slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης : Ξεκινάμε την προσπάθεια της θέσπισης του Νέου Ενιαίου Αθλητικού Κώδικα -Νόμου στην χώρα μας !


Μετά από 25 χρόνια θέσπισης του πρώτου Αθλητικού νόμου ν. 2725/1999 προχωράμε μαζί με όλο τον κόσμο του αθλητισμού ( αθλητές, προπονητές, θεσμικοί παράγοντες ) τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αθλητισμού, τις αθλητικές ομοσπονδίες, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και όλη την κοινωνία στην κωδικοποίηση, βελτίωση και επικαιροποίηση του αθλητισμού στην Ελλάδα!

Κοινό Τηνίων - Επισκέψεις στα χωριά της Τήνου







Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" συνεχίζει τις επισκέψεις της στα χωριά της Τήνου αυτή την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στα Υστέρνια και στον Όρμο Υστερνίων!

Καλούμε τους κατοίκους να μας συντροφέψουν σε μια επικοδομητική συζήτηση σχετικά με την πρότασή μας για την διοίκηση του Δήμου Τήνου.

Σας περιμένουμε!

Κοινή δήλωση Τάκη Πότσου και Γιάννη Αγγέλου ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΉ ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΌΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

C:\Users\common\Desktop\ροδαμι\σηματα\laikh_syspeirosh_44.jpg

   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ


Οι καταδικασμένοι βιαστές και δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίζουν να προκαλούν.

Η προσφυγή τους στον Άρειο Πάγο, που η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα, με την οποία αξιώνουν την αναίρεση της ποινής που τους έχει πρωτόδικα επιβληθεί, φανερώνει ότι παραμένουν αμετανόητοι.

Εκφράζοντας και τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της Ρόδου που δεν ξεχνά το αποτρόπαιο έγκλημα τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία του νεαρού κοριτσιού που σπούδαζε στο νησί μας, απαιτούμε να μην υπάρξει καμμία μείωση ποινής των δολοφόνων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους για μια ακόμα φορά δοκιμαζόμενους σκληρά γονείς της Ελένη Τοπαλούδη.

Απαιτούμε έστω και τώρα να σπάσουν τη σιωπή τους ο δήμαρχος Ρόδου και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και να πάρουν επιτέλους θέση δίπλα στους γονείς του βιασμένου και δολοφονημένου κοριτσιού. Είναι ζήτημα πρώτα από όλα ανθρωπιάς, μα και έκφρασης της θέσης του λαού της Ρόδου.

Ρόδος 19/9/2023


Γιατί έχασε η Έφη - Ο ρόλος του Τσίπρα και η «η εκδίκηση της Περιστέρας»,

Του Χρήστος Υφαντής 
Γιατί έχασε (πανηγυρικά μάλιστα) η Έφη, το πουλέν ενός τμήματος της ιστορικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποθετικά «άχαστη υποψηφιότητα» μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, από ένα good looking πολιτικά άοσμο, άγευστο και άχρωμο προϊόν της Μέκκας του καπιταλισμού με λευκασμένη οδοντοστοιχία, γκόμενο, σκύλο και μέντορα τον Πολάκη, έτοιμο να πει, να υποσχεθεί, να υπονοήσει και να συμφωνήσει με τα πάντα με την ίδια ευκολία που στη συνέχεια (όταν σφίξουν πολιτικά οι κώλοι) θα τα αρνηθεί;

Πρόσκληση του Προϊστάμενου του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου Δρ. Κων/νου Κλουβάτου στους Δημοτικούς -Περιφερειακούς Συμβούλους και Δημοσιογράφους για επίσκεψη στο ΚΕΔΑΣΥ Νάξου την Παρασκευή 22/9/2023



Αξιότιμα αιρετά μέλη των ΟΤΑ,  

σας ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου ξεκίνησε τη λειτουργία του χωρίς να μπορεί να στεγάσει το προσωπικό του στο κτήριο του πρώην μονοθέσιου σχολείου Εγγαρών Νάξου. Αποτέλεσμα είναι να εξετάζουμε πολύ λιγότερους μαθητές από αυτούς που θα μπορούσαμε και να μεγαλώνει ο χρόνος αναμονής.
Παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για εξεύρεση στέγης, αφενός η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεν έχει καταφέρει να μας εξασφαλίσει κατάλληλο κτήριο, καθώς όλοι οι διαγωνισμοί για μίσθωση κτηρίου κηρύσσονται άγονοι, αφετέρου ο Δήμος Νάξου & Μ. Κυκλάδων δεν έχει επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το θέμα αυτό. 

Kαρτ ποστάλ από τη Μεσόγειο -Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 - Ώρα 20.30 - Πύργος Μπαζαίου


Kαρτ ποστάλ από τη Μεσόγειο

Άριες και ντουέτα από την Ελλάδα και την Ιταλία σε μουσικά και ποιητικά τοπία

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 - Ώρα 20.30 - Πύργος Μπαζαίου - Είσοδος ελεύθερη

Ετοιμαστείτε να μεταφερθείτε σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα από χιλιετίες καλλιτεχνικής έμπνευσης. 

Μια μουσική γιορτή για να κλείσουμε την 23η σεζόν του Φεστιβάλ Νάξου. (ως συνημ.Δελτίο Τύπου)

Ένα μουσικό ταξίδι από τις ακτές των ελληνικών νησιών στις ακτές της Ιταλίας. Μια περιήγηση από τις ιστορίες των μυθολογικών Ελλήνων ηρώων,  Οδυσσέα, Ορφέα, Οιδίποδα και Ιάσονα, στη θλιβερή ιστορία της πριγκίπισσας Αριάδνης. Μια επισκόπηση των ιστορικών σεναρίων σε

Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου και Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου : Προτάσεις και Ερωτήματα προς τους Υποψηφίους Περιφερειάρχες, Περιφερειακούς Σύμβουλους , Δήμαρχους και Δημοτικοί Σύμβουλους ,της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων,

Αναπτυξιακές Προοπτικές για το Νότιο Αιγαίο: Προτάσεις και Ερωτήματα προς τους Υποψηφίους

Σεβαστοί Υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη, και με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός, θα θέλαμε να καταθέσουμε ορισμένες προτάσεις και να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα που θεωρούμε κρίσιμα για την ανάπτυξη, τόσο της εν λόγω περιοχής, από την Κεραμωτή έως τον Απόλλωνα, όσο και του συνολικού νησιωτικού συμπλέγματος, καθώς το νησί αποτελεί μία οργανική οντότητα.