slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης : «Η Νέα Δημοκρατία, οι Κυκλάδες και εγώ προσωπικά αποχαιρετούμε με θλίψη τον Γιάννη Παλαιοκρασσά…



Αποχαιρετώ τον Γιάννη Παλαιοκρασσά…
«Η Νέα Δημοκρατία, οι Κυκλάδες και εγώ προσωπικά αποχαιρετούμε με θλίψη ένα σπουδαίο πολιτικό και εξαιρετικό άνθρωπο, τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, που υπηρέτησε τις αγαπημένες του Κυκλάδες και τη Χώρα με ήθος, ανιδιοτέλεια, ευπρέπεια και ακεραιότητα.
Μέσα από την πολυετή και πετυχημένη πολιτική του διαδρομή, ξεχώρισε ως Υπουργός, Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής, Επιστήμονας και Οικογενειάρχης.
Σεμνός, με σπάνιο ήθος, ήταν πάντα αφοσιωμένος στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας, εργατικός και μαχητικός υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση τις ιδέες του, την παράταξη και την πατρίδα. Αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στις Κυκλάδες, τις οποίες αγαπούσε ιδιαίτερα και εκπροσώπησε επάξια για χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, συμβάλλοντας με τις καίριες παρεμβάσεις του στον εκσυγχρονισμό των νησιών μας με σημαντικό έργο.
Προσωπικά, αισθάνομαι μεγάλη τιμή που βρέθηκα και εργάστηκα δίπλα του και έτσι είχα την ευκαιρία να γαλουχηθώ από την πολύτιμη εμπειρία, τις συμβουλές και την πολιτική του σκέψη. Μου πρόσφερε απλόχερα τη φιλία και τη στήριξή του και συνέβαλλε καθοριστικά στην δική μου πολιτική διαδρομή στις Κυκλάδες.
Η απώλειά του ειδικά για τις Κυκλάδες είναι αναμφίβολα μεγάλη, καθώς ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς υπήρξε αποδοτικός και εργατικός πολιτικός για τα νησιά μας, που του ανταπέδιδαν για χρόνια τη μεγάλη αγάπη που τους έτρεφε .
Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους του και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άνδρο που υπεραγαπούσε».

Δημοσκόπηση GPO για Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: "Σαρώνει σε Κυκλάδες (πρωτιά Γιάννη Βρούτση με 60.4 %) και Δωδεκάνησα η ΝΔ - Ικανοποιημένο το 55,2% από το έργο του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου"



Πρόσφατα το Cyclades Voice είχε δημοσιεύσει σχετικά με τηλεφωνική έρευνα που διεξαγόταν για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η έρευνα διεξήχθη από την GPO για τα "Παραπολιτικά" και δημοσιεύεται στο e-OTA των "Παραπολιτικών". Η έρευνα που διεξήχθη αφορούσε αφενός το έργο που έχει επιτευχθεί σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αφετέρου τους πολιτικούς συσχετισμούς και ποιους βουλευτές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν οι ψηφοφόροι. Το 55.2% των ερωτηθέντων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO, δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάκου. Πάνω από το 14% είναι το προβάδισμα της ΝΔ τόσο σε Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα για την πρόθεση ψήφου. Στη μάχη του σταυρού, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για τη ΝΔ ο Γιάννης Βρούτσης στις Κυκλάδες έχει το ισχυρό προβάδισμα με 60,4%, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ ο ανταγωνισμός είναι έντονος μεταξύ του Νίκου Συρμαλένιου και του Αντώνη Συρίγου...

