slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Εκτός από αποτυχημένος περιφερειάρχης μήπως είστε και ανεπαρκής νομικός;»

Σκληροί είναι οι χαρακτηρισμοί του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου που περιλαμβάνονται στο δελτίο τύπου - απάντηση προς τον νυν Γ.Γ. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλειο Μπρακουμάτσο.

Ο κ. Κόκκινος απάντησε άμεσα στο σημερινό δελτίο τύπου του κ. Μπρακουμάτσου. Το blog μας δημοσιεύει και τα δυο δελτία τύπου…



Σύρος 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ;»

Πριν καλά-καλά εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου, ο κυβερνητικός - κομματικός εγκάθετος στην περιοχή μας κος Μπρακουμάτσος και υπασπιστής του νυν υποψήφιου Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας, έβγαλε μια ακόμα φόρα άνευ λόγου και ουσίας ανακοίνωση, που όμως αποδεικνύει το κομπλεξικό του σύνδρομο για μένα και δείχνει τον πανικό για την υποψηφιότητα μου. Οι εντυπώσεις που προσπαθεί να δημιουργήσει στρέφονται και πάλι εναντίον του διότι, ως νομικός που είναι, ελπίζω να γνωρίζει ότι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, δεν έχω κώλυμα υποψηφιότητας και ο ίδιος έχω δώσει εντολή στους νομικούς μου συμβούλους να καταθέσουν έφεση σε ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης όπου εκτιμώ πως θα δικαιωθώ.

Εντύπωση μου προκαλεί η ανακοίνωση του διορισμένου Γ.Γ. που απαράδεκτα παρεμβαίνει στις περιφερειακές εκλογές όμως και πάλι δείχνει την εμπάθεια του, την κομματική του μισαλλοδοξία και ότι είναι υπηρέτης της πλάνης και της δημαγωγίας και όχι της δημιουργίας όπως του επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος. Η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Σύρου, για την υπόθεση του διαγωνισμού των προσλήψεων για μερική απασχόληση του 2005 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, των οποίων ο ίδιος είχα ακυρώσει για κακή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, μου προκαλεί εντύπωση όταν μάλιστα ο καταθετών μήνυση εναντίων μας κ. Ρήγας που μέλος της κυβέρνησης δεν παρέστη στην δίκη να στηρίξει τις απόψεις του. Είναι μια άδικη πολιτική δίωξη για μένα και μια άδικη δίωξη για τους υπαλλήλους της περιφέρειας που αποτελούσαν την επιτροπή όταν μάλιστα αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ μας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θυμίζω ότι το 2005 επιδιώξαμε να στελεχώσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με δεκαοκτώ (18) υπαλλήλους μερικής απασχόλησης. Ακύρωσα τον διαγωνισμό εξαιτίας της λανθασμένης δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων. Ακλούθησε μήνυση από τον κ. Ρήγα, βουλευτή Κυκλάδων και περιέργως, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, εκδόθηκε η ανωτέρω απόφαση και σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος συνιστώ στον κ. Μπρακουμάτσο να μην βιάζεται να βγάζει ανακοινώσεις γιατί οι απαντήσεις μου τον εκθέτουν διαρκώς και ανεπανόρθωτα.

Υ/Γ1. Κύριε γενικέ γιατί δεν κάνετε ελέγχους στις καταγγελίες που έχουν έρθει στα χέρια σας για ελέγχους στην νομαρχία Κυκλάδων και Δωδεκανήσου; Η απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση της Πολεοδομίας Σύρου και τα πολιτικά πρόσωπα της νομαρχίας Κυκλάδων (νομάρχης κ. Μπάιλας κ.τ.λ.) δεν σας έγιναν μάθημα;

Υ/Γ2. Το λαό του Νοτίου Αιγαίου μην τον πολυεπικαλείστε γιατί ούτε θελήσατε να τον γνωρίσετε ποτέ ούτε θα έχετε το θάρρος να ζητήσετε την ψήφο του.

Υ/Γ3. Συνεχίζετε τις παρεμβάσεις στην διαδικασία των περιφερειακών εκλογών για να μας δίνεται την ευκαιρία να θυμίζουμε στους νησιώτες μας την οπισθοδρόμηση που γνώρισε η περιοχή μας επί των ημερών σας.





Ακολουθεί το σημερινό Δελτίο Τύπου του Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλειου Μπρακουμάτσου, στο περιεχόμενο του οποίου απάντησε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η νέα εποχή για τα νησιά και την κοινωνία των πολιτών του Αρχιπελάγους δεν μπορεί να γίνει από δημόσια πρόσωπα, σήμερα καταδικασμένα σε πολύμηνες φυλακίσεις για σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Καλώ τον πρώην Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υποψήφιο Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Κόκκινο, να δώσει στη δημοσιότητα τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί και την καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου Σύρου.
Είναι αλήθεια η ποινή φυλάκισης των 10 μηνών και το κυριότερο για ποιες παράνομες από δόλο πράξεις;
Είχα δηλώσει ότι τον Οκτώβρη του 2009 το πολιτικό πάρτι τελείωσε για τον κ. Κόκκινο, τώρα τον λόγο τον έχει και η δικαιοσύνη…
Επίσης τον ερωτώ γιατί πήρε στο λαιμό του άλλους αξιοπρεπείς ανθρώπους στελέχη της Περιφέρειας;
Βέβαια έδειξε και τον σεβασμό του στην δικαιοσύνη αφού όταν δικαζόταν και καταδικαζόταν σήμερα, ήταν σε περιοδεία στα νησιά υποσχόμενος ήθος, συνέπεια, αξιοκρατία, σεμνότητα.
Περίμενε να αναμετρηθεί μαζί μου τηλεοπτικά, του είχα δηλώσει ότι πρώτα θα δώσει λόγο στη δικαιοσύνη, μετά στο λαό του Αρχιπελάγους στις 7 Νοεμβρίου και μετά τα λέμε!!
Αυτά για την ώρα…

