slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σχεδιασμός του ΥΠΕΚΑ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των νησιών του Αιγαίου

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Σε διάφορα δημοσιεύματα, αλλά και σε άλλα αφιερώματα των ΜΜΕ, αναφέρονται αντιφατικά στοιχεία για τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των νησιών του Αιγαίου, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στα νησιά αυτά.

Εκκρεμότητες στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας σε θέματα ενέργειας.


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 
Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας και άλλοι αρμόδιοι για τα ενεργειακά θέματα κρατικοί αξιωματούχοι της γείτονος  – κατά καιρούς- κάνουν λόγο, σε δηλώσεις τους , για «χρέη της Ελλάδος προς την Τουρκία πολλών εκατομμυρίων ευρώ», που αφορούν στα θέματα ενέργειας.

Κατόπιν όλων αυτών ,

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ιωάννης Βρούτσης:Κατάθεση Αναφορών για Μύκονος - Τήνος


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τη Μύκονο και την Τήνο του Νομού Κυκλάδων.
 Ειδικότερα:
Ερώτηση 
Προς τους κ.κ. Υπουργούς 
Οικονομικών
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 Θέμα: Άμεσο κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας τους λόγω κρατικής υποχρηματοδότησης αντιμετωπίζουν οι φορείς που παρέχουν αγωγή και φροντίδα σε Άτομα με Αναπηρία
Σε αδυναμία λειτουργίας έχει οδηγηθεί σχεδόν το σύνολο των Ιδρυμάτων Πρόνοιας και Κέντρων Ειδικής Αγωγής – πάνω από 40 και απασχολούν περί τους 1.000 εργαζομένους – εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης τους από την πολιτεία.

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μ.Κριτσωτάκη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: Οι συνταξιοδοτήσεις χωρίς αναπλήρωση και προσλήψεις νέων γιατρών ερημώνουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας


Οι εργασίες της Κοινής Επιτροπής Υπουργείου Υγείας – ΟΕΝΓΕ για την υλοποίηση της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών και του Νόμου 3754/09, έφεραν στο προσκήνιο την πραγματική καταγραφή των κενών στα Νοσοκομεία της περιφέρειας σε ιατρικό δυναμικό.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, την 1-1-2010 υπηρετούσαν στα Νοσοκομεία όλης της χώρας 12.353 ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ και 1.060 πανεπιστημιακοί γιατροί. Οι ελλείψεις – με βάση την διάταξη να μην εξαναγκάζεται κανείς γιατρός να πραγματοποιεί άνω των 7 ενεργών εφημεριών κατά μήνα – ανέρχονταν σε 3500 περίπου ειδικευμένους γιατρούς, κυρίως στα Νοσοκομεία της παραμεθορίου ζώνης και των Νησιών, που αφορούσαν και τις κρίσιμες ειδικότητες ( Παιδιατρικής, Καρδιολογίας, Ορθοπεδικής, Αναισθησιολογίας, Χειρουργικής, Παθολογίας, Γυναικολογίας, Ακτινολογίας, Μικροβιολογίας, Οφθαλμολογίας….

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από τους δικηγόρους της Ρόδου – Έκκληση προς τους ελαιοπαραγωγούς

Πρωτοβουλία στήριξης των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, εν όψει και των Χριστουγέννων, αναλαμβάνουν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, προσφέροντας τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 Τα τρόφιμα θα παραδοθούν στον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, το Σάββατο (10/12) στις 12 το μεσημέρι στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑΞΟΥ:Η δική μας απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να είναι άλλη από την οργανωμένη αντίσταση για την ανατροπή, τη λαϊκή εξουσία.


e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  7/12/2011
Ο κρατικός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε χθες από τη συγκυβέρνηση «Εθνικής σωτηρίας» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, διαμορφώνει συνθήκες πραγματικής φοροεπιδρομής ενάντια στα λαϊκά εισοδήματα.
Σε συνθήκες κορύφωσης της καπιταλιστικής κρίσης, συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος και αλματώδους αύξησης της ανεργίας, αυτός προβλέπει για το 2012:
·        Αύξηση φορολογικών εσόδων κατά 3,6δις ευρώ ποσοστό 7,1%
·        Αύξηση εσόδων από την άμεση φορολογία των φυσικών προσώπων κατά 2,5δις ποσοστό 29,1%

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2012 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ. Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΡΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.


Ο προϋπολογισμός του 2012 που συζητήθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ( Σύρος 5-12-2011), και εγκρίθηκε οριακά από την πλειοψηφία της Περιφερειακής αρχής, οδηγεί τα νησιά μας στην ύφεση και στην οπισθοδρόμηση. Η παράταξή μας – «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»- αλλά και οι παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας καταψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2012, προϋπολογισμός των περικοπών  και της υποβάθμισής μας.

Για πολλή πολλή σκέψη και περισσότερη σύγκριση


Στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 η εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ της Νέας Υόρκης, δημοσίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΤΡΙΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ".

Διαθέστε 5 λεπτά να το διαβάσετε και σκεφτείτε καλά, πάνω από όλα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και πρό πάντων ως Έλληνες, αν τελικά είχε δίκιο η ελληνόφωνη εφημερίδα της Νέας Υόρκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ: "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΤΡΙΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επανεκλεγεί πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής(Κύριο Άρθρο της εφημερίδας "Εθνικός Κήρυξ" Νέας Υόρκης, Σάββατο-Κυριακή 26-27 Σεπτεμβρίου 2009).

