slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταγγελία για εμπάθεια στον εσωκομματικό ανασχηματισμό της ΝΔ

Από τον Σταύρο Καρχιλάκη

Με συναισθήματα έκπληξης, πικρίας και οργής υποδέχτηκα την χθεσινή σας ανάρτηση που περιέγραφε τις εσωκομματικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία. Καταλάβαμε ότι και ο Σαμαράς δεν τόλμησε την ρήξη με το παρελθόν και κράτησε ισορροπίες. Δεν μπορεί να δικαιώνονται όλοι αυτοί που αγωνίστηκαν για να πέσει η ανίκανη κυβέρνηση Καραμανλή, εκτός από τον πρώτο, τον άξιο τέως βουλευτή που πλήρωσε σκληρά την διαφωνία του.

Δεν μιλάω βεβαίως για τον Τατούλη γιατί αυτός άλλαξε στρατόπεδο. Δεν μπορεί όμως να αποκαθίστανται οι κύριοι Γιακουμάτος και Γιαννόπουλος και να μένει απ’ έξω, αδικαίωτος και διωγμένος ο…

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/dailakis1.jpg?w=366&h=400…μοναδικός ηγέτης της αντικαραμανλικής αντίστασης Σταύρος Δαϊλάκης!

Ξεχνάτε ότι αυτός βγήκε πρώτος και κατήγγειλε το σύστημα Ρουσόπουλου και τον βούδα της Ραφήνας, στις βραδυνές εκπομπές των τοπικών καναλιών.

Οι κύριοι Γιακουμάτος και Γιαννόπουλος βγήκαν αργότερα. Αυτό θα πρέπει επιτέλους να το αναγνωρίσουν και οι ίδιοι. Ο τεράστιος Δαϊλάκης μένει ακόμα αδικαίωτος και πάνω στον αγώνα του αναβαθμίζονται άλλοι…

Βρούτσης: Καλούμε την Κυβέρνηση να μην καταργήσει την "5ετια της παραγραφής των ανέλεγκτων χρήσεων", όπως σχεδιάζει

Οι διαρκώς μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν συχνές αλλαγές στις παραμέτρους του Φορολογικού μας Συστήματος. Είναι ανάγκη, όμως, κάθε φορά να τηρούνται με συνέπεια τα ακόλουθα κριτήρια:

* Η αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων
* Η δικαιοσύνη για την κατανομή των φορολογικών βαρών
* Η σταθερότητα στους βασικούς άξονες του Φορολογικού Συστήματος
* Η απλούστευση των διαδικασιών τήρησης και ελέγχου της φορολογικής νομοθεσίας

Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης, όπως προβλήθηκε στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», να καταργήσει την 5ετια της παραγραφής των ανέλεγκτων χρήσεων, αντιστρατεύεται όλα τα παραπάνω κριτήρια.

Μειώνει την αποδοτικότητα των ελέγχων, αφού θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την αναβολή της επιτάχυνσης των αναγκαίων ελέγχων.

Καταδικάζει τις επιχειρήσεις σε πρόσθετο γραφειοκρατικό κόστος, προκειμένου να κρατούν ενεργά τα βιβλία, στοιχεία και λοιπά παραστατικά για όσο χρόνο, πέραν της 5ετιας, το κράτος θα αναβάλλει τον έλεγχό τους.

Αλλάζει μια σταθερά του Φορολογικού μας Συστήματος – που καθιερώθηκε με το Ν. 2238/1994 - και οδηγεί τις επιχειρήσεις σε μια ιδιότυπη και μακρόχρονη «φορολογική ομηρία», εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει τον φοροεισπρακτικό του μηχανισμό.

Στέλνει λάθος μήνυμα σε επιχειρήσεις και επενδυτές, που αναζητούν σταθερότητα, μειωμένο γραφειοκρατικό κόστος και απλούστευση διαδικασιών, για να αποφασίσουν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Καλούμε την κυβέρνηση, να αναθεωρήσει την πρόθεσή της αυτή και να προσαρμόσει τις όποιες αλλαγές σχεδιάζει στις ανάγκες της χειμαζόμενης οικονομίας μας.

