slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Βρούτση για τα κενά στο Λύκειο Άνδρου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για το θέμα της καθυστέρησης για την κάλυψη των κενών του Λυκείου Άνδρου.
Ειδικότερα:

ΝΔ: Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τη συγκρότηση και λειτουργία του ΕΣΡ


 
«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

 
Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Διαμαρτυρία του Έπαρχου Πάρου – Αντιπάρου για την άνιση και άδικη μεταχείριση

   ΘΕΜΑ: Μη έγκριση ολιγομελών τομέων σε ΕΠΑΛ Πάρου 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ το τελευταίο χρονικό διάστημα την άδικη και άνιση μεταχείριση που υποβάλλονται οι μαθητές του ΕΠΑΛ Πάρου που είχαν επιλέξει τους τομείς ΔΟΜΙΚΩΝ και ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εγκρίνει για την φετινή σχολική περίοδο την λειτουργία των παραπάνω ολιγομελών τομέων στο νησί της Πάρου.

" Η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, περνάει μέσα από τη θεσμική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης"

Μιλτιάδης Πελοποννήσιος,
διεθνολόγος- οικονομολόγος, θεματικός υπεύθυνος πολιτισμού ΝΟΔΕ Κυκλάδων

"Οι άνθρωποι δεν δέχονται την αλλαγή παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και δεν βλέπουν την ανάγκη παρά μόνο όταν υπάρχει κρίση." J.Monnet

Η εμφανής αδυναμία των ελληνικών κυβερνήσεων για την εφαρμογή μέτρων που θεσπίστηκαν (ή δεν θεσπίστηκαν),μπορεί να εντοπιστεί σε σημαντικές αδυναμίες στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στη Πάρο.

Δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι στην υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας.
Η Πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και μέλος των Τομέων Κοινοβουλευτικού Εργου Αιγαίου και Πολιτισμού Κατερίνα Μονογυιού επισκέφθηκε το νησί της Πάρου και παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Τοπικής Πάρου - Αντιπάρου την Κυριακή 23 Οκτωμβρίου με θέμα Παιδεία και Νησιωτικότητα.
Παρουσία πλήθους κόσμου σε μια κατάμεστη αίθουσα και μετά την εξαιρετική ομιλία του βουλευτή της Ν.Δ Θεόδωρου Φορτσάκη , η κυρία Μονογυιού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν

Οι «καυτές πατάτες» της Νέας Δημοκρατίας


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Πλανώνται πλάνην οικτρά, όσοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι η επικράτηση τους στις εκλογές θα είναι απλά ένας περίπατος. Η θεωρία του «ώριμου φρούτου» δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές παρόλο που στις δημοσκοπήσεις η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων είναι διψήφια υπέρ του κόμματος του Κυριάκου.

Η αναιμική δυναμική της ΝΔ όμως που επίσης αναδεικνύεται από τις μετρήσεις δείχνει ότι ο νέος αρχηγός της θα πρέπει να κερδίσει την

Στην Πάτμο το 6ο Περιφερειακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων Νοτίου Αιγαίου


Το νησί της Πάτμου επέλεξε φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να διοργανώσει το 6ο Περιφερειακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων Νοτίου Αιγαίου , το οποίο θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, στο Δημοτικό Γήπεδο "Εμμ. Στράτας", και ώρα  16.00,  με τη συμμετοχή των ομάδων Ρόδου, Λέρου, Καλύμνου, Καρπάθου, Πάτμου, Σύρου, Νάξου και Τήνου,

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Μετά την απόφαση του ΣτΕ, Τσιπρας και Παππάς είναι υπόλογοι και απολογούμενοι.»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την απόφαση της Διάσκεψης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο Παππά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ


Στις 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ερμούπολη Σύρου τα εγκαίνια της Βάσης Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, παρόντων των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Μεταφορών και Δικτύων και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Η νέα Βάση Αεροδιακομιδών  θα πραγματοποιεί διακομιδές με ελικόπτερο ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού και το ανάλογο προσωπικό  σε εικοσιτετράωρη βάση,  από όλα τα νησιά των Κυκλάδων προς το αναβαθμισμένο Νοσοκομείο Σύρου. Η βάση αυτή αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των επειγόντων στο Αιγαίο, με άλλους δυο

Η κυβέρνηση αμόλησε το πίτ μπουλ- Δείτε τις απειλές Πολάκης στο f/b

Το Μέγαρο Μαξίμου είδε ότι η Γεροβασίλη δεν πέτυχε το στόχο τους να τρομοκρατήσει και αποφάσισαν να βγάλουν το ροντβάιλερ της κυβέρνησης να αλιχτήσει μπας και τρομοκρατήσει...
Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι λέει το ΣτΕ με την απόφασή του.
Ξέρουμε ότι θα ξαναπροσπαθήσουν.
Ξέρουμε όμως ότι και πάλι η Δικαιοσύνη θα είναι
εκεί. Όρθια και όχι στα τέσσερα όπως τη θέλουν, για να επιτελέσει και πάλι την αποστολή της.
Δείτε τι γράφει στο παραλήρημά του ο Παύλος Πολάκης στο facebook:

Έκτακτη σύσκεψη τώρα στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ

Αυτή την ώρα στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στην Πειραιώς γίνεται έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον Νόμο Παππά.
Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες προτάσεις, ακόμη και οι πιο πολιτικά σκληρές, ενώ αίσθηση προκάλεσε στα στελέχη του κόμματος το ύφος και το ήθος της δήλωσης της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη. Η Ν.Δ θα