slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κόκκινος: Η "αυλαία " της τουριστικής περιόδου έπεσε...ας πούμε τις αλήθειες που αποσιωπά η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου!
Η "αυλαία " της τουριστικής  περιόδου έπεσε και τη θέση των πανηγυρισμών  της  Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου καταλαμβάνει ο προβληματισμός, η αγωνία για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται  και η σκληρή καθημερινότητα των νησιωτών !

Είναι γεγονός ότι το σύνολο της χώρας μας και μεταξύ αυτών το Ν.Αιγαίο, έζησε μια απρόσμενη θετική τουριστική περίοδο  που - επισημάνουμε- δεν επιμηκύνθηκε χρονικά  πάρα και τις καλές για την εποχή καιρικές συνθηκες!
Πιεσμένος και εγκλωβισμένος- λόγω πανδημίας- κόσμος αναζήτησε   θαλπωρή  σε   αξιόπιστους τουριστικούς προορισμούς και μεταξύ αυτών στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. 

Είμαστε  τυχεροί που τα νησιά μας διαθέτουν  ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον , ιστορία και πολιτισμό αλλά και δυνατότητες που οι έχοντες την εξουσία στην περιοχή  μας δεν αξιοποιούν , "υπονομεύουν" -αρκετές φορές- με την αδράνεια τους  και εστιάζουν στα επικοινωνιακα  τεχνάσματα . 

Την ώρα του απολογισμού ας πούμε τις  αλήθειες και τα προβλήματα που αποσιωπά μονίμως ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου  κ. Χατζημάρκος και οι συνεργάτες τους αλλά απασχολούν τους συμπολίτες μας:

1) Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό εξαντλήθηκαν!Κλήθηκαν να στηρίξουν  τη "βαριά μας βιομηχανία" και τώρα καλούνται με τα πενιχρό εισοδήματα που απέκτησαν, να αντιμετωπίσουν την φτωχοποίηση τους  και το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και να ζήσουν με το τρίμηνο επίδομα ανεργίας που κακώς έχει περιοριστεί( από τη  μνημονιακη περίοδο...) σε χρονική  διάρκεια και σε  χρηματικό ποσό ! 

2) Οι περισσότεροι  μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κλήθηκαν να καλύψουν τις υπηρεσίες τους με εξουθενωτική   προσπάθεια και με επιστράτευση της οικογένειας  και των συγγενών τους για να περιορίσουν τα έξοδα τους και να "μαζέψουν" τις ζημιές των προηγούμενων ετών! 
Θυμιζουμε ακόμα ότι οι περισσότερες συμφωνίες με τους ταξιδιωτικους πράκτορες και εταιρείες  του εξωτερικού συνάφθησαν με τιμές του 2019 ή του 2020 και όχι ...του 2022 που οι τιμές σε ενέργεια , τρόφιμα κτλ εκτινάχθηκαν στα ύψη!

3) Δεν ακούσαμε κανένα σχόλιο από τον κ.Χατζημάρκο και την πολιτική παρέα του για τις καλοκαιρινές  ελλείψεις νερού και ηλεκτροδοτησης που έφερναν σε απόγνωση επιχειρηματίες , εργαζόμενους και επισκέπτες.   Δεν υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα για αντιμετώπιση της λειψυδρίας    (αφαλατώσεις, υδατοδεμενες κτλ)  και ευτυχώς που προγενεστερες διοικήσεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α.) είχαν υλοποιήσει στο παρελθόν , όπως το φράγμα Γαδουρα στη Ρόδο και αλλα αντίστοιχα έργα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα). 

4) Τα μεγάλα έργα  ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ  από τα νησιά μας!
Που είναι τα καινούρια λιμάνια, τα υδροπλάνα ,τα νέα αεροδρόμια,  οι σύγχρονοι οδικοί άξονες, τα νοσοκομεία,  τα έργα διαχείρισης απορριμάτων και λυμάτων; 

Με προκλητικά πανάκριβα εγκαίνια σε ελάχιστα.... έργα-"μερεμέτια " ανάπτυξη δεν έρχεται!

Μόνιμα  ικανοποιημένοι  θα παραμένουν οι δεκάδες  έμμισθοι  ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες   ( (φίλοι και συγγενείς της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου...) και  οι έχοντες " πάρε -δώσε"- αμειβόμενοι με δημόσιο χρήμα για να καλύπτουν "Μαυρογιαλουρους",  υπερόπτες και ανίκανους πολιτικούς που θα μείνουν στην ιστορία για τη φλυαρία τους , την εμπάθεια τους και την πολιτική ανικανότητα.

Οι ενεργοί πολιτες επιδιώκουμε και παλεύουμε να υλοποιηθούν αυτά που η απραξία των τελευταίων οχτώ (8) ετών   δεν σχεδίασε και δεν δημιούργησε  και η τουριστική περίοδος να μεγαλώσει χρονικά  και να αποδώσει αυτά που αξίζει πραγματικά  το περιβάλλον και η κοινωνία του  Ν.Αιγαίου .


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

για τον Ανεξάρτητο Περιφερειακό Συνδυασμό
" ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου 
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. 