Δήλωση του Φίλιππου Φόρτωμα για την απώλεια του Γιάννη Παλαιοκρασσά

Μετά το άκουσμα της απώλειας του Γιάννη Παλαιοκρασσά ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, έναν άνθρωπο με βαθιές ηθικές αξίες και πολύ μεγάλη αγάπη για τις Κυκλάδες που επάξια εκπροσώπησε ως Βουλευτής και Υπουργός των Κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η παρουσία του στα κοινά σημαδεύτηκε από την εξαιρετική πορεία του ως επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο 1990-1992 κατά την οποία πέτυχε την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε πρωτογενή πλεονάσματα αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για τον θάνατο του Ιωάννη Παλαιοκρασσά

Τον αποχαιρετούμε με αίσθημα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στις Κυκλάδες, στη χώρα και στην παράταξη.


Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ιωάννη Παλαιοκρασσά,
ενός σπουδαίου ανθρώπου, ικανότατου πολιτικού που σε όλη την
μακρά θητεία του υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον με συνέπεια
και ανιδιοτέλεια. Με την πολιτική σταδιοδρομία του και τη στάση
του ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του

Ευχαριστήριο Ιδρύματος Στήριξης Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου

 Το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, απευθύνει, δια του προέδρου του Δ.Σ., Λάζαρου Θεόφιλου, θερμότατες ευχαριστίες σε πολίτες που το ενίσχυσαν οικονομικά για την περαιτέρω βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του ΓενικούΝοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου...
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Στήριξης
 Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου,
Λάζαρος Θεόφιλος (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, απευθύνει, δια του προέδρου του Δ.Σ., Λάζαρου Θεόφιλου, θερμότατες ευχαριστίες σε πολίτες που το ενίσχυσαν οικονομικά για την περαιτέρω βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου...

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου για το νέο Αεροδρόμιο Πάρου



  • Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με θέμα «Αεροδρόμιο: Ενημέρωση, εξελίξεις, αποφάσεις».

  • Συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε ενώπιον του ΣτΕ, κατά της Διακήρυξης και των λοιπών τευχών δημοπράτησης του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥ» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των αποφάσεων του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του νέου αερολιμένα Πάρου για την επέκταση του. 

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο προς προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Πάρου και στο όνομα του Παριανού λαού και των δημοτών του τους οποίους νομίμως εκπροσωπεί, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος.

Το νέο Αεροδρόμιο αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Παριανού λαού και των εκπροσώπων του τα τελευταία 30 χρόνια, που συνέβαλαν αποφασιστικά στις εξελίξεις για την υλοποίηση του.

Συνιστά μία υποδομή που βελτιώνει τις συνθήκες ασφάλειας του πληθυσμού, εξασφαλίζει την απρόσκοπτη μετάβαση των κατοίκων από και προς την ηπειρωτική χώρα, αναβαθμίζει τις δυνατότητες πρόσβασης των επισκεπτών του νησιού μας όλο τον χρόνο και θεμελιώνει τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη στον τόπο μας. 

 Για τους λόγους αυτούς, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, σε πνεύμα ενότητας και μηδενικής ανοχής, και ανταποκρινόμενο πάντα στα συμφέροντα των ντόπιων κατοίκων:

  • Καταδικάζει απερίφραστα την πράξη της προσφυγής στο ΣτΕ που στρέφεται κατά της βούλησης του παριανού λαού και στο όνομα του,  απαιτεί να αποσυρθεί η προσφυγή από τους προσφεύγοντες.  

  • Είναι αποφασισμένο να συνεχίσει αταλάντευτο τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση  του νέου αεροδρομίου, χωρίς άλλες καθυστερήσεις που αποβαίνουν σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών της Πάρου. 

Για τον λόγο  αυτό, αποφασίζουμε:

  • Ανάθεση την υπόθεσης παρακολούθησης της προσφυγής και διαχείρισης όλων των συναφών νομικών θεμάτων που ανακύπτουν σε δικηγόρο με σχετική εμπειρία και ειδίκευση στην προστασία του περιβάλλοντος, ο οποίος θα προβεί και στη σχετική προετοιμασία μέχρι την ημερομηνία εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣΤΕ, αν οι προσφεύγοντες δεν αποσύρουν την προσφυγή. Για το λόγο αυτό εξουσιοδοτεί την Ο.Ε. για τη σχετική ανάθεση.

