slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συλλυπητήρια μηνύματα ΕΠΣ Κυκλάδων και συνδυασμού Καφτηράνη στον Γιώργο Χωριανόπουλο

Τα συλλυπητήρια της προς το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Κυκλάδων εξέφρασε σύσσωμη η αθλητική οικογένεια για τον χαμό του γιου του.

Ακολουθούν τα μηνύματα της ΕΠΣ, καθώς και του συνδυασμού του Χρήστου Καφτηράνη:

1. Το Δ.Σ., το προσωπικό και τα σωματεία - μέλη της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήρια τους για τον άδικο χαμό του υιού του μέλους του Δ.Σ. κου Γεώργιου Χωριανόπουλου.

2. Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ και όλος ο υγιής φίλαθλος κόσμος να παρευρεθούν στη νεκρώσιμη ακολουθία ως ένδειξη συμπαράστασης στην οικογένεια του εκλιπόντος.

3. Σε όλους τους αγώνες του προσεχούς Σαββατοκύριακου της Ένωσης θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή πριν την έναρξη των αγώνων.

4. Αντί στεφάνου, θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων.



Ο πρόεδρος Ειρηναίος Φρέρης

Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Παρούσης

Μήνυμα του συνδυασμού «Ώρα ευθύνης για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο»
Σύσσωμα όλα τα μέλη του συνδυασμού μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια στο φίλο και συνεργάτη Γιώργο Χωριανόπουλο και στην οικογένειά του για τον άδικο και πρόωρο χαμό του υιού τους Αντώνη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη.

Ο επικεφαλής Χρήστος Καφτηράνης και τα μέλη

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο


«Τελικά αποδεικνύεται πως τα μεγάλα ψέματα που είπε προεκλογικά ήταν για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών»
Εισερχόμενος στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε πως το κόμμα θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση και περιλαμβάνει τα 48 προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2.708,807€ το κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός για τις υπερωρίες των εργαζομένων της ΕΡΤ


Με απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. ενέκρινε τη πληρωμή των υπερωριών των εργαζομένων για το τρέχον έτος. Μία απόφαση που δημοσιεύεται και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, με αριθμό φύλλου 568 και ορίζει πιο συγκεκριμένα, πως για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων προβλέπεται καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Μάλιστα δίδεται και σχετικός πίνακας που προβλέπει πως για τις