Το δυσβάσταχτο, για τους κτηνοτρόφους, κόστος παραγωγής και η συνάντηση με Γ. Γεωργαντά στο ΕΡΤ News

Την ώρα που οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα δυσκολεύονται αφάνταστα να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια και στο αυξημένο κόστος παραγωγής (ενώ κάποιοι μάλιστα αναγκάζονται ως και να αποχωριστούν τα κοπάδια τους και να εγκαταλείψουν το επάγγελμα), η Επιτροπή Κτηνοτροφίας της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών συναντήθηκε μεσοβδόμαδα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά και του πρότεινε ορισμένα μέτρα στήριξης έτσι ώστε ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας μας να μπορέσει να σηκώσει αυτό το τεράστιο βάρος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Μαρίας Σταθοπούλου για το ειδικό ένθετο του ERT News για την πρωτογενή παραγωγή:

Φίλιππος Φόρτωμας: «Αυξάνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τη Μήλο»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με την αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν τη Μήλο με τον Πειραιά

Δ. Καπούνης: «Δεν βγαίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι, περιμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων!».Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, εξήγησε αναλυτικά για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος παραγωγής που αυτή έχει προκαλέσει.

Ανάγκη για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μήλου και κατά τους χειμερινούς μήνες
Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή του Δημάρχου Μήλου, κου Εμμανουήλ Μικέλη, σχετικά με την ανάγκη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Μήλου και κατά τους χειμερινούς μήνες (Οκτώβριο-Μάιο) εφόσον οι ανάγκες παραμένουν επιτακτικές για τους κατοίκους του νησιού και εκτός τουριστικής περιόδου.

Γ. Βρούτσης: «Ενισχύονται η Σέριφος και η Αμοργός με φορητά ακτινολογικά μηχανήματα. Σε λίγους μήνες θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία».

Με φορητά ακτινολογικά μηχανήματα ενισχύονται τα νησιά Σέριφος και Αμοργός του Νομού Κυκλάδων, μετά από δωρεά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος προχώρησε το περασμένο καλοκαίρι στη διάθεση φορητών ακτινολογικών μονάδων σε 5 νησιά του Αιγαίου (Οινούσσες, Τήλος, Σέριφος, Χάλκη και Αμοργός) για την κάλυψη των αναγκών των  πρωτοβάθμιων υγειονομικών δομών τους. Η παράδοση των ακτινολογικών μηχανημάτων  έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2022 αντίστοιχα, βάση του  χρονοδιαγράμματος  του  ΔΟΜ, με τις διαδικασίες λειτουργίας τους να ολοκληρώνονται σύντομα.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε:

«Η διάθεση των φορητών ακτινολογικών μονάδων στα νησιά Σέριφος και Αμοργός του Νομού Κυκλάδων, αποτελεί μια σημαντική θετική εξέλιξη που συμβάλλει στην περαιτέρω θωράκιση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των δύο νησιών μας και ταυτόχρονα ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα  των  επαγγελματιών  υγείας  και  των  τοπικών  φορέων  για  την  προμήθεια ακτινολογικού μηχανήματος που θα επιλύει άμεσα διαγνωστικά και διαφορο-διαγνωστικά ζητήματα. 

Με την απόκτηση των συγκεκριμένων φορητών ακτινολογικών μονάδων, θα έχουν πλέον οι νησιώτες μας τη δυνατότητα διενέργειας  ακτινοσκόπησης,  ακόμη  και  σε  επείγοντα  περιστατικά, που δεν είχαν στο παρελθόν, ενώ παράλληλα θα περιοριστούν σημαντικά οι δαπανηρές ακτοπλοϊκές μετακινήσεις και διακομιδές σε γειτονικά νησιά που είναι δύσκολες,  ιδιαιτέρως κατά τους  χειμερινούς  μήνες.  

Στο Κ.Υ. Αμοργού, έχουν ήδη, ολοκληρωθεί οι διαδικασίες παράδοσης του απαραίτητου εξοπλισμού, ελέγχου του χώρου και εκπαίδευσης του εξειδικευμένου προσωπικού και η μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στα τέλη Δεκεμβρίου.

Αντίστοιχες διαδικασίες θα ακολουθηθούν και για το για το ΠΠΙ Σερίφου, όπου η λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό για τις συντονισμένες ενέργειές του, που συνέβαλλαν σε αυτή τη θετική εξέλιξη, καθώς και για το συνολικό έργο του στις Υγειονομικές Μονάδες του Νομού Κυκλάδων».: Με ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού εξασφαλίσθηκε 1 επιπλέον ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Μήλος


 
   Κατόπιν αιτήματος του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού προέβη σε μία σειρά από ενέργειες με σκοπό την εξασφάλιση της επάρκειας ακτοπλοϊκών δρομολογίων για το νησί της Μήλου. Ειδικότερα, η Κατερίνα Μονογυιού σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου, εξασφάλισε ένα επιπλέον ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιά-Δυτικών Κυκλάδων με το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2022. Ως εκ τούτου, μετά την παρέμβαση της κ. Μονογυιού τα δρομολόγια Πειραιάς-Δυτικές Κυκλάδες γίνονται 4 στο σύνολο και διαμορφώνονται ως εξής: