slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗ)


Εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντοπίτες, φίλους και συγγενείς μας για την θερμή τους συμπαράσταση στις δύσκολες ώρες που περάσαμε, προσπαθώντας να κρατήσουμε στη ζωή τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και παππού, Μιχαήλ Μαργαρίτη αλλά και μετά, κατά την διάρκεια της κηδείας και της ταφής του.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές καταλάβαμε ότι είχαν αξία και απήχηση στην κοινωνία του νησιού μας όλα αυτά, που στην διάρκεια της ζωής του προσέφερε και για τα οποία δεν σταμάτησε να αγωνίζεται.
Ιδιαίτερα εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τους γιατρούς του Νοσοκομείου Νάξου για την υψηλού επιπέδου... ιατρική φροντίδα, που του προσέφεραν και η οποία εντυπωσίασε τους Αθηναίους συναδέλφους τους.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Με το που πάτησε το πόδι του ο νέος χρόνος τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για την υγεία μπαίνουν σε εφαρμογή. Η επίθεση στη ζωή των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων είναι ανελέητη. Από την Πρώτη Γενάρη δύο νέα χαράτσια επιβάλλονται. Θα πληρώνουμε 1 ευρώ για κάθε συνταγή για.....

ΣΟΚ: Αυτοκτονία 77χρονου στη Σύρο


apagxonismos
Το πρώτο άσχημο συμβάν του 2014 στην Σύρο συνέβη τη δεύτερη κιόλας ημέρα του χρόνου. Αργά το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου ένας ηλικιωμένος άνδρας Β.Π. (μόνιμος κάτοικος Σύρου περίπου 77 ετών) έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του.
Βρέθηκε απαγχονισμένος σε εξοχική κατοικία στην περιοχή της Αζολίμνου. Ο αυτόχειρας εντοπίστηκε από συγγενικό του πρόσωπο κρεμασμένος με σχοινί σε αποθήκη της κατοικίας το απόγευμα της Πέμπτης. Προφανέστατα μετέβη στην.....

Πρωτοσέλιδο Κυκλαδικής 3/1

Ονόματα πολιτικών που πήραν μίζες ζητούσαν οι ανακριτές από τον Ευσταθίου > Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκε, έπειτα από την δωδεκάωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο 83χρονος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ, Πάνος Ευσταθίου, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να διαφωνούν για το εάν ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακισθεί ή όχι.

Οι βραβεύσεις των νέων φοιτητών της Νάξου από τη Μητρόπολη (φωτορεπορτάζ)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Ιάκωβος Καμπανέλλης», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου η εκδήλωση της Ιερής Μητρόπολης Παροναξίας για τη βράβευση των νέων φοιτητών της Νάξου που εισήχθησαν το 2013, σε.....

"Καμπανάκια" στη ΝΔ από δημοσκοπήσεις στη βόρεια Ελλάδα!


Έντονος προβληματισμός από τις μετρήσεις
Πυκνώνουν τα καµπανάκια προς τη Ν.∆. από τις δηµοσκοπήσεις στον Βορρά, που δείχνουν ότι τα νούµερα για το «γαλάζιο» στρατόπεδο γίνονται όλο και πιο δύσκολα και πως αυτό µπορεί να επηρεάσει τα εκλογικά αποτέλεσµα του ερχόµενου Μαΐου.
Χαρακτηριστική είναι µια δηµοσκόπηση που...

Καταψήφισαν το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης οι "Πολίτες κόντρα στον καιρό"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στη Σύρο (30/12/2013)
Στην 17η συνεδρίαση του Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο και στη Ρόδο, και με μοναδικό θέμα την «Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2014», τοποθετήθηκε σχετικά ο περιφερειακός μας σύμβουλος Ρόδου, Νεκτάριος Σαντορινιός, ως ακολούθως:

Προτάσεις του Περιφερειακού Σύμβουλου Νοτίου Αιγαίου Κώστα Ν. Μπιζάς προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων.


ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΙΖΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΠΡΟΣ :  ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κα. Ανδριάνα Μπαφίτη
ΚΟΙΝ. : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Γεώργιο Πουσσαίο
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ -
ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Π.Ν.Α.
Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ : Έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων.
Αξιότιμη κα. Πρόεδρε
Στις 23 Δεκεμβρίου 2013 ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης ( ΑΔΑ: ΒΛΓΓ0-Ε3Χ, α.π.172568 ) αποφάσισε να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς Όρους για την κατασκευή και λειτουργία του έργου : «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ( ΑΣΠΗΕ ) συνολικής ισχύος 218,5 MW ( 95 Α/Γ ) και των συνοδών σε αυτό έργων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο, Άνδρο του Νομού Κυκλάδων και διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 KV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης , Νομού Αττικής.ας υπενθυμίζω ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε συζητήσει το σχετικό θέμα στις 9 Νοεμβρίου 2011.Στο παραπάνω Περιφερειακό Συμβούλιο αφού λάβαμε υπόψημας :

Σύντροφοι όλοι Αράχοβα... μαζί με τον Στρατούλη και τους άλλους ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές


Οι διακοπές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη μπήκαν στο στόχαστρο του "Μικροπολιτικού" της εφημερίδας "Τα Νέα" που τον καρφώνει:
"Αν νομίζετε ότι οι...

Αυτοί εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Νάξο, αλλά και σε όλη τη χώρα


Σχηματίσθηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σε βάρος δεκαέξι ατόμων, τα οποία είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα οι κατηγορούμενοι συνέστησαν από κοινού εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, του Αγρινίου, της Μεσσηνίας, της .....

"Εγγύηση" 60.000€ σε βουλευτή της ΝΔ που είχε ζητήσει μόνος του την άρση ασυλίας


ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗ  ΕΡΕΥΝΏΝΤΑΙ  ΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ 7 ΧΡΟΝΟ 
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγυήσεων επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας στα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας αλλά και σε βουλευτή της ΝΔ που εμπλέκονται σε δάνειο μαμούθ 4,7εκατ. ευρώ.
Περισσότερο από τέσσερα χρόνια ερευνά η δικαιοσύνη τον τρόπο με τον οποίο η.....

Έδωσε στους υπαλλήλους 4,3 εκ μπόνους κι ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί επειδή απέλυσε 4 κομματόσκυλα


[Η απόλυση 4 εργατώναποτελεί για τους συντρόφους "εργοδοτική ασυδοσία"! Απίστευτο ε; Ο εργοδότης δεν μπορεί να έχει όποιον υπάλληλο θέλει... με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα είναι υποχρεωμένος να κρατάει και τους τεμπέληδες δηλ. τους ΣΥΡΙΖΑίους! Θα γίνει και ο ιδιωτικός τομέας Δημόσιο όπου δεν θα μπορεί να απολυθεί κανείς!]
Μπορεί να χαιρετίστηκε από όλους ως γενναιόδωρη η πράξη του Ανδρέα Καρέλια, διευθύνοντος συμβούλου της καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ, που μοίρασε… 2,5 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους στους εργαζομένους της εταιρείας (πέρσι είχε μοιράσει πάλι 1,8 εκ), αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε αφορμή να… ξεσπαθώσει εναντίον του.

ΝΑΞΟΣ: Εορταστική Συναυλία / Παρασκευή 3/1


Έτσι είναι τα παλικάρια...


O Νίκος Ρούσσος, την ιστορία του οποίου γνωρίζουν όλοι στην Σύρο και όχι μόνο, δίνει ένα ακόμη μάθημα ζωής και μύνημα δύναμης και αυτοπεποίθησης στα άτομα με αναπηρίες, αλλά και μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους τους υπόοιπους.
Έστω και καθηλωμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο δείχνει πως ξέρει να ζει τη ζωή του και να κάνει πράγματα που δύσκολα θα έβρισκε το κουράγιο να κάνει κάποιος που θα βρισκόταν στη....