  • Επίδοση του ψηφίσματος μας στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και συντονισμό των δράσεων μας με τους φορείς και τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου για τη δημιουργία αρραγούς μετώπου.

  • Καταχώρηση του παρόντος ψηφίσματος σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου, Κώστας Μπιζάς, προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις για το αεροδρόμιο Πάρου.

 Αγαπητοί Συμπατριώτες,

 Σας υπενθυμίζω ότι με το α.π. ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 9716/10-11-20 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η ένταξη της Πράξης <<ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥ>> με Κωδικό ΟΠΣ 5056685 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα <<Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020>>, με συνολικό κόστος πράξης  46.365.267,99 ευρώ.

Στην σχετική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων αναφέρονται οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο νέο αεροδρόμιο καθώς και το χρονοδιάγραμμα έναρξης και λήξης της πράξης (30.6.21 - 31.12.23).

Είναι σημαντικό να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης διότι γνωρίζουμε ότι στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 δεν προβλέπεται χρηματοδότηση για αεροδρόμια.

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το Δ΄ Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες του «Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού» στην πόλη της Τήνου, το Δ΄ Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο της «Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών» με τίτλο «Κυκλάδες : Αειφορία Πολιτισμού».

Η μεγάλη συμμετοχή, 200 και πλέον συνέδρων με 24 αναρτημένες παρουσιάσεις και 125 προφορικές ανακοινώσεις, υψηλού επιστημονικού επιπέδου, συνέβαλε - μαζί με την άρτια διοργάνωση και την παρουσία του κόσμου- στην διεξαγωγή ενός επιτυχημένου Συνεδρίου. Το επίπεδο των ανακοινώσεων και παρουσιάσεων αναγνωρίστηκε από όλους, όπως και ο πλουραλισμός των θεμάτων.

Ειδικότερα, οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν με πιστή τήρηση του προγράμματος: χάρη στην ταυτόχρονη χρήση δύο αιθουσών δεν παρουσιάστηκαν παρά μικρές αποκλίσεις, σε μεμονωμένες μόνο περιπτώσεις, λόγω του ενδιαφέροντος των συζητήσεων που.....

Επίσκεψη Ανδρέα Λοβέρδου στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

Τον βουλευτή του «Κινήματος Αλλαγής» (ΚΙΝΑΛ), Ανδρέα Λοβέρδο, υποδέχθηκε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Ο κ. Λοβέρδος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Νάξο και στο πλαίσιο αυτής βρέθηκε και στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Εκεί, τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Καπούνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Σταμάτης Σέργης, ο Γραμματέας, Νικηφόρος Χωριανόπουλος, ο ταμίας, Ιάκωβος Ζαχαράτος και οι Διευθυντές της Ένωσης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε ο κ. Καπούνης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Λοβέρδο για την ιστορία, τα πεπραγμένακαι τη νυν κατάστασητης Ε.Α.Σ. Νάξου αλλά και για τους στόχους που εκείνη έχει βάλει για το μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν έντονα τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου και των........

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου
Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Νάξου και

Χαλκείου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Έχοντας υπόψη:

H Νάξος «ταξιδεύει» στην Κίνα με τη βοήθεια των «Greek Twins»!

 

Με στόχο την προβολή του προορισμού στην αγορά της Κίνας και στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας - Κίνας το 2021, που οι δύο χώρες αποβλέπουν στο να διευρύνουν τη συνεργασία τους, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκάλεσε τις καταξιωμένες Ελληνίδες influencers Σοφία και Μαριάννα Ερωτοκρίτου που ως «Greek Twins» προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στα social media της Κίνας, μέσα από τα ταξιδιωτικά τους project http://www.greektwins.gr./. Μάλιστα οι δυναμικές δίδυμες διαθέτουν μια νέα συνεργασία με τον Weixin, που αποτελεί πρακτικά το Facebook της Κίνας, για live-streaming από τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας με την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας. Πρόσφατα το Υπουργείο Τουρισμού τις ανακήρυξε επίσημα «Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού στην Κίνα» για το αξιόλογο έργο που επιτελούν στα ψηφιακά μέσα της εύρωστης ασιατικής χώρας, για την προώθηση της Ελλάδας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : Η δικαστική δικαίωση της "Π. Α. Ε. Ρόδου " εκθέτει τους υπονομευτες της!

 


Με μεγάλη ικανοποίηση το φίλαθλο κοινό του Ν. Αιγαίου και ιδιαίτερα οι φίλοι της ιστορικής  ομάδας της "Π. Α. Ε. Ρόδου, 
υποδέχθηκαν την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου Αθηνών που οριστικοποιει  την συμμετοχή της στην football league 2(fb2) ! 

  Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή Επαγγελματικου Αθλητισμού (ΕΕΑ) είχε απορρίψει το φάκελο και την αίτηση θεραπείας της ΠΑΕ! Επίσης ο Πρόεδρος της ΕΕΑ δεν είχε δεχτεί-περίεργως...-την αντιπροσωπεία της ομάδος όταν τον επισκέφθηκαν  στο γραφείο του στην Αθήνα για να εκφράσουν τις δίκαιες αντιρρήσεις τους στην καταστροφική απόφαση που είχε εκδωσει! 

Κοινό Τηνίων - Για την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Τήνου (29/9/21)

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τήνου, της 29ης Σεπτέμβρη, ο δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης "Κοινό Τηνίων" Βαγγέλης Μπακτής τοποθετήθηκε προ ημερησίας διάταξης, λέγοντας:

«Σήμερα κλείνουμε τρεισήμισι μήνες από την τελευταία φορά που ως δημοτικοί σύμβουλοι, είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε και να συζητήσουμε θεσμικά τις απόψεις μας σε συνεδρίαση. Τρεισήμισι μήνες κατά τους οποίους το νησί φιλοξένησε πλήθος επισκεπτών και αντιμετώπισε πλήθος προβλημάτων. Τρεισήμισι μήνες κατά τους οποίους η λειτουργικότητα των ίδιων των υπηρεσιών του Δήμου, εξανεμίζεται. Τρεισήμισι μήνες κατά τους οποίους ο πολύχρονος αγώνας των Τηνιακών κατά των ανεμογεννητριών, πέρασε ίσως, τις πιο κρίσιμες στιγμές του μέχρι σήμερα. Τρεισήμισι μήνες κατά τους οποίους το νησί και ο κόσμος του, έφτασε στα όριά του.

Το ευχαριστώ από καρδιάς της Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου και σε όλους όσους συνεργάστηκε από τον Απρίλιο του 2016 έως σήμερα .


Ως naxios.blogspot.com σε ευχαριστούμε και  μείς διότι παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες μας σε βάθος  χρόνου η συνεργασία  μας ήταν  ειλικρινή .  Θεωρούμε αγαπητή    Ιφιγένεια  ότι η  μην κάθοδο σου εκ νέου στις   εσωκομματικές εκλογές    Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου, είναι μεγάλη απώλεια  για την Πάρο και την  Αντίπαρο και τις Κυκλάδες.  

Πάρος 2 Οκτωβρίου 2021


Αγαπητοί συμπολίτες, Αγαπητοί φίλοι κι αγαπητά μέλη της Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου


Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. και μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου, Προέδρου και μελών Δ.Ε.Ε.Π Κυκλάδων (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) καθώς και συνέδρων.

Σε αυτές τις εκλογές δεν θα είμαι υποψηφία για την Προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου. Η απόφαση μου αυτή είναι προϊόν ώριμης σκέψης και είναι γνωστή στους φίλους και συνεργάτες μου καθώς και στα κομματικά όργανα εδώ και πολύ καιρό.