slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απόλυτη επιτυχία η συμφωνία... του ΠΑΣΟΚ εννοείται

Ο ΓΑΠ παραμένει Πρωθυπουργός και απόψε και αύριο τουλάχιστον (υποχώρηση 1η: Οι διαδικασίες τελικά ξεκλείδωσαν πριν την παραίτηση ΓΑΠ). Οδηγούμαστε "άμεσα" σε εκλογές(υποχώρηση 2η μιας και οι εκλογές θα γίνουν μάλλον τον Μάρτιο όπως είχε πει απ' την αρχή το ΠΑΣΟΚ και όχι σε 6 βδομάδες όπως ζητούσε ο Σαμαράς) αφού εγκριθούν όλες οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και τα μέτρα... Συμπέρασμα:

κυβερνάνε μαζί με ΦΠΑ 23%, με όλα τα χαράτσια να εισπράττονται κανονικά, με τα αυξημένα τέλη να έρχονται εντός των ημερών με τους δημοσίους υπαλλήλους να απολύονται ενδεχομένως από καναν υπουργό της ΝΔ (!!!!) και έρχονται τον Μάρτιο να πούνε θα καταργήσουμε τα χαράτσια και να μειώσουμε το ΦΠΑ... το ΠΑΣΟΚ τότε θα σκύψει το κεφάλι, δεν θα πει κουβέντα και η ΝΔ θα πάρει 50%...

και μετά ξύπνησαν...

Α ξέχασα ΘΑ φύγει και ο Γιωργάκης απ' τη μέση... αλλά αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί γιατί μέχρι τώρα λέγαμε ότι το μίγμα πολιτικής είναι λάθος,,, άρα το θέμα μας δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η πολιτική που μένει η ίδια για άλλους 4 μήνες...

ΥΓ. Είμαι περίεργος να ακούσω το σκεπτικό τους και πως θα δικαιολογήσουν δημόσια τη συμφωνία... δημόσια γιατί τα σουξου μουξου, πίεζε η Μέρκελ δεν ισχύουν μιας και μέχρι τώρα κάποιοι έλεγαν ότι θα επαναδιαπραγματετούν με την Μέρκελ...
Να δούμε και αύριο ποιον θα προτείνουν για Πρόεδρο και θα τα ξαναπούμε...

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ:ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ–ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ!!!

ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 23/10/2011 ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!!!
«Αυτή τη στιγµή, η πιο αποτελεσµατική και συνετή οδός είναι να εφαρµοστεί η συµφωνία των ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα» τονίζει σε άρθρο του στο «Βήµα της Κυριακής» (και για τους «Financial Times») ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Λ. Παπαδήµος. Ο κορυφαίος σύµβουλος επί των οικονοµικών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου προειδοποιεί για ενδεχόµενες σοβαρές επιπτώσεις ενός µεγάλου µη εθελοντικού κουρέµατος του χρέους για τις ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταµεία, την πραγµατική οικονοµία και τελικά τον έλληνα φορολογούµενο. Κινούµενος µεταξύ Βοστώνης (όπου διδάσκει στο Πανεπιστήµιο Harvard), Φραγκφούρτης (έδρα της ΕΚΤ), Βρυξελλών και Αθήνας ο κ. Παπαδήµος έχει αναλάβει το τελευταίο διάστηµα έναν άτυπο αλλά ουσιώδη ρόλο εκπροσώπησης της Ελλάδας και εξισορρόπησης των πιέσεων που ασκούνται από τα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων. Το κύρος και η ...

Πιέζουν αφόρητα τον Σαμαρά να κάνει κι άλλα λάθη...

Η πίεση στον Αντώνη Σαμαρά από Θεούς και Δαίμονες είναι αφόρητη. Βρέθηκε τελικά να υποκύπτει στις απαιτήσεις ΠΑΣΟΚ με αντάλλαγμα μια παραίτηση Παπανδρέου, χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα. Το ζόρι αυτών που τον πιέζουν είναι να συνεχίσει το ίδιο "σύστημα" να διαχειρίζεται τις επόμενες κρίσιμες υποθέσεις (και τα λεφτά που θα έρθουν). Έτσι τον πιέζουν να ..

