slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι δεν μας λέει το Υπ. Οικονομικών

Νέα μέτρα εν όψει καθώς δεν απέδωσαν τα παλιά, αλλά ποιά από τα μέτρα δεν απέδωσαν; Αρμοδιότητας ποιου υπουργείου και ποιου υπουργού;

Και συγκεκριμένα δεν μιλάω για τα έσοδα καθώς εκεί... υπάρχει μια δικαιολογία, μαγαζιά βαράνε κανόνι, λεφτά γενικά δεν υπάρχουν οπότε ΟΚ.


Αλλά οι δαπάνες είναι (ή πρέπει να είναι) εξαιρετικά ακριβείς καθώς αποτελούνται από 4 κατηγορίες:

1. Μισθοί
2. Λειτουργικά έξοδα
3. Συντάξεις
4. Τόκοι δανείων

Τα 3 και 4 είναι στάνταρ και δεδομένα. Η τρύπα των 284 εκ. ευρώ, που είναι τεράστια για το πρώτο δίμηνο, προέρχεται από το 1 και 2 δηλαδή από μισθούς και λειτουργικά έξοδα. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να μαντέψω τότε θα πόνταρα στο 1 και ας δώσω ένα παράδειγμα.

Στον ΟΣΕ έχουν κοπεί τα μισά δρομολόγια με την λογική ότι θα έπρεπε να γίνουν μετατάξεις προσωπικού και να ανασάνει ο οργανισμός από τα τεράστια λειτουργικά έξοδα. Πόσες μετατάξεις έχουν γίνει στον ΟΣΕ; Καμία! Ναι, καμία. Έτσι η δουλειά έπεσε στο ήμισυ ενώ οι μισθοί δίδονται στο ακέραιο σε υπαλλήλους που προφανώς δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και περιμένουν υπουργικές αποφάσεις υπουργών που δεν μιλιούνται μεταξύ τους. Όσο για τον «συντονιστικό σύνδεσμο» βρίσκεται μονίμως επάνω σε ένα αεροπλάνο παρακαλώντας ξένους να κάνουν αυτά που δεν είναι ικανοί να κάνουν οι ίδιοι σαν κυβέρνηση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


Η ραγδαία επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στη Πάρο και την Αντίπαρο, έχει φτάσει στο απροχώρητο και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία των κατοίκων των νησιών μας.


Η τωρινή κατάσταση στο κέντρο υγείας Πάρου μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί:


 Όταν υπάρχει έλλειψη ιατρών γενικής ιατρικής με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν εύρυθμα τα

πρωινά ιατρεία και να μη βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών του Κέντρου Υγείας παρά με πρόχειρους και προσωρινούς τρόπους.


 Όταν από 20ετίας το Κ.Υ. Πάρου διέθετε δυο παιδιάτρους, σήμερα, μετά τη συνταξιοδότηση τους και με υπερδιπλάσιο πληθυσμό δεν διαθέτει κανένα.


 Όταν το Κ.Υ. Πάρου έμεινε χωρίς γυναικολόγο λόγω συνταξιοδότησης και είναι ήδη χωρίς ορθοπεδικό μετά την αποχώρηση του ιατρού το 2003.


 Όταν το παράρτημα ΕΚΑΒ Πάρου αδυνατεί να εξυπηρετήσει λόγω έλλειψης προσωπικού όλες τις βάρδιες του Κ.Υ. με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας να ζητά από τους ασθενείς να μεταφέρονται με δικό τους μέσο στο Κ.Υ. ή να ζητούν τη συνδρομή της Αστυνομίας ή της Πυροσβεστικής, όταν δεν υπάρχει κάλυψη της βάρδιας από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ!!!


Οι πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου διακατέχονται από αισθήματα ανασφάλειας και αγανάκτησης, όταν, οι όποιες παροχές υγείας του παρελθόντος αντί να αναβαθμίζονται, εξαφανίζονται.


Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων των νησιών μας ζητάμε:


1. Την πλήρη κάλυψη των θέσεων του Κέντρου Υγείας όπως προβλέπονται από το σχέδιο του οργανισμού που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια από το ΠΕΣΥ με προσλήψεις σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες.


2. Την πλήρη κάλυψη των θέσεων στα Πολυδύναμα και Αγροτικά Ιατρεία όπως προβλέπεται από τους οργανισμούς τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν κενά στους αγροτικούς ιατρούς από τη στιγμή που φεύγουν μέχρι να έλθουν άλλοι.


3. Την κάλυψη των κενών του Ε.ΚΑ.Β. σε προσωπικό ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων και την αντιμετώπιση άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του (κτιριακό, οχήματα).


4. Στελέχωση και υποδομές του Κέντρου Υγείας ή όπως αλλιώς θα λέγεται με κριτήρια πληθυσμιακά, επιδημιολογικά, γεωγραφικά, με κατεύθυνση τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, την πρόληψη, τη σύνδεσή του με την οικογένεια, τους τόπους δουλειάς, εκπαίδευσης και άθλησης, τη μητέρα, το παιδί. Παράλληλα να προωθηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Πάρου.


5. Κάλυψη του Κ.Υ. και των Ιατρείων (Πολυδύναμα, αγροτικά) με επάρκεια υλικών και σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.


6. Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες. Κάλυψη όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5€.


7. Δημιουργία και ανάπτυξη ενός σύγχρονου, κρατικού φορέα διακομιδών επειγόντων περιστατικών από αέρα και θάλασσα για τη μεταφορά τους στο περιφερειακό ή τα κεντρικά νοσοκομεία. Ζητάμε, μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Βελεντζείου Ιδρύματος, το υγειονομικό αεροσκάφος της Πάρου να ενταχθεί στο φορέα αυτό με έδρα το νησί μας.


Η αδιαφορία, η αδράνεια και η διαχειριστική απραξία των υπευθύνων ή οι υποσχέσεις που δεν λύνουν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας εδώ και τώρα, δεν έχουν θέση σήμερα. Αντίθετα αποτελούν λόγο και αιτία δυναμικών κινητοποιήσεων στα νησιά μας, γιατί δεν πάει άλλο.


Ο δρόμος του αγώνα είναι πλέον ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Δε ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα αλλά και τα αναφερόμενα στην έννοια της νησιωτικότητας.


 Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην περίθαλψη, τη ζωή, την πρόληψη και την πρόνοια.
 Διεκδικούμε το δικαίωμα μας σε ένα δημόσιο, δωρεάν και ενιαίο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.


Για τους παραπάνω λόγους τα Δημοτικά Συμβούλια και οι φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου προχωρούν σαν πρώτο βήμα των δυναμικών τους κινητοποιήσεων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι έξω από το Κέντρο Υγείας Πάρου.


«Εκπρόσωποι του Σύριζα οι κύριοι υποκινητές, πρωταγωνιστές και πολιτικοί αβανταδόροι των απαράδεκτων επεισοδίων»

Ο Υφυπουργός Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, δυο 24άωρα μετά τα επεισόδια που σημάδεψαν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και Υπουργών στη Σύρο, εξέδωσε το δελτίο τύπου που ακολουθεί.

«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤIΚΟΤΗΤΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν είναι αυτή η Σύρος

Η Σύρα του πολιτισμού και της ανεκτικότητας, της ευγένειας και του δημοκρατικού ήθους δεν
έχει καμία σχέση με την άθλια καρικατούρα του νησιού που προσπάθησαν να φιλοτεχνήσουν με τη συμπεριφορά τους οι λίγες δεκάδες πολιτικοί χούλιγκανς και μπαχαλάκηδες, που μαζεύτηκαν μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο για να προπηλακίσουν, να χυδαιολογήσουν και να χειροδικήσουν σε βάρος του εκλεγμένου Πρωθυπουργού της χώρας.


Από τον εσμό αυτό της πολιτικής αλητείας, οφείλουμε να εξαιρέσουμε όλους εκείνους -ομολογουμένως ελάχιστους- που βρίσκονταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν, διατυπώνοντας την πολιτική τους διαφωνία για την κυβερνητική πολιτική, καθώς και τους μαθητές των λυκείων, που το νεαρό της ηλικίας τους δικαιολογεί ακόμα και την υπερβολή στις εκδηλώσεις τους.


Δεν υπάρχει, όμως, καμία δικαιολογία για τους εκπροσώπους συγκεκριμένου πολιτικού χώρου -του Σύριζα- οι οποίοι ήταν οι κύριοι υποκινητές, πρωταγωνιστές και πολιτικοί αβανταδόροι των απαράδεκτων επεισοδίων που αναστάτωσαν τη ζωή του νησιού και αμαύρωσαν την εικόνα της Σύρου στο πανελλήνιο.


Ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, εκπροσωπώντας μια ελαχιστότατη μειοψηφία στην κοινωνία της Σύρου, επιχειρεί με αντιδημοκρατικές πρακτικές να επιβάλει τις απόψεις του. Νομιμοποιεί και καλύπτει πολιτικά κάθε τραμπούκο που πετάει πέτρες, κάθε προβοκάτορα που προκαλεί και προπηλακίζει όποιον δεν ενστερνίζεται τις απόψεις του και κάθε χουλιγκάνο που με κραυγές και χυδαιότητες προσπαθεί να ακυρώσει τον πολιτικό διάλογο.


Ευτυχώς, δεν εκπροσωπούν και δεν εκφράζουν αυτοί την κοινωνία της Σύρου.
Όπως επίσης, δεν εκφράζουν την κοινωνία της Σύρου και διάφοροι δήθεν ανεξάρτητοι και υπέρ-δημοκράτες, τοπικοί παράγοντες, που λειτουργώντας μονίμως τυχοδιωκτικά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν –προς ίδιο όφελος– κάθε εστία έντασης και αναταραχής στο νησί. Διότι είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν εγκρίνει την αδικαιολόγητη και άσκοπη χρήση βίας από τις δυνάμεις της αστυνομίας ∙ και όταν αυτό συμβαίνει, προφανώς, πρέπει να ζητούνται ευθύνες, όμως, κανείς δεν μπορεί να αποκρύπτει ή να αποδέχεται εγκληματικές και τραμπουκικές ενέργειες, που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολίτη.


Ευτυχώς, ούτε αυτές οι συμπεριφορές εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Συριανών.
Ο Πρωθυπουργός ήρθε σε επαφή με τον πολιτισμό, την απλότητα, το φιλόξενο χαρακτήρα αλλά και τη δημιουργικότητα των Συριανών, όταν επισκέφτηκε το Νεώριο και το Επιμελητήριο.


Στο χώρο του Νεωρίου, οι άνθρωποι του πραγματικού μόχθου -και όχι οι κρατικοδίαιτοι ψευτοεπαναστάτες της λούφας και της αραχτής και ενίοτε της αρπαχτής– υποδέχτηκαν τον Πρωθυπουργό με ευγένεια και του εξέφρασαν με τρόπο καθαρό και αφτιασίδωτο την αγωνία τους και τα αιτήματα τους.


Απαίτησαν τα δίκαιά τους δυναμικά και απερίφραστα, στα πλαίσια ενός κόσμιου διαλόγου που είχαν απευθείας με τον Πρωθυπουργό.


Η ίδια ατμόσφαιρα κυριάρχησε και στο Επιμελητήριο, όπου ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για το έργο, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια του Επιμελητηρίου, αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και γενικότερα ο κόσμος της πραγματικής οικονομίας στις Κυκλάδες.


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, όλοι οι φορείς της Περιφέρειας συμμετείχαν σε έναν οργανωμένο και ουσιαστικό διάλογο με τον Πρωθυπουργό της χώρας και είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προβλήματα που απασχολούν τον επαγγελματικό τους χώρο, αλλά και ευρύτερα τα νησιά μας και να διατυπώσουν τις θέσεις του κλάδου τους για την επίλυση τους.


Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών, σε μια προσπάθεια να μετατραπεί η νησιωτικότητα από μειονεξία σε πλεονέκτημα για τα νησιά μας.
• για τη διεύρυνση της αποκέντρωσης και την περαιτέρω ενίσχυση της αυτοδιοίκησης –ειδικότερα στο νησιωτικό χώρο –με αρμοδιότητες και πόρους
• για την επίσπευση της μελέτης που αφορά στον τρόπο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου στην ακτοπλοΐα
• για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά


Ο παριστάμενος Υφυπουργός Υγείας, κος Τιμοσίδης, ενημέρωσε για την επικείμενη –εντός των προσεχών ημερών– έκδοση της ΚΥΑ, που μετατάσσει τα Νοσοκομεία των νησιών από τη Β στη Γ ζώνη και για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας του διορισμού εννέα (9) ειδικευμένων γιατρών στην ιατρική μονάδα του ΙΚΑ της Σύρου.


Ο Υπουργός Πολιτισμού, κος Γερουλάνος, υποσχέθηκε ότι θα δώσει σύντομα λύση στο πρόβλημα των καθυστερήσεων της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, εκ μέρους των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.


Επομένως, παρά την προσπάθεια των λίγων εκφραστών του πολιτικού χαβαλέ και οπαδών του πολιτικού μπάχαλου, ο Πρωθυπουργός και είδε και άκουσε και συνομίλησε με τους αυθεντικούς εκπροσώπους της κοινωνίας της Σύρου και των νησιών της Περιφέρειας.
Η Συριανή κοινωνία αξιολογεί σωστά και εκτιμά την επιλογή του Πρωθυπουργού να ξεκινήσει την περιοδεία του στις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας, από την πρωτεύουσα του Νοτίου Αιγαίου, τη Σύρο.
Αυτή του η επιλογή τιμά τον ίδιο αλλά και τη Σύρο και τους Συριανούς.
Την πραγματική Σύρο και τους αληθινούς Συριανούς».

Ικανοποιημένος ο Μαχαιρίδης από την Επίσκεψη Παπανδρέου...Το Παράξενο θα ήταν να μην είναι.....

syros-mat
Ο Περιφερειάρχης για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού
Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, για τη δέσμευση του Πρωθυπουργού να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο του Νοτίου Αιγαίου, με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να συμφωνεί πως πράγματι απαιτείται ένα ειδικό στρατηγικό σχέδιο και λήψη ειδικών μέτρων προκειμένου, όπως τόνισε, «τα μειονεκτήματα να μετατραπούν σε πλεονεκτήματα».Διαβάστε περισσότερα

"Εφιάλτης" οι Παρελάσεις της 25ης Μαρτίου για τους Κομισάριους της Κυβέρνησης....Αιτία, τα Γιαουρτώματα και τα Νεράτζια!!!!

giaourtoma
"Εφιάλτης" για όλους τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου μετά τις συνεχείς αποδοκιμασίες που δέχονται απο τους πολίτες ανά την Ελλάδα. Ούτε ο Πρωθυπουργός δεν ξέφυγε από την οργή των πολιτών στην Ερμούπολη όπου σχεδόν φυγαδεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας.
Η οργή των πολιτών κατα των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή χρεωκοπία την οποία πληρώνει αποκλειστικά ο μέσος Έλληνας πολίτης είναι πλέον ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω όσο και αν προσπαθεί ο Πεταλωτής. Αυτή την οργή λοιπόν φοβούνται οι κυβερνητικοί την ερχόμενη Παρασκευή που θα είναι εκτεθειμένοι στους απλούς πολίτες κατά τη διάρκεια της Παρέλασης για την 25η Μαρτίου....

Ο Ρέππας σώζει από την …ανεργία τον Καρχιμάκη



Χάρη σε μια πρωτοφανή απόφαση που φέρει την υπογραφή του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα και των υφυπουργών Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου και Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λασιθίου του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης δεν έχει πλέον κανένα λόγο να ανησυχεί για το επαγγελματικό μέλλον του σε περίπτωση που πάψει να βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα.

Το κορυφαίο «πράσινο» στέλεχος, που... εμφανίζεται συχνά σε ρόλο υπερμάχου της διαφάνειας και της κάθαρσης και έχει επανειλημμένα δείξει έντονη τάση να βλέπει παντού «γαλάζια» σκάνδαλα, αποκτά θέση υπαλλήλου αορίστου χρόνου στο υπουργείο Υποδομών, βάσει της απόφασης που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Γ΄ 169/17-3-2011).



ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ (Κόρακας διορίζει κόρακα...):

Για Αποκλεισμό και φίμωση της μειοψηφίας κατηγορεί ο Κόκκινος Μαχαιρίδη και Κυβέρνηση

kokkinos_1
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:
- ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΣΤΗ ΣΥΡΟ
- ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΑΝΔΡΟ – ΠΑΡΟ
- ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
- ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σύρος, 23 Μαρτίου 2011
- Ο περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια του αποκλεισμού των στελεχών του από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της χώρας κ. Παπανδρέου στη Σύρο.
Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό ήταν επιθυμία του ίδιου του Πρωθυπουργού ή των «πραιτοριανών» κομματικών στελεχών που διοργάνωσαν μία ακόμα αποτυχημένη φιέστα. Ευθύνες αναλογούν και στην περιφερειακή αρχή που δεν μας ενημέρωσε για την επίσκεψη και το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού και απέφυγε να μας καλέσει.
- Την ίδια τακτική – την οποία καταγγείλαμε και στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο στη Ρόδο – ακολούθησε η περιφερειακή αρχή και στις περιοδείες του περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και του αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσαίου στην Πάρο, στην Άνδρο και του αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηδιάκου στην Κω. Στις συσκέψεις με τοπικούς φορείς στην Πάρο και την Άνδρο, όπου συζητήθηκαν σοβαρά τοπικά ζητήματα, δεν κλήθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ. Δ. Λοτσάρης και κ. Κ. Μπιζάς αντίστοιχα. Προφανώς η ισχυρή πλειοψηφία που διαθέτει η παράταξή μας στα δύο αυτά νησιά, μετά τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, προκαλεί αμηχανία στην περιφερειακή αρχή.
Το ίδιο συνέβη και στην Κω όπου αποκλείστηκε ο περιφερειακός μας σύμβουλος κ. Θ. Βαρκάς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του κ. Χατζηδιάκου και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί.
- Παρά τις διαμαρτυρίες μας, το υπόμνημα που αποστείλαμε και τη χρονική προθεσμία που θέσαμε, μετά τις προκλητικές και παρελκυστικές δηλώσεις του κ. Χατζηδιάκου, για την παράδοση των γραφείων που προβλέπει ο νόμος, στο σύνολο της μειοψηφίας, στη Σύρο και στη Ρόδο, η αλαζονική περιφερειακή αρχή δεν ανταποκρίθηκε. Μετά από 3 μήνες λειτουργίες του Καλλικράτη, η εκκρεμότητα και η μη τήρηση της υποχρέωσης της περιφερειακής αρχής παραμένει. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η υποκρισία, η ανικανότητα, ο αυταρχισμός της περιφερειακής αρχής και η προσπάθεια αποκλεισμού μας από τα δρώμενα της περιφέρειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι διορισμένοι συμβουλάτορες του κ. Μαχαιρίδη έχουν βολευτεί σε γραφεία, οι αιρετοί περιφερειακοί σύμβουλοι υποχρεώνονται να περιπλανώνται στους διαδρόμους και να φιλοξενούνται, για λίγα λεπτά, στα γραφεία των υπηρεσιών.
- Σχεδόν τρεις μήνες από τη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του «Καλλικράτη», η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), διάδοχος της Ε.Ν.Α.Ε., δεν έχει συσταθεί νόμιμα. Λειτουργεί ως τσιφλίκι των κυβερνητικών περιφερειαρχών, χωρίς εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο. Στο μεταξύ ο κ. Μαχαιρίδης συμμετέχει στις συσκέψεις, για τις οποίες κανείς δεν ενημερώνεται.
Στους οργανωμένους αποκλεισμούς, στην αλαζονεία και στον αυταρχισμό, στην πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική και στην οπισθοδρόμηση που βιώνει ο τόπος απαντάμε με τις εναλλακτικές προτάσεις μας, τη διαρκή παρουσία μας και τον αγώνα μας.
Η φίμωση και οι αποκλεισμοί της μειοψηφίας, που εκπροσωπεί σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του Νότιου Αιγαίου, δεν θα περάσει.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Ο Ρέππας στηρίζει Καρχιμάκη για την "περίεργη" πρόσληψή του στο Δημόσιο


Πριν από λίγες ημέρες με κυβερνητική απόφαση έγινε η η μετάταξή του Καρχιμάκη από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο υπουργείο Υποδομών.

Έγινε προφανώς σάλος και ο Ρέππας βγήκε σήμερα να καλύψει τον Καρχιμάκη :

«Ο κ. Καρχιμάκης δεν πληρώνεται από τη θέση στην οποία έχει αποσπασθεί επειδή είναι βουλευτής. Δεν επιβαρύνει το κράτος με μισθό»

Όταν ερωτάται εάν το νόμιμο είναι και ηθικό, με δεδομένο ότι ο κ. Καρχιμάκης είναι Γραμματέας του ΠαΣοΚ, λέει: «Είπαμε να μην έχουν προνόμια, αλλά όχι και να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση».

Και για να είμαστε δίκαιοι το ίδιο έγινε και για την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Βασιλική Τζότζολα. Η οποία όμως δεν δέχτηκε τη θέση και έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Αιφνιδιάστηκα. Το έμαθα από δημοσιογράφους. Οταν άσκησα το δικαίωμα που μου παρείχε ο νόμος 3717/2008 δεν είχα εμπλακεί με την πολιτική. Αυτό συνέβη όταν ασκούσα τη δικηγορία. Δεν ισχύουν άρα τα τότε δεδομένα. Η θέση αυτή δεν με αφορά τώρα... Ως πολιτικό πρόσωπο, για λόγους αρχής, δεν θα ασκήσω το εν λόγω δικαίωμα και αρνούμαι τη θέση».

Ο Καρχιμάκης λέξη ακόμα

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_9786.html
http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_4615.html

Κι άλλοι "μαλάκες" σύμφωνα με τη ΝΔ:Οι Γερμανοί αποσύρουν όλους τους στρατιώτες τους από τη Μεσόγειο που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης

Την ώρα που η ΝΔ έστηνε πλάτη για την απόφαση του ΓΑΠ να συμμετέχουμε στις δυνάμεις που επιτίθονται στη Λιβύη (χωρίς κανένα όφελος για εμάς) οι "μαλάκες" οι Γερμανοί αποφάσιζαν να αποσύρουν όλες τους τις δυνάμεις που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης ακόμα και αυτές που ήταν σε διαφορετικές αποστολές!

H γερμανική κυβέρνηση απέσυρε όλες τις δυνάμεις Γερμανών στρατιωτών που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο επιβεβαίωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων "Dpa" ότι δύο φρεγάτες και δύο σκάφη με συνολικά 550 άνδρες πλήρωμα έχουν τεθεί υπό εθνική διοίκηση. Επίσης αποσύρονται περίπου 60 έως 70 Γερμανοί στρατιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε αποστολή των αεροσκαφών AWACS στο χώρο της Μεσογείου, γράφει το Dpa. Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής, αν τα γερμανικά πολεμικά σκάφη θα εγκαταλείψουν τη Μεσόγειο.

Η απόφαση της απόσυρσης των Γερμανών στρατιωτών ελήφθη μετά τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων της Συμμαχίας στην υλοποίηση της απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης. "Επειδή το εμπάργκο όπλων έχει και μία εκτελεστική πτυχή, η οποία εν ανάγκη θα πρέπει να υλοποιηθεί και με τη χρήση όπλων, η Γερμανία δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε τέτοια ενέργεια", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Η Γερμανία συμμετείχε μέχρι τώρα σε τρεις αποστολές του ΝΑΤΟ στο χώρο της Μεσογείου. Στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης "Active Endeavour" το ΝΑΤΟ επιτηρεί με τέσσερα έως πέντε Awacs, σε 24ωρη βάση, τον εναέριο χώρο στη Μεσόγειο. Επιπρόσθετα η φρεγάτα "Hamburg" με 206 άνδρες πλήρωμα και το αναγνωριστικό "Oker" με 82 άνδρες συμμετέχουν στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Η φρεγάτα "Luebeck" με 220 άνδρες και το αντιτορπιλικό "Datteln" με 40 άνδρες συμμετέχουν σε άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια, που αφορά τον Άκη και το ΠΑΣΟΚ... Ε και; Αφού ο Καραμανλής κατέστρεψε τη χώρα...


