slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ δια του τοπικού Υποκαταστήματός της στην ΝΑΞΟ, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα προσφέρει δωρεάν ιατρική εξέταση και διαγνωστικά tests (σακχάρου-τριγλυκεριδίων-χοληστερίνης), στους κατοίκους των χωριών της Βόρειας Νάξου όπως παρακάτω:

Αφιέρωμα του Alpha tv στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ(photos)


Συνεργείο του Alpha tv βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Νάξο και πραγματοποιεί γυρίσματα για την εκπομπή του Νίκου Μάνεση, «60 λεπτά Ελλάδα».
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που έχει ως στόχο την προώθηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, την ανάδειξη  των πολιτισμού και του φυσικού κάλους,    άλλα  κυρίως την τουριστική προβολή του νησιού.
 Η εντυπωσιακή πορεία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού και η ιστορική της άνοδο στην Α1 δεν άφησαν  ασυγκίνητους  τους δημοσιογράφους  του Ελληνικού καναλιού οι οποίοι  ζήτησαν να γνωρίσουν από κοντά τις αθλήτριες και τα μέλη της διοίκησης και να  κάνουν ένα μικρό  αφιέρωμα  στην.....

Οι αναφορές και οι προτάσεις του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη στην Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό και στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ.

Σημαντικές χαρακτηρίστηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους τόσο η Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό των Κυκλάδων, όσο και η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που πραγματοποιήθηκαν στις 16 και 17 Μαΐου στη Νάξο και διοργανώθηκαν από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τόνισε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανεπαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στα Κυκλαδονήσια και έκανε ιδιαίτερη μνεία στη νησιωτικότητα, την κατοχύρωσή της από την..........


Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας με τις χώρες που έχουν τις καθαρότερες παραλίες...


Ειδικότερα την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών υδάτων κολύμβησης επαναβεβαιώνει η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), σχετικά με την καθαρότητα των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα ελληνικά ύδατα κολύμβησης κατέχουν την πέμπτη θέση στην Ευρώπη σε καθαρότητα, με.....

Πέθανε ο ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας μετά από έξι εβδομάδες νοσηλείας στην εντατική του ΚΑΤ


Εχασε τη μάχη με τη ζωή, αφού πάλεψε σκληρά επί έξι εβδομάδες, ο 26χρονος ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΑΤ...
ο νεαρός ηθοποιός πέθανε το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου, βυθίζοντας στο πένθος της οικογένειά του αλλά και ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τόμας Πρωτόπαπας τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου σε τροχαίο ατύχημα στην Αττική Οδό.

"Παρέλαση" βουλευτών για ευχές στον πρόεδρο


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΕ 
Ευχήθηκαν στον πρώην πρωθυπουργό για την ονομαστική του εορτή
"Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο" λέει το τραγούδι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται πλήρως στην περίπτωση του Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει δεχτεί από το πρωί στο γραφείο του πάνω από 30 μέλη της Κ.Ο της ΝΔ και μαζί πολλές ευχές για υγεία και ...ότι καλύτερο. Ο Καραμανλής σύμφωνα με ....

Οριστικά κατασκευάζονται ΧΥΤΑ σε Φυλή και Γραμματικό αποφάσισε το ΣτΕ


Tο «πράσινο φως» άναψε το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση οι διαγωνισμοί κατασκευής ΧΥΤΑ στους δήμους Φυλής και στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού του δήμου Μαραθώνα Αττικής.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με τις υπ' αριθμ. 1986 - 1988 αποφάσεις του, απέρριψε τις προσφυγές των επίμαχων δυο δήμων και φυσικά όλους τους ισχυρισμούς τους ως αβάσιμους.

Αναλυτικότερα, ο δήμος Φυλής ζητούσε να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία:

α) η από 25.10.2012 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ) με την οποία, κατόπιν αιτήματος του ΝΠΔΔ «Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής» (ΕΔΣΝΑ), εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 περί Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) το έργο «μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων στην ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων Δυτικής Αττικής ('Ανω Λιόσια),

β) η από 19.11.2012 απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, κατά το σκέλος εκείνο της «Α' φάσης - πρόκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για τη διενέργεια δημοσίου διεθνούς διαγωνισμού, με αντικείμενο την ανάδειξη «ιδιωτικού φορέα σύμπραξης» (αναδόχου) για την εκτέλεση του επίμαχου έργου και γ) της εκδοθείσας (28.11.2012) από τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ περίληψη της επίμαχης προκήρυξης.

Ο δήμος Φυλής υποστήριζε, ότι η επίμαχη προκήρυξη είναι παράνομη, καθώς υλοποιεί τον περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης των αποβλήτων στην περιφέρεια της Αττικής, ο οποίος είναι αντίθετος στο άρθρο 24 του Συντάγματος (βιώσιμη ανάπτυξη) και στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. Και αυτό, συνεχίζει ο δήμος Φυλής, γιατί ο εν λόγω σχεδιασμός δεν έχει καταρτιστεί κατόπιν τηρήσεως της διαδικασίας στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης, ούτε έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της διαχείρισης των αποβλήτων.

Ακόμη, ο δήμος Φυλής υποστήριζε, ότι η προκήρυξη του έργου αποκλίνει από τους περιβαλλοντικούς όρους που καθορίζει η νομοθεσία, όπως επίσης, ότι παραβιάζει και τις διατάξεις περί Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) κατά το σκέλος εκείνο που ορίζει ότι η αναθέτουσα αρχή δημοσιεύει προκήρυξη διαγωνισμού που περιλαμβάνει περιγραφή των αναγκών και απαιτήσεων του έργου.

