slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των τοπικών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των τοπικών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ στα νησιά των Κυκλάδων.
Ειδικότερα, Τοπικές Επιτροπές της ΟΝΝΕΔ συστήνονται στα νησιά Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σύρος και Τήνος, ενώ καθήκοντα γενικών γραμματέων αναλαμβάνουν:

Τ.Ε ΟΝΝΕΔ Μυκόνου: Κουκάς Κωνσταντίνος
Τ.Ε ΟΝΝΕΔ Νάξου: Αϊβαλιώτη Μαρία
Τ.Ε ΟΝΝΕΔ Πάρου: Σαρρή Ελένη
Τ.Ε ΟΝΝΕΔ Σύρου: Γαβιώτης Κωνσταντίνος
Τ.Ε ΟΝΝΕΔ Τήνου: Βιδάλης Λευτέρης

Στους γενικούς γραμματείς και τα υπόλοιπα μέλη των Τοπικών Επιτροπών ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους, καθώς με τη δράση και την παρουσία τους θα ενισχύσουν το ρόλο της οργάνωσης στις τοπικές κοινωνίες.
Επίσης, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύσταση Τοπικών Επιτροπών και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, που έχουν τον απαιτούμενο αριθμό μελών.
Τώρα, οι νέοι των νησιών μας έχουμε λόγο, έχουμε τη δική μας δυναμική παρουσία και σχεδιάζουμε με το μέλλον με τα δικά μας όνειρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά χτύπησε και μαζί σήμανε ένα νέο ξεκίνημα για χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Κυκλάδων.

Η Παιδεία αποτελεί επένδυση για το μέλλον των νησιών μας και ακρογωνιαίο λίθο στη διαμόρφωση των νέων ανθρώπων αλλά και των αξιών της κοινωνίας μας.

Σε όλους τους μαθητές ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και καλή επιτυχία στους στόχους τους.

Οι καλύτερες ευχές προς τους γονείς και εκπαιδευτικούς, που με την καθοριστική συμβολή τους θα βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας στο δύσκολο ταξίδι τους στην γνώση.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ (Απάντηση)

Φίλε που μιλάς για πολιτικό πολιτισμό απάντησε πρώτα στα ερωτήματα και μετά μιλά :

1. Όταν σου κόβουν συντάξεις, μισθούς, η ανεργία καλπάζει, και οι κ.κ. βουλευτές - υπουργοί κάνουν τουρισμό στη θεσαλονική, φεσόνοντας το δημόσιο πιο πολύ, τι θες να κάνει ο πολίτης;
2. Να σεβαστεί ποιον ο πολίτης? Τον ψεύτη που μίλαγε για αυξήσεις για τονωθεί η αγορά πριν τις εκλογές και για λεφτά που υπάρχουν, ενώ μετά τις εκλογές μείωσε, έκοψε, απέλυσε κοκ.
3. Το ψεύτη που έλεγε ότι δεν θα πάμε στο ΔΝΤ και τελικά πήγαμε;
4. Τον ψεύτη που μίλαγε για ολιγάριθμη κυβέρνηση και τώρα ξεπέρασε εκείνη του προκατόχοτου;
5. Και τέλος πόσα σου δίνει το ΠΑΣΟΚ για να μιλάς για πολιτισμό; Ξέρεις πολλούς πρωθυπουργούς να έχουν φάει παπούτσι;

Η πρόταση ...για τις μετακινήσεις της κυβέρνησης

Από τον Γιάννη Πρεβενιό

Γιατί φοβούνται τον Καραμανλή

«Εδώ κάποιοι “λέρωσαν” τον Χέλμουτ Κολ επειδή τόλμησε να κάνει δική του πολιτική και να τους πάει κόντρα… Δεν θα το προσπαθήσουν σε μένα;…» σχολιάζει ο πρώην πρωθυπουργός

Mε ψυχραιμία παρακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την αριστοτεχνική προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να επιτύχει οριστικά και διά παντός την εξαφάνισή του από τον πολιτικό χάρτη της πατρίδας μας.

Από τους πρώτους μήνες που ακολούθησαν την εκλογική ήττα της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο και πριν αναδειχθεί νέος αρχηγός στην κεντροδεξιά παράταξη, ο κ. Καραμανλής είχε σαφείς ενδείξεις ότι στο αμέσως προσεχές μέλλον θα ξεδιπλωνόταν ένα σχέδιο το οποίο δεν θα αποσκοπούσε στην πολιτική του τιμωρία, η οποία είχε ήδη επέλθει με το 33%, αλλά στην εξόντωσή του. Διέκρινε, μάλιστα, από τότε ένα συνδυασμό δυνάμεων που μετέχουν στην απόπειρα αυτή, πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία κινεί τα νήματα. Γι’ αυτό άλλωστε και απέρριψε κατηγορηματικά έως σήμερα τις εισηγήσεις να μιλήσει.

«Όχι γιατί δεν έχει τι να πει», όπως λένε συνεργάτες του, αλλά γιατί ξέρει, όπως προσθέτουν, ότι «η πίεση που του ασκήθηκε από μίντια, κυβέρνηση, Καρατζαφέρη και λοιπούς, με αφορμή την κατάσταση στην οικονομία αλλά και την κατάθεση Αγγέλου, ήταν μια καλοστημένη παγίδα».

Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θεωρεί πως, αν είχε μιλήσει, θα τον είχαν «κόψει φέτες» και θα τον είχαν διασύρει. Ό,τι κι αν είχε πει. Στο γραφείο του μάλιστα κουνούν το κεφάλι τους με νόημα, όταν φτάνουν κατά καιρούς στ’ αφτιά τους ψευδείς φήμες, άλλοτε για την κατάσταση της υγείας της συζύγου του Νατάσσας κι άλλοτε για την προσωπική του ακεραιότητα. Φήμες οι οποίες διατρέχουν την επικράτεια παράλληλα με τα όσα λέγονται δημοσίως για τη διαχείριση της οικονομίας επί των ημερών του. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός κουνά το κεφάλι του επιτιμητικά στο άκουσμα όλων αυτών των πληροφοριών και σχολιάζει: «Εδώ κάποιοι “λέρωσαν” τον Χέλμουτ Κολ επειδή τόλμησε να κάνει δική του πολιτική και να τους πάει κόντρα… Δεν θα το προσπαθήσουν σε μένα;…».

Γυρνώντας προς τα πίσω, ο κ. Καραμανλής βλέπει ότι, πέραν των αναμφισβήτητων ευθυνών του για την οικονομία, δυσαρέστησε πολλούς οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να σιγουρέψουν ότι στο μέλλον δεν θα τον ξαναβρούν μπροστά τους:

• επιχειρηματικές δυνάμεις, οι οποίες όχι μόνο έχασαν την προνομιακή πρόσβασή τους στο δημόσιο κορβανά, αλλά είδαν και τις πόρτες της εξουσίας κλειστές γι’ αυτές·

• μιντιακές δυνάμεις, οι οποίες δεν του συγχώρησαν ποτέ το βασικό μέτοχο·

• δυνάμεις μέσα στην Κεντροδεξιά (φιλελεύθερο μπλοκ), που απαιτούσαν να τους παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος, πράγμα που δεν συνέβη·

• μικρότερα κόμματα που λειτουργούν, κατά την εκτίμηση Καραμανλή, ως «ενεργούμενα τρίτων» – θυμίζουν με νόημα ποιος σέρνει το δικαστικό χορό στα παιχνίδια με την οικονομία·

• ξένες δυνάμεις, τις οποίες δυσαρέστησε με την πολιτική του στο Κυπριακό, στο Σκοπιανό και στους αγωγούς.

