slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Οδηγίες προφύλαξης από τη Γρίπη των Πτηνών

Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κυκλάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σας ενημερώνουμε τα εξής:
Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο μετανάστευση των υδρόβιων πτηνών, όλα τα εκτρεφόμενα κατοικίδια και οικόσιτα πτηνά (όρνιθες, γαλοπούλες, πάπιες κ.τ.λ.) που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χλμ από υδατοσυλλογές (λίμνες, φράγματα κτλ) καθώς και τα πτηνά των συστηματικών εκτροφών πρέπει να βρίσκονται υποχρεωτικά σε

Η κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ

Η Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ απευθύνει πρόσκληση στην τοπική κοινωνία της Σαντορίνης να παρευρεθεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ,η οποιά θα πραγματοποιήθει στις 04/02/2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00 στο ΔΑΠΠΟΣ (αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου)στον Καρτεράδο Θήρας .
Καλεσμένοι στη συγκέντρωση θα είναι:

Fwd: “Πρόγραμμα για τον εκδημοκρατισμό της Οικονομίας και τη Μεταβίβαση της οικονομικής δύναμης στους εργαζομένους (ESOP).”

Ο ΔΟΛ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στην συμβολική τιμή του 1€.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις του Τύπου στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει πολλά ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά στη διακοπή των εργασιών τους και εκατοντάδες εργαζομένους, δημοσιογράφους, τεχνικούς κ.λπ. στην ανεργία.
Το ζητούμενο στην παρούσα φάση δεν είναι ο καταλογισμός ευθυνών. Αυτό πιθανότατα θα γίνει. Σήμερα, όμως, που ένας ακόμη μεγάλος δημοσιογραφικός οργανισμός οδηγείται στην πτώχευση τα ζητούμενα είναι άλλα.
-          Η απειλή στην πολυφωνία και στην ενημέρωση των πολιτών.
-          Το φάσμα της ανεργίας για τους εργαζόμενους στο ΔΟΛ.
Σε αυτά θα πρέπει να δώσουμε πειστικές και πιεστικές λύσεις.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της METRON ANALYSIS για τον ΑΝΤ1

Του Λούκα Γεωργιάδη
Η Metron Analysis είναι από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που εδώ και πολλά χρόνια πέφτει πάρα πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Υπ΄ αυτήν την έννοια τα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσίασε απόψε στον ΑΝΤ1 ο Δ/νων Σύμβουλος Στράτος Φαναράς χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας και αναφοράς.
Ειδικότερα:

Ενήλικος ... με μυαλό εφήβου!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr 
 
Πριν λίγες ημέρες ακούσαμε όλοι τον δημοσιογράφο κ. Μανώλη Κωστίδη να μας μεταφέρει την είδηση ότι ο Τούρκος πρόεδρος κ. Ερντογάν ισχυρίζεται δημόσια ότι την επόμενη της απόπειρας πραξικόπηματος στην χώρα του ο Έλληνας Πρωθυπουργός του υποσχέθηκε ότι σε ...

Την Τετάρτη 8/02 τα εγκαίνια του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν τελικά τα εγκαίνια του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου, στις 11:00.
Η αλλαγή της ημέρας των εγκαινίων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να παραστεί η περιφερειακή αρχή, λόγω αλλαγής προγράμματος του Περιφερειάρχη.

Γ. Βρούτσης: Κατάθεση αναφοράς για τις συμβάσεις των Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής στις Κυκλάδες

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας για το θέμα που έχει προκύψει με τις συμβάσεις των θεραπευτών ειδικής αγωγής και τον ΕΟΠΥΥ ζητά ο βουλευτής Κυκλάδων και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης σε σχετική αναφορά που κατατέθηκε προς τον κ. Ξανθό, υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει και αφορά δεκάδες –χιλιάδες οικογένειες στη νησιωτική Ελλάδα, καθώς και εξειδικευμένους επιστήμονες που παρέχουν με τεράστιες θυσίες τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα παιδιά του νομού Κυκλάδων που τις έχουν πραγματικά ανάγκη...
Ειδικότερα:

Κόβει πίτα και εκλέγει νέο Δ.Σ. ο "Άγιος Πολύκαρπος"

Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος "Άγιος Πολύκαρπος".

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ Ε.Π. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών στο Νότιο Αιγαίο, με άνω του 1 εκατ. ευρώ,  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας


Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη και χρηματοδότηση