Η γενέτειρά μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο, ιστορικό σταυροδρόμι. Οι επιλογές της είναι δύο: ‘Η θα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός ή θα κατρακυλήσει ως ένας άλλος Σίσυφος προς τον γκρεμό, στις παλιές αποτυχημένες πολιτικές που ευθύνονται για τη σημερινή της, όχι ευτυχή, κατάσταση. Η ουσιαστική διαφορά τη φορά αυτή είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για πειράματα. Ούτε και ένα δίχτυ ασφαλείας να την προστατεύσει και κυρίως να προστατεύσει τις αδύναμες οικονομικά τάξεις.

Για τους παραπάνω λόγους οι εκλογές αυτές είναι τόσο σημαντικές. Γι’ αυτό και προτείνουμε την επανεκλογή του κ. Κώστα Καραμανλή.
Τα ερωτήματα που ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει, αν πρόκειται να βγάλει μια ορθολογιστική απόφαση, είναι:...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΒΕΛΑ-Υπότην αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο εκδοτικός οίκος των Αδελφών Κυριακίδη Α.Ε. και ο συγγραφέαςΣωτήρης Κούβελας, πρ. υπουργός καιπρ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου :
«ΟΛαβύρινθος της Κρίσης και ο Μίτος της Αριάδνης»
με ομιλητές τους :
-         Χασδάι Καπόν, οικονομολόγο, αντιδήμαρχοΘεσσαλονίκης.
-         Κωστή Χατζηδάκη, βουλευτή Ν.Δ., πρ. υπουργό.
-         Τραϊανό Χατζηδημητρίου, διευθυντή της εφημερίδαςΑγγελιοφόρος, πρ. βουλευτή.
-         Κωνσταντίνο Χρυσόγονο, καθηγητή συνταγματικού δικαίουΑ.Π.Θ.
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, ώρα11.30 π.μ.
Η εκδήλωση θα γίνει στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Την παρουσίαση θα συντονίσει οδημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.
Ο συγγραφέας αναφέρει στο εισαγωγικόσημείωμα :

Σαμαράς προς ΕΛΚ: «Δεν αντέχει άλλο την ύφεση η Ελλάδα»

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στους ευρωπαίους συντηρητικούς υπεραμύνθηκε της πολιτικής του

Τη φράση πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση προέταξε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεσα επανεκκίνηση της οικονομίας για να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα.
[Την Πιπιλή την έχουμε κράξει πολλές φορές, αλλά στο συγκεκριμένο μόνο να συμφωνήσουμε μαζί της μπορούμε]

Την απόλυση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για τον οποίο είπε πως «έχει μετεξελιχθεί στον πιο ανίκανο υπουργό της κυβέρνησης» ζήτησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

- Εκδήλωση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙ​ΠΑΡΟΥ “Πολιτικές εξελίξεις και η απάντηση της Αριστεράς”

   
                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Το Σάββατο 10/12 και ώρα 18.00 καλούμε τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες στην αίθουσα του Δημαρχείου Πάρου σε συζήτηση με θέμα: 

                  “Πολιτικές εξελίξεις και η απάντηση της Αριστεράς” 

     Εισηγητής: Δημήτρης Βίτσας, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Το ΙΚΑ δεν έχει λεφτά για συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων

 
Αναζητά πάνω από ένα δισ. ευρώ

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, καθώς το ταμείο αναζητά εναγωνίως πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έως τα μέσα του μηνός Δεκεμβρίου.
Η διοίκηση του Ιδρύματος αναζητά πάνω από ένα δισ. ευρώ προκειμένου να καταβάλλει το δώρο και τις συντάξεις του Ιανουαρίου. Μέρος από αυτά αναμένεται να δοθούν στο Ίδρυμα - εφόσον εκταμιευθεί η έκτη δόση - ως προκαταβολή της κρατικής χρηματοδότησης για το 2012.Για τα υπόλοιπα το ΙΚΑ προσανατολίζεται στον εσωτερικό...

Αδυναμία έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών σε νησιά του Αιγαίου

Αδυναμία έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών σε νησιά του Αιγαίου
Η εφαρμογή του νόμου για τον νέο τρόπου έκδοσης των αδειών δόμησης έχει παγώσει την οικοδομική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Κι αυτό διότι η προσωρινή διακοπή των ΣΧΟΠ (Συμβούλια Χωροταξίας Oικισμού και Περιβάλλοντος) γίνεται χωρίς ταυτόχρονη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε άλλη επιτροπή.
Στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου,
για τα τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τους παραδοσιακούς οικισμούς, η έγκριση των αρχιτεκτονικών μελετών από τα ΣΧΟΠ αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση των οικοδομικών αδειών από τα πολεοδομικά γραφεία.

ΟΝΝΕΔ Debates - Ανωνυμία των Blogs

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο, με θέμα «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;» και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου το δεύτερο, με θέμα «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;».

Τζάμπα μαγκιές Καρχιμάκη

Σε σημερινή του δήλωση ο Καρχιμάκης, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, που προτείνει έλεγχο πόθεν έσχες από το 1974 και μετά, για όσους ήταν υπουργοί και γγ υπουργείων, είπε μεταξύ άλλων:

e-Επιλογές 07/12/2011