Βεβαίως, από το να αναπτύσσεται μια τέτοια θεωρία μέχρι του να ισχύει υπάρχει μεγάλη απόσταση. Από τη στιγμή, μάλιστα, που βασίζεται σε εκτιμήσεις και όχι σε αποδείξεις. Στο επιτελείο Καραμανλή την πιστεύουν και προσπερνούν συγκεκριμένα γεγονότα. Όταν, λ.χ., έρθει στη Βουλή ο φάκελος για την οικονομία, οι αρμόδιοι χειριστές θα χρειαστεί να εξηγήσουν ποιος έβαλε το χέρι του και τοκοχρεολύσια ύψους 495 εκατ. ευρώ εμφανίστηκαν στην ΕΕ ως τοκοχρεολύσια μόλις 45 εκατ. ευρώ, με τη διαγραφή ενός «ενδιάμεσου» αριθμού, του 9… Ή πώς χρέη 5 δις των νοσοκομείων εμφανίστηκαν μόλις 2 δις… Είναι βέβαιο ότι η διαχείριση του έτους 2009 έχει «γκρίζες ζώνες» και οι τότε αρμόδιοι –πριν, μετά– δείχνουν ο ένας τον άλλον· ο Γ. Αλογοσκούφης τον Γ. Σουφλιά (και όχι τον Γ. Παπαθανασίου), ο Γ. Σουφλιάς τον Γ. Αλογοσκούφη κ.ο.κ.

Αν αυτά τα «ηφαίστεια» ενεργοποιηθούν –είτε εμπλακούν σε διαμάχες κατά ζεύγη είτε επικαλεστούν τον Καραμανλή–, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Οι θεωρίες συνωμοσίας, είτε είναι ακριβείς είτε όχι, θα πάνε περίπατο μπροστά στο θέαμα των υπουργών μιας κυβέρνησης Καραμανλή να αλληλοκαρφώνονται για την οικονομία. Κι αυτό θα είναι καταστρεπτικό και για τον Καραμανλή αλλά, πολύ περισσότερο, για το μέλλον και της ίδιας της Κεντροδεξιάς!

Μανώλης Κοττάκης - Επίκαιρα
citypress-gr.blogspot.com

Λουκέτα σε δημοτικούς σταθμούς της χώρας καταγγέλει ο Ν. Νικολόπουλος

«Χιλιάδες βρέφη και νήπια δεν θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων. Αιτία οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών δεν εγκρίνει τις προσλήψεις, καθώς επίσης και η έλλειψη οικονομικών μέσων και υποδομών.

Η σφιχτή οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, όπως είναι φυσικό θα αγγίξει και τα παιδιά των οικογενειών που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε έξοδα όπως ιδιωτικών σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών», δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε: «Για όσους έχουν μικρά παιδιά εστράφησαν προς τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όμως στους περισσότερους έχει
δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, μιας και ασύγκριτα περισσότεροι γονείς φέτος στράφηκαν, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, στη λύση της τοπικής αυτοδιοίκησης, που βρέθηκε απροετοίμαστη και χωρίς επιπλέον οικονομικούς πόρους όμως να αντιμετωπίσει την «καταιγίδα» των αιτήσεων».

Θέλοντας να «βάλει πλάτη» ο Βουλευτής με παρέμβαση του στο Κοινοβούλιο περιγράφει στους Υπουργούς, ως εξής την κατάσταση: «Το κύμα της συνταξιοδότησης και το πάγωμα στις προσλήψεις προκαλεί εντονότατη ανησυχία για το μέλλον της ομαλόρρυθμης λειτουργίας και ανάπτυξης των δημοτικών και κρατικών βρεφονηπιακών σταθμών. Όταν αναφερόμαστε σε θέματα παιδαγωγικής, οφείλουμε να μην είμαστε ισοπεδωτικοί. Είναι διαφορετικό να μην γίνουν προσλήψεις στον διοικητικό τομέα, από το να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις παιδαγωγών. Είναι γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι δήμοι αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σε όλα αυτά που προείπαμε προστίθεται και η ανυπαρξία κάποιου ειδικού φορέα».