30-9-2010

Επειδή γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας..ονόματα να μας πείτε, ονόματα κ. Μπεγλίτη


Ακούστε απόσπασμα της συνέντευξης (28/8/2010) του ΥΦΕΘΑ κ. Μπεγλίτη στον FLASH.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί έγινε αυτό κ. Μπεγλίτη; Γιατί δηλαδή έχουμε μπει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο των επενδύσεων; Μήπως έχουν να κάνουν με εγχώρια συμφέροντα οικονομικά, που ουσιαστικά κερδίζουν πράγματα από την αγοραπωλησία στρατιωτικού εξοπλισμού;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είμαστε ευτυχώς ή δυστυχώς μια μικρή χώρα που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες και αυτά πρέπει να τα πούμε. Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα. Εγώ θα αντιλαμβανόμουν ακόμη και θα δεχόμουν οριακά να σηκώσουμε το βάρος του κόστους, υπό την προϋπόθεση όμως πως θα είχαμε το αντίστοιχο όφελος. Πολλές φορές αυτή η σχέση κόστους - οφέλους δεν υπήρξε, ήταν τελείως ανεστραμμένη, με αποτέλεσμα να δαπανούμε πόρους εθνικούς για κάτι, το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική.


Σχόλια:
Επειδή είναι πολύ σοβαρά αυτά που καταγγέλλετε κ. Μπεγλίτη, επειδή αγγίζετε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο και ...Επειδή γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας..ονόματα να μας πείτε, ονόματα κ. Μπεγλίτη.
Ημερομηνίες, συμβάσεις και ονόματα.
Αποδείξεις και ονόματα.
Αυτά να μας πείτε κ. Μπεγλίτη
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_8269.html

O Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος σε Κέα και Κύθνο

logo_polites_kontrastonkairo.jpg Το διήμερο 28-29/9/10 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος περιόδευσε στα νησιά Κέα και Κύθνο.


Στην Κέα συναντήθηκε με μέλη και φίλους της παράταξης μας, καθώς και με κατοίκους του νησιού. Επισκεφθηκε το Δημαρχείο, όπου αντάλλαξε απόψεις με το Δήμαρχο και με μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στη συνεδρίαση του δ.σ, όπου ανάμεσα στα άλλα είπε: “...Βρισκόμαστε μπροστά στις πρώτες εκλογές που θα εκλεγούν περιφερειακά συμβούλια. Αγωνιστήκαμε για την καθιέρωση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, όμως ο Καλλικράτης όπως ψηφίστηκε, απέχει ριζικά από το όραμα για την ενίσχυση της αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση. Από τη στιγμή που ο Καλλικράτης εντάχθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας, είναι φανερό ότι το επόμενο διάστημα ως αυτοδιοίκηση, θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα έλλειψης οικονομικών πόρων και στελέχωσης των υπηρεσιών. Αν σκεφτούμε ότι για την εφαρμογή του Καλλικράτη εκκρεμούν ακόμα 60 Π.Δ. και δεκάδες υπουργικές αποφάσεις, τότε καταλαβαίνουμε ήδη τα προβλήματα που μας περιμένουν. Αυτό που έγινε δεν ενισχύει την αυτοδιοίκηση, αλλά δημιουργεί ΟΤΑ κατά τα πρότυπα της κεντρικής διοίκησης, μακριά από τη συμμετοχή των πολιτών. Αγωνιζόμαστε για βιώσιμη ανάπτυξη στο νησιωτικό χώρο, όπου το περιβάλλον δεν θα είναι μια παράμετρος ξεκομμένη από την οικονομία, αλλά θα αποτελεί σαφώς οικονομικό μέγεθος. Η προστασία του, δημιουργεί όρους μακροχρόνιας ανάπτυξης και ευημερίας καθώς και θέσεις εργασίας...”

Στην Κύθνο, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο-Λύκειο και το ΕΠΑΛ, το Κέντρο Υγείας, το Περιφερειακό Ιατρείο της Χώρας και το Δημαρχείο. Στη συνάντηση με το μοναδικό παθολόγο του Κ.Υ. αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στα νησιά και συμφώνησαν ότι η κατάσταση παραμένει δραματική με ιατρικές υπηρεσίες υποστελεχωμένες, με Ιατρεία που δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη υλικά (γάζες κλπ.), με τριτοκοσμικές συνθήκες μεταφοράς των επειγόντων περιστατικών.

Με την επίσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας στην περιφερειακή ενότητα Κέας-Κύθνου.



29/9/10

Η Συντονιστική Επιτροπή

Η Πρωτολάτη ανέτρεψε οποιαδήποτε δυνατότητα συζήτησης…




Δελτίου τύπου της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου

Πάρος 30/09/2010

Η συνεργασία παρατάξεων θεμελιώνεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη καταρχήν και με βάση προγραμματικές αρχές.

Η Γρηγορία Πρωτολάτη εδώ και πολύ καιρό ζητούσε συνάντηση με τον Μανώλη Γλέζο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 25-09-2010.

Κατά την συνάντηση ο Μανώλης Γλέζος δικαιολόγησε και τεκμηρίωσε γιατί ο Καλλικράτης κρατικοποιεί την αυτοδιοίκηση και πολτοποιεί τον πολίτη.

Στην άποψη του ότι ούτε καν συζητάμε για τον Καλλικράτη και επίσης βασικό για τη ΚΕΠΠ είναι η ΑΜΕΣΗ συμμετοχή του πολίτη στην αυτοδιοίκηση, η Γρηγορία Πρωτολάτη ανταπάντησε ότι και δική της παράταξη είναι υπέρ των λαϊκών συνελεύσεων.