Αύριο τα ονόματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Επιβεβαιώθηκε τελικά η πληροφορία του taxalia προς το παρόν στο δεύτερο μέρος της (αποκλειστική πληροφορία κι όχι εκτίμηση) κι έτσι ...ο κύβος ερίφθη, θα έχουμε νέα κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε τώρα η..
προεδρία της Δημοκρατίας.
Αυτό που ανακοινώθηκε είναι η διάρκεια και ο σκοπός της κυβέρνησης. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ..

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΟΧΙ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΟΧΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ


Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση – Αναμένεται ανακοίνωση της προεδρίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά – Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αρχηγοί δεν πρόκειται να κάνουν δηλώσεις και θα εκδοθεί ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Αύριο τα σπουδαία», σημείωνε με νόημα πηγή μέσα από το προεδρικό μέγαρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τριμερής συνάντηση κατέληξε σε συμφωνί…

ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

  Θα  ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις γιατί μπορεί εγώ να είμαι τρελός η να έχω πάθει αλτσχαίμερ.
   Άκουσα ότι ο Λ.Παπαδήμος μπορεί να είναι ο νέος ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
   Ο κ. Παπαδήμος ήταν ΔΚΤΗΣ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κατά την περίοδο 1994-2002.
  - Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε ακούσει τίποτα για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου ?
  - Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε ακούσει τίποτα για την ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΕΚΑ ?
  - Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε ακούσει τίποτα για τα ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της εισόδου της ΧΏΡΑΣ μας στο ΕΥΡΩ?
  -Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε ακούσει τίποτα για την κατά 10 φορές υπέρβαση του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ των Ο.Α. ?
   -Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε ακούσει τίποτα ..................... ?
    Τι στο διάολο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ επί  ΟΚΤΩ ( 8 ) ΧΡΟΝΙΑ ήτανε.

Ζούμε Μέρες Σχεδίου Ανάν…


Ο εκβιαστικός μηχανισμός της διαπλοκής και του βαθέος ΠΑΣΟΚ διαδίδει ότι ομάδα βουλευτών της ΝΔ απειλεί με ανεξαρτητοποίηση, αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν υποκύψει στην κυβέρνηση συνεργασίας. Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Μόσιαλος ζητάει να σχηματιστεί σήμερα οικομενική κυβέρνηση με τη ΝΔ.
Είναι προφανές ότι ζούμε μέρες Σχεδίου Ανάν με ανάλογη καταστροφολογία, απειλές και σκοτεινούς μηχανισμούς.
Στην θέση του Τάσσου Παπαδόπουλου σήμερα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
ΑΝΤΩΝΗ  Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΤΕΞΕ ΕΣΥ;
Οι μηχανισμοί της υποτέλειας, τα παπαγαλάκια και οι νεοδοσίλογοι θα πάρουν την ίδια απάντησ