Οι πολιτικές της Ανάπτυξης, δεν υπηρετούνται με βήματα προς τα πίσω

Ο "ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ" ΚΟΒΕΙ ΠΙΤΑ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ

ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΣΤΙΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ» ΣΤ΄ΑΓΓΙΔΙΑ, ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΡΕ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δελτίο Τύπου της ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

         

Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ            ΑΘΗΝΑ 05-01-2011 

EΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ                                     

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΗΛ.210-6422418, ΦΑΞ.210-6429725.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΤΟΥ 7, Τ.Κ. 11528 ΙΛΙΣΙΑ.

Email: seedde98@otenet.gr

http://www.fede.gr 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κατάφωρη  αδικία συνιστά για τον κλάδο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων όλης της χώρας, η εξαίρεσή του από τα κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου.

 

Εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης οδηγούνται σε τέλμα 40.000 επιχειρήσεις, χιλιάδες επαγγελματίες και οι οικογένειές τους. Η υπουργική απόφαση να αποκλεισθεί από το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή» ένας ολόκληρος παραγωγικός κλάδος και μάλιστα του Τουρισμού, αποτέλεσε το κορύφωμα της πάγιας τακτικής του Υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, που προκλητικά απορρίπτει όλες τις προσπάθειες της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. για κοινωνικό διάλογο.

 

Καταγγέλλουμε την απαξιωτική τακτική του Υπουργού, ο οποίος  έκρινε ορθό να αποφασίσει για τον κλάδο μας δίχως καν να έχει την ευαισθησία να ακούσει τις θέσεις μας.

 

Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να υπάρχει ισότιμη και άνευ όρων προοπτική βιωσιμότητας του κλάδου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Σε μία ύστατη προσπάθεια διαλόγου, καλούμε το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, να εγκαταλείψει την κοντόφθαλμη άποψή του για τον Τουρισμό και να εντάξει το σύνολο των επιχειρήσεών μας στα νέα επενδυτικά κίνητρα.

Απαιτούμε να θέσει εντός κανόνων υγιούς ανταγωνισμού τις επιχειρήσεις μας, έναντι των πολυτελών ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων, που είναι και τα μόνα που περιλαμβάνονται. 

Δηλώνουμε προς όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις ότι οι επιπτώσεις στην περιφερειακή συνοχή, στην τοπική οικονομία και στην ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, θα είναι δραματικές, δημιουργώντας έναν τουρισμό δύο ταχυτήτων: τον πολυτελή τουρισμό της μειοψηφίας, που θα απολαμβάνει όλα τα προνόμια και ένα μίζερο και παρακμιακό της πλειοψηφίας, που θα λειτουργεί στις παρυφές της πραγματικής οικονομίας χωρίς προοπτικές ανάπτυξης.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ (ΚΕΔΒΜΑΠ) 2010-2011‏‏_Κυκλάδες

Στις 3 Δεκεμβρίου 2010 ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευομένων για τα 78 τμήματα μάθησης της εκπαιδευτικής περιόδου 2010 - 2011 των Πράξεων "Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης από Απόσταση (ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)- ΑΠ 7, 8, 9" που εντάσσονται στο
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007 - 2013". Η ηλεκτρονική αίτηση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.keeenap.gr/lms/. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης είναι στις 10 Ιανουαρίου 2011.
Δελτίο Τύπου
Στην έδρα της Τήνου θα πραγματοποιηθεί 1 τμήμα μάθησης των κάτωθι εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΕ.Δ.Β.Μ.ΑΠ.:

* Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (250 ωρών)

Για τους κατοίκους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής αίτησης για ακόμα τρία (3) τμήματα που έχουν όμως έδρα τον κόμβο της Σύρου και είναι τα κάτωθι:

*
Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (250 ωρών)
*
Πολιτισμός, Τουρισμός, Περιφερειακή Ανάπτυξη (250 ωρών)
*
Οικονομία - Διοίκηση - Επιχειρήσεις (250 ωρών)

Οι διαθέσιμες θέσεις εκπαίδευσης είναι τριάντα (30) σε κάθε τμήμα μάθησης. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και δίνεται μετά το πέρας των μαθημάτων πιστοποιητικό επιμόρφωσης από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις εκπαιδευομένων υπερβαίνουν τις διαθέσιμες θέσεις εκπαίδευσης γίνεται δημόσια και ανοιχτή κλήρωση. Το πρόγραμμα είναι εξ' αποστάσεως και δεν υποχρεούνται οι κάτοικοι των νησιών (εκτός Σύρου και Τήνου) να παρευρίσκονται στις συναντήσεις που θα γίνονται (περίπου μια φορά το μήνα). Επειδή και τα 4 προγράμματα είναι εξ' αποστάσεως απευθύνονται στους κατοίκους όλων των νησιών των Κυκλάδων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Παναγιώτης Καπούλας

Πληροφορίες:

Το Περιφερειακό στέλεχος ΚΕ.Δ.Β.Μ.ΑΠ. Τήνου

Μουσέλλης Αναστάσιος

Τηλ.: 6937141224

e-mail: mousellis.ts@hotmail.com

Δελτίο Τύπου για προγράμματα του ΚΕΔΒΜΑΠ στις Κυκλάδες.doc 380 K Προβολή Λήψη αρχείου


Οδηγίες συμπλήρωσης υποβολής αιτήσεων για το ΚΕ.Δ.Β.Μ.ΑΠ.doc
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
Κώστας Βάρναλης, 1922

του Γιώργου .Ι. Παπαμανώλη - Περιφερειακού Σύμβουλου Νοτίου Αιγαίου

Εν τέλει ο κυκλαδίτης Υπουργός Εσωτερικών ενέδωσε στον εκβιασμό των Δωδεκανησίων και έφερε τον Οργανισμό της Περιφέρειας στα μέτρα τους, κόντρα στη λογική, εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εις βάρος της Σύρου και των Κυκλάδων.

Οι δύο αρχικές εκδόσεις του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν δημοσιοποιηθεί την


20.9 και την 24.11.2010 και είχαν δοθεί προς διαβούλευση επί μακρόν, δίνοντας στους Δωδεκανησίους το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να ασκήσουν «ασφυκτικές πιέσεις» στο Υπουργείο Εσωτερικών. Οι τελευταίες μεταβολές στον Οργανισμό ανακοινώθηκαν με ένα φειδωλό δελτίο τύπου της 23.12 και χωρίς να δημοσιοποιηθεί το σχέδιο του Οργανισμού, προωθήθηκαν αυθημερόν προς υπογραφή από το ΣτΕ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η τροποποίηση του οργανισμού μεθοδεύτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφεθούν περιθώρια για αντιδράσεις από τις Κυκλάδες.

Η επιχειρηματολογία των συναδέλφων Δωδεκανησίων ότι «είναι απαραίτητη η αντιστοίχηση των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων κάθε νησιού» είναι ένα παραμύθι αφού η ύπαρξη τμημάτων και διευθύνσεων κάθε τομέα θα αρκούσε για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Το κίνητρό τους ήταν απλά η τακτοποίηση τριών (3) υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου σε θέσεις Γενικών Διευθυντών.

Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα ήταν είναι ο τρόπος με τον οποίο προωθήθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας. Ένας τρόπος που δείχνει ότι το νταηλίκι και ο εκβιασμός έχουν αποτέλεσμα στα παρασκήνια του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ίσως και εμείς να είχαμε επαναπαυτεί στην ιδέα ότι με δύο Κυκλαδίτες Υπουργούς και με δεδομένο το νόμο 3852/2010 με τον οποίο η έδρα της Περιφέρειας είχε ήδη οριστεί στη Σύρο, δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα.

Όμως, η υφαρπαγή των τριών Γενικών Διευθύνσεων από τη Σύρο και η μεταφορά τους στη Ρόδο, ισοδυναμεί με διχοτόμηση της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δεν νοείται έδρα ενός φορέα χωρίς την ύπαρξη, στον ίδιο χώρο, όλων των γενικών διευθύνσεων. Όσο και αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο οι υπερασπιστές της κυβερνητικής πολιτικής, η Σύρος μόλις έχασε τη μισή έδρα της Περιφέρειας. Ο κ. Μαχαιρίδης κατάφερε να κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί στους Δωδεκανησίους, χωρίς να ανοίξει μύτη στις Κυκλάδες και τη Σύρο!

Ντρέπομαι γι' αυτούς που για τριάκοντα αργύρια κυβερνητικής εύνοιας και κομματικής πειθαρχίας, προδώσανε τον τόπο τους, που είχαν χρέος να υπερασπιστούν. Παραδοθήκανε αμαχητί στις απαιτήσεις των Δωδεκανησίων, ως άλλοι «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», τη στιγμή που η συριανή κοινή γνώμη περίμενε την αντίδρασή τους. Πόσο άραγε μπορούν να απέχουν οι επιλογές των πολιτικών από τις προσδοκίες της κοινωνίας η οποία τους εξέλεξε;!

Ο μόνος που θα μπορούσε να τους είχε αντισταθεί ήταν ο Δ. Μπάιλας, αν είχε οριστεί ως αντιπεριφερειάρχης. Αλλά είχαν φροντίσει να τον βγάλουν από τη μέση νωρίς

Απλά δείτε και ακούστε ή αλλιώς...έχουμε ότι μας αξίζει

...λεφτά υπάρχουν! (μια διάλεξη με τον Richard D. Wolff)




Ο καθηγητής Ρίτσανρτ Γουλφ έχει γεννηθεί το 1942, είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, του Στάνφορντ και του Γέηλ και έχει διδάξει σε διάσημα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Άμχερστ της Μασαχουσέτης, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έχει ειδικευτεί στη μαρξιστική ανάλυση και συνεργάστηκε με τον μαρξιστή φιλόσοφο Λουίς Αλτουσέρ και τον Ετιέν Μπαλιμπάρ, επίσης μαρξιστή.
Ήταν καθηγητής του ΓΑΠ στο κολέγιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης

Να τον χαίρεστε συντρόφια τον πρωθυπουργό σας και...
Να τον ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

Συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Δήμαρχο Μανώλη Μαργαρίτη

«ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» Νάξος, 10-1-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα, 10 του Γενάρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» με τον κ. Μαργαρίτη Μανόλη, Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Την αντιπροσωπεία της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» αποτελούσαν η επικεφαλής του συνδυασμού και δημοτικός σύμβουλος κ. Ψαρρά Ευδοκία, οι εκλεγμένοι στις τοπικές κοινότητες σύμβουλοι κκ. Πάσουλας Μιχάλης και Κορρές Γιάννης, καθώς και τα μέλη και υποψήφιοι του συνδυασμού κκ Λεβογιάννης Μιχάλης, Κορρές Βαγγέλης, Καλογείτονας Κυριάκος, Τομπάς Πλάτωνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» προκειμένου να ενημερωθεί για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου, τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες που ιεραρχεί ο κ. Δήμαρχος τόσο για προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών όσο και τον τομέα ανάπτυξης των νησιών μας. Η αντιπροσωπεία της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» έθεσε επίσης στον κ. Δήμαρχο το πρόβλημα της μη καταβολής των μισθών των εργαζομένων στον εργολάβο καθώς και των εργαζομένων στο ΚΔΑΠ του παλιού Δήμου Νάξου που έχουν να πληρωθούν 14 μήνες, από το Σεπτέμβρη του 2009.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ερμούπολη,  4  Ιανουαρίου 2010 

Την Τρίτη  4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της Λαϊκής  Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου με τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων. Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, προκειμένου η παράταξη να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους. Στην συνάντηση  παραβρέθηκαν από πλευράς Λαϊκής  Συσπείρωσης η επικεφαλής  Λ. Καφαντάρη και ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιγάλας.  

Οι αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Σ.Υ.Ν.ΑΚ.  Κ. Μουρσελά για την έλλειψη ενημέρωσης του Συλλόγου κατά την διαδικασία υλοποίησης των τελικών ρυθμίσεων του «Καλλικράτη» και ειδικά του οργανογράμματος καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αναντιστοιχία του συγκεκριμένου οργανογράμματος  με τις πραγματικές  συνθήκες ( υπάρχουσες ειδικότητες υπαλλήλων, πλήρη υποβάθμιση των υπηρετούντων υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.α. ) Παράλληλα τονίστηκε ότι όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από το πρίσμα μιας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής κατάστασης για τους εργαζόμενους σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που επικρατεί για τις επικείμενες νέες περικοπές μισθών και το ενιαίο μισθολόγιο.