http://assets.tanea.gr/files/2009-09-08/thumbs/tsox_450x.jpgToν δρόμο για τον Άρειο Πάγο παίρνει σήμερα η δικογραφία για την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, με σκοπό να εγκριθεί η διαβίβασή της στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί εκεί αν θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Από την αξιολόγηση των υπαρχόντων στοιχείων που έχει συλλέξει για την υπόθεση το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με την συνδρομή του ΣΔΟΕ, κρίθηκε ότι τίθεται θέμα ενεργοποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών ,σε ότι αφορά τον κ.Τσοχατζόπουλο, που θήτευσε στο αρμόδιο υπουργείο το διάστημα 1998 έως και 2002.

Το επίμαχο διάστημα αφορά στην απόφαση για απευθείας ανάθεση του έργου της κατασκευής των υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό σε γερμανικό όμιλο και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την υπογραφή της σχετικής σύμβασης το 2000 και συμβάσεις για τα αντισταθμιστικά ωφέλη το 2002.

Ήδη 37 εμπλεκόμενοι έχουν κληθεί για αύριο στην Εισαγγελία, με την ιδιότητα του υπόπτου, για την διάπραξη τριών κακουργημάτων, ενώ άμεσα αναμένεται η κλήση και νέων προσώπων που προκύπτει να είχαν ποινικά ερευνητέο ρόλο το επίμαχο διάστημα.

Η Εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για το μετά το 2002 διάστημα .

Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του ΟΕΚ

Σχετικά με το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου ανακοινώνεται από τον ΟΕΚ ότι:

Α. Από Δευτέρα 28 Μαρτίου οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και από τα ΚΕΠ, όπως και από τα γραφεία του ΟΕΚ, για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Β. Από Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου μπορούν να καταθέτουν αποκλειστικά στα ΚΕΠ τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιδότηση ενοικίου.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για την Παγκόσμια Μέρα Νερού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:

 

«Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, προωθούν συστηματικά την εγκληματική πολιτική της εμπορευματοποίησης των υδάτινων πόρων, της πλήρους ιδιωτικοποίησης του πόσιμου νερού σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επισπεύδει την ολοκληρωτική παράδοση στα διεθνικά μονοπώλια της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσω του "Καλλικράτη" η ίδια μοίρα επιφυλάσσεται και για τις "Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης". Παράλληλα η διαχείριση της άρδευσης χρησιμοποιείται σαν μέσο για την προώθηση της ΚΑΠ και το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς ενώ, από την άλλη πλευρά, οι ρυπαίνουσες βιομηχανίες εξακολουθούν να δηλητηριάζουν με τα υγρά τους απόβλητα τα υδάτινα αποθέματα, μαζί και το πόσιμο νερό. Και όλα αυτά, για να απομυζήσει το κεφάλαιο όσο γίνεται μεγαλύτερα κέρδη.

Σύμφωνα όμως με τις λαϊκές ανάγκες, το νερό, είναι φυσικός πόρος στρατηγικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, των οικοσυστημάτων, του περιβάλλοντος και για την εγχώρια παραγωγή. Πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, στο πλαίσιο ενός διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, του δρόμου της λαϊκής εξουσίας, των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής, της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό η αξιοποίηση του νερού, κατοχυρωμένου ως λαϊκής περιουσίας, θα σχεδιάζεται, θα υλοποιείται και θα ελέγχεται με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.

Για να ανοίξει ο δρόμος γι' αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική, καλούμε το λαό να θέσει ως στόχους διεκδίκησης και πάλης:

  • Ολοκληρωμένη, αποκλειστικά κρατική υδατική πολιτική, που θα αφορά στην έρευνα, τον εμπλουτισμό, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της χώρας, στον αντίποδα των κατευθύνσεων της ΕΕ και της άρχουσας τάξης.
  • Σχεδιασμό και άμεση υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων υποδομής.
  • Μέτρα προστασίας της ποιότητας νερών με ορθολογική χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, με την πλήρη επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων και τον έλεγχο των εκροών.
  • Προστασία των ελεύθερων χώρων στις πόλεις και ανάπτυξη του αστικού και περιαστικού πρασίνου. Περιορισμό των διαρροών από τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης.
  • Προστασία των δασών, ανάπτυξή τους με ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδασώσεων, ώστε να ευνοείται η συγκράτηση των νερών και ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα, κατάργηση των δασοκτόνων νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Ο Γιάννης Βρούτσης για την υστέρηση εσόδων του Παπακωνσταντίνου

vroutsisvoyli.jpg
«Η παρουσίαση, από το Υπουργείο Οικονομικών, των οριστικών στοιχείων για την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού, επιβεβαιώνει παραστατικά την απίστευτη πτωτική τους πορεία.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουαρίου ανήλθαν στα 7.950 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 8.810 εκατ. €.

Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου κατά - 9,8% ή 860 εκατ. €.

Επιπλέον, τα καθαρά έσοδα για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουαρίου 2011, παρουσιάζονταιμειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010 κατά 9,1% ή 795 εκατ. €.

Η υστέρηση των εσόδων αποτυπώνεται επίσης και στο γεγονός ότι:

- Τα τακτικά έσοδα του Προϋπολογισμού, μειώθηκαν κατά 10,6% (δηλαδή 979 εκατ. €)

- Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 10,8% (δηλαδή 344 εκατ. €)

- Τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 12,1% (δηλαδή 691 εκατ. €)».

Όλα αυτά τα στοιχεία, αποτυπώνουν τον σημαντικό εκτροχιασμό των εσόδων και την ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους του Προϋπολογισμού.

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι η καταθλιπτική αυτή πορεία θα συνεχιστεί και για το μήνα Μάρτιο.

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Υπουργού, ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στα έσοδα, τα δυσμενή αυτά αποτελέσματα συνεχώς τον διαψεύδουν, καθώς αντανακλούν την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η ανάπτυξη, εξακολουθεί να παραμένει όχι μόνο άγνωστη, αλλά και εχθρική έννοια στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης»

ΗΜΕΡΙΔΑ:Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Θέμα: ΗΜΕΡΙΔΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΝΑΞΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και οι Σύλλογοι Ξενοδόχων, Εμπορο-επαγγελματιών και Μαζικής Εστίασης Νάξου, σας
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ
να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε ενεργά στην ΗΜΕΡΙΔΑ που συνδιοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 27 / 3 / 2011 και ώρα 11.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης».
Αντικείμενο της ημερίδας θα είναι η :

«Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων –
Διαλογή στην πηγή, Κομποστοποίηση».

Το παγκόσμιο αυτό πρόβλημα που απασχολεί τις ανθρώπινες κοινωνίες από την ίδρυσή τους, δεν έχει βρει ακόμη τη μοναδική , την ολοκληρωμένη λύση του. Την ίδια στιγμή, η υπερκαταναλωτική διάθεση του ανθρώπου του προσδίδει ολοένα και περισσότερο όγκο και επικινδυνότητα με αποτέλεσμα να έχει εξελιχθεί πια σε μια διαρκή απειλή για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
Μέσα από τη συγκεκριμένη ΗΜΕΡΙΔΑ, όλοι μαζί θα επιδιώξουμε, αξιοποιώντας τη σύγχρονη επιστημονική αλλά και πρακτική γνώση, να αναζητήσουμε εκείνη τη λύση που θα μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ιδιαιτερότητες του δικού μας Δήμου.
Μεταξύ των εισηγητών θα είναι :
--- Ο Νίκος Χρυσόγελος, γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
--- Η Χριστίνα Ευθυμιάτου, χημικός μηχανικός, μέλος Ο. Π. Νάξου
--- Η Μαρία Βιτωράκη, χημικός μηχανικός, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων
--- Ο Μανώλης Πολυκρέτης, αντιδήμαρχος
--- Οι Εκπρόσωποι φορέων και δημοτικών παρατάξεων

Θα ακολουθήσει διάλογος.

Από τη συντονιστική Γραμματεία

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