Ο δήμος Μαραθώνας (σ.σ.: Με τον «Καποδίστρια» ο δήμος Γραμματικού συνενώθηκε με το δήμο Μαραθώνα) από την πλευρά του ζητούσε να ακυρωθεί η από 19.11.2012 απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κατά το σκέλος εκείνο που εγκρίθηκε η προκήρυξη του έργου «μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής με ΣΔΙΤ» (στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού).

Ακόμη, ο δήμος Μαραθώνα υποστήριξε ότι προϋπόθεση εκτέλεσης εργασιών επεξεργασίας αποβλήτων είναι η προηγούμενη έκδοση Αποφάσεως Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). Όμως, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η ΑΕΠΟ θα πρέπει να εκδίδεται πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάθεσης επεξεργασίας αποβλήτων. 

Το Λιμενικό Ταμείο Θήρας αρμόδιο για την ανέλκυση του Sea Diamond


Το Λιμενικό Ταμείο Θήρας είναι αρμόδιο για την ανέλκυση του κρουαζιεροπλοίου Sea Diamond, λέει το υπουργείο Ναυτιλίας...
Το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, σύμφωνα με τον νόμο και την περιοχή δικαιοδοσίας του, είναι αρμόδιο για την ανέλκυση και απομάκρυνση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond που βυθίστηκε το 2007, στα παλαιά ορυχεία Σαντορίνης, ενώ το ΕΛΚΕΘΕ είναι ο αρμόδιος φορέας για ...

Στο Κουφονήσι η εκπομπή του Alpha "60΄Ελλάδα"
Ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης και η εκπομπή "60΄ Ελλάδα", μετά από επαφές της ΕΑΣ Νάξου κάνει ρεπορτάζ για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες. Τo τηλεοπτικό συνεργείο τη Δευτέρα 20/5 επισκέφθηκε το Κουφονήσι. Ο δημοσιογράφος και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν γυρίσματα και στη Σχοινούσα και την Ηράκλεια. Η εκπομπή, προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 00:15.

Τώρα και νερό "Πανναξιακός"..


Τώρα και νερό "Πανναξιακός".. Για την απόλυτη επιτυχία οχι μονο στον αθλητισμό, αλλά στη ζωή γενικότερα!
Για την απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά στη ζωή γενικότερα!

MilosVoice.gr - Ενημέρωση με άποψη - Έγκυρα και Έγκαιρα

Από την  διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com καλό ταξίδι και με πολλές καλές ειδήσεις Συναντήσεις του Νίκου Συρμαλένιου με τους φορείς και τους κατοίκους στην Αμοργό
Τα κρίσιμα προβλήματά απαιτούν άμεση αντιμετώπιση
Τα πολλά και κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Αμοργού αναδείχτηκαν κατά την επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στο νησί την Παρασκευή 17/5/2013. Ο Ν. Συρμαλένιος συναντήθηκε με φορείς και κατοίκους στο Πολιτιστικό Κέντρο της Χώρας, ενώ το πρωί παραβρέθηκε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο και τοπικούς φορείς, που έγινε με την ...

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

ανοιχτή συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα

Μπροστά στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, όπως το θέμα της υγειάς, το οδικό δίκτυο και οι αγροτικοί δρόμοι, το συγκοινωνιακό, η αυξημένη τιμή του νερού κ.α., που μαστίζουν τον τόπο μας, η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε ανοιχτή συζήτηση, ώστε να οργανώσουμε την πάλη μας και να παλέψουμε συλλογικά για την επίλυσή τους ενάντια στην πλήρη εγκατάλειψη, τον αποκλεισμό και την απομόνωση που υφίσταται το χωριό μας από τη δημοτική αρχή.
Καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φορείς του τοπικού διαμερίσματος Κωμιακής να συμμετέχουν στην συζήτηση την Τετάρτη 20:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας. 

Ψάχνουν γιατρούς για να στείλουν στα νησιά -53 θέσεις προκήρυξε το υπουργείο Υγείας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για 53 επικουρικούς γιατρούς, απευθύνει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να στελεχώσει νησιωτικές περιοχές.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, προκηρύχθηκαν πενήντα τρεις θέσεις επικουρικών ιατρών για την ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού -κατά κύριο λόγο- των νοσοκομειακών μονάδων της νησιωτικής Ελλάδας, πέραν των 405 θέσεων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.
Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσω των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Αμβρόσιος:"Φίμωτρο" το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Οι καμπάνες των ναών της Αιγιαλείας θα χτυπούν πένθιμα για 15 λεπτά από την Τρίτη και για τρεις ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προωθούμενο νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, το οποίο η μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας θεωρεί πως αποτελεί «φίμωτρο στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες» και με το οποίο «αυτομάτως νομιμοποιείται η κάθε μορφής ασυδοσία και.....

Στα πράσα με φακελάκι 2.000 ευρώ διευθυντής του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ

Στα πράσα με φακελάκι 2.000 ευρώ διευθυντής του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ

Στη σύλληψη του διευθυντή του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας του νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Τ.Σ Δημ. Κωνσταντόπουλου προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ , ύστερα από καταγγελία 44χρονου ασθενούς του ότι ο 68χρονος χειρουργός τού ζητούσε εκβιαστικά φακελλάκι ύψους 2.000 ευρώ. Ο 44χρονος απευθύνθηκε στις Αρχές όταν λίγες ημέρες μετά από επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, αντιμετώπισε τις επίμονες και εκβιαστικές απαιτήσεις του χειρουργού, να τού καταβάλει 2.000 ευρώ ως αμοιβή.