slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Προμπονάς, παρουσιάζει τα τραγούδια του Κοντοστεφάνου


Την Τρίτη 16 Αυγούστου, στις 7:30 το βράδυ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου, Ιωάννης Κ. Προμπονάς, θα μιλήσει για τα τραγούδια του λαϊκού ποιητή Κοντοστεφάνου.

Σοκ: 36.260 νέοι άνεργοι μέσα σε μόνο έναν μήνα


Στο 16,6% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Μάιο, αποδεικνύοντας ότι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα είναι πλέον εκτός ελέγχου, με την κυβέρνηση του Μνημονίου απλώς να το παρακολουθεί, ανήμπορη να αντιδράσει. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι μέσα σε έναν μήνα αυξήθηκαν κατά 36.260 άτομα, φτάνοντας τους 822.719.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Οκτώβριο του 2009, όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Παπανδρέου, έχουν προστεθεί άλλοι 330.000 άνεργοι. Ουσιαστικά, επιβεβαιώνεται με τον πλέον ...

Παρατηρώντας τα πουλιά της Νάξου ...

Πληροφορίες για την ορνιθοπανίδα του νησιού, οδηγίες για την παρακολούθηση των πουλιών, πρακτική εφαρμογή

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

και ώρα 8 π.μ.
Συνάντηση στο φανάρι του αεροδρομίου (Naxos camping)

Αλλάζουν οι όροι δόμησης στις Κυκλάδες!!!!

Κόκκινη γραμμή στην άναρχη οικιστική ανάπτυξη των Κυκλάδων βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, αξιώνοντας από την πολιτεία να θέσει αυστηρότερους όρους και περιορισμούς δόμησης. Με αφορμή προεδρικό διάταγμα που καθορίζει Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) και όρια κατάτμησης στις εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχές στην Ανδρο και στα Γαυριονήσια, το ανώτατο δικαστήριο θέτει επιπλέον φραγμούς στην οικοδόμηση στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Οι δικαστές ενέκριναν το σχετικό προεδρικό διάταγμα, διατύπωσαν ωστόσο παρατηρήσεις νομιμότητας στις οποίες θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμορφωθεί η διοίκηση. Σύμφωνα με το πρακτικό επεξεργασίας (υπ' αριθμ. 152/2011):
- Οσες οικοδομικές άδειες έχουν εκδοθεί μέχρι τη δημοσίευση του Π.Δ., δηλαδή με το παλαιό καθεστώς, δεν εκτελούνται ή αναθεωρούνται, σε περιοχές στις...........

Εκδήλωση για το Νίκο Κεφαλληνιάδη


Τοπική Κοινότητα Χαλκείου
Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας
Ομάδα Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Ενότητας Δρυμαλίας Νάξου
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Η Κοινότητα Χαλκείου σε συνεργασία με τον πρώην Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δρυμαλίας έχει ξεκινήσει τη συγκέντρωση του συγγραφικού έργου του Νίκου Κεφαλληνιάδη με σκοπό τη δημιουργία στο Χαλκί, ενός εκθεσιακού χώρου αφιερωμένου σ’ αυτόν.
Στοχεύοντας στον εμπλουτισμό του σχετικού υλικού προγραμματίζουμε εκδήλωση στις 18 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:00, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Τραγαίας, με θέμα: «Νίκος Κεφαλληνιάδης, σκιαγράφηση του συγγραφέα και του έργου του», στη.....

Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός


Έκραξαν άγρια τον βουλευτή Παντούλα σε πανηγύρι στα Γιάννενα...


Κράξιμο στο βολευτή του ΜΠΑΤΣΟΚ

Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 στο πανηγύρι του χωριού Γρανιτσοπούλα [1 ώρα από τα Γιάννενα] είχε το θράσος να εμφανιστεί ο τοπικός βολευτής του ΜΠΑΤΣΟΚ.

Αφού χαιρέτισε κάποιους και εισέπραξε απαξίωση και αγριεμένες ματιές από άλλους, κάθισε σε ένα τραπέζι με την κάμερα που κατέγραφε το πανηγύρι να τον ακολουθεί.

Σε κάποιον που του ζήτησε να φύγει παραπέρα είπε ότι τα άσχημα ήταν αυτά που δεν ψηφίστηκαν [υπονοώντας ότι το μνημόνιο ήταν για το καλό μας]. όταν ο πρόεδρος της κοινότητας πήγε να αναγγείλει την "τιμή" που μας έκανε ο βολευτής ακούστηκε κράξιμο από... αρκετό κόσμο και κάποια γαλλικά, καθώς και ότι είναι ανεπιθύμητος.

Μια κυρία χαρακτηριστικά του είπε πως ο πλάτανος της πλατείας έχει χώρο για κρέμασμα. Καπάκι ζητήθηκε από τα όργανα να παιχτεί το τραγούδι "βροντάει ο γοργοπόταμος" με αναφορά στον Άρη Βελουχιώτη που χορεύτηκε με νόημα από την πλειοψηφία όσων τον γιουχάρισαν. Αμέσως μαζεύτηκε σε ένα τραπέζι λίγο πιο σκοτεινό και μισή ώρα μετά κατά την αποχώρησή του πλαισιώθηκε κατά κύριο λόγο από συνταξιούχους που τον έβριζαν. Ο ένας μάλιστα του έλεγε "φύγε από εδώ ρε μαλάκα που έχεις και τα μούτρα να εμφανίζεσαι"... Φυσικά υπήρχαν και κάποιοι που πήγαν να τον υποστηρίξουν αλλά άκουσαν και αυτοί διάφορους χαρακτηρισμούς....
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΟΠΟΥΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

Από το "indymedia" μέσω sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Και νάταν μόνο αυτός;;;
Ο Λοβέρδος στην Κυλλήνη, ο Μαγκούφης στην Καλαμπάκα και...και..και...
Καλά σε άλλη χώρα ζούν αυτοί;;;
Τι τα θένε τα δημόσια θεάματα;
Δεν παίρνουν μαθήματα απ' το Γιώργο μας που κλείνει την παραλία στη Σκιάθο για να κάνει μπάνιο;;




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Τρεις φωτογραφίες;;;






Αυτές οι εικόνες για το Γιώργο μας είναι πλέον περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.

Τώρα είναι η σειρά του Σαμαρά!!!

Ρε συ Γιώργο μας, άντε σιγά σιγά άδειαζε μας τη γωνιά.
Άντε μπας και προλάβουμε και μας μείνει και κάνα νησί.