Τότε αβίαστα προέκυψε το ερώτημα «τότε γιατί να μην διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας στο θέμα της άμεσης δημοκρατίας».

Με βάση αυτό πραγματοποιήθηκε διερευνητική συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο παρατάξεων στις 28/9.

Προηγουμένως όμως η Γρηγορία Πρωτολάτη εξέδωσε ανακοίνωση (η οποία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και προσπαθούσε να προκαταβάλει εξελίξεις) για την συνάντηση με τον Μανώλη Γλέζο χωρίς να συνεννοηθεί μαζί του.

Αυτό από μόνο του ανατρέπει οποιαδήποτε δυνατότητα συζήτησης.

Όλα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της 29/9, υποβιβάζουν την πολιτική διάσταση των συνεργασιών και της πολιτικής για την αυτοδιοίκηση.

Δεν μας αγγίζουν, δεν μας αφορούν και για αυτό δεν χρειάζονται καν να απαντηθούν.

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ Η ΥΓΕΙΑ ΝΟΣΕΙ

Κως 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Συνεχίζοντας τις περιοδείες του στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ο Κος Κόκκινος μετέβει την Τέταρτη 29 Σεπτεμβρίου από την Κάλυμνο στην Κω.

Συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας το όποιο ήταν έργο του Γ΄ ΚΠΣ και παραδόθηκε το Μάιο του 2009. Δυστυχώς και παρά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας, το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας είναι κλειστό!!!

Τραγική είναι και η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κω…

όπου ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει 45 θέσεις γιατρών και υπηρετούν μόλις 15. Όπως και στην Κάλυμνο (νησί των πολυτέκνων ) έτσι και στην Κω , (νησί του Ιπποκράτη) , στο Νοσοκομείο δεν υπηρετεί παιδίατρος και απουσιάζουν πολλές ειδικότητες. Το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξουθενωμένο από το υπερβολικό φόρτο εργασίας και δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για περεταίρω στελέχωση του.
Αγνοείται και η τύχη του νέου Νοσοκομείου της Κω, η δημιουργία του οποίου είχε δρομολογηθεί από το 2008.
Συνομιλώντας με ανθρώπους του Τουρισμού διαπιστώθηκε η μείωση των εσόδων τους.
Επίσης είναι εμφανής η εικόνα παύσης των έργων υποδομών σε αντίθεση με την περίοδο 2004-2009 που διατεθήκαν 60 εκ. ευρώ για έργα όπως:
- Ο ΧΥΤΑ
- Η επέκταση του Βιολογικού της Κω
- Λιμάνι της Κω
- Ο Βιολογικός της Καρδάμαινας
- Σχολικά Κτίρια και οδικοί άξονες
Ο Κος Κόκκινος κατά την παραμονή του στην Κω συναντήθηκε με τους υποψηφίους δημάρχους Κους Κυρίτση, Χατζηνικολάου , Καiσερλη και Μυλωνά , είχε επαφές με πολίτες του νησιού και πραγματοποίησε σύσκεψη με τα στελέχη του συνδυασμού του που εντός των ημερών ολοκληρώνεται για την Κω και τη Νίσυρο.
Ο Κος Κόκκινος την Παρασκευή και το Σάββατο , 1 και 2 Οκτωβρίου 2010 συνεχίζει την περιοδεία του στην Κύθνο και την Κέα.
Ερωτηματικό (άλλα !) η στάση του τέως
Όπως διαβάζουμε στο Βήμα της Νάξου ο μέχρι πρωτινός υποστηρικτής του Θανάση Γρυλλάκη, και στέλεχος της ηγετικής ομάδας, τέως Δήμαρχος Δρυμαλίας φέρεται να επανεξετάζει την υποστήριξή του στο συνδυασμό, επικαλούμενος τις πιέσεις που δέχτηκε από ανθρώπους που κινούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Θανάσης Γρυλλάκης και συνεργάτες του, σύμφωνα πάντα με το Βήμα της Νάξου ,συνομίλησαν με τον τέως το βράδυ της Δευτέρας στο Φιλώτι. Εκεί διαπιστώθηκε η διαφορετική αντίληψη στο θέμα του σχεδιασμού της εκλογικής τακτικής, Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι οδηγεί σε διάσταση τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με με την ιδία πηγή, και πριν προηγηθεί η συνάντηση Γρυλλάκη- Βασιλάκη, ο τέως είχε ήδη συνομιλήσει με ανθρώπους – ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ Δ. ΚΑΠΟΥΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ - από την πλευρά Μαράκη για το ενδεχόμενο συνεργασίας. Αυτό το τελευταίο φαίνεται πως επηρέασε τις σχέσεις των δύο πλευρών και οδήγησε στην στάση αυτή του τέως και την προσέγγιση με το στρατόπεδο του Ν. Μαράκη, κάτι που κάνει κάποιους να μιλούν για αυτομόληση.
Υ.Γ. :Εκρηκτική προβλέπεται η συγκατοίκηση στο ίδιο συνδυασμό των Μανωλιτο , μικρού Νικόλα και του ΤΕΩΣ.

Οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ απαντούν στον Πάγκαλο

Μέχρι και οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ δεν άντεξαν και με αφίσα απαντούν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που δήλωσε "μαζί τα φάγαμε". Σκληρή αλλά αλήθειες λέει η αφίσα που έβγαλε η ΠΑΣΚΕ Ο.Τ.Α.
Ο Μπαλασσόπουλος ο αρχισυνδικαλιστής του ΠαΣοΚ στην Αυτοδιοίκηση δήλωσε. " Είναι η πρώτη απάντηση στις αθλιότητες"

Ανοίξτε τα μάτια και τ΄αυτιά σας

"fullpost">

Ομότιμος καθηγητής Νομικής είναι ο άνθρωπος.Όχι δημοσιογράφος, ούτε και ειδήμων σε όλα.Ακούστε τον και γράψτε αυτά που λέει.Χρήσιμα σε όλους μας είναι.

Μανώλης εξ Απειράνθου

Νέα Δημοκρατία :«Τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του κ. Χριστόφια

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ndpress@nd.gr

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

 

«Τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, αν αποδόθηκαν σωστά και οι οποίες δεν βοηθούν, αυτές τις ώρες, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

 

 Είναι αδιανόητο, όσο και ανιστόρητο να εξισώνεται η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με το πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακαρίου, μία πράγματι εγκληματική και προδοτική ενέργεια, που έδωσε προσχηματική αφορμή για την τουρκική εισβολή και κατοχή. Κατοχή που διαιωνίζεται για τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια, σε προκλητική αντίθεση με τη διεθνή έννομη τάξη και τις αρχές του Ο.Η.Ε.»

 

 

 

Μείζον θέμα ηθικής τάξης τίθεται για την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Πάρος - ΑΞΙΑ » Γρηγορία Πρωτολάτη

Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον
vlaxogiannis1.jpg Μείζον θέμα ηθικής τάξης τίθεται για την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Πάρος - ΑΞΙΑ » Γρηγορία Πρωτολάτη και για τους υποστηρικτές της που ενυπόγραφα στηρίζουν την υποψηφιότητά της .

Αναφέρομαι στα γεγονότα που συνέβησαν το τελευταίο διήμερο και που έχουν σχέση τον με θνησιγενή διάλογο μεταξύ της κυρίας Πρωτολάτη και αντιπροσωπείας των Ενεργών Πολιτών με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας για ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ τους .

           

Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου της 29-9-2010 των « Ενεργών Πολιτών Πάρου » , μιλάει για προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά της κυρίας Πρωτολάτη που αποκλείει κάθε παραπέρα συνέχιση των συζητήσεων .

           

Συμπεράσματα :

 

            Η κυρία Πρωτολάτη με τη συμπεριφορά της για μία ακόμη φορά δείχνει ότι  συνεργασία γι ' αυτήν σημαίνει εξυπηρέτηση και επίτευξη των αυστηρά προσωπικών της στόχων και όχι των επιδιώξεων του συνόλου .

 

            Αυτή η συμπεριφορά από τη συγκεκριμένη υποψήφια δεν είναι πρωτόγνωρη . Είναι ακριβώς ίδια με την περίπτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου όπου οι γονείς διαπίστωναν καθημερινά ότι τα πραγματικά γεγονότα δεν ταυτίζονταν με όσα η ίδια ισχυριζόταν .

 

            Είναι ακριβώς ίδια με τη συμπεριφορά της το Φεβρουάριο μήνα όταν έγινε η πρώτη συζήτηση των Δημοτικών Συμβούλων της « Ενότητας για το μέλλον » για τις δημοτικές εκλογές .

 

            Τότε με τη βοήθεια της γνωστής τοπικής εφημερίδας επιδόθηκε σε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια να παραπληροφορήσει τους πολίτες και να παρουσιάσει τα γεγονότα όπως ακριβώς τη βόλευαν και όχι όπως συνέβησαν στην πραγματικότητα .

 

Η κυρία Πρωτολάτη δεν έκανε εξαίρεση από το γενικό τρόπο συμπεριφοράς της ούτε για το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς το Μανώλη Γλέζο .

 

Είναι ώρα όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η κυρία Πρωτολάτη επαναφέρει στην πολιτική ζωή του νησιού ένα ξεπερασμένο παλαιοκομματικό μοντέλο στο οποίο κυριαρχεί η σκοπιμότητα , η ικανοποίηση του εγώ , η υποσχεσοολογία .

   

Μηδενισμός των πάντων πέρα από αρχές , αξίες και κανόνες , αυτός είναι ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας της που δείχνει και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ της κυρίας Πρωτολάτη .

 

Τέλος το κυρίαρχο ερώτημα που θέτει η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου σε όλους μας είναι το εξής :

 

Θέλουμε Δήμαρχο ηθικό , έντιμο , έμπειρο , ικανό και αποτελεσματικό

ή θέλουμε Δήμαρχο καιροσκόπο που δε διστάζει προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του , να εφαρμόζει με αφοσίωση την τακτική του « ο σκοπός αγιάζει τα μέσα » και να απαξιώνει καθημερινά τη νοημοσύνη μας ?

Η Πάρος δε γυρίζει πίσω .

 

                                                           

ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

                                                           

                                                                        ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ                                                                                                      

Ο Επικεφαλής 

                                                              
Χρήστος Βλαχογιάννης

Απογειώθηκε το Οικογενειακό Καλάθι... η ακρίβεια καλά κρατάει... ...

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2072,44 ευρώ τον Αύγουστο-2010 σε σχέση με τον Αύγουστο -2009 που κόστιζε 1962,77ευρώ, έχουμε μία αύξηση 109,67 ευρώ , ποσοστό 6% .

Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που επισυνάπτουμε την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν

α) 20% της ομάδας '' Αλκοολούχα ποτά και καπνός '',

β) 17% της ομάδας '' Μεταφορές'

γ) 8% της ομάδας '' Στέγαση '',

δ) Κατά 4% της ομάδας '' Επικοινωνίες ''

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Ομάδες αγαθών και υπηρεσιών 2009/08 2010/08 Διαφορά %
1. Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 341,74 349,18 7,44 2%
2 Αλκοολούχα ποτά και καπνός 86,65 103,55 16,90 20%
3 Ένδυση και υπόδηση 149,77 150,69 0,92 1%
4 Στέγαση 219,94 237,90 17,96 8%
5.Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες 141,08 142,30 1,23 1%
6.Υγεία 143,39 145,12 1,73 1%
7 Μεταφορές 240,80 281,12 40,32 17%
8 Επικοινωνίες 78,69 82,02 3,33 4%
9 Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες 95,50 96,35 0,85 1%
10. Εκπαίδευση 59,45 61,24 1,79 3%
11 Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια 196,55 203,25 6,71 3%
12 Άλλα αγαθά και υπηρεσίες 209,91 218,34 8,44 4%
ΣΥΝΟΛΟ 1962,77 2072,44 109,67 6%





ΠΗΓΗ: ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

http://elkek.wordpress.com

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

Στο εκλογικό κέντρο της Ρόδου η παρουσίαση των υποψηφίων ,

Γ . Μαχαιρίδης από Σύμη : « Οι πολίτες στα νησιά μας θέλουν μια Διοίκηση

φιλική και αποτελεσματική »

 

ΣΤΟ εκλογικό κέντρο της πόλης ( Καναδά και Ερνεστ Μπέβιν ) θα ανακοινωθούν αύριο (Πέμπτη ) στις 6 το απόγευμα οι υποψήφιοι σύμβουλοι της περιφερειακής ενότητας Ρόδου της παράταξης « Νότιο Αιγαίο - Αρχιπέλαγος Δημιουργίας » .

 

Ο νομάρχης Δωδεκανήσου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης περιόδευσε σήμερα στη Σύμη , όπου είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα , ενώ συνάντησε και συζήτησε , πρόσωπο με πρόσωπο , με τους κατοίκους του νησιού .

 

Το αποχετευτικό είναι το ζήτημα που απασχολεί , κυρίως , τη μικρή κοινωνία της Σύμης , όπως επίσης και το ακτοπλοϊκό , σε σχέση με τα ελλιπή δρομολόγια με τον Πειραιά .

 

Οι κάτοικοι της Σύμης επεφύλαξαν στον κ . Μαχαιρίδη θερμή υποδοχή , αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τον άνθρωπο και πολιτικό που ήταν και είναι πάντα κοντά τους .

Η Κάλυμνος σε μαρασμό και εγκατάλειψη υποστελέχωση του ΙΚΑ

kokkinos_nea_epohi.jpg Ο Κος Χαράλαμπος Κόκκινος την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, κατά τη διάρκεια παραμονής του στο νησί της Καλύμνου και στα πλαίσια των επαφών του με φορείς και υπηρεσίες του νησιού , επισκέφτηκε το υποκατάστημα του ΙΚΑ . Διαπιστώθηκε  πως υπάρχει ελλιπής εξυπηρέτηση των πολιτών εξ αιτίας της υποστελέχωσης που παρατηρείται αφού μόλις οκτώ ! (8) υπάλληλοι καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των 23.000 ασφαλισμένων .

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το « Βουβάλειο » Νοσοκομείο Καλύμνου και είχε συνομιλίες με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων .

Διατυπωθήκαν σοβαρά προβλήματα στο σύστημα προμηθειών καθώς επίσης και μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό . Καταγράφηκε η ανάγκη τροποποίησης του κανονισμού  λειτουργίας του Νοσοκομείου αλλά και κατασκευής νέων κτιριακών υποδομών . Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την οργή τους για τη μείωση των μισθών τους και την απώλεια του εισοδήματος τους την και κυβερνητική επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα .

Την ίδια μέρα ο Κος Κόκκινος είχε συναντήσεις με τους υποψηφίους δημάρχους Κο Ρούσσο , Κο Διακομιχάλη και Κο Γαλουζή  αλλά και με κατοίκους του νησιού όπου του εξέφρασαν την τάση που υπάρχει για απομάκρυνση από το νησί λόγο της αυξημένης ανεργίας που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ κοινή διαπίστωση είναι  το  « πάγωμα » των αναπτυξιακών δράσεων και των έργων υποδομών .

Ο Κος Κόκκινος , ο οποίος έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλύμνου , θύμισε ότι την περίοδο 2004-2009, όταν ήταν Γενικός Γραμματέας της Π.Ν.Α διατέθηκαν στο νησί 75 εκ . ευρώ για έργα όπως :

- Αεροδρόμιο Καλύμνου

- Κτίριο για ΑΜΕΑ

- Λιμενικά έργα

- Έργα Αφαλάτωσης

- Οδικά έργα ( Αργυνώντα Βαθύ )

- Βιολογικός

- Χρηματοδότηση του πλοίου ΚΑΛΥΜΝΟΣ κλπ STAR .

Είναι ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει το νησί των σφουγγαράδων που τον τελευταίο χρόνο βιώνει πρωτοφανή εγκατάλειψη και μαρασμό .

Η περαίωση αποτελεί σκάνδαλο μεγίστου βαθμού κύριε Πρωθυπουργέ

Την ώρα που ο απλός πολίτης έχει δεχτεί δυσβάσταχτα χτυπήματα από την άμεση κι έμμεση φορολογία, η κυβέρνηση επιβραβεύει ιδιώτες και μεγάλες επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν!!Καθώς επίσης και τους "μάγκες" που έχτιζαν αυθαίρετα, κάνοντας τους άνθρωπους που πλήρωσαν για να βγάλουν οικονομική άδεια να αισθάνονται σαν κορόιδα! Σημειώνεται ότι οι φοροφυγάδες με το κλείσιμο των βιβλίων τους μπορούν να πληρώσουν εως και 90% λιγότερο από τους νομοταγείς. Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός μας μιλούσε για δίκαιη κοινωνία και διέθετε οικολογικές ευαισθησίες πριν αναλάβει την εξουσία. Ο Παπανδρέου έκανε την επιλογή του, το ίδιο θα κάνεις κι εσύ στις εκλογές στέλνοντας μήνυμα στους υποστηριχτές των επιτήδειων και της αεριτζίδικης επιχειρηματικότητας.