"Υποβάθμιση του ποδοσφαίρου στον νομό μας" - Επιστολή Πέτρου Ραουζαίου

Δυστυχώς φαίνεται πως οι ευχές του συνδυασμού μας για το φετινό πρωτάθλημα δεν έπιασαν τόπο, αφού έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες γεγονότων που αποτελούν δυσφήμιση για το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που τόσο ο συνδυασμός μας ,όσο και εγώ με τη σειρά μου ,ζητήσαμε ,ζητάμε και θεωρούμε απολύτως αυτονόητα και απαραίτητα είναι η ισότιμη μεταχείριση όλων των σωματείων από την διοίκηση και την διαιτησία της ΕΠΣ Κυκλάδων. Παρ” όλα αυτά, οι βάσιμες μέχρι τώρα διαμαρτυρίες ομάδων προξενούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία για την ομαλή έκβαση του κυπέλλου και του πρωταθλήματος.
Εκείνο ωστόσο που μας άφησε και μας αφήνει αλγεινή εντύπωση είναι η αλαζονεία, η έπαρση και η κακιά συμπεριφορά που διακατέχει ορισμένους ιθύνοντες της ΕΠΣΚ.
Προφανώς οι κύριοι διοικούντες θεωρούν τον εαυτό τους αυθεντία του χώρου και υπεράνω οποιασδήποτε δημοκρατικής κριτικής. Δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση συγκεκριμένου ΜΜΕ των Κυκλάδων που δραστηριοποιείται έγκυρα , αντικειμενικά και αμερόληπτα, εδώ και μία 10ετία στην αθλητική δημοσιογραφία των Κυκλάδων, τόσο από τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΣΚ, και Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Φουτάκογλου , όσο και από τον διορισμένο από την ΕΠΣΚ παρατηρητή του αγώνα Αστέρα Τραγαίας – Μαρπησσαϊκός της 1Ης Αγωνιστικής της Β΄κατηγορίας.
Και αναφέρομαι συγκεκριμένα:
1)O κ. Αντιπρόεδρος στην επιστολή του ,προς το εν λόγω μέσο ,στις 30/9/2015 , όπου αναφέρεται για τον αγώνα Κυπέλλου Α.Ο.ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ – Α.Ο.ΠΑΡΟΥ, αναφέρεται προς τον έγκριτο αθλητικό δημοσιογράφο κ. Μάκαρη, με την πολυετή του αθλητική εμπειρία και ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν του υποδεικνύει πώς να κάνει την δουλειά του, λέγοντας “πως προσπάθησε να παρασύρει, τους δύο έμπειρους προπονητές του Α.Ο.ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ και Α.Ο.ΠΑΡΟΥ κ.κ. Προμπονά και Τριανταφυλάκο’’, λες και πρόκειται για μικρά παιδιά.
Επίσης το πλέον αξιοσημείωτο στην εν λόγω επιστολή είναι το σημείο, όπου αναφέρεται στο φαινόμενο της απόδοσης ευθυνών σε διαιτητικά λάθη , όπου συγκεκριμένα αναφέρει ο κ.Φουτάκογλου “Είναι συχνό και συναντάται σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως Παγκόσμια Κύπελλα , Champions League κ.α. , πόσο δε περισσότερο σε μικρές κατηγορίες και τοπικά πρωταθλήματα”
Όντως παρατηρούνται και συμβαίνουν λάθη σε αυτές τις κατηγορίες και τα πρωταθλήματα κ.Φουτάκογλου , αλλά με όλο τον σεβασμό μου ,σας αναφέρω ,ότι να μην τα χρησιμοποιείτε ως άλλοθι για τα διαιτητικά λάθη των διαιτητών μας , διότι όσο μικρή κατηγορία και ένωση και αν είμαστε σύμφωνα με τα δικά σας ακριβώς λόγια , σας αναφέρω αν σας έχει ξεφύγει ,ότι η δική μας ένωση θεωρείται η δυσκολότερη όλης της χώρας μας , ότι οι διοικήσεις των ομάδων και οι παράγοντες τους μοχθούν και δαπανούν χρόνο και προπαντός χρήματα σε αυτές τις ζοφερές οικονομικά μέρες που περνάμε ,για να κρατούν τις ομάδες μας ,σε ανταγωνιστικό επίπεδο σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζονται (Α΄ και Β΄) και σε όποια μορφής πρωτάθλημα (Ανδρικό , Εφηβικό – Κ 17 , Παιδικό –Κ15 , προπαιδικό Κ13) και απαιτούν τον σεβασμό, την ισονομία και αμεροληψία των ομάδων τους και την εξάλειψη των διαιτητικών λαθών είτε άδολα ,είτε με δόλο διαιτητικά λάθη (τα οποία λάθη είναι και ποινικά κολάσιμα), επίσης κ.Φουτάκογλου είναι άκαιρη και άκυρη η άποψη σας και για τους εξής λόγους.
Διότι αν δεν μάθεις να μην κάνεις λάθη από τις μικρές κατηγορίες και ποιο εύκολες ,σύμφωνα με την άποψη σας “μικρή και εύκολη” , εννοούσατε την Ένωση μας και το ποδόσφαιρο μας, τι διαιτητικό μέλλον θα έχει κάποιος και φυσικά σε όσες κατηγορίες και αν προαχθεί μια ζωή θα κάνει λάθη διότι μεγαλύτερες και δυσκολότερες ενώσεις τόσο περισσότερα λάθη ,θα κάνει.
Τέτοιους διαιτητές ονειρεύεστε να βγάζετε από τις σχολές διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Κ., διαιτητές που να κάνουν λάθη και αναλόγως του λάθους τους να μην διορθώνονται ή να μην τιμωρούνται αυστηρώς;
Άρα ποιο είναι το πιστεύω σας, επειδή γίνονται λάθη στις μεγαλύτερες και ανώτερες κατηγορίες, άρα το να συμβαίνουν στο δικό μας πρωτάθλημα δεν είναι επιλήψιμα και κατακριτέα , αλλά δικαιολογημένα αυτό μας λέτε?
Στην εκπαιδευτική μας πορεία είτε κάποιος έβγαλε μόνο το δημοτικό, είτε κάποιος το Πανεπιστήμιο οι καθηγητές, μας έχουν διδάξει πώς ποτέ κανενός είδους λάθος ,όσο μικρό ή μεγάλο να είναι αυτό, είναι επιλήψιμο και όχι δικαιολογήσιμο ,και πως ένα λάθος παραμένει λάθος, πόσο μάλλον εσκεμμένο λάθος.
Για όλους αυτούς τους λόγους και ακόμη περισσότερους η αναφορά σας είναι πέρα για πέρα αβάσιμη , λάθος και άκυρη.
