slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο «Action Σαββατοκύριακο»!

Σήμερα το πρωί κάναμε, στην ταβέρνα Γοργόνα, με φόντο την πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας, τη δική μας… γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., με την οποία συνδέθηκε ζωντανά η εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» του Action 24!

Ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους νέος Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας


Νέος Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζηχαραλάμπους γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Κατάγεται από το Γύθειο και έχει μικρασιατικές ρίζες από την Σπάρτη της Πισιδίας.
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, ενώ ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας έχει συμμετάσχει σε προεκλογικές εκστρατείες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Μητσοτάκης: Απονέμουμε φορολογική δικαιοσύνη- Τι αλλάζει στις αγοραπωλησίες ακινήτων

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για το οποίο είπε πως "απονέμει φορολογική δικαιοσύνη" και το ενέταξε στο πλαίσιο του "πολυδύναμου εκσυγχρονισμού" του κράτους.
Το νομοσχέδιο συνιστά μια σημαντική μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός και προσπάθησε να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω παρά τις αντιδράσεις πολλών ελεύθερων επαγγελματιών."Ήρθε ο καιρός να κατανείμουμε τα φορολογικά βάρη πιο δίκαια και πιο ισορροπημένα τα φορολογικά βάρη όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Μόνο έτσι θα μειώσουμε τους φορολογικές συντελεστές', σημείωσε.

Καπούνης : Η γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο «Action Σαββατοκύριακο»!

Σήμερα το πρωί κάναμε, στην ταβέρνα Γοργόνα, με φόντο την πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας, τη δική μας… γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., με την οποία συνδέθηκε ζωντανά η εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» του Action 24!

Τον ρόλο του… ρεπόρτερ έπαιξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ενώ το μενού της γιορτής, απόλυτες πρωταγωνίστριες του οποίου ήταν η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. και άλλα πολλά προϊόντα της Ε.Α.Σ. και του νησιού μας, επιμελήθηκε ο σεφ του Santana και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων, Μιχάλης Καπρής.

Γ. Βρούτσης σε ΕΑΚ: Μεριμνήστε άμεσα για την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών σας

 

photo1a 6-12-23Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού απέστειλε αυστηρή επιστολή στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα και ζητά τήρηση των αρχών χρηστής διοίκησης, ορθή δημοσιονομική διαχείριση και αξιοποίηση των επιπροσθέτων πόρων, ύψους 11 εκατ. ευρώ, για την άμεση βελτίωση των αθλητικών υποδομών. 

Κατερίνα Μονογυιού: Τιμούμε τον προστάτη των ναυτικών μας και Πολιούχο της Σύρου, Άγιο Νικόλαο

Στο πλαίσιο της μεγάλης εορτής του Αγίου Νικολάου, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα τον Προστάτη των ναυτικών μας, του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού, Άγιο Νικόλαο. Παράλληλα, γιορτάζουμε στη Σύρο μας τον Πολιούχο της. Οι Κυκλάδες μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ναυτοσύνη και τη θάλασσα και η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητη στην δημιουργία του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος. Εύχομαι υγεία, ευτυχία και ήρεμες θάλασσες στις Ελληνίδες και τους Έλληνες ναυτικούς μας, που ταξιδεύουν την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου. Χρόνια πολλά σε όλες τις Νικολέτες και σε όλους τους Νίκους. Δυστυχώς, λυπάμαι πολύ αλλά δεν θα καταφέρω να παρευρεθώ στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Σύρο καθώς με ταλαιπωρεί βαριά γρίπη.»

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου : Παιδική θεατρική παράσταση


 Παιδική θεατρική παράσταση 

Μάρκος Εμμ. Καφούρος: Διατήρηση υφιστάμενων πτητικών βάσεων ετοιμότητας και επιφυλακής αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες.

O βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κος Μάρκος Εμμ. Καφούρος στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας με τίτλο «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας - Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις» στην συνεδρίαση της  διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου την 04/12/2023, κατέθεσε ερώτηση σχετική με τις προβλεπόμενες πτητικές βάσεις ετοιμότητας και επιφυλακής στο σχέδιο νόμου.