slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανδρουλάκης στην «Κ»: Με ποιους όρους θα λέγαμε «ναι» στο άρθρο 16

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. αποκλείει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη συνέντευξή του στην «Κ». Παράλληλα, περιγράφει με ποιους όρους θα συναινούσε σε μια συνταγματική αναθεώρηση
«Ας συζητήσουμε για την ουσία και η ουσία είναι η δημοσιονομική κατάσταση, τα εθνικά θέματα, η θέση της χώρας στην Ευρώπη, συζήτηση που για μένα δεν συμφέρει τον κ. Μητσοτάκη να γίνει, διότι η χώρα δεν είναι στην τροχιά που επιβάλλει η εμπειρία των μνημονίων και παραμένουν

Χαλκί Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας: Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής από τις 21 έως 24 Ιουνίου 2023

Δελτίο Τύπου

O κόσμος της μουσικής, ο κόσμος του λυρισμού και του ονείρου, η ελπίδα και η αισιοδοξία έρχονται για άλλη μια χρονιά στη Νάξο!
Για δέκατη χρονιά η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής θα μας ταξιδέψει στο Χαλκί της Νάξου δυναμικά, δημιουργικά, ανατρεπτικά!
Στο Χαλκί που προετοιμάζεται, στο Χαλκί που στολίζεται και απευθύνει ένα ηχηρό κάλεσμα που μας προτρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη καθημερινότητα και να αφεθούμε
στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής. Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί, να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι με μουσική και πολιτισμό!
Νέοι άνθρωποι και δημιουργοί θα είναι κοντά μας για να προσφέρουν βραδιές
μουσικών περιπλανήσεων κάθε είδους: κλασικό ροκ, blues, soul, hip hop, ελληνικό
ατμοσφαιρικό ροκ, γνωστές μελωδίες από το παρελθόν, μελωδίες από διαφορετικές
γωνιές της γης επενδυμένες με ποικίλες μορφές μουσικών δρόμων.
Και όπως πάντα με είσοδο ελεύθερη, αφού τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι
δωρεάν!
Σας περιμένουμε με ανυπομονησία να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ευρωπαϊκή Γιορτή
Μουσικής από τις 21 έως 24 Ιουνίου 2023 !!!

Πρόγραμμα

Β. Κατσαράς: “Στο νησί μας οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές”

|Αυξήσεις πάνω από κάθε προσδοκία καταγράφει από νωρίς φέτος η Νάξος στις κρατήσεις, με τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού να είναι ανοιχτές στο 100%, καταγράφοντας ήδη άνοδο στην επισκεψιμότητα, ακόμη και σε σχέση με την περυσινή χρονιά όταν και το “κοντέρ” έδειξε +4,8% σε σχέση με το εξαιρετικό 2019.

Κοινό Τηνίων - Για το έγκλημα ανοιχτά της Πύλου

 



Σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου στις 21.00 έληξε το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας μας, για το πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.
Στην παραπάνω πρόταση οι περισσότερες λέξεις είναι είτε λανθασμένες είτε αποπροσανατολιστικές. Η σοκαριστική αλήθεια είναι η εξής.

Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου σε Σύρο και Άνδρο - Να αποτραπεί η αλλαζονική και αυταρχική διακυβέρνηση της ΝΔ

Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου σε Σύρο και Άνδρο - Να αποτραπεί η αλλαζονική και αυταρχική διακυβέρνηση της ΝΔ.
Συνεχίζοντας τις περιοδείες του ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε την Πέμπτη απόγευμα και Παρασκευή πρωΐ 15-16/6 τη Σύρο και στη συνέχεια 16-17/6 Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωΐ την Άνδρο. 
Στη Σύρο συναντήθηκε με μέλη και φίλους του κόμματος, όπου συζήτησαν τις εξελίξεις ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ενώ επισκέφθηκε και το δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νίκο Λειβαδάρα και τον Αντιδήμαρχο Μηνά Αλοιφραγκή.

Θηραϊκή Πολιτεία: Αναγγελία υποψήφιου Συμβούλου - Καρρά Γεωργία του Μάρκου

Καρρά Γεωργία του Μάρκου

Επαγγελματίας στον τουρισμό.

 

Η Γεωργία, είναι ένας ακούραστος, δραστήριος, συνεπής και ευαίσθητος άνθρωπος. Παντρεμένη με τον Νίκο Γιαννακόπουλο και μητέρα δύο παιδιών. Γεννήθηκε, μεγάλωσε, κατοικεί και δραστηριοποιείται στην Οία, όμως για  δεύτερο σπίτι της  έχει το αγαπημένο της Ακρωτήρι,  χωριό του  άντρα  της. Από πολύ μικρή ηλικία  ασχολείται ενεργά με τον τουρισμό εργαζόμενη ως ιδιωτική υπάλληλος αλλά και στην επιχείρηση των γονιών της.

Υπηρέτησε τους πολίτες της Σαντορίνης και της Θηρασίας για πολλά χρόνια, αφού εργάστηκε ως υπάλληλος στην κοινότητα Οίας και μετέπειτα ως δημοτική υπάλληλος στο Δήμο Θήρας. Εργατική, αποτελεσματική, ακέραιη και δίκαιη, συμμετείχε σε πολλούς τομείς της λειτουργίας του Δήμου, προσφέροντας τις υπηρεσίες της με επαγγελματισμό, ανιδιοτέλεια μα πάνω από όλα ανθρωπιά και

Fwd: Κοινό Τηνίων - Για το έγκλημα ανοιχτά της Πύλου




Σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου στις 21.00 έληξε το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας μας, για το πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Στην παραπάνω πρόταση οι περισσότερες λέξεις είναι είτε λανθασμένες είτε αποπροσανατολιστικές. Η σοκαριστική αλήθεια είναι η εξής.

Το πένθος δεν είναι εθνικό. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το έθνος, οι οποίοι είτε δεν νοιάζονται, είτε χαίρονται με τον θάνατο αυτών των ανθρώπων.

Το πένθος δεν είναι τριήμερο. Όσοι πενθούμε για τα θύματα της εγκληματικής μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, πενθούμε καθημερινά.

Το ναυάγιο δεν είναι ναυάγιο. Είναι έγκλημα. Οι θύτες του, καλοντυμένοι και καθώς πρέπει, το σχεδιάζουν σε αίθουσες συνεδριάσεων και δίνουν εντολές μέσα από μεγάλα γραφεία.

Ο όρος διεθνή ύδατα αν και αληθής, χρησιμοποιείται για να εξαλειφθεί κάδε ενδεχόμενο ευθύνης του ελληνικού κράτους για τον βασανιστικό θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.

"Δεν θέλουμε να πεθαίνουν άνθρωποι στη Μεσόγειο. Για αυτό στην Ελλάδα εξασφαλίσαμε τη θωράκιση των θαλάσσιων συνόρων και έτσι οι διακινητές επιλέγουν άλλες πιο επικίνδυνες οδούς, όπως αυτή από την Λιβύη για την Ιταλία."

Αυτά ήταν τα λόγια πρώην και υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Για να μην πεθαίνουν δηλαδή οι μετανάστες στη Μεσόγειο, πρέπει να μην υπάρχουν μετανάστες. Να μην φεύγουν από τις χώρες τους δηλαδή. Ας πεθαίνουν εκεί, ή ας πεθαίνουν κάπου αλλού τέλος πάντων, όχι εδώ.

Οι μετανάστες πληρώνουν με τη ζωή τους το τίμημα της ευημερίας του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου. Μιας ευημερίας για λίγους, μιας αδηφάγας ευημερίας, που καταναλώνει φυσικούς και ανθρώπινους πόρους με αστείρευτη βουλιμία. Μιας "επίπλαστης" ευημερίας για όσους πιστεύουν ότι θα βρίσκονται για πάντα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους κυνηγημένους μετανάστες.

Το σύστημα δείχνει τα δόντια του όλο και περισσότερο. Νεκροί μετανάστες στη θάλασσα, νεκροί εργάτες σε εργοστάσια, νεκροί επιβάτες σε τρένα, νεκροί ασθενείς σε καρότσες. Παρόλα αυτά η κοινωνία συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, με τους ίδιους οδηγούς.

Αν θέλουμε να σταματήσει αυτό το φονικό, χρειαζόμαστε άμεσα μια ανατροπή. Στην σκέψη, στην πράξη, στις επιλογές μας. Γιατί αν κοιτάξουμε και πάλι την δουλειά μας, αύριο μετανάστες, θα είναι τα παιδιά μας.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Κοινό Τηνίων

5ο Art Event Speak Freely – Μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Σχολικό Εκφοβισμό

Την Πέμπτη 27 Απριλίου, διοργανώθηκε στην Αθήνα το 5ο Art Event Speak Freely, μία εκδήλωση αφιερωμένη στον σχολικό εκφοβισμό και την βία. Ένα ευαίσθητο και ιδιαίτερα σοβαρό κοινωνικό θέμα, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και αφορά όλους τους ανθρώπους, τις οικογένειες και βέβαια τα παιδιά κάθε ηλικίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου Καμίνι και οργανώθηκε από την ομάδα του Speak Freely με επικεφαλής τη Βίκυ Ντούλια. Συμμετείχαν πολλοί αξιόλογοι ομιλητές – επιστήμονες και άνθρωποι των τεχνών οι οποίοι έδωσαν τη δική τους πινελιά στην εκδήλωση. Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από την Βίκυ Ντούλια, στους προσκεκλημένους. Στη συνέχεια μίλησαν οι παρακάτω:

Συμμετοχή του Φίλιππου Φόρτωμα στην περιοδεία του κλιμακίου της Ν.Δ. σε Μύκονο και Τήνο

Ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας συμμετείχε στο κλιμάκιο του κόμματος περιοδεύοντας στη Μύκονο και την Τήνο. Το κλιμάκιο απαρτιζόταν από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, από τον Γενικό Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνο Λογοθέτη και τον Διοικητή της Β΄ ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό.

Γενικό Λύκειο Πάρου (Διευθύντρια, Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου): «Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ)».

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 ως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 μπορούν να προσέρχονται στο Γενικό Λύκειο Πάρου (Διευθύντρια, Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου) για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) από τις 10:00 έως και 14:0: 

"Ναξιακά Γράμματα" : Κυκλοφόρησε το 46ο τεύχος




Κυκλοφόρησε το 46ο τεύχος (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2023) του τριμηνιαίου περιοδικού Ναξιακά Γράμματα, που εισήλθε αισίως στο 13ο έτος έκδοσής του. Και σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνεται ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ύλη που αφορά στη Νάξο και τον πολιτισμό της.