Και γραπτή επιβεβαίωση του ψεύδους Παπανδρέου περί πραξικοπήματος

Επιβεβαιώθηκε και γραπτώς από τον Γάλλο δημοσιογράφο Jean Quatremer, η πληροφορία του "Εν Κρυπτώ" ότι ο Γ. Παπανδρέου στις Κάννες προσπάθησε να δικαιολογήσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος με την επίκληση δήθεν απειλής πραξικοπήματος, καρατομώντας τους τέσσερις αρχηγούς των Επιτελείων για να δώσει υπόσταση στον ισχυρισμό του.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, μετά το δημόσιο ενδιαφέρον που προκάλεσε η αρχική δημοσίευση του "Εν Κρυπτώ", ο J. Quatremer επιβεβαίωσε την πληροφορία σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Με χθεσινό άρθρο στο βραβευμένο blog του "Παρασκήνια των Βρυξελλών" (Coulisses de Bruxelles) ο έγκυρος Γάλλος δημοσιογράφος επιβεβαιώνει και γραπτώς το συμβάν και αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πείστηκαν ούτε στιγμή από τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς του Γ. Παπανδρέου, που προκάλεσαν "αναστεναγμούς ενόχλησης".
Πρόσθετο ενδιαφέρον έχει η εκτίμηση του Quatremer ότι η πραγματική αιτία της προκήρυξης δημοψηφίσματος ήταν η πίεση τραπεζιτών προς τον Γ. Παπανδρέου να επαναδιαπραγματευθεί το "κούρεμα" και τους όρους επανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, καθώς αυτοί οδηγούν σε - ανεπιθύμητη για τους τραπεζίτες- κρατικοποίηση. Ακολουθεί το άρθρο (μετάφραση και υπογραμμίσεις:"Εν Κρυπτώ").
Ο Παπανδρέου δικαιολόγησε το δημοψήφισμα με απειλή πραξικοπήματος
Μια «απειλή στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα»; Αυτό ισχυρίστηκε στους συνεταίρους του της Ευρωζώνης ο Γιώργος Παπανδρέου το βράδυ της Τετάρτης στις Κάννες, για να δικαιολογήσει την προκήρυξη (τη Δευτέρα) ενός δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης. Προφανώς, έπρεπε να εμποδίσει τα σχέδια των συνομωτών απευθυνόμενος στο λαό. Προκειμένου να δοθεί κύρος σε αυτό το σενάριο, την προηγούμενη μέρα, την Τρίτη, συνήλθε το Συμβούλιο Ασφαλείας του κράτους (σημ. μτφρ.: εννοεί το ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του Έλληνα πρωθυπουργού, για να καρατομήσει τους τέσσερις αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας, καθώς και μια ντουζίνα ανώτατων αξιωματικών. Αξιωματούχους που είχαν διοριστεί από τη δεξιά, που αντικαταστάθηκαν αμέσως από έμπιστους του ΠΑΣΟΚ, του ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος.
Βρέθηκε η Ελλάδα κοντά σε μια νέα δικτατορία των συνταγματαρχών (1967-1974); Ούτε η Angela Merkel, ούτε ο Nicolas Sarkozy, ούτε η Christine Lagarde, η επικεφαλής του ΔΝΤ, ούτε οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες που παρέστησαν σε αυτό το δείπνο, δεν το πίστεψαν ούτε δευτερόλεπτο. Μόνο αναστεναγμούς ενόχλησης προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του. Δικαίως. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι νομοταγείς και δεν υπάρχει, εδώ και πολύ καιρό, καμία απειλή για τη δημοκρατία. Πάνω από όλα, οι συνθήκες απέχουν του να δικαιολογούν μια τέτοια ενέργεια (πρέπει να ξαναδούμε το "Z" του Κώστα Γαβρά για να καταλάβουμε). Επιπλέον, η αντικατάσταση των αρχηγών του στρατεύματος αναμενόταν από αρκετούς μήνες - το στράτευμα είναι ζήτημα πολιτικό στην Ελλάδα, και κάθε κυβέρνηση διορίζει τους ανθρώπους της. Αυτό που έκανε ο Παπανδρέου ήταν να το εκμεταλλευτεί για να δραματοποιήσει την κατάσταση.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πηγές μας, παρουσίασε στους οικοδεσπότες του άλλη μία δικαιολογία: προκηρύσσοντας το δημοψήφισμα, ήθελε να εξαναγκάσει τη δεξιά αντιπολίτευση να αποδεχθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο. Τελικά, όταν ξέμεινε από επιχειρήματα, επικαλέστηκε την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών «που δε θέλουν να κρατικοποιηθούν». Και είναι χωρίς αμφιβολία η πραγματική εξήγηση της κίνησης πόκερ του Γ. Παπανδρέου: η περικοπή κατά 50% του ελληνικού χρέοιυς θα υποχρεώσει το EFSF να επανακεφαλαιοποιήσει τις ελληνικές τράπεζες σε ύψος 30 δις Ευρώ, κάτι που θα διαλύσει τους παλιούς μετόχους. Αυτοί οι μέτοχοι αποτελούνται από μεγάλες ελληνικές οικογένειες, που με αυτό τον τρόπο θα πληγούν σε μεγάλη έκταση από την κρίση, για πρώτη φορά. Αυτές είναι, χωρίς αμφιβολία, που άσκησαν πίεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, να επιτύχει με κάθε μέσο μια αναδιαπραγμάτευση του σχεδίου διάσωσης, προκειμένου να διαφυλάξουν τα χρήματά τους. Το γεγονός ότι δεν συμβουλεύθηκε κανένα, ούτε μέσα στην κυβέρνηση, ούτε μέσα στο κόμμα του, δείχνει ότι η υπόθεση παίχθηκε σε άλλο επίπεδο.
Σημ. "Εν Κρυπτώ":  Είναι πραγματικά αδιανόητο πώς ο πρωθυπουργός, χωρίς ