slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Ελλάδα έχει μόνο μια επιλογή


Αυτό είναι που με τρομάζει…

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ WTM ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Sustainability Hub του Ευρωπαϊκού Τουρισμού, η πρώτη τουριστική Περιφέρεια της Ελλάδας, το Νότιο Αιγαίο

Με καινοτόμες πρωτοβουλίες αειφορίας στα νησιά, φέρνει  την Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης για τον βιώσιμο τουρισμό



Το Νότιο Αιγαίο δεν είναι μόνο ο πρωταθλητής του ελληνικού τουρισμού. Είναι η Περιφέρεια που φέρνει την Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης  όσον αφορά τον βιώσιμο τουρισμό και ανάλογη της συνεισφοράς της ήταν και η υποδοχή που έτυχε στην Διεθνή Έκθεση – ορόσημο -  World Travel Market (WTM) του Λονδίνου,  που μετά από δύο χρόνια, άνοιξε και πάλι τις πύλες της, την Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο προσέλευσης. 


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και τον Εντεταλμένο Τουρισμού, Κώστα Χρυσοχοΐδη. 

Πρόσκληση σε Διαγωνισμό ελεύθερης κατάδυσης, υποβρύχιας φωτογραφίας από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει Διαγωνισμό Υποβρύχιας Φωτογραφίας και σας προσκαλεί να λάβετε μέρος και να συμμετέχετε στην ανάδειξη του πλούσιου βυθού των νησιών μας.




Ο Γ. Βρούτσης στη Σέριφο για τους εορτασμούς της Μονής Ταξιαρχών – Επίσκεψη στο Φράγμα

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, την Δευτέρα και την Τρίτη 7 και 8 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη νήσο Σέριφο, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Σερίφου

Σύσσωμη ολόκληρη η Σέριφος γιόρτασε τον πολιούχο της στην εμβληματική Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου-Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος Β΄.

Σκρέκας: Η Ελλάδα στις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης στο ενεργειακό κόστος για τα νοικοκυριά … για ακόμα ένα μήνα

Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του HEPI (Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Ενέργειας) για τον Οκτώβριο του 2022, η τιμή λιανικής στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη φθηνότερη, ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια. (ΠΙΝΑΚΑΣ 1)

Σημειώνεται ότι τα κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αντιπροσωπεύουν το συντριπτικό ποσοστό του 90%, των συνολικών τιμολογίων στα νοικοκυριά στην Ελλάδα.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μαρινάκη στο Μαξίμου

… την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στον επιχειρηματία για να φύγει η κυβέρνηση

Πριν δυο Κυριακές “Το Βήμα” ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο των αποκαλύψεων για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις… Και ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να “βλέπει” ότι ο Μαρινάκης κήρυξε τον πόλεμο στο Μαξίμου! Ως γνωστόν όμως στην Κουμουνδούρου πάσχουν από βαριά μορφή μυωπίας!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων : Δικαιοσύνη παντού - Αντίσταση - Αλληλεγγύη - Αλλαγή


Η Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί τους Κυκλαδίτες και τις
Κυκλαδίτισσες να συμμετάσχουμε δυναμικά και αγωνιστικά στην
Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοέμβρη και να
ενώσουμε τη φωνή μας με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους
ενάντια στην ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την αδιαφάνεια, ενάντια
στην κατάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και δημοκρατικού
δικαιώματος.
Δικαιοσύνη παντού - Αντίσταση - Αλληλεγγύη - Αλλαγή

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων

Στην Τήνο ο Φίλιππος Φόρτωμας




Στην Τήνο βρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου παρευρέθηκε σε θρησκευτικές εκδηλώσεις και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και φίλους.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή, κ. Χρήστο Νάκο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα ασφαλείας του νησιού. Στη συνέχεια, μετέβη στο Λιμεναρχείο Τήνου. Συνεχάρη τον Λιμενάρχη, κ. Ανδρέα Μάρκου για τα νέα καθήκοντα του και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση, αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και τα ζητήματα που αφορούν όλη τη χερσαία ζώνη του νησιού.

Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού στη Σέριφο Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού στη Σέριφο

 




  Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε τη Σέριφο για να τιμήσει τον Προστάτη του νησιού Ταξιάρχη Μιχαήλ. Η Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στον Εόρτιο Εσπερινό στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ, όπου τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β' η ενθρόνιση του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Ευδόκιμου Καραπαντελάκη, καθώς και στη Θεία Λειτουργία.

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση με θέμα την προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών των Κυκλάδων από πλειστηριασμούς.

Προστασία πρώτης κατοικίας πολιτών των Κυκλάδων από πλειστηριασμούς
Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος 

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής, στα χέρια ιδιωτικών funds έχουν περάσει χιλιάδες ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, μέσω των μη εξυπηρετούμενων δανείων και αφορούν κατοικίες, καταστήματα, βιομηχανικούς/βιοτεχνικούς χώρους, οικόπεδα, αγροτεμάχια, ξενοδοχειακές μονάδες κ.α. Μεταξύ αυτών των ακινήτων βρίσκονται χιλιάδες κατοικίες νοικοκυριών που παραμένουν απροστάτευτες από την ισχύουσα νομοθεσία. Ιδιαίτερα μετά την πανδημία, όπου οι πλειστηριασμοί ατόνησαν, βρισκόμαστε ενόψει ενός μπαράζ πλειστηριασμών χωρίς να υπάρχει κανένα δίχτυ προστασίας για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, ούτε καν για την πρώτη κατοικία.