Και κατέληξε ο Νίκος Νικολόπουλος: «Αυτό που προέχει είναι να λύσουμε τα προβλήματα. Την ώρα μάλιστα που η οικονομική κρίση αύξησε τις αιτήσεις στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, οι υπεύθυνοι προβάλλουν την κυβερνητική αναλγησία και αδιαφορία και απορρίπτουν μαζικά τις αιτήσεις φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η έλλειψη προσωπικού αναγκάζει τους ΟΤΑ να βάζουν λουκέτα. Γιατί η κυβέρνηση μένει απαθής και ασυγκίνητη, έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από την κοινωνία ή ενώ ακούει και γνωρίζει το πρόβλημα των οικονομικά αδυνάτων πολιτών, δεν συγκινείται αφού έχει να διαλέξει να υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των δυνατών δανειστών…

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 7





ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στη 75η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι της χώρας μας, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 75η Δ.Ε.Θ., είναι περισσότερο ανήσυχοι, περισσότερο τρομαγμένοι.

Άκουσαν ότι το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα, δηλαδή ότι όλες οι επώδυνες ρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

Η Ανάπτυξη, η αύξηση της Απασχόλησης, οι αναγκαίες κοινωνικές παροχές, παραπέμπονται στις καλένδες. Οι σημερινοί 600.000 άνεργοι της χώρας μας και αυτοί που προστίθενται καθημερινά, βεβαιώθηκαν πλέον ότι τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου, θα περικοπούν κατά 500 εκατ. € τα επιδόματα Ανεργίας.

Την ώρα, δηλαδή, που ο αριθμός των ανέργων διογκώνεται με γεωμετρική πρόοδο και η ανάγκη για επιδότηση της ανεργίας αυξάνει, θα περικοπεί το 40% των πόρων που αντιστοιχεί στην επιδότηση των σημερινών ανέργων. Με άλλα λόγια 4 στους 10 άνεργους, την επόμενη χρονιά, δεν θα επιδοτηθούν.

Η εξαγγελία των Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με αόριστο περιεχόμενο και χωρίς στόχευση, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Προγράμματα στήριξης της Απασχόλησης, τα οποία βασίζονται στο συμψηφισμό οφειλών του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ με ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργούν ταμειακά ελλείμματα, μια ακόμη “μαύρη τρύπα” στα έσοδα του ΙΚΑ. Προαναγγέλλουν, ουσιαστικά, μια “επιπλέον μελλοντική περικοπή συντάξεων”.

Η στήριξη της απασχόλησης, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί με “αέρα”. Απαιτούνται άμεσα στοχευμένες δράσεις στήριξης της απασχόλησης και ενίσχυσης των προσλήψεων, κατά κλάδο και κατά Περιφέρεια, έτσι ώστε να έχουμε αποτελέσματα. Δηλαδή, συγκράτηση των απολύσεων και αύξηση των προσλήψεων.

Αντί, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για τη ενίσχυση της απασχόλησης, τη μείωση της ανεργίας και την στήριξη των αδύναμων, ζήτησε την περαιτέρω ανοχή τους – μέχρι το 2013 – χωρίς να δώσει καθαρή εικόνα για το μέλλον. Ουσιαστικά, ζήτησε «λευκή επιταγή» για περαιτέρω θυσίες, χωρίς ελπίδα και προοπτική.

Στο μεταξύ:

Ο Αναπτυξιακός Νόμος καθυστερεί, η εφαρμογή του ακόμη περισσότερο

Οι πόροι του ΕΣΠΑ “λιμνάζουν”.

Οι επενδύσεις είναι ανύπαρκτες.

Η ύφεση “ βαθαίνει ” .

Ο πρωτόγνωρος πληθωρισμός εξανεμίζει τα πενιχρά πλέον εισοδήματα των νοικοκυριών.

Οι συντάξεις “μειώθηκαν” και “παγώνουν”.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει Κοινωνική Αλληλεγγύη για αυτούς που δέχονται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις του Μνημονίου (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι), πρέπει να εξαιρεθούν από τα βάρη του.

Συμμαχία για το μέλλον, χωρίς Μνημόνιο. Με Ανάπτυξη, Απασχόληση και Κοινωνική Συνοχή».

Η ΔΕΘ με το βλέμμα του σκιτσογράφου

www.politis-gr.com
Η ΔΕΘ με το βλέμμα του σκιτσογράφου

Μπορεί μια κυβέρνηση να είναι είδηση από μόνη της; Οχι!

Μπορεί όμως να είναι γελοιογραφία!