Μπράβο  στη ΝΔ που αντέδρασε σωστά χαρακτηρίζοντας το άδικο και δηλώνοντας ότι θα το ψηφίσει μόνο ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

Αυτές οι ρυθμίσεις αποτελούν μέγα σκάνδαλο και πρόκληση προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες της χώρας κι όχι το Βατοπαίδι κύριε πρωθυπουργέ!

citizengr.wordpress.com

Ποιός αληθινά υποτιμά την νοημοσύνη του ελληνικόύ λαού κύριε Πεταλωτή;

Κύριε Πεταλωτή ο Καραμανλής υποτίμησε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού όταν τέσσερις εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν (δυο από ορκωτούςλογιστές και δυο από ξένους ανεξάρτητους οίκους) οι οποίοι δενεντόπισαν οτιδήποτε μεμπτό, επιλήψιμο ή ύποπτο, ούτε ζημία του δημοσίου; ή εσείς που εξαπατήσατε το λαο με τη κατασκευή του δήθεν σκανδάλου και το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"; Ο κύριος Λοβέρδος που κατηγορεί τους  κακκούς ξένους για τις σκληρές ρυθμίσεις που επέβαλλε η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό δεν υποτιμά τη νοημοσύνη μας; O ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝ!ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!

Με Σύμμαχο Εσένα

Επαφές υπ. Δημάρχου Ιλίου, Γ. Βερναδάκη, με καταστηματάρχες

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου, Γιώργος Βερναδάκης, επισκέφθηκε χθες, 29 Σεπτεμβρίου, την αγορά του Αγίου Φανουρίου και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες και υπαλλήλους της περιοχής. Η αγωνία των επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μέλλον που τους επιφυλάσσει η Κυβέρνηση του Μνημονίου και η ανησυχία τους για τις επιπτώσεις του Καλλικράτη στην αύξηση των δημοτικών τελών, αποτέλεσαν τα κυρίαρχα θέματα της συζήτησης

Για παρακώλυση της ζωής των Ελλήνων θα συλληφθεί κανείς;




"Δύο οδηγοί φορτηγών δημόσιας χρήσης συνελήφθησαν χθες το πρωί στην περιοχή του Πύργου, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 41 και 57 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση των συλλόγων ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ Πύργου και Αμαλιάδας και προέβησαν στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη 35χρονου οδηγού στα διόδια της Μάνδρας, ο οποίος αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία της αντίστασης.

Και οι τρεις αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο. "

ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ

Τι θα έλεγαν τα παπαγαλάκια αν αυτές οι συλλήψεις γίνονταν με κυβέρνηση της Ν.Δ;

Για παρακώλυση της ζωής των Ελλήνων θα συλληφθεί κανείς;

«πολιτικό σκάνδαλο» σε αυτή την υπόθεση είναι η κατασκευή του «σκανδάλου Βατοπεδίου» από το ΠΑΣΟΚ. "




O πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, με εκτενή δήλωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι "υποτιμά κατά προκλητικό τρόπο τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και υποβαθμίζει τη δημοκρατική λειτουργία με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Βατοπεδίου".

Ο κ. Κοντός σημειώνει, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ: "Με την ανακοίνωση που μοίρασε σήμερα στους βουλευτές της και τους δημοσιογράφους, η οποία φέρει τον τίτλο «Βασικός Σχολιασμός Θεμάτων Επικαιρότητας», ουσιαστικά παραδέχεται τις έως τώρα μεθοδεύσεις της σε αυτή την υπόθεση, αλλά και την κατάσταση πανικού υπό την οποία λειτουργεί μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί μη ύπαρξης ζημίας

ς του Ελληνικού Δημοσίου από τις ανταλλαγές.

Στην πραγματικότητα, τί κάνει το ΠΑΣΟΚ με τα όσα σήμερα ισχυρίζεται;

Πρώτον. Αποδέχεται την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, άρα αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει ζημία από τις ανταλλαγές! Και τα 4 πορίσματα που έχει στα χέρια της η Προκαταρκτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν ότι κανένα ακίνητο δεν υποτιμήθηκε ή υπερεκτιμήθηκε.

Δεύτερον. Κάνει λόγο για ζημία ύψους 110 δις., η οποία προκύπτει όχι από τη διαδικασία των ανταλλαγών (!) την οποία στηλίτευε έως τώρα, αλλά από μία ξαφνική «στροφή» στην επιχειρηματολογία του.

Ποια είναι αυτή;

Η ψευδής παραδοχή ότι η Λίμνη, οι παρόχθιες εκτάσεις και τα ακίνητα που αντηλλάγησαν ανήκαν ΟΛΑ στο ελληνικό Δημόσιο και ως εκ τούτου το άθροισμα της αξία τους, όπως εκτιμήθηκαν από το ΣΟΕ (!), αποτελεί το ύψος της ζημίας που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο!

Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι: «Στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου το Δημόσιο αντάλλαξε, εκ μέρους της Μονής, τα νερά της λίμνης Βιστωνίδας η οποία κανονικά ανήκει στο Δημόσιο, με δεκάδες ακίνητα υψηλής στρεμματικής αξίας, που ανήκαν και αυτά στο Δημόσιο»!

