slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καύση ξερών χόρτων εν όψει της θερινής περιόδου 2015

Από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, ΠΕ.ΠΥ.Δ. Νοτίου Αιγαίου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης εκδόθηκε ενημερωτική ανακοίνωση σχετικά με την καύση ξερών χόρτων εν όψει της θερινής περιόδου 2015.
Ακολουθεί  Η ενημερωτική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που περιλαμβάνει ΚΑΙ Αίτηση που χορηγείται Από ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Πυροσβεστική Ερμούπολης Στους ενδιαφερόμενους ΓΙΑ ΝΑ λάβουν Άδεια καύσης ξηρών χόρτων κ.λπ.

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: «Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει για να αποφευχθεί η υπερφορολόγηση των αγροτών»


Η Κυβέρνηση, μέσω της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών κ. Νάντιας Βαλαβάνη, δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, για 20% τεκμαρτή δαπάνη χωρίς παραστατικά για όλους τους αγρότες, με αποτέλεσμα να υπάρξει υπερφορολόγηση των εισοδημάτων τους.
Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση ετοιμάζεται, μέσω τροπολογίας που θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, να φορολογήσει τις αγροτικές επιδοτήσεις που ξεπερνούν τις 12.000.
Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ. Κεγκέρογλου προς την αν. υπουργό οικονομικών με θέμα την φορολόγηση των αγροτών.
Η πρόταση του κ. Κεγκέρογλου για φέτος, πρώτη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας δε δόθηκε στους αγρότες η ενημέρωση έτσι ώστε να μαζέψουν τα απαραίτητα στοιχεία των δαπανών και που δεν τους δίνεται ακόμη και σήμερα η δυνατότητα για να μπορούν να δικαιολογούν τα έξοδα που κάνουν για, είναι να θεωρεί 20% ως τεκμαρτή δαπάνη χωρίς παραστατικά έτσι ώστε να αποφευχθεί η υπερφορολόγηση τους.

Μαργαρίτης: Έως το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο τμήμα του ΧΥΤΑ Νάξου

Σε ευρεία σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και γραμματέων υπουργείων με δημάρχους και αντιδημάρχους από το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα διαχείρισης απορριμμάτων εν όψει των επικείμενων προστίμων από την Ε.Ε.. συμμετείχε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης Μαργαρίτης στην οποία παρουσίασε την πορεία εργασιών της κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου, καθώς και της αποκατάστασης των 12 Χ.Α.Δ.Α., που βρίσκονται στα....

"Αδειάσαν" τον Σπηλιωτόπουλο

Η παράταξη του Άρη ανεξαρτητοποιήθηκε! (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)
Την ανεξαρτητοποίηση επέλεξε το σύνολο των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που εξελέγησαν με την παράταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου «Αθήνα Μπορείς», στις δημοτικές εκλογές του 2014.
Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη τονίζουν ότι τους χωρίζουν ουσιαστικές διαφορές στον τρόπο αντίληψης και προσέγγισης των θεμάτων με

Επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων


Την επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων εξετάζει η κυβέρνηση ως εναλλακτικό μέτρο τόνωσης των εσόδων, αλλά και ως δημοσιονομικό ισοδύναμο στα μέτρα που απορρίπτει η τρόικα.
Από τη συγκεκριμένη παρέμβαση, που έχει ήδη τύχει επεξεργασίας από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προβλέπεται πως το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει σε ετήσια βάση έως και 180 εκατ. ευρώ. Το τέλος θα παρακρατείται τόσο κατά τις συναλλαγές στο γκισέ της τράπεζας, όσο και στις συναλλαγές που διεκπεραιώνονται μέσω ΑΤΜ και ηλεκτρονικής τραπεζικής (phone banking, web banking, κ.α.)

Συγχαρητήρια Επάρχου Πάρου προς την Διοίκηση του ΑΟΠ - See more at: http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-politiki/item/15557-sygxaritiria-eparxou-parou-pros-tin-dioikisi-tou-aop#sthash.Q9CTZXgs.dpuf

Ο Έπαρχος Πάρου Κων/νος Ν. Μπιζάς
Κύριε Πρόεδρε, Στις 2 και 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο νησί μας το FINAL FOUR ΝΕΩΝ στο ποδόσφαιρο, με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων από Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Τήνο.
Η ομάδα του Α.Ο. ΠΑΡΟΥ κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο και την πρώτη θέση.
Σας παρακαλώ να μεταφέρετε τα συγχαρητήρια της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου στην Διοίκηση του Α.Ο.Π., στους αθλητές και το...

Mπραβο στους εθελοντές φροντίζουν τα δέντρα στη Στραβολαγκάδα Κορώνου

 


Με εθελοντική εργασία έγινε ποτισμός στα δεντράκια και τα φυτά που φυτεύτηκαν στο βιομηχανικό πάρκο της Στραβολαγκάδας...

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Γενικού Λυκείου Νάξου

Το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Νάξου καλεί όλους τους γονείς σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στις 7.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Λυκείου Νάξου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Η ΟΝΑΣ για τη συνάντηση με Λαφαζάνη για το σμυριδικό

Η ΟΝΑΣ, αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή της:

Ιδού... το σκίσιμο των μνημονίων.


Ούτε βρεγμένη εφημερίδα δεν μπορούν να σκίσουν τα "παρά φύσιν" συνεταιράκια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!