Από πλευράς της Λαϊκής Συσπείρωσης η επικεφαλής Λ. Καφαντάρη αφού υπογράμμισε την σημασία που δίνει η παράταξη στα  προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκε για την παρουσία της παράταξης στο πλευρό των εργαζομένων. Η Λ. Καφαντάρη τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά μέσα από την ίδια τους την πείρα  από την εφαρμοζόμενη πολιτική αλλά και την στάση του εργοδοτικού συνδικαλισμού που όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι ο «Καλλικράτης» που στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και την μεταφορά νέων βαρών στο λαό μόνο δεινά επιφυλάσσει στους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες προκειμένου να υπερασπίσουν τα ταξικά τους συμφέροντα αλλά και για να ανοίξουν δρόμο προς την εξουσία των εργαζομένων, την Λαϊκή Εξουσία.

Μετά την συνάντηση με τους εργαζόμενους, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής  Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Μαχαιρίδη όπου αφού ενημερώθηκε  για τις προτεραιότητες που ιεραρχεί ο περιφερειάρχης, έθεσε τα ζητήματα της αναγκαιότητας να λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις των εργαζομένων, με έμφαση σε θέματα οργανογράμματος, της όσο το δυνατό περισσότερο άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων οργάνωσης των υπηρεσιών αλλά και της διευκόλυνσης της μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην σχετική νομοθεσία.

 

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για το Ασφαλιστικό

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προσκαλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του, αλλά και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο, να συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18:00, με θέμα:
«Το νέο ασφαλιστικό τοπίο – Τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα
των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών»
Ομιλητές
κ. Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής Εργατικού Δικαίου
κ. Δημήτρης Μουσελίμης, νομικός, ειδικός σε θέματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργατικού δικαίου του Ο.Α.Ε.Ε.
κ. Διονύσης Καλαματιανός, νομικός, εξειδικευμένος σε εργασιακά θέματα
κ. Δημήτρης Λέντζας, οικονομολόγος-φοροτεχνικός, σύμβουλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.)
Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη Σύρου με ταυτόχρονη «ζωντανή» συμμετοχή μέσω τηλε-διάσκεψης, με τα γραφεία του φορέα στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, θα παρουσιαστεί το νέο ασφαλιστικό και εργασιακό τοπίο μετά τη ψήφιση του νέου Νόμου «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις» και θα αναλυθούν οι μεταβολές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και η πλήρης εξομοίωση του ασφαλιστικού καθεστώτος ανδρών – γυναικών και εργαζομένων στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα της οικονομίας.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων, οι συμμετέχοντες από τη Σύρο και τα 7 νησιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν «ζωντανά» τις ερωτήσεις τους, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και διευκρινήσεις από τους ομιλητές.

Οριστικά Δήμαρχος Πάρου ο Χρήστος Βλαχογιάνης

Το τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου δημοσίευσε, χθες Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2010, την απόφασή του σχετικά με την ένσταση που είχε υποβληθεί για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Πάρου . Η εκλογική εκκρεμότητα που υπήρχε στη Πάρο έληξε και με τη βούλα του δικαστηρίου. Το δικαστήριο με την απόφαση του έκανε εν μέρει δεκτή την ένσταση του συνδυασμού της κ. Πρωτολάτη “Πάρος ΑΞΙΑ” δεχόμενο ότι η τελική διαφορά είναι των 9 ψηφων αντί για τις 16 που ήταν η αρχική. Συνεπώς μπορεί η διαφορά των ψήφων μεταξύ του πρώτου και δεύτερου συνδυασμού να μειώθηκε, αυτό όμως δεν αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα με το οποίο αναδεικνύεται δήμαρχος Πάρου ο Χρήστος Βλαχογιάννης.