Μια γελοιογραφία καλύπτει και τις δύο πλευρές του νομίσματος. Από την μία με το χιούμορ που είναι αναγκαιότητα για τον άνθρωπο.
Όταν δεν έχεις χιούμορ δεν βλέπεις τη ζωή αισιόδοξα. Είναι μια έκφραση αισιοδοξίας κατά την άποψή μου.

Από την άλλη καλύπτει και την όψη της σοβαρής πολιτικής άποψης , αφου … «μια εικόνα χίλιες λέξεις». Ένα πετυχημένο σκίτσο πολλές φορές μπορεί να υποκαταστήσει εκατοντάδες σελίδες πολιτικού κειμένου.

Ας δούμε λοιπόν πως αντιμετώπισαν οι σκιτσογράφοι την ΔΕΘ, τον κ. Γ. Παπανδρέου και τις …. εξαγγελίες του. (κλικ στις γελοιογραφίες για μεγέθυνση)

*(Με την σειρά Δ-Α) Των: Γ.Καλαιτζή στην «Ελευθεροτυπία» , Τ.Αναστασίου στην «Αυγή»
Δ. Καμένου στην «Ελευθεροτυπία», Α.Πετρουλάκη στην «Καθημερινή»
Μ.Κουντούρη στον «Ελεύθερο Τύπο» , Κ. Γρηγοριάδη στον «Ριζοσπάστη»

ΥΓ. Λόγω ΔΕΘ, ας θυμηθούμε ένα περυσινό, κρύο ανέκδοτο: ….«Λεφτά υπάρχουν» !

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Η κυβέρνηση θυσιάζει ακόμη και την Παιδεία στο βωμό του «Μνημονίου»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ

«Οι αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης και η εμμονή της στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των αυστηρών επιταγών του Μνημονίου, ακόμη και στην Παιδεία, οδηγούν αργά και σταθερά την εκπαίδευση στα νησιά μας σε πρωτοφανή υποβάθμιση και απαξίωση.

Η νέα σχολική χρονιά, ξεκινά…



φέτος με πρωτοφανείς ελλείψεις σε κάθε επίπεδο, ενώ η εικόνα που παρουσιάζουν τα δημόσια σχολεία του Νομού Κυκλάδων είναι τραγική.
Η πλήρης εγκατάλειψη και η παντελής αδιαφορία της κυβέρνησης για τη νησιωτική Ελλάδα, αποτελούν πλέον γεγονότα χωρίς προηγούμενο.
Η μείωση, κατά 50%, φέτος των μόνιμων διορισμών και ο διπλασιασμός του αριθμού των εκπαιδευτικών που οδηγήθηκαν στην συνταξιοδότηση, εξαιτίας του πανικού και της σύγχυσης που προκάλεσαν οι βίαιες ανατροπές του Ασφαλιστικού Νόμου, διαμορφώνουν αναμφίβολα ένα εκρηκτικό εκπαιδευτικό τοπίο.
Φαίνεται, πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στο «πρώτα το Μνημόνιο» ή «πρώτα η Παιδεία», επιλέγει το πρώτο, θυσιάζοντας ακόμα και την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Η δυσοίωνη αυτή πραγματικότητα, όμως, δεν πρέπει μας φοβίζει. Όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε δυναμικά να ασκούμε συνεχείς παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο να περιορισθούν τα προβλήματα των σχολείων μας.
Θα ήθελα να ευχηθώ στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των νησιών μας καλή σχολική χρονιά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος. Συνθήκες, που ενισχύονται από την εδαφική ιδιαιτερότητα του νομού Κυκλάδων και που εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Και όλα αυτά, εξαιτίας της αδυναμίας του Υπουργείου Παιδείας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, αλλά και της κυβέρνησης να εφαρμόσει την πολλά υποσχόμενη νησιωτική πολιτική που εξήγγειλε προεκλογικά».

Άρνηση του χρέους είναι η μόνη λύση


Ο μόνος σίγουρος δρόμος για την επίσημη πτώχευση της χώρας είναι η συνεπής εφαρμογή του μνημονίου. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της πολιτικής και των μέτρων που υιοθετεί η κυβέρνηση με βάση το μνημόνιο και τις εντολές της τρόικας. Η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε μια ύφεση δίχως προηγούμενο στην μετεμφυλιακή ιστορία της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες και προεκτάσεις.
Το ΑΕΠ της χώρας κατά το 2ο τρίμηνο του 2010 έχει κατρακυλήσει σε σταθερές τιμές στο επίπεδο του 2005.
Η παραγωγή της βιομηχανίας και

της ενέργειας έχουν οδηγηθεί σε σταθερές τιμές στο επίπεδο του 2004, ενώ η γεωργία, δασοκομία και αλιεία στο επίπεδο του 1995.
Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου σε σταθερές τιμές έχουν καταβαραθρωθεί στο επίπεδο του 1998. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση επενδύσεων που γνώρισε η ελληνική οικονομία μεταπολιτευτικά.
Οι μικτές αποδοχές των εργαζομένων σε τρέχουσες τιμές υποβαθμίστηκαν στο επίπεδο του 2003, ενώ με όρους πραγματικής αγοραστικής δύναμης ξαναγύρισαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Ο δείκτης όγκου εργασιών στο λιανικό εμπόριο έχει οδηγηθεί στο επίπεδο του 2002 με αποτέλεσμα 2 στις 3 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Τα δεδομένα αυτά εξασφαλίζουν ότι οι άνεργοι έως το τέλος του έτους θα τείνουν να διπλασιαστούν σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2010, ενώ η συρρίκνωση της οικονομίας θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο έως το τέλος του έτους. Όλα δείχνουν επίσης ότι το 2011 θα είναι μια ακόμη πιο δύσκολη χρονιά για την οικονομία, τον εργαζόμενο, το λαϊκό εισόδημα.
Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση και η τρόικα, ως αντίδοτο αυτής της ζοφερής κατάστασης, έχει ταυτιστεί με τις απελευθερώσεις, τις απορυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και γενικά το ξεπούλημα των πάντων. Υποτίθεται ότι έτσι θα προσελκυστούν επενδύσεις και θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το «πρότυπο ανάπτυξης» μπορεί μόνο να οικοδομήσει μια «τριτοκοσμική» οικονομία και κοινωνία για την Ελλάδα.
Η προοπτική αυτή εξασφαλίζει ότι η χώρα θα παραμείνει έρμαιο των αγορών που πιέζουν διαρκώς για ελεγχόμενη πτώχευση και αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τη δήμευση και ρευστοποίηση της χώρας. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η πολιτική του μνημονίου προετοιμάζει νέες εξάρσεις του δανεισμού, ιδιωτικού και δημόσιου, μέσα από την συρρίκνωση των εισοδημάτων, την εξαφάνιση των αποταμιεύσεων, την κρίση ρευστότητας των τραπεζών και την ιδιωτικοποίηση του κράτους.
Η μόνη λύση είναι να απαλλαγεί η κοινωνία και η εργασία από το μνημόνιο και την πολιτική του, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα για τον εργαζόμενο και τη χώρα. Όμως η απαλλαγή από το μνημόνιο συνδέεται άμεσα και άρρηκτα με την απαλλαγή από το βραχνά του δημόσιου χρέους.
Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν επιβληθεί εδώ και τώρα η μονομερής παύση πληρωμών προς τους δανειστές της χώρας και η έξοδος από το ευρώ, ώστε να δοθεί πραγματικά η ευκαιρία να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να αναταχθεί η οικονομία της χώρας προς όφελος των εργαζομένων.
Μόνο έτσι μπορούμε να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της χρεωκοπίας και θα πάψουμε να βρισκόμαστε στο έλεος των διεθνών αγορών.

http://www.stopcartel.info/

Συνάντηση στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας Σαντορίνης με τον Χαράλαμπο Κόκκινο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 16/9/2010 και ώρα 8:00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΔΑΙΔΑΛΟΣ στα Φηρά θα γίνει συνάντηση στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας Σαντορίνης με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.

Το θέμα της συνάντησης θα είναι οι περιφερειακές εκλογές της 7/11/2010.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟ...


Γράφει ο Νικόλας Μαλγαρινός
Δηλαδή ρε Γιωργάκη για να καταλάβω.
Αυτός που σου γράφει τους λόγους σου ποιος είναι;;;;
Γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι το δικό σου IQ είναι σίγουρα ραδικιού, του συντάκτη των λόγων σου είναι σίγουρα μαρουλιού.
Και θα αναφερθώ σε λίγες μόνο ΠΑΠΑΡΙΕΣ που εκτοξεύεις από του βήματος.
1η ΠΑΠΑΡΙΑ: Μας την είπες πέρυσι, ότι λεφτά υπάρχουν, πού είναι Γιωργάκη, τα λεφτά;;;;;;
2η ΠΑΠΑΡΙΑ: Επαναλαμβάνεις συνεχώς, ότι, ή μαζί θα επιπλεύσουμε, ή μαζί θα βουλιάξουμε, και πές μου ρε Γιωργάκη, εάν βουλιάξουμε (που είναι το μόνο σίγουρο) ο βυθός ο δικός σου, και ο βυθός
ο δικός μου, θα έχουν το ίδιο βάθος;;;;;;;;;;;;;;
3η ΠΑΠΑΡΙΑ: Βγαίνεις στο βήμα, και λές ότι είμαστε η μόνη χώρα που πήρε δάνειο από το ΔΝΤ 110.000.000.000,00 €, συγχαρητήρια ρε Γιωργάκη, το είπες αυτό καταχειροκροτούμενος από τα τρωκτικά
του περιγύρου σου, που κατέκλισαν το Βελίδειο. Αυτά τα 110 Δις, για σένα και τα τρωκτικά σου, δεν φθάνουν, ούτε για 3 μήνες.
Ας μην αναφερθώ σε άλλες ΠΑΠΑΡΙΕΣ, γιατί είναι αμέτρητες.
Σου τα λέω αυτά γιατί είμαστε ακριβώς συνομήλικοι, και νιώθω πολύ βλάκας που κάθομαι και ακούω τις τόσες ΠΑΠΑΡΙΕΣ που μας τσαμπουνάς κάθε μέρα.
Δηλαδή σύμφωνα με την τρίτη ΠΑΠΑΡΙΑ σου, που περηφανεύεσαι, θα πρέπει κι΄εμείς οι μικρομεσαίοι, να βγούμε στους δρόμους, και να διαλαλούμε τα χρέη μας.
΄Αει χάάάάάάάάάάάάσου ρε Γιωργάκη.
Η γιαγιά μου έλεγε «στον ξένο κώλο, όσες ξυλιές κι΄αν πέσουνε, δεν με νοιάζει» βούλιαξέ μας λοιπόν στα χρέη, και άντε εκεί στον ΟΗΕ που σε περιμένουν με ανοιχτές αγκαλιές.

Χωρίς σεβασμό και εκτίμηση
Ενας μαλάκας πρώην Πασόκος
Νικόλας Μαλγαρινός αναρτηθηκε απο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ

Σε τελετές Αγιασμού σε σχολικά συγκροτήματα της Ρόδου παρευρέθηκε ο Χ. Κόκκινος

Ρόδος 13 Σεπτεμβρίου 2010

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

 

Ο Κος Χ.Κόκκινος, με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους 2010-2011, παρευρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού στο συγκρότημα των σχολικών μονάδων  της πρώην Παιδαγωγικής  Ακαδημίας Ρόδου καθώς επίσης και στο σχολικό συγκρότημα του «Βενετοκλειου» στη  Ρόδο.

Ευχήθηκε «καλή και δημιουργική σχολική χρονιά» σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και διατύπωσε την αναγκαιότητα στήριξης της πολιτείας στα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ ώστε η κατάκτηση της γνώσης να   αποτελέσει ύψιστο κοινωνικό αγαθό για όλα τα ελληνόπουλα.