Ο παραπάνω ισχυρισμός, πέραν του ότι παραπέμπει σε «μπακαλίστικους υπολογισμούς» και σε σπασμωδικές κινήσεις, αποτελεί και ασύστολο ψεύδος, που προκαλεί τη νοημοσύνη όλων.
Είναι γνωστό ότι με όλες τις Αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τις οποίες οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Δρυς και Φωτιάδης απεδέχθησαν, η Μονή Βατοπεδίου όχι μόνο απέκτησε την κυριότητα της Λίμνης και των παράκτιων εκτάσεων, αλλά και μεταβίβασε σε αυτή τα εν λόγω ακίνητα στα οικεία Υποθηκοφυλακεία.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι δεν αντηλλάγησαν νερό με ακίνητα, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, αλλά μία λιμνοθάλασσα ανεκτίμητης οικολογικής και περιβαλλοντικής αξίας, της οποίας προσμετρήθηκε το μέσο ύψος εισοδήματος που θα εισπράττουν οι αλιείς για τα επόμενα, μόνον, είκοσι χρόνια, ενώ η κυριότητα αποκτήθηκε εσαεί από το ελληνικό Δημόσιο.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν το Δημόσιο να διασφαλίσει την κυριότητα της Λίμνης και εκ των υστέρων να μεταβιβάσει τη χρήση στους αλιείς, προκειμένου εκείνοι να μπορούν να ψαρεύουν χωρίς να πληρώνουν «χαράτσι» στη Μονή, αλλά και να μπορεί να προστατεύει και να αναδεικνύει την αξία της.

Τρίτον. Το ότι μιλά σήμερα το κυβερνών κόμμα για ζημία ύψους 110 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με όλη την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσε μέχρι χθες για ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ύψους πολλών δις. ευρώ, εμφανίζει όλα εκείνα τα στελέχη του που μέχρι χθες μιλούσαν για δισεκατομμύρια να ξεπερνούν τα όρια της συκοφαντίας.

Η αλήθεια είναι ότι:

1.Την υπόθεση του Βατοπεδίου άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες με συγκεκριμένες Υπουργικές Αποφάσεις, που στηρίχθηκαν σε αλλεπάλληλες Γνωμοδοτήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Κράτους, που είναι και το μόνο αρμόδιο κρατικό όργανο για τέτοια θέματα, αναγνώρισε και επικύρωσε τα δικαιώματα της Μονής επί της Λίμνης Βιστωνίδας και των 25.000 στρεμμάτων ακτημόνων αγροτών της περιοχής.

Νωρίτερα, το 1998, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ η περιοχή της Βιστωνίδας είχε αποχαρακτηρίσει από «υγροβιότοπος», γεγονός που διευκόλυνε τις διεκδικήσεις εκ μέρους της Μονής.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι η πρώτη πράξη εκχώρησης έκτασης της Μονής Βατοπεδίου, αυτή δηλαδή που άνοιξε την «κερκόπορτα» για την κατοχύρωση των εκτάσεων από τη Μονή, έγινε το 2001 από τη Λιμενική Επιτροπή Λάγος, μέλος της οποίας και άτυπος Νομικός Σύμβουλος ήταν ο σημερινός Υπουργός της κυβέρνησης κ. Σωκράτης Ξυνίδης.

Ο ίδιος απέκρυψε την εμπλοκή του αυτή στην υπόθεση καθ΄ όλη τη διάρκεια των δύο προηγούμενων Εξεταστικών Επιτροπών, αλλά υποχρεώθηκε να την παραδεχτεί υπό την πίεση σχετικών δημοσιευμάτων.

Παραμένει αναπάντητο από το ΠΑΣΟΚ και, φυσικά, προς διερεύνηση γιατί ο κ. Ξυνίδης συνέβαλε σε αποχαρακτηρισμό μίας μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιοχής υπέρ της Μονής, παρότι η εν λόγω Επιτροπή (της οποίας ήταν μέλος και Νομικός Σύμβουλος) αφενός δεν είχε ξεκάθαρη σχετική εντολή από το Υπουργείο Οικονομικών και αφετέρου είχε δικαίωμα μόνο στη χρήση της περιοχής!

2..Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε τη λύση των ανταλλαγών, προκειμένου να συγκρατήσει την κοινωνική «έκρηξη» που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στο Νομό Ξάνθης, όταν οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι στα Υποθηκοφυλακεία οι περιουσίες τους ήταν εγγεγραμμένες στο όνομα της Μονής μετά την αναγνώριση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ των δικαιωμάτων αυτής επί της Λίμνης και τις παρόχθιες εκτάσεις.

Η επιλογή των ανταλλαγών, που αποτελεί συνήθη διαδικασία για το ελληνικό Δημόσιο, επελέγη ως καταλληλότερη, διότι σε διαφορετική περίπτωση η Πολιτεία όφειλε να καταβάλει αποζημίωση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ στη Μονή, προκειμένου εκείνη να παραιτηθεί των δικαιωμάτων, που είχε ήδη κατοχυρώσει.
Οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν αμφισβητηθεί ως προς τη νομιμότητά τους από κανέναν, παρά το ότι κάποιοι - για επικοινωνιακούς λόγους - τις μέμφονται.

Οι σχετικές εκτιμήσεις ανατέθηκαν, δε, στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, που είναι το μόνο θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για αυτές τις περιπτώσεις και το έργο του, που αφορά εκτιμήσεις πολλών δις. ευρώ, ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί.

