slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέο έκτακτο μέτρο ΠΑΣΟΚ: Εισφορά αλληλεγγύης... για τον Ν. Χατζηνικολάου που κλαίγεται ότι είναι "πολύ απλήρωτος"

 ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ   ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΩ (8) ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ  Ο …ΑΛΗΘΙΝΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ     . ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΑΚΟΥΖΙ ΤΟΥ
Αγριεμένος επέστρεψε από τις τρίμηνες διακοπές του ο Νίκος Χατζηνικολάου, που είναι αποφασισμένος να λύσει τα δεσμά του με το ΑΛΤΕΡ. Έτσι ενώ τους προηγούμενους μήνες έλεγε ότι δεν θα εγκαταλείψει το καράβι του ΑΛΤΕΡ όσο υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι... ξαφνικά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να πηδήξει πρώτος απ' το καράβι... Τι έγινε και άλλαξε ξαφνικά γνώμη; Πολύ απλά:

ΟΛΠ: Εκσυγχρονισμός των υποδομών του Κεντρικού Λιμένα


Τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Κεντρικού Λιμένα, στον οποίο εξυπηρετείται η Ακτοπλοΐα, αποφάσισε το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε.
Κύριο μέρος των έργων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ο πλήρης διαχωρισμός επιβατών και οχημάτων κατά τη φορτοεκφόρτωση ενός πλοίου. Όπως τόνισε ο Γιώργος Ανωμερίτης «με στόχο τον Άνθρωπο και την Ασφάλειά του, καθώς και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων, επιβάλλεται βάσει και του κεκτημένου SHENGEN να επιφέρουμε σε συνεννόηση με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες λειτουργικές μεταβολές, οι οποίες θα εκσυγχρονίσουν τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχουμε στην ακτοπλοΐα, χωρίς προφανώς κοστολογική επιβάρυνση των εταιρειών. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας, όταν μάλιστα διαθέτουμε επαρκέστατους χερσαίους λιμενικούς χώρους, να επιτρέπουμε την πρόσμιξη ανθρώπων και οχημάτων επί του αυτού χώρου, που ενέχουν πέραν της καλύτερης εξυπηρέτησης κινδύνους ανθρώπινης ζωής. Φυσικά σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή θα παίξουν και οι οκτώ (8) σταθμοί του monorail, του οποίου οι μελέτες και οι εγκρίσεις ολοκληρώθηκαν και εντός των ημερών επιλέγεται ο Τεχνικός Σύμβουλος του έργου».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ

Με  αφορμή τη διακοπή της λειτουργίας του Νεωρίου Σύρου, Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Σήμερα το πρωί, η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες, λόγω οφειλών προς αυτήν, στη μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Αιγαίου, το Νεώριο Σύρου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να διακόψει τη λειτουργία της.
Το γεγονός αυτό, λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση “πνεύμονας” της Σύρου, απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού Κυκλάδων.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.
Ενώ, προεκλογικά αλλά και μέχρι πρόσφατα υποσχόταν την ανάθεση έργου στα ναυπηγεία, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, κατάφερε μέσα σε μόλις δυο χρόνια με τους αδέξιους χειρισμούς και την ολιγωρία της να οδηγήσει στο κλείσιμό τους.
Πιο συγκεκριμένα, στην έγκαιρη (από 20/06/2011) προειδοποίηση της επιχείρησης προς την αρμόδια ΔΟΥ της Σύρου, για την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής φόρου εισοδήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, εισέπραξε ως απάντηση (8/7/2011) την απροθυμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στο αίτημά της, λόγω “υπερβολικού φόρτου εργασίας!!!”.
Οι ευθύνες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Παρότι γνώριζε το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.
Αποτέλεσμα, το Νεώριο σήμερα να αδυνατεί να εξοφλήσει ακόμη και τις οφειλές του προς τη ΔΕΗ.
Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση προς τα αρμόδια υπουργεία, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, να παρέμβουν άμεσα και να επισπεύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που εμποδίζουν την επαναλειτουργία του Νεωρίου».

Επισυνάπτονται τα εξής έγγραφα:
Α) Της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Σύρου.
Β) Του Ναυπηγείου Νεώριον Σύρου.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ


 
10Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ροδο
        ΕΙΡΗΝΙΚΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
        ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ 10ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (30-08-2011) ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ:

       ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Φωτογραφίες από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ 30ΑΥΓ2011 (1).jpgΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ 30ΑΥΓ2011 (5).jpg
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ 30ΑΥΓ2011 (2).jpg
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ 30ΑΥΓ2011 (4).jpg



Έντονη αντίδραση του Περιφερειάρχη σε απόπειρες υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβουλίου


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου από τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, σε «ένδειξη διαμαρτυρίας», συμπαρασύροντας και τα μέλη της παράταξής του, στιγμάτισε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, τονίζοντας πως «το κορυφαίο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας έχει να ασχοληθεί με σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Η εξωστρέφεια ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη!