Ευχές από «Στροφή Στο Μέλλον» για τη νέα σχολική χρονιά

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δημοτικός Συνδυασμός Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Στροφή Στο Μέλλον» και εγώ προσωπικά ευχόμαστε στους μαθητές, στους γονείς και στο διδακτικό προσωπικό δημιουργική χρονιά, καλή πρόοδο και πνευματική ανάταση.
Ελπίζουμε και προσπαθούμε ώστε η νέα σχολική χρονιά να δώσει στα παιδιά μας τις κατάλληλες συνθήκες για να ανταποκριθούν στη μαθησιακή τους πορεία.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Μανόλης Μαργαρίτης

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ λέει ψέματα. Οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ λένε ψέματα.

- Αν έλεγε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ πριν δυο χρόνια τις παπαριές που είπε χτες ο ΓΑΠ στη ΔΕΘ σε πόσο χρονικό διάστημα θα είχε πέσει η κυβέρνηση;

- Αν θα βγουν ΓΚΑΛΟΠ μέσα στην εβδομάδα που να δείχνουν την ικανοποίηση, ή, όχι του κόσμου, σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Το 2008 πάντως μέσα σε τρεις ημέρες είχαν στείλει 10 μονάδες κάτω τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ γιατί άκουσον-άκουσον δεν κρέμασε τον ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ και τους λοιπούς στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, για την υπόθεση του ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ για να ικανοποιηθούν οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

- Αν ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ και ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ήταν επιλογές του ΠΑΣΟΚ πόσες ΜΟΝΑΔΕΣ πάνω θα ήταν τώρα; Αντίστοιχα αν ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ και ο ΚΑΜΙΝΗΣ ήταν επιλογές της Ν.Δ. πόσες μονάδες κάτω θα ήταν τώρα;

-Να μην έχετε αμφιβολία ότι το επεισόδιο με το παπούτσι θα προσπαθήσουν οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ να μας το περάσουν σαν ΞΕΝΟ ΔΑΧΤΥΛΟ. Ενώ για ότι γινόταν επί ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ το έλεγαν ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ.

- Υπάρχει κανένας που να μη πιστεύει ότι για δυο μήνες το μεγαλύτερο πρόβλημα του λαού θα είναι η αύξηση η όχι του πετρελαίου θέρμανσης, (που θα αυξηθεί μετά τις εκλογές), και όλα τα άλλα θα ξεχαστούν από τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ;

- Υπάρχουν κύριοι ΝΤΑΒΑΔΕΣ. Κάποιοι κύριοι με το όνομα ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΤΕΛΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ, κ.λπ. Γιατί με την υπόθεση ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ τα Μ.Μ.Ε. ασχολούντο καθημερινά επί 6 ΜΗΝΕΣ;

- ΑΝΤΩΝΗ είσαι αποφασισμένος να σπάσεις αυγά;

- Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ θα έρθει όταν δεν θα τα βρίσκουν οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ στη μοιρασιά…

- Αλήθεια πόσα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ παίζονται στη ΤΟΥΡΚΙΑ; Γιατί όταν κάνω ΖΑΠΙΝΓΚ πρέπει να ακούω τουρκικούς διαλόγους; Δεν θέλω να ακούω για ιδιωτικά κανάλια κ.λπ. γιατί όλους τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ τους έχουμε πληρώσει και τους πληρώνουμε πολύ ΑΚΡΙΒΑ. Ως πότε θα πρέπει να τους ανεχόμαστε;

- Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ λέει ψέματα. Οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ λένε ψέματα.

109,67ευρώ ή 6% ακριβότερο το οικογενειακό καλάθι


Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ

Στα 2072,44 ευρώ διαμορφώθηκε το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού τον Αύγουστο του 2010. Είναι αυξημένο κατά 6% ή 109,67 ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2009, οπότε κυμαινόταν στα 1962,77 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι παρακάτω ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:


α) 20% η ομάδα  «Αλκοολούχα ποτά και καπνός»


β) 17% η ομάδα  «Μεταφορές»


γ) 8% η ομάδα «Στέγαση»


δ) 4% η ομάδα «Επικοινωνίες».

ΠΑΡΟYΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΜΕ

 

 

Ο Κος Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», καλεί τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ,την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 13.30 μ.μ. , στην αίθουσα του «Ακταίον» στη πόλη της Ρόδου ,για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων .