slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΜΑΪΟΥ 2021


Διευκρινίζουμε ότι το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου 2021 τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν, σύμφωνα πάντα με τα ανακοινωθέντα μέτρα, από τις 07:00 έως και τις 20:30.

 

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μετατέθηκε για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, όπου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

 

Για οτιδήποτε νεότερο θα....

Νίκος Συρμαλένιος . 5 μήνες μετά: ερωτήματα χωρίς απαντήσεις και η καταστροφή στην Ίο συνεχίζεται. Η κυβέρνηση ανέχεται την δημιουργία τετελεσμένων

5 μήνες μετά: ερωτήματα χωρίς απαντήσεις και η καταστροφή στην Ίο συνεχίζεται. Η κυβέρνηση ανέχεται την δημιουργία τετελεσμένων
Πέρασαν 5 ολόκληροι μήνες από την κατάθεση της ερώτησης «Περιβαλλοντική καταστροφή της Ίου από ανεξέλεγκτα επιχειρηματικά συμφέροντα υπό τον μανδύα «στρατηγικών επενδύσεων» εγκρίνει η κυβέρνηση» την οποία κατέθεσα και συνυπέγραψαν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δυστυχώς, τα καθ' ύλην πιο αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος και

Αντώνης Κωβαίος Πρόεδρος Κουφονησίων,: Κυριακή των Βαΐων. Ημέρα γιορτής για την Ορθοδοξία, ήμερα γιορτής και για τα Κουφονήσια.


Με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα "Ελευθερία" στα Κουφονήσια. Ολοκληρώθηκε η Ά φάση του καθολικού εμβολιασμού που ξεπέρασε το 90%.
Όλα έγιναν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας,παρουσία του Δήμαρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανού, του αντιδημάρχου Ιωάννη Ταγκούλη, του Διοικητή της 2ης Υπε κ. Χρήστου Ροϊλού, της Καλίτσας Φραγκίσκου Αν. διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου και του προσωπικού του.
Καθοριστική υπήρξε η ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό από το εμβολιαστικο κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας με επικεφαλής το διοικητή κο. Ανδρέα Πλεμμένο και τη Διευθύντρια Ν.Υ Δρ. Μοδινού Όλγα.
Η οργάνωση, η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός έφεραν χαμόγελα αισιοδοξίας στους κατοίκους για τη σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα...
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!
Επίσης ευχαριστούμε θερμά:
Τους κάτοικους για τη συμμετοχή τους και όλους εκείνους που αγκάλιασαν αυτή την υπερπροσπάθεια...
Ιδιαίτερα το ιατρικό προσωπικό του Π.Π. Ιατρείου Κουφονησίων.
Από το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: την κα. Σοφία Κάγκανη, την κα. Νικολέτα Κουτελιέρη και την κα. Βάλια Πιτταρά για την κατάρτιση της λίστας συμμετεχόντων και τον προγραμματισμό των ραντεβού.
Το διοικητή του Α.Τ. Κουφονησίων κ. Ελευθέριο Κατσίβελο, για την συμβολή του στην τήρηση της τάξης και των μέτρων.
Το Λιμεναρχείο Νάξου και το προσωπικό του λιμενικού σκάφους διακομιδών.
Τον κ. Στέλιο Θεοχαρίδη, τον Ελευθέριο Πράσινο, την Αικατερίνη και τον Ρουσσέτο Πράσινο για τη θερμή φιλοξενία.

Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός, κατά τη μεταφορά των δόσεων του εμβολίου στο Κουφονήσι, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας Ανδρέα Πλεμμένο και την αν. Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου Καλλίτσα Φραγκίσκου

Newsroom Cyclades Voic

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: "Σε έξι μήνες έχουμε χάσει έναν στους 1.000 κατοίκους της χώρας και ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του πανηγυρίζουν"

Μέχρι τον Οκτώβριο είχαμε 393 απώλειες συμπολιτών μας. Σε έξι μήνες από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, ενώ είχαμε το πιο σκληρό και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, οι απώλειες 25πλασιάστηκαν στις 10.007.


Μετά από 6 μήνες lockdown, το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί παραμένουν υπό κατάρρευση, χωρίς ουσιαστική στήριξη και ο αριθμός των διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ  είναι δραματικά υψηλός. Ο εμβολιασμός έχει πέσει θύμα της επικοινωνιακής βουλιμίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού παρά τα μεγάλα λόγια, μόλις το 8% των πολιτών έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται  24η σε 30 χώρες σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση.

Συνάντηση της Κατερίνας Μονογυιού με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη  Την Παρασκευή 23 Απριλίου, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.
   Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διακρατικές συμφωνίες για τα διπλώματα ώστε οι τουρίστες από τις ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία να έχουν την δυνατότητα να οδηγούν μόνο με την εθνική τους άδεια. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε την κ. Μονογυιού πως μία τέτοια διάταξη βρίσκεται υπό εξέταση.
  Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα των ισοδυναμιών στις άδειες οδήγησης και το πως αυτές θα λειτουργήσουν στην πράξη, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.
   Η κ. Μονογυιού αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Αεροδρομίου της Πάρου, ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους Παριανούς. Ο Υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε την βουλευτή πως δεν διατρέχει κίνδυνος απένταξης του νέου Αεροδρομίου της Πάρου από το ΕΣΠΑ.
  Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο παράτασης στο χρόνο κυκλοφορίας των ενοικιαζόμενων μοτοσυκλετών, που δύναται να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
   Τέλος, η βουλευτής έθεσε το αίτημα για την ονομασία του Αεροδρομίου Μυκόνου σε «Μαντώ Μαυρογένους», το οποίο αποτελεί και αίτημα του Δήμου Μυκόνου. 

Οικονομία: Σε ολική επανεκκίνηση με αυτοπεποίθηση και προοπτική προχωρά η ΚυβέρνησηΜε το αέρα της ψήφου εμπιστοσύνης που έδωσε η Standard & Poors στην ελληνική οικονομία τα περασμένα εικοσιτετράωρα και με αισιοδοξία και στόχευση για επιστροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2021 προχωρά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ολική επανεκκίνηση με βασικούς άξονες την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, την προώθηση επενδύσεων και τη δημιουργία ξένων θέσεων εργασίας.

Μητσοτάκης: Τέλη Μαΐου θα φτάσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς

Τα εκατομμύρια εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού θα φτάσει η Ελλάδα στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός τόνισε «με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες».


«Η εξαιρετικά δύσκολη άσκηση αυτής της περιόδου είναι η επαναφορά της οικονομίας και της κοινωνίας σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς με παράλληλους υγειονομικούς κανόνες. Είναι μία εξίσωση με δύο καταλυτικούς παράγοντες. Από τη μία πλευρά τους εμβολιασμούς και από την άλλη τη συμπεριφορά των πολιτών, αλλά και του κόσμου της παραγωγής. Είναι ένα στοίχημα που είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου ορίστηκε ο Γιώργος Χαλκιδιός


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, απόφαση, με την οποία ορίζει  Αντιπεριφερειάρχη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Χαλκιδιό του  Εμμανουήλ,  στον οποίο μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες του τομέα Εμπορίου και Επαγγέλματος για τις Π.Ε. Δωδεκανήσου. 

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιπεριφερειάρχη οι μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες ασκούνται από τον Περιφερειάρχη.

Η θητεία του Αντιπεριφερειάρχη αρχίζει από τη δημοσίευση της απόφασης και διαρκεί για ένα (1) έτος.

«Δημοπρατούνται τα μεγαλύτερα έργα οδοποιίας στην ιστορία των Κυκλάδων»Ομόφωνα εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε, σήμερα, Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, οι όροι δημοπράτησης για το μεγαλύτερο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την οδική ασφάλεια, που αφορά την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, συνολικού προϋπολογισμού 24.150.000,00 ευρώ (συνυπολογίζεται το τριετές έργο οδοποιίας της Σύρου, συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 ευρώ, του οποίου οι όροι δημοπράτησης εγκρίθηκαν κατά το μήνα Νοέμβριο από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας).


Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης των τριετών συντηρήσεων του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της, για τα παρακάτω νησιά των Κυκλάδων:

 • Θήρα - Θηρασιά, προϋπολογισμού 2.900.000,00 ευρώ

 • Μύκονο, προϋπολογισμού 2.700.000,00 ευρώ

 • Νάξο & Μ. Κυκλάδες, προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ

 • Άνδρο, προϋπολογισμού 2.200.000,00 ευρώ

 • Πάρο - Αντίπαρο, προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ

 • Μήλο - Κίμωλο, προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ

 • Τήνο, προϋπολογισμού 1.800.000,00 ευρώ

 • Κέα, προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ

 • Κύθνο, προϋπολογισμού 1.100.000,00 ευρώ

 • Αμοργό, προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ

 • Σέριφο, προϋπολογισμού 750.000,00 ευρώ

 • Σίφνο, προϋπολογισμού 750.000,00 ευρώ

 • Ίο, προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ

 • Ανάφη, προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ

 • Φολέγανδρο, προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ


Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με το οποίο για διάστημα τριών ετών θα υπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.


Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ανέφερε:

«Ξεκινάμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο βελτίωσης του οδικού δικτύου των νησιών μας έχοντας εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσόν που έχει διατεθεί ποτέ για τις Κυκλάδες, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτό το ποσόν, εάν αθροίσουμε και τα χρήματα που έχουμε διαθέσει από το 2015 έως σήμερα, πλησιάζουμε συνολικά τα 48.000.000,00 ευρώ.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ποσόν, γνωρίζουμε καλά ότι θα προκύψουν επιπλέον ανάγκες για το οδικό δίκτυο που υφίστανται λόγω της πλήρους εγκατάλειψής του κατά τα χρόνια που προηγήθηκαν της ανάληψης των καθηκόντων μας.

Γι' αυτό το λόγο, θα συνεχίσουμε την αναζήτηση χρηματοδότησης για την εκτέλεση και άλλων έργων».

 


Προβάδισμα της τάξεως των 16 ποσοστιαίων μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Η ΝΔ καταγράφει στην πρόθεση ψήφου 36,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει πολύ μεγάλο προβάδισμα, καθώς η διαφορά με τον Αλέξη Τσίπρα είναι στο 33,5%. Ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός συγκεντρώνει 52%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 18,5%. 

Στην κοινωνία φαίνεται να κυριαρχεί η άποψη ότι έστω με μικρή διαφορά η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Η ικανοποίηση από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση φτάνει στο 51%, έναντι ενός 48% που έχει διαφορετική άποψη.

Η προσπάθεια ψηφιοποίησης του κράτους και η διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής των ελληνοτουρκικών σχέσεων φαίνεται να είναι ισχυρά χαρτιά για την κυβέρνηση, οι τομείς όπου βρίσκονται οι πιο υψηλές επιδόσεις.

Τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll

Το Τσερνομπίλ και οι «παρελάσεις θανάτου» του ΣΥΡΙΖΑ

Την ονόμασαν «παρέλαση του θανάτου». Ο λόγος για την πρωτομαγιάτικη παρέλαση στο Κίεβο του 1986, λίγες μέρες μετά την έκρηξη στο Τσερνομπίλ. Τριανταπέντε χρόνια

μετά, μέσα στην πανδημία, στην Ελλάδα του 2021, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιποί συγγενείς οργάνωσαν 632 «παρελάσεις θανάτου» μέσα σε 50 μέρες! Για να αποδειχθεί πως για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και τους θιασώτες τους η ανθρώπινη ζωή συνεχίζει να μην έχει καμιά αξία.

Τα στοιχεία που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε από το βήμα της Βουλής είναι συγκλονιστικά: Μέσα στο τρίτο κύμα της πανδημίας οι κύριοι αυτοί δεν δίστασαν να κάνουν επίδειξη των κομμουνιστικών καταβολών τους, αναλαμβάνοντας, όπως τότε οι Σοβιετικοί, το ρίσκο.

Κυκλάδες:Πόσοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν στα νησιά και έφαγαν “μπλόκο” στο λιμάνι – Φαινόμενα “χαλαρότητας”, πιο αυστηρά τα μέτρα τη Μ. Εβδομάδα

Κυκλάδες: Πόσοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν στα νησιά και έφαγαν “μπλόκο” στο λιμάνι – Φαινόμενα “χαλαρότητας”, πιο αυστηρά τα μέτρα τη Μ. Εβδομάδα
«Άκυρο» στην μετάβαση πάνω από 150 ατόμων που θέλησαν να μεταβούν στα νησιά, κυρίως των Κυκλάδων για τις ημέρες του Πάσχα έδωσαν στελέχη του Λιμενικού το Σαββατοκύριακο από το λιμάνι του Πειραιά.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετέβησαν στο λιμάνι θέλοντας να ταξιδέψουν, χωρίς όμως να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης, με αποτέλεσμα τα στελέχη του Λιμενικού να μην τους επιτρέψουν να εισέλθουν στα πλοία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ


Καλείσθε όπως συμμετάσχετε  σε τακτική  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤΝάξου ,που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, με την εφαρμογή της υπηρεσίας e-presence,  στις   28 Απριλίου    2021 ημέρα Μ.Τετάρτη και ώρα 10 π.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σε συνδυασμό με το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 55/11-03-2020), το υπ' αρ. πρωτ. 18318/13.03.2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το υπ' αρ. πρωτ. 1822/16.03.2020 έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις υπ' αρ. 18318/13.03.2020, 40/20930/31.03.2020, 33282/29.05.2020, 60249/22.09.2020 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών , την Κ.Υ.Α. Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12-12-2020, την αριθ.Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 81699/17-12-2020 ,την Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10-02-2021,την αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ69/146/οικ3713/01-03-2021,την αριθμ.  Δ1α/Γ.Π.οικ. 17698/20-03-2021,την Αριθμ.ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 22865/13-04-2021, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα  της  ημερήσιας διάταξης:

  1.Εξειδίκευση πίστωσης για απευθείας  ανάθεση  εκπόνησης  μελέτης «Αποκατάσταση ζημιών 

     κρηπιδώματος έναντι ΄΄Μυρτιδιώτισσα΄΄ λιμένα Νάξου». 

  2.Εγκριση μελέτης ΄΄Προμήθεια σιδηροκατασκευών για τις περιοχές αρμοδιότητας ΔΛΤΝάξου΄΄ .Έγκριση

      όρων συνοπτικού διαγωνισμού.

  3.Καταβολή αμοιβής σε ναυτικούς πράκτορες –ναυτιλιακές εταιρείες από κατάθεση λιμενικών τελών 

      επιβατών-οχημάτων κατά το έτος 2021.

  4. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής υπηρεσιών τήρησης διπλογραφικού συστήματος γενικής

      και αναλυτικής λογιστικής κοστολόγησης για το 2019-2020 –Υποχρεώσεις Φορολογικής Διοίκησης. 

  5. Σύναψη  προγραμματικής σύμβασης με Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για «Μελέτη ,κατασκευή και  

     άδειες ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στη Νάξο ». Έγκριση σχεδίου προγρ. Σύμβασης.

  6. Eγγραφή ΔΛΤΝάξου ως συνδρομητή στην ιστοσελίδα της ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.

  7. Διαγραφή ποσών από χρηματικούς καταλόγους 2021 βάσει της παρ.β του άρθρου 191του Ν. 4764/2020 

   8 . Εξειδικεύσεις πιστώσεων .  

  9. Αντικατάσταση μέλους σε Επιτροπές παραλαβής προμηθειών-υπηρεσιών για το 2021.

 10. Αίτημα Σουσούνη Ιωάννη για επανεξέταση απόφασης αρ. 14/2021 ΔΣ ΔΛΤΝάξου που αφορά

      επιμερισμό ενιαίου  ανταλλάγματος παραχώρησης χώρου και κτίσματος προβλήτα λιμένα Νάξου. 

11. Έγκριση οικονομικών στοιχείων Δ΄ τριμήνου 2020 και Α΄ τριμήνου 2021. 

12. Έγκριση ελλιμενισμού μικρών αλιευτικών σκαφών στο Αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών λιμένα Νάξου.

13. Αίτημα Αξαόπουλου Μιχαήλ για μείωση λιμενικών τελών στο Αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών λιμένα 

      Νάξου. 

14. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης για την εφαρμογή μέτρων σύμφωνα με την παρ. 7 αρθ. 65 ν.

        4688/2020 και την παρ. 3α άρθ. 90 ν. 4607/2020 στη ζώνη Λιμένα Νάξου.

                                                                         Ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝάξου


                                                                                 Δημήτριος Λιανός


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : να μην εξαιρεθεί η εντοπιότητα στις προσλήψεις της Δ.Ε.Η. στα εργοστάσια της στο Νότιο Αιγαίο"!

Η εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών και κινήτρων και εθνικοί λόγοι   επιβάλλουν  να μην εξαιρεθεί η εντοπιότητα στις προσλήψεις της Δ.Ε.Η. στα εργοστάσια της στο Νότιο Αιγαίο"!
Με αφορμή την εξαίρεση του κριτηρίου της εντοπιότητας από τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα εργοστάσια της ΔΕΗ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , την συζητηση που θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακο Συμβούλιο Ν. Αιγαιου  και  τις  δίκαιες διαμαρτυρίες των Εργατουπαλληλικων Κέντρων και των φορέων  της περιοχης μας επισημαίνουμε τα εξής:
-Είναι  δημοκρατικο δικαίωμα των νησιωτών μας αλλά και κάθε τόπου να  μην απεμπολεί  τα Δίκαια του , να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες ζωής και την πρόσβαση στην εργασία με όρους δικαιοσύνης και κοινωνικής ευαισθησίας.
-Ζητάμε από  τη Διοίκηση της Δ.Ε.Η. και όσους  παράγοντες της πολιτείας εμπλέκονται στην διαδικασία ,να εντάξουν το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού στα εργοστάσια της Δ.Ε.Η. στο Νότιο Αιγαίο και να κάνουν δεκτό το αίτημα των φορέων της περιοχης μας.

Κώστας Καραμανλής: Έργα υποδομών και επιστροφή στην ανάπτυξη - Άρθρο στο περιοδικό Forbes

Για τα έργα υποδομών, τα οποία έχουν κεντρική θέση στο σχέδιο ανάκαμψης της χώρας κατά την επόμενη μέρα της πανδημίας, αναφέρεται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Forbes, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 24 Απριλίου, μαζί με την εφημερίδα Κεφάλαιο.

Όπως εξηγεί «στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης – στον οποίον είχε βάλει τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν ξεσπάσει η πανδημία. Η νέα μας εθνική στρατηγική, είναι η Ελλάδα, από οικονομία παροχής υπηρεσιών, να μετεξελιχθεί σταδιακά σε κόμβο υποδομών της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως τα logistics και οι συνδυασμένες μεταφορές».

Κυνηγοί σκανδάλων… made in Κουμουνδούρου

Στην εναγώνια προσπάθειά τους να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό για την Προανακριτική Επιτροπή στην Κουμουνδούρου το έχουν ρίξει στη σκανδαλολογία.
Έχουν συγκροτήσει μία ομάδα «κυνηγών σκανδάλων» υπαρκτών και ανύπαρκτων, στήνουν διάφορους φακέλους και στη συνέχεια βομβαρδίζουν τη Βουλή με επερωτήσεις ενώ τα φιλικά τους Μέσα Ενημέρωσης με non paper, που εμφανίζονται στη συνέχεια ως αποκαλυπτικά ρεπορτάζ.

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