slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

« Επιδείνωση καιρού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα».

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες, πιθανές χαλαζοπτώσεις από το βράδυ της Πέμπτης 3/12 και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων) :

  • Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.

  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας 

Κατερίνα Μονογυιού: Οι ίσες ευκαιρίες και η αλληλεγγύη στα άτομα με αναπηρία είναι απαραίτητη όσο ποτέ.

Οι ίσες ευκαιρίες και η αλληλεγγύη στα άτομα με αναπηρία είναι απαραίτητη όσο ποτέ.  

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία που είναι σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη θέσπισης

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

 

«Το 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.»

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης που από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγκάλιασε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών και αποτελεί κάθε χρόνο, ενεργό μέλος της διοργάνωσης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Αναφορά του Βουλευτή Φίλιππου Φόρτωμα για την οικονομική δυσπραγία του Αγροτικού Συλλόγου Σύρου

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, με θέμα την οικονομική δυσπραγία του Αγροτικού Συλλόγου Σύρου και γενικότερα των αντίστοιχων Συλλόγων των Κυκλάδων κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. 

Φτάνουν κάποια tips πολιτικής επικοινωνίας να προστατεύσουν μια πολιτική καριέρα, καταφέρνοντας το "ακατόρθωτο;"

Tips πολιτικής επικοινωνίας.

του Θανάση Παπαμιχαήλ-επικοινωνιολόγου

Κάτω από ορισμένες συνθήκες φτάνουν και περισσεύουν. Άλλωστε τα tips που διαβάζεται από αυτήν εδώ τη στήλη , έχουν βγει από πραγματικά ‘’παθήματα’’ που έγιναν μαθήματα σε πολιτικά πρόσωπα και στελέχη της επικοινωνίας. Στην σύγχρονη εποχή, που κάθε φράση και εμφάνιση ενός πολιτικού, ‘’διυλίζεται’’ μπαίνοντας στο μικροσκόπιο, η τήρηση των tips είναι αναγκαία και θα προφυλάξουν από κακοτοπιές, που σίγουρα θα κοστίσουν.
1. Η συνεχής έκθεση στα μέσα, ακυρώνει τη βαρύτητα της παρουσίας σας. Αποφύγετε να βγαίνετε σαν "μαϊντανός", σε παραδοσιακά και νέας τεχνολογίας μέσα. Είναι γνωστή η ρήση "τα μέσα είναι σαν τη φωτιά ,πολύ ’κοντά καίγεσαι, πολύ μακριά κρυώνεις’’. Κρατήστε τις σωστές αποστάσεις, εμφανιζόμενοι μόνο όταν έχετε κάτι σημαντικό να πείτε.

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος την Τετάρτη σε ψηφιακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Global, Punit Renjen, και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Myron Brilliant. Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Νίκος Μπακατσέλος.

Νίκος Συρμαλένιος,: Να εφαρμοστούν ειδικά πρωτόκολλα στα σούπερ μάρκετ ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού σε εργαζόμενους και πολίτες


Ο Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων, συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων στα σούπερ μάρκετ, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού σε εργαζόμενους και πολίτες Όπως αναφέρει η ερώτηση, ενώ ήδη βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα σε lockdown, τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν φαίνεται να αποδίδουν τα προβλεπόμενα. Η προχειρότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε μια σειρά ζητημάτων αποδεικνύεται και στους χώρους διανομής τροφίμων.

Πρετεντέρης: Έκθεση

 




"Δεν ξέρω αν είναι νεοφιλελεύθερη ή παλαιοφιλελεύθερη η έκθεση Πισσαρίδη. Δεν διάβασα όμως να λέει κάτι εξωφρενικό. Φυσικά δεν υποστηρίζει την μετάβαση στον σοσιαλισμό, ούτε λέει ότι «ανάπτυξη όσον εξηλεκτρισμός συν Σοβιέτ»" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:

Κορωνοϊός- Κικίλιας: Ιδιώτες και γιατροί από ΕΣΥ μεταβαίνουν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι πολυμελής ομάδα ιδιωτών γιατρών εθελοντικά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες στα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα για να στηρίξουν την προσπάθεια» είπε ο κ. Κικίλιας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.


Γιατροί από το ΙΑΣΩ, το Μετροπόλιταν και το Ερρίκος Ντυνάν αναμένεται να συνδράμουν και εκείνοι στην προσπάθεια που γίνεται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας που πιέζονται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε γιατρούς από τα νοσοκομεία Λαϊκό, Ευαγγελισμός, Παμακάριστος, Αττικό, Ακληπιείο και Αργολίδας, που θα μεταβούν επίσης στη βόρεια Ελλάδα.