Βιογραφικό

....«Όταν το Παρίσι βάζει στόχο δεκαετίας να «ανακτήσει τη σχέση του με το νερό», εννοώντας τον Σηκουάνα, δε γίνεται η Θεσσαλονίκη να μην αξιοποιεί τη θάλασσα ως μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής»....

Το γονίδιο της Θεσσαλονίκης, μέσα στους 23 αιώνες αδιάλειπτης ιστορίας της, ήταν σίγουρα εξωστρεφές! Και η σφραγίδα της, πολυπολιτισμική και κοσμοπολίτικη...
Τί συνέβη όμως κι αυτή η πόλη έχασε τα τελευταία χρόνια την εξωστρέφειά της σε όλους τους τομείς;...
...Στη νοοτροπία και την κουλτούρα, καθώς εγκλωβίστηκε σε μύθους, αυταρέσκεια, εσωστρέφεια, απραξία και στη διαρκή, βολική μετάθεση ευθυνών προς το Αθηνοκεντρικό κράτος.
...Στα οικονομικά μεγέθη, όπου παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα, βιομηχανία, μεταποίηση, εξαγωγές, ΑΕΠ, όλα συρρικνώθηκαν δραματικά.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - Επίσκεψη στην ΚΑΡΠΑΘΟ την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου


            Ο επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού, Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από τον Νεκτάριο Σαντορινιό, Γραμματέα της Ν.Ε. Συνασπισμού Νότιας Δωδεκανήσου, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο νησί της Καρπάθου την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 η κλήρωση του Scooter Honda PCX 125 cc


   Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» ανακοινώνει ότι: Η προγραμματισμένη Κλήρωση ενός ολοκαίνουργιου Scooter Honda PCX 125 cc που είχε εξαγγείλει  για τις 30/08/2011 μετατίθεται οριστικά για την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 βάσει της κλήρωσης του Λαϊκού λαχείου. Η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν πουλήθηκαν όλοι οι λαχνοί που είχαν εκδοθεί.

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 19.00 μμ η πρώτη προπόνηση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 19.00 μμ θα διεξαχθεί η πρώτη προπόνηση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ υπό τις οδηγίες των δυο νέων προπονητών, του Σούλη Τουρσούγκα και του Γιώργου Δερμάτη.
Στην προπόνηση θα συμμετέχουν και οι παίκτριες που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου για να πλαισιώσουν τις ντόπιες αθλήτριες και να ενισχύσουν την δυναμική της ομάδας ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστήσει στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζουν στην οικογένεια του Πανναξιακού τους προπονητές και τα νέα μέλη της ομάδας και εύχονται σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά.
Με αλφαβητική σειρά, οι αθλήτριες που θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν με τα χρώματα του Πανναξιακού ΑΟΝ.
ONOMA - ΘΕΣΗ - ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ
Απειρανθήτου Αγγελική (Αργηγός-ακραία) Πανναξιακός
Αξαοπούλου Αικατερίνη ( Ακραία) Πανναξιακός
Γιακούμπ Αριστέα (Κεντρική) Ηρακλής
Καπαρέλη Αλεξάνδρα(Ακραία) Πανναξιακός
Κατσάνη Ευδοκία (κεντρική) Πανναξιακός
Λαγουδάκη Στέλλα(Ακραία) Πανελλήνιος
Μαύρου Νάντια (Πασαδόρος) Ρέθυμνο
Μάρκου Ιωάννα (Λίμπερο) Κερατέα
Μπορίσοβα Τζούλια (Ακραία) Ολυμπιακός
Οικονόμου Σοφία (Κεντρική) Πανναξιακός
Σέργη Χριστίνα (Λίμπερο) Πανναξιακός
Σκούνα Ελισάβετ (Πασαδόρος) Πανναξιακός
Τοτσίδου Σία (Ακραία) Ηρακλής
Φάρκωνα Ελένη (Κεντρική) Πανναξιακός
Φραγκίσκου Στέλλα (Διαγώνια) Πανναξιακός
Χάρις Χριστίνα (Διαγώνια -κεντρική) Ιωνικός Σάμου

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Μ. Βαθρακοκοίλης Β. Βρούτσης