Είναι απορίας άξιον, λοιπόν, για η κυβέρνηση αμφισβητούσε μέχρι χθες την αξιοπιστία του ΣΟΕ, με βάση τις εκτιμήσεις του οποίου διαχρονικά έχουν γίνει παραχωρήσεις ακινήτων από το Δημόσιο σε φορείς, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων;

Επίσης, εάν η κυβέρνηση είναι κατά των ανταλλαγών ΓΙΑΤΙ δεν ακύρωσε όλα τα σχετικά συμβόλαια, όπως έχει τη δυνατότητα να κάνει ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, με βάση Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία όμως δεν έκανε αποδεκτή;

3.Μετά από δύο Εξεταστικές Επιτροπές για το ζήτημα και μία Προανακριτική Επιτροπή, που λίγες ημέρες πριν τη λήξη των εργασιών της ζήτησε επανεκτίμηση των ανταλλαγέντων εκτάσεων, δεν έχουν διαπιστωθεί: ζημία του δημοσίου, ροή πολιτικού χρήματος, δόλος εκ μέρους των πολιτικών προσώπων που έχουν στοχοποιηθεί στην εν λόγω Υπόθεση.

Ειδικότερα, ως προς το θέμα της ζημίας, έχουν διεξαχθεί τέσσερις εκτιμήσεις (από το ΣΟΕ και διεθνείς εκτιμητικούς οίκους αναγνωρισμένης αξιοπιστίας), οι οποίες κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

Πρώτον: «Η μεθοδολογία που εφαρμόσθηκε από το ΣΟΕ (στις αρχικές εκτιμήσεις) είναι αξιόπιστη και σύμφωνη με τον ορισμό της «Αγοραίας Αξίας» και τον ορισμό της «πλήρους και βέλτιστης χρήσης», με τις προδιαγραφές και απαιτήσεις των «Αρχών και Προτύπων της Εκτιμητικής».

Δεύτερον: «Η Αγοραία Αξία που προσδιορίστηκε, με βάση τις παραδοχές που υιοθετήθηκαν και καταγράφονται στη σχετική έκθεση, κυμαίνεται, κατά την ανεξάρτητη γνώμη μας, εντός του εύλογου εύρους των τιμών της αγοράς κατά την ημερομηνία που αναφέρεται η εκτίμηση».

Οι εν λόγω εκτιμήσεις αποσιωπήθηκαν και υποκρύφθηκαν, προφανώς όχι τυχαία, ενώ μόλις προ ολίγων ημερών αποφασίστηκε από την Προκαταρκτική Επιτροπή να ζητηθούν νέες εκτιμήσεις, για να διαπιστωθεί εάν τελικώς υπάρχει ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Σε ότι αφορά στην αναζήτηση ροής πολιτικού χρήματος, αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από δύο Εξεταστικές Επιτροπές και στην εκπνοή του χρόνου της Προανακριτικής, στην οποία επέμενε η πλευρά του ΠΑΣΟΚ, από τις περίπου 7.500 κινήσεις λογαριασμών, έχουν ελεγχθεί οι περίπου 2.500. Από εκείνους που ελέχθησαν δεν προέκυψε σε καμία περίπτωση διαδρομή πολιτικού χρήματος.

Αξιοσημείωτο είναι, δε, ότι η σχετική διερεύνηση ουσιαστικά σταμάτησε άρον άρον, όταν δημοσιεύματα αποκάλυψαν την εμπλοκή του ονόματος του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, με off shore εταιρεία που έκανε «business» με τη Μονή Βατοπεδίου!

Πέραν όλων των παραπάνω, από κανέναν μάρτυρα και κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προκύπτει - σε καμία περίπτωση και στον οποιοδήποτε βαθμό - δόλος από την πλευρά των πρώην υπουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

4. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Νέα Δημοκρατία χειρίστηκε όλη την υπόθεση του Βατοπεδίου με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς καμία διάθεση να αποκρύψει ούτε τις προθέσεις, ούτε τις αποφάσεις της. Περίτρανα επιβεβαιώνονται τα παραπάνω καθώς και οι ειλικρινείς προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τους θιγόμενους (από την κατοχύρωση των δικαιωμάτων Μονής) κατοίκους των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, από την έκδοση του Δελτίου Τύπου, με ημερομηνία 8-3-2006.

Στο εν λόγω Δελτίου επισημαίνεται πως ολοκληρώθηκαν οι ανταλλαγές και, μεταξύ άλλων, ότι «ύστερα από την παραπάνω ρύθμιση παραμένουν δικαιούχοι οι καλλιεργητές στις ίδιες εκτάσεις των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης και δεν διαταράσσεται το καθεστώς που ισχύει έδώ και 60 χρόνια στην περιοχή».

Αν και η παραπάνω ανακοίνωση εξεδόθη το Μάρτιο του 2006, μέχρι το καλοκαίρι του 2008 το ΠΑΣΟΚ δεν είχε «ανακαλύψει» κανένα σκάνδαλο.

5.Οι ανταλλαγές έγιναν μεταξύ του Δημοσίου και Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, που είναι η Μονή.
Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή του Βατοπεδίου και δε διαψεύστηκαν από κανένα, η ΚΕΔ - για λόγους κοινωνικούς λόγους - κατά τα έτη 2002-2005 έχει κάνει παραχωρήσεις (όχι ανταλλαγές) ακινήτων ύψους 700.000.000 ευρώ για κοινωνικούς λόγους ή φερόμενους κοινωνικούς λόγους.

Καμία από αυτές δεν έχει ελεγχθεί εκ των υστέρων ή αμφισβητηθεί.
Αξιοσημείωτο είναι πως παρά το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί δύο Ερωτήσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με θέμα τις παραχωρήσεις ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου από την ΚΕΔ, με θέμα το ύψος αυτών και τα ακίνητα που αυτές αφορούν (Ερωτήσεις: 12848/9-07-2010 και 2871/15-09-2010), ουδεμία απάντηση έχει δοθεί, ακόμη.

Από όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι το «πολιτικό σκάνδαλο» σε αυτή την υπόθεση είναι η κατασκευή του «σκανδάλου Βατοπεδίου» από το ΠΑΣΟΚ. "