Αλήθεια κ.Φουτάκογλου εσείς που έχετε διατελέσει και καθηγητής, δεν γνωρίζεται, πως ένα λάθος είναι πάντα λάθος , και πόσο μάλλον όταν διακυβεύεται το αποτέλεσμα και το κύρος ενός αγώνα;
Άρα μηδενική ανοχή στα λάθη και προπαντός σεβασμός και ισότιμη μεταχείριση ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των ομάδων και μηδενική διάκριση ή συμπάθεια σε καμία απολύτως ομάδα, άμα θέλουμε να έχουμε αντικειμενικό, ισότιμο και αμερόληπτο ποδόσφαιρο και να γίνει η πραγματική αναβάθμιση του.
2) Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στον ποδοσφαιρικό κόσμο των Κυκλάδων η απρεπής και ειρωνική συμπεριφορά του παρατηρητή του αγώνος Αστέρα Τραγαίας – Μαρπησσαϊκός ,για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της 1ης αγωνιστικής , το οποίο έλαβε χώρα την Κυριακή που μας πέρασε στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου , ο συγκεκριμένος ‘’κύριος’’ εξύβρισε και ειρωνεύτηκε το συνεργείο του συγκεκριμένου μέσου (του sport Cyclades ) με την χλευαστική φράση «Aντε βρε νούμερα που κατεβήκατε από τα βουνά» , ενώ δεν επέτρεψε στον φωτογράφο του ίδιου μέσου να εισέλθει εντός αγωνιστικού χώρου, σύμφωνα με καταγγελίες των ιδίων.
Και να τονίσουμε ότι το sportcyclades καλύπτει αντικειμενικά, αμερόληπτα , έγκυρα και έγκαιρα τα τελευταία 10 χρόνια τα αθλητικά δρώμενα του νομού μας, χωρίς ποτέ καμία ομάδα ή κανένας παράγοντας να παραπονεθεί για μη ισότιμη μεταχείριση απ’την πλευρά του εν λόγω μέσου.
Αυτά τα γεγονότα είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν εν έτη 2015 και δυστυχώς φανερώνουν την κοινωνική αμάθεια ορισμένων ανθρώπων.
Έτσι με τέτοιες πράξεις νομίζουν κάποιοι ότι θα προωθήσουν και θα αναδείξουν το ποδόσφαιρο και το αθλητικό ιδεώδες στα νησιά μας?
Ερωτώ φυσικά την καθ’ όλα αρμόδια διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαίρου μας την Ε.Π.Σ.Κυκλάδων και προσωπικά τον Πρόεδρο της κ.Φρέρη, ποιά ήταν η αντίδραση της, σ’αυτό το τόσο σοβαρό και ανεπίτρεπτο περιστατικό;
Διότι το συγκεκριμένο συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή 11 /10/2015 και σήμερα, είναι Τετάρτη 14/10 , και ακόμη δεν έχει υπάρξει α)ούτε παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου παρατηρητή,
Β) ούτε φυσικά καταγγελία του συγκεκριμένου γεγονότος,
γ) ούτε επίσης έχει τοποθετηθεί επ’ αυτού με επίσημη ανακοίνωση της η διοργανώτρια αρχή.
Γιατί άραγε κύριοι διοικούντες δεν έχετε αναφερθεί επί του συγκεκριμένου συμβάντος εδώ και 4 ημέρες;
Μήπως θέλατε να περάσει στα «ψιλά»;
Κύριοι, ποιά είναι και μέχρι που φτάνουν τα αντανακλαστικά σας, για τέτοια πρωτόγνωρα και απρεπή συμβάντα;
Αυτά που οφείλει και πρέπει άμεσα η διοργανώτρια αρχή Ε.Π.Σ.Κυκλάδων να πράξει είναι
α)Να καταγγείλει και να τοποθετηθεί επ’αυτού του τόσου σοβαρού και ανεπίτρεπτου γεγονότος.
β)Να διαγράψει οριστικά και αμετάκλητα , τον εν λόγω παρατηρητή αγώνος απ΄την τάξη των παρατηρητών αγώνων.
γ) να δώσει το ονοματεπώνυμο του συγκεκριμένου παρατηρητή στη δημοσιότητα.
και τέλος οφείλει, πρέπει και απαιτείται να ζητήσει συγνώμη από την δημοσιογραφική αποστολή που πήγε να καλύψει το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα και δέχτηκε αυτήν την ανηλεή επίθεση από τον συγκεκριμένο παρατηρητή και γενικώς συγνώμη τόσο φυσικά από τοsportcyclades.gr, όσο και από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο των Κυκλάδων γιατί τέτοια γεγονότα μας προσβάλουν όλους μας κύριοι.
3)Ζήσαμε να συμβαίνουν και άλλα τραγελαφικά γεγονότα, όπως α)παρατηρητής διαιτησίας να διαιτητεύει σε ποδοσφαιρικό αγώνα, β)εκτός λίστας διαιτησίας έτσι όπως είχε ενημερώσει η Ένωση δημοσίως, μία εβδομάδα πριν από derby να ορίζεται για να το διευθύνει (και εδώ θέλω να τονίσω πως δεν έχω κάτι με τον εν λόγω διαιτητή τον οποίον εκτιμώ και σέβομαι προσωπικά), αλλά με τις λανθασμένες , άκαιρες και άτοπες ενέργειες της Επιτροπής Διαιτησίας, όπου καταμαρτυρούν πρόχειρο και άτοπο σχεδιασμό.
Τέλος αδυνατώ βεβαίως να κατανοήσω τον λόγο που η κριτική ενοχλεί σε τέτοιο βαθμό την νεοφώτιστη διοίκηση της ΕΠΣΚ, οι οποίοι ξεχνούν ότι είναι αιρετοί και συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες της ένωσης.
Κλείνοντας, θέλω να απευθύνω μια ακόμα φορά έκκληση στο ΔΣ της ένωσης να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους και να επιδείξουν την δέουσα σοβαρότητα και το ήθος που απαιτεί η διοίκηση μιας από τις δυσκολότερες ενώσεις στην επικράτεια.
Διαβεβαιώνουμε τα σωματεία πως επειδή η καρδιά του συνδυασμού μας χτυπάει για όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία, ότι θα συνεχίσουμε να καταδεικνύουμε τα λάθη και της παραλείψεις της διοίκησης της ΕΠΣΚ αλλά και να επιβραβεύουμε τις ενέργειες που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.
Αλλά και πως θα βρισκόμαστε καθολικά αντίθετοι σε τέτοια ανεπίτρεπτα γεγονότα.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΡΑΟΥΖΑΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Μέλος του Συνδυασμού E.Π.Σ. Κυκλάδων – «Ωρα Ευθύνης»

Αυτός είναι ο ένας υπουργός με το …ξεχασμένο 1.000.000 ευρώ και ο άλλος, ο Φλαμπουράρης



Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει για την κυβέρνηση η υπόθεση με τους υπουργούς που ελέγχονται για το πόθεν έσχες τους.
Όπως όλα δείχνουν η μία υπόθεση αφορά υπουργό που επί 3 χρόνια «ξεχνούσε» να δηλώσει τραπεζική κατάθεση ύψους 1.000.000 ευρώ…
Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ο «αφηρημένος» υπουργός λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έσπευσε μόνος του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση για την ύπαρξη των χρημάτων. Πάντως ο συγκεκριμένος κορυφαίος υπουργός εκλέγεται από το 2012, πρώτος στο νομό του, ενώ η οικογένεια του ασχολείται με ναυτιλιακές επιχειρήσεις.
Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν νωρίτερα είχε πιαστεί στην φάκα από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς. Πάντως, έως σήμερα έλεγχος από την επιτροπή της Βουλής για την προέλευση των

Γιάννης Βλασερός:«Τα νησιά μας χάνουν την αγροτιά τους»


Μετά την επιβολή του αυξημένου ΦΠΑ αρχικά σε έξι νησιά, από τα οποία τα τέσσερα είναι Κυκλαδονήσια, έρχονται τα μέτρα που υπαγορεύονται από το 3ο Μνημόνιο, τα οποία βάζουν βόμβα στα θεμέλια της αγροτικής οικονομίας των νησιών μας.
Το βασικό συστατικό μαζί, με τον τουρισμό της νησιώτικης οικονομίας, η πρωτογενής γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, υφίσταται καταστροφική επίθεση.
Μία ιδέα από τα επερχόμενα μέτρα :

