slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ε.Α.Σ. Νάξου, Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και Άννα-Μαρία Μπαρού, μαζί για τα ναξιώτικα προϊόντα!

Για άλλη μία φορά, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μπαίνει μπροστά και πρωτοπορεί στην προβολή του νησιού μας και των εκλεκτών του προϊόντων!
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συμπράττει με την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και την κ. Άννα-Μαρία Μπαρού, με έναν μεγάλο στόχο: την περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξη των σπουδαίων πρώτων υλών και προϊόντων του νησιού μας, μέσω του καλύτερου σχεδιασμού και της προώθησης του «Ναξιακού Πρωινού» στα ξενοδοχεία του τόπου μας!
Γνωρίζοντας καλά ότι εν τη ενώσει είναι η ισχύς, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και Ένωση Ξενοδόχων Νάξου υπέγραψαν «σύμφωνο» συνεργασίας για περαιτέρω αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων (όπως Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., φρέσκο γάλα, βούτυρο, γιαούρτι, κ.ά.) στα.......

Μητσοτάκης: Ισχυρό λιμενικό σημαίνει και ισχυρή Ελλάδα

Δεν είναι μυστικό ότι προσωπικά νιώθω πάντα μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια κάθε φορά που βρίσκομαι κοντά στο Λ.Σώμα και την ελληνική ακτοφυλακή, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του για την τελετή ένταξης δύο νέων περιπολικών σκαφών στον στόλο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
«Σήμερα υποδεχόμαστε τα δύο από τα τέσσερα συνολικά σκάφη. Ισχυρό λιμενικό σημαίνει και ισχυρή Ελλάδα. Τα νέα μας αποκτήματα είναι μεγάλα περιπολικά σκάφη, 38 μέτρων, αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες, έχουν ραντάρ τελευταίας γενιάς, διαθέτουν προδιαγραφές και ξεχωριστούς χώρους για διάσωση ναυαγών», υπογράμμισε ο πρφθυπουργός
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Μεγάλη αναγνώριση των προσπαθειών του Δήμου Πάρου για το Περιβάλλον



Αποδίδει καρπούς η προσήλωση του Δήμου Πάρου για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που βοηθούν το νησί να δρασκελίσει το κατώφλι της νέας εποχής και τo φέρνουν στο επίκεντρο της αειφόρου ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.


Το έργο της «Αποκατάστασης ΧΑΔΑ στο Πίσω Λιβάδι», του τελευταίου δηλαδή εναπομείναντα Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων οδήγησε στην απαλλαγή της χώρας μας από την υποχρέωση καταβολής των χρηματικών κυρώσεων που της είχαν επιβληθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Πάρου Αθανάσιος Σάμιος για τημ δημιουργία ειδικού χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων στην Αλυκή από τον Δήμο Πάρου

Ένας νέος ειδικός χώρος τοποθέτησης απορριμμάτων με περιορισμένη πρόσβαση δημιουργήθηκε στην Πίσω Αλυκή. Σκοπός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η αποτελεσματική συλλογή των απορριμμάτων από τα συνεργεία αποκομιδής αλλά και η βελτίωση του χώρου από πλευράς αισθητικής με την αποφυγή δημιουργίας εστιών ανεξέλεγκτης απόρριψης.

Επιστολή προς Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο απο το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης σχετικά με τις επισημάνσεις για διορθώσεις και βοήθεια του κλάδου της Μαζικής Εστίασης απο το προγράμμα επιδότησης ΝΗΣΙδΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου .

ΝΑΞΟΣ - ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
 Επισημάνσεις στο πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ
Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος επιδότησης ΝΗΣΙδΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων απεστάλη η παρακάτω επιστολή σχετικά με τις επισημάνσεις για τον κλάδο της Μαζικής Εστίασης.
Προς  κ. Γιώργο Χατζημάρκο Περιφερειάρχη  

Δημήτρης Καμπουράκης Μην περιφρονείτε την γοητεία του «πάρε κόσμε»

 



Δημήτρης Καμπουράκης

Εγώ θα τον γράψω τον προβληματισμό μου κι εσείς αξιολογήστε τον κατά βούληση. Μην περιφρονείτε και μη χλευάζετε το «πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας» του Τσίπρα. Όποιος υποεκτιμήσει τη γοητεία του πολιτικού παραμυθιού και του «πάρε κόσμε», κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε οδυνηρή έκπληξη. Και μη ρωτάτε «που θα βρεις τα λεφτά Αλέξη;». Ο κοσμάκης θέλει το χρήμα, δεν τον ενδιαφέρει που θα βρεθεί.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ! «O κύβος ερρίφθη» και ο Γιώργος θα είναι υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, πιστεύοντας ότι οι εξελίξεις τον έχουν δικαιώσει και πως το πρώην ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του...

Με αφορμή δήλωση της Φώφης Γεννήματα ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, προφανώς σε μια προσπάθεια να προλάβει τους πιθανούς εσωκομματικούς της αντιπάλους, έχει ανοίξει για τα καλά σε προσκήνιο και παρασκήνιο το ζήτημα της επόμενης μέρας στο κίνημα, το οποίο προσπαθεί να προσαρμοσθεί και να βρει modus vivendi στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή!

Με βάση τα δεδομένα του καταστατικού του νέου κόμματος, το συνέδριο που θα κρίνει και την νέα ηγεσία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2021 ή το αργότερο την άνοιξη του 2022!

Ανατροπή με τους Δασικούς Χάρτες – Τι ανακοίνωσε ο Σκρέκας


Με γνωμοδότηση Τεχνικού Συμβουλίου Δασών αίρονται τα εμπόδια που πρασίνισαν τους δασικούς χάρτες στα νησιά.


Ομόφωνα γνωμοδότησε το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι οι εκτάσεις που καλύπτονται από φρύγανα και ασπάλαθους δεν συγκεντρώνουν τα κριτήρια ώστε να χαρακτηρίζονται δάση ή δασικού χαρακτήρα.


Στη γνωμοδότηση αυτή κατέληξε το ΤΣΔ μετά από δύο συνεδριάσεις προκειμένου να εξετάσει το ερώτημα που του απηύθυνε σχετικά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, στις 23 Μαρτίου.


Βάσει της ομόφωνης γνωμοδότησης που εκδόθηκε σήμερα, οι εκτάσεις που στο παρελθόν ήταν αγροτικού χαρακτήρα και λόγω της εγκατάλειψης αναπτύχθηκε ασπάλαθος και φρυγανώδης βλάστηση δεν χαρακτηρίζονται δασικές.


Επιπλέον, οι εκτάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για βοσκή και καλύπτονται διαχρονικά μόνο από φρυγανική βλάστηση και ασπάλαθο δεν χαρακτηρίζονται πλέον δασικές αλλά χορτολιβαδικές.

ΚΕΘΕΑ: Δεν κλείνει, ανασυγκροτείται λέει η κυβέρνηση - Δεν θέλουμε να γίνουμε «κακό δημόσιο» λένε οι εργαζόμενοι

Το θεραπευτικό μοντέλο όπως αυτό εκφράζεται θα παραμείνει ανεπηρέαστο διαβεβαιώνει η κυβέρνηση -Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, με αφορμή το νομοσχέδιο που αλλάζει από δω και στο εξής την λειτουργία του.
Από την μια η κυβέρνηση θεωρεί πως με τις αλλαγές που προωθούνται θα ενισχυθεί περισσότερο το έργο Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και από την άλλη οι εργαζόμενοι είναι σίγουροι πως το νέο ΚΕΘΕΑ θα μοιάζει με κακό δημόσιο οργανισμό παλαιότερων ετών.

Κατερίνα Μονογυιού: Προτεραιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων.

Κατερίνα Μονογυιού: Προτεραιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο των επαφών με υπηρεσιακούς φορείς, η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού συναντήθηκε την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην Πλάκα με τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Αθανασούλη. Ο κ. Αθανασούλης ενημέρωσε την κυρία Μονογυιού για τον προγραμματισμό την διαχείριση και την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων της Υπηρεσίας στις Κυκλάδες. Προτεραιότητα της Εφορείας Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων.