της έναρξης ισχύος της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, από αύριο Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015, κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου κ. Νίκος Τσούλος.
Αναφέρθηκαν στις επώδυνες επιπτώσεις που θα επιφέρει η νέα οικονομική πραγματικότητα στις

Αίτημα Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου στην Hellenic Seaways για προσέγγιση του "Νήσος Μύκονος" στη Νάξο


Ένα από τα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, που αφορούν τους επαγγελματίες της Νάξου, είναι σταδρομολόγια του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» που έχει ως προορισμό τα νησιά Σύρο, Ικαρία και Σάμο να συμπεριλαμβάνεται και η Νάξος.
Η εξυπηρέτηση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιακών αναγκών του νησιού μας, και η σύνδεσής του με το Βόρειο Αιγαίο, μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, με την προσέγγιση του πλοίου στο κομβικό Λιμάνι της Νάξου, κρίνεται να είναι πολύ σημαντική και αναγκαία για τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του νησιού, καθώς η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών μας είναι

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ( ΟΡΦΑΝΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ) ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ! Μαλλιά κουβάρια έγινε η ελληνική αποστολή στη Νέα Υόρκη


ΟΙ «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ » ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ )
Μαλλιά κουβάρια φαίνεται πως έγιναν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη, καθώς το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού επισκιάστηκε σε πρώτο χρόνο από τα… αγγλικά του Έλληνα πρωθυπουργού και σε δεύτερο χρόνο από τη… FYROM.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφοφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο

"Τα νησιά μας έχασαν τη «νησιωτικότητά» τους"


Η ώρα της αλήθειας έφθασε. Τα νησιά του Αιγαίου, με πρώτα τα κυκλαδονήσια Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Μύκονο, είναι από τα πρώτα θύματα του 3ου και επαχθέστερου μνημονίου.

Ο ΦΠΑ ανέρχεται, στα συγκεκριμένα νησιά, στο 23% επί δικαίους καί αδίκους, παρά την συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας.

Το προτεταμένο λάβαρο του ΣΥΡΙΖΑ στις

Βρούτσης: Οι υποψηφιότητες δεν θα ξεπερνούν τις τέσσερις


«Υπάρχουν πάρα πολλοί που εκδηλώνουν την πρόθεση να είναι υποψήφιοι. Εκτίμησή μου είναι ότι την Παρασκευή, στην τελική ευθεία της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, δεν θα ξεπερνούν τους 3 ή τους 4» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ και στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού.
«Η αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος είναι ένα πολιτικό γεγονός. Έχουμε εμπειρία στην αλλαγή αρχηγών και είναι μία άλλη διαδικασία η οποία γίνεται και η οποία θα

Γιάννης Μαργαρίτης : "Επενδύουμε στο καλό τουριστικό προϊόν και η πολιτεία μας καταβαραθρώνει"

Εορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα τουρισμού. Ίσως για να μας θυμίσει τη σημασία που έχει για τη χώρα μας, ειδικά αυτήν τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.
Για μας τους ασχολούμενους με τον τουρισμό δεν υπάρχει μια ημέρα αφιερωμένη σ’ αυτόν. Η καθημερινότητά μας είναι συνυφασμένη μαζί του.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της πατρίδας μας και.....

Το πρόγραμμα ποδοσφαίρου

http://www.sportcyclades.gr/

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου.

Δήλωση Χατζημάρκου για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ


Ενόψει της έναρξης ισχύος της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Από την 1η Οκτωβρίου 2015 ανοίγει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των νησιών"


Από την 1η Οκτωβρίου 2015, ανοίγει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των νησιών, με την κατάργηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αρχής γενομένης από έξη νησιά, εκ των οποίων τα τέσσερα ανήκουν στις Κυκλάδες (Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη), κάτι το οποίο έχει καταφέρει ένα καίριο οικονομικό και ψυχολογικό πλήγμα στους πολίτες και τους επιχειρηματίες.
Μέσα στο διάστημα των τελευταίων ετών, κατά το οποίο είχαν ήδη ξεκινήσει φημολογίες και δημοσιεύματα για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέσα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, υπομνήματα, συναντήσεις και επαφές, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, προσπάθησε να πείσει και να....

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΤΡΕΧΑΝ ΕΠΙ ΝΔ-Στο εδώλιο 35 για το σκάνδαλο του ΤΤ – Ποιοι παραπέμπονται ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ Στο εδώλιο 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Προσθήκη λεζάντας

Το δρόμο για το εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων έδειξε με βούλευμά του το συμβούλιο εφετών για συνολικά 35 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Με βούλευμά τους οι δικαστικοί λειτουργοί αποφαίνονται ότι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι αυτή της απιστίας και της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η υπόθεση αφορά στα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2010 στους επιχειρηματίες των οποίων προτείνεται η παραπομπή.

Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται είναι οι πρώην επικεφαλής του ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, και Δημήτρης Μπακατσέλος, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.



Πηγή: Στο εδώλιο 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/228522/sto-edolio-35-katigoroymenoi-gia-tin-ypothesi-toy-tahydromikoy-tamieytirioy#ixzz3nAQZNVG3

Πάρτε να χετε και μην ξεχάσετε να τον ξαναψηφίσετε Η πρώτη βόμβα για το ασφαλιστικό μέσω εγκυκλίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης άνω των 67 ετών

 
- Πρόκειται για την πρώτη εγκύκλιο που αφορά το ασφαλιστικό σύστημα
- Θίγονται κυρίως οι 50άρηδες που θα χρειαστεί να δουλέψουν έως και 5 χρόνια παραπάνω για τις πρόωρες συντάξεις
- Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται όσοι υπάγονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και οι μητέρες ανίκανων τέκνων για εργασία
- Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται για πλήρη σύνταξη από 01.01.2022 στο 62ο έτος με 40 χρόνια ή στο 67ο έτος με 15 χρόνια
Εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, η