Κινητοποίηση Φορέων στην Τήνο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α

Στην Τήνο μετέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος

Στην Τήνο μετέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Περιφερειακής Πολιτικής και

Αυγενάκης: «Κουβαρντάς» με τα λεφτά των άλλων ο Σπίρτζης

«Αφού έκανε τον «κουβαρντά» με τις δωρεάν μετακινήσεις τις ημέρες του δημοψηφίσματος, αφού εξάντλησε το λαϊκισμό με την ανοχή – αν όχι υποστήριξη – στο κίνημα «δεν πληρώνω», αφού προσπάθησε να φανεί «γενναιόδωρος» με δωρεάν μετακινήσεις ακόμη και των τουριστών τις πρώτες ημέρες επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησής του, τώρα έφθασε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Το γεύμα της Όλγας με την… Όλγα – Ποια πλήρωσε;



Στο roof garden της «Μεγάλης Βρετανίας», με την εκπληκτική θέα της Ακρόπολης, απολάμβαναν το μεσημεριανό τους χθες δύο κυρίες σε πολύ φιλική κατάσταση σύμφωνα με τον

Δελτίο Τύπου για Σχολική Βία - Εκφοβισμό


Ενημερώνουμε τους γονείς  - κηδεμόνες των μαθητών μας ότι στα σχολεία έχει  τεθεί ήδη σε πλήρη εφαρμογή το «Δίκτυο Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» (http://stop-bullying.sch.gr/sxoliki-via). Στο πλαίσιο αυτού του δικτύου έχουν οριστεί σε κάθε σχολείο  δύο εκπαιδευτικοί ως Υπεύθυνοι για τη Σχολική Βία – Εκφοβισμό. Μέριμνά τους είναι η πρόληψη, η καταγραφή και η αντιμετώπιση περιστατικών σχολικής βίας – εκφοβισμού, όποτε αυτά εμφανιστούν, με τη βοήθεια της σχολικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων).
 Σε γενικές γραμμές μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι, πέρα από ελάχιστα και μεμονωμένα περιστατικά, το φαινόμενο της σχολικής βίας – εκφοβισμού με τις διαστάσεις που του αποδίδουν κάποιοι είναι σχεδόν ανύπαρκτο στα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας.

Στέλεχος των ΑΝΕΛ προσελήφθη από το κράτος για να... βρίζει στο Facebook


Ο κ. Χάρης Φαλάς, φερόμενος κουμπάρος του Πάνου Καμμένου και μόνιμος κάτοικος Λευκωσίας, διορίστηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως... ειδικός συνεργάτηςΤον φερόμενο ως κουμπάρο του, γυμναστή με προϋπηρεσία υπεύθυνου αποθήκης βιβλίων σε ίδρυμα της Μονής της Παναγίας του Κύκκου, διόρισε ως ειδικό συνεργάτη του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

"Ευτυχώς που υπάρχει και ο Βρούτσης" και μας θυμίζει ότι υπάρχει και αντιπολίτευση

Με αντεγκλήσεις άρχισε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή
"Εισηγητής του πολυνομοσχεδίου,
ο Κυκλαδίτης Βουλευτής
ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης"

Ο υπουργός Οικονομικών
 Ευκλείδης Τσακαλώτος
 και οι αναπληρωτές
 υπουργοί
Τρύφων Αλεξιάδης
 και Γιώργος Χουλιαράκης
Με αντεγκλήσεις, αλλά χωρίς εντάσεις, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. «Έχουμε μία άχαρη αποστολή. Είναι δύσκολα για εμάς του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλαμε τις συμβάσεις, που χάσαμε μεγάλο τμήμα του κόμματός μας, που λέγαμε ότι θα αλλάξουμε τους νόμους», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.
«Τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα. Εμείς την υπογραφή μας στη

Παραδοχή Φλαμπουράρη: Εγώ είμαι ο ένας υπουργός με προβληματικό «πόθεν έσχες» άλλα δεν παραιτούμε διότι είμαι έντιμος αριστερός αγωνιστής

Ο ένας από τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης που έχουν προβληματικό πόθεν έσχες με μετοχές εταιρείας στο όνομά του, είναι τελικά ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Οπως μετέδωσε το Mega που επικοινώνησε μαζί του, ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχθηκε ότι όταν