slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο ΣτΕ τα μοναστήρια, λένε «Oχι» σε πληρωμή του ΕΝΦΙΑ



Να μην καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ, σε όποιο σημείο της Ελλάδος και εάν βρίσκονται, όλα τα μοναστηριακά ακίνητα (ακίνητα των Ιερών Μονών) είτε αυτά ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος είτε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς ή για άλλους σκοπούς (μίσθωσης, κ.λπ.). Αυτό ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας δύο Ιερές Μονές, οι οποίες αρνούνται να πληρώσουν Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα ακίνητά τους στα οποία δεν τελούνται θρησκευτικές – λατρευτικές τελετές.

Διεργασίες με οσμή εκλογών, σενάρια και πληροφορίες




Η αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο Eurogroup στις 11 Μαΐου και το βαρύ κλίμα που αντιμετώπισε ο Γ. Βαρουφάκης στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης επανέφεραν τα σενάρια περί εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση βλέπει ο Γιά(ν)νης;...


Μετά το bullying που υπέστη ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup πύκνωσαν οι φήμες και οι πληροφορίες ότι επίκειται λίαν συντόμως η αντικατάστασή του. Πιθανός διάδοχός του, όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, εμφανίζεται κατ' αρχάς ο Ευκλ. Τσακαλώτος ως μια εξέλιξη εντός πλαισίου.

Οι ΣΥΡΙΖΟΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ χάνουν , η ΝΔ δεν κερδίζει: Στο 70,8% οι αρνητικές γνώμες για τον Σαμαρά


Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα για Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραμένουν οι αρνητικές γνώμες για τον Αντώνη Σαμαρά.
Όπως φαίνεται από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Κάπα Research”, παρά τις ρωγμές που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δεν κερδίζει σχεδόν τίποτα.
Από την ανάλυση μάλιστα των ποιοτικών ευρημάτων της έρευνας προκύπτει ότι η…

Πρωταθλητής Κυκλάδων ο Πανναξιακός

ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ 3-2 (ΠΑΝ)

Έχασε τη μάχη με τη ζωή η ανασφάλιστη καρκινοπαθής που έμεινε ανασφάλιστη.Κουρουμπλής: Σκοτώνουν το κόσμο. Να παραιτηθεί άμεσα ο υπουργός υγείας Αδωνης Γεωργιάδης


Έχασε τελικά τη μάχη με τη ζωή η 25χρονη καρκινοπαθής στην Κρήτη που είχε μείνει ανασφάλιστη, επειδή ήταν σε κώμα.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», η νεαρή είχε όγκο στον εγκέφαλο καθώς έπασχε από μία σπάνια κληρονομική μορφή γονιδιακής μετάλλαξης, και βρισκόταν από τον περασμένο Φεβρουάριο σε κώμα.

Όταν έκλεισε τα 25 της χρόνια και έχασε το

Τι φοβάται ο Καμένος και λέει όχι σε εκλογές με δήλωση του στο διαπλεκόμενο MEGA


Ο Σόιμπλε βλέπει την Ευρώπη σαν δικό του μαγαζί - Δεν θέλουν τον Βαρουφάκη, όπως δεν ήθελαν και εμέναΟι κάλπες για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν συμφέρουν την Ελλάδα, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, που όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.
Ο ελληνικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει θέμα αναντιστοιχίας της λαϊκής βούλησης με την εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλώντας στο Mega, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται θέμα εκλογών καθώς κάτι τέτοιο δεν συμφέρει την Ελλάδα.
Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα,συμπλήρωσε και να είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες σε μία διαπραγμάτευση.

Kι όμως, μειώσεις στις αποδοχές έως 36% φέρνει ο νέος κατώτατος μισθόςΝ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ

Αντιμέτωποι με μειώσεις αποδοχών έως 36% σε σχέση με όσα εισέπρατταν το... 2011 θα βρεθούν, μετά την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ την 1/10/15 και στα 751,39 ευρώ την 1/7/16 χωρίς τις... πολυετίες που αντιστοιχούν, όσοι εργαζόμενοι - αμειβόμενοι με τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έχουν προϋπηρεσία.

Οι απώλειες, τις οποίες παρουσιάζει η «Ημερησία», θα προκύψουν εφόσον οι

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΡΟ Βαρουφάκης όπως... Ρούσβελτ: «Τους ενώνει το μίσος τους για μένα»


TWEET ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΟ EUROGROUP
Με μία φράση του Φ. Ρούσβελτ επέλεξε να απαντήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης στις σφοδρές επικρίσεος που δέχεται το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την απομόνωση που δέχθηκε από τους ομολόγους του στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup.
Επιχειρώντας λοιπόν να δώσει τη δική του απάντηση μέσω Twitter, ο υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε μία φράση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ από τις εκλογές του 1936.
«FDR, (Ρούσβελτ), 1936: 'Τους ενώνει το μίσος τους για εμένα. Και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους”. Μια ρήση που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου (και την πραγματικότητα) αυτές τις ημέρες», αναφέρει στο tweet του ο κ . Βαρουφάκης.

Yπεργολάβος της Lockheed ήταν oΓ. Ταφύλλης Γ.Γ. του υπουργείου Άμυνας


Tην παραίτησή του ζητά η ΝΔ μετά την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος
Ο Γ. Ταφύλλης ερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη για αντισταθμιστικά της εταιρείας που ζημίωσαν $31,5 εκατ. το Δημόσιο - Από τον Σεπτέμβριο του '14 ο φάκελος στον εισαγγελέα - Τίθεται θέμα ηθικής και ενδεχομένως νομικής τάξης, επισημαίνει η ΝΔ - Διαβάστε την απάντηση του κ. Ταφύλλη και την ανταπάντηση του ΘΕΜΑτοςΑντιδράσεις προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα από το

Καραμανλής: Παρανοϊκή ακόμα και η σκέψη για Grexit « καμπανάκι» κινδύνου προς την κυβέρνηση


Έντονη ανησυχία από τον πρώην πρωθυπουργό για τις οικονομικές εξελίξεις
Είναι παρανοϊκή ακόμη και η σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», σημειώνει ο Κώστας Καραμανλής στις κατ ιδίαν συζητήσεις του, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής ο Κώστας Καραμανλής σχολιάζει σε συνομιλητές του ότι : «Είναι δραματική η καθυστέρηση για την επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές».

Πρωταθλητής Κυκλάδων ο Πανναξιακός

Ευ. Βενιζέλος:Προς «εθνική τραγωδία» εντός του ευρώ



Ολόκληρη η σημερινή συνέντευξη του Ευαγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,  στην Καθημερινή της Κυριακής και στον δημοσιογράφο Βασιλη Νέδο

Οριστικά στην 3η θέση ο Πανναξιακός με 2-0 νίκες επί της ΑΕΚ


Το δικαίωμα συμμετοχής του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξασφάλισε ο Πανναξιακός καθώς κλείδωσε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών κερδίζοντας ακόμα μία φορά την ΑΕΚ στα πλει-οφ με 3-1 σετ. τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η χρονιά για τον Πανναξιακό καθώς εξασφάλισε την έξοδο του στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, και τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην δεύτερη μόλις χρονιά του στην μεγάλη κατηγορία.
Ο Πανναξιακός με τον αέρα του φαβορί και έχοντας ήδη κάνει το πρώτο βήμα την περασμένη Τετάρτη στη Νάξο όπου είχε νικήσει την ΑΕΚ με 3-0 σετ, ξεκίνησε στη Ν. Φιλαδέλφεια χαλαρά απέναντι στην ΑΕΚ που πάλεψε στα δύο πρώτα σετ μπροστά στο καυτό κοινό της και προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση παρά τις απώλειες που είχε (Λαγουδάκη, Κατσαντώνη και Νικούλη).
Στο πρώτο σετ ο Πανναξιακός αν και μπήκε χαλαρά πήρε από νωρίς προβάδισμα με 3-7, 8-12, 13-16 με τις αθλήτριες του Ατάνας Πετρώφ να είναι εντυπωσιακές στο σερβίς και

Ντόρα: Στο χέρι του Καραμανλή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής του Σαμαρά


Παρέμβαση στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και «καρφί» στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή από την Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρώην υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά», που κυκλοφορεί σήμερα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη στάση αποχής από τα εσωκομματικά που τηρεί ο Κώστας Καραμανλής και τονίζει: «Αν ήθελε ο Καραμανλής θα άνοιγαν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα».
Σε κάθε ευκαιρία η Ντόρα Μπακογιάννη είτε άμεσα είτε έμμεσα θέτει το θέμα ηγεσίας αλλά και της

"Όχι" Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την ΠΝΠ για τα διαθέσιμα


Σε μία υπόθεση που θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκει όλα τα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενωμένα, είχαμε …κόντρες και μάλιστα με τους τόνους ιδιαίτερα ανεβασμένους…
Ποια είναι η υπόθεση; Μα ποια άλλη από την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) ώστε να συγκεντρώσει στην Τράπεζα της Ελλάδας τα ταμειακά αποθέματα των ΟΤΑ (και όχι μόνο). Κίνηση που όπως όλοι γνωρίζουν πλήττει, «ταρακουνάει» την ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης…

Χόρτασαν γκολ στο φινάλε! ο Α.Μ.Σ Φιλωτίου νίκησε 4-3 τον ΠΑΣ Νάξου.


Πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ προσέφεραν στους θεατές που βρέθηκαν στο Δ.Γ. Αγερσανίου σήμερα το μεσημέρι, όπου σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ο Α.Μ.Σ Φιλωτίου νίκησε 4-3 τον ΠΑΣ Νάξου.
Σε ένα παιχνίδι που ήταν το τελευταίο της χρονιάς οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους και «λύθηκαν» αγωνιστικά παίζοντας ελεύθερα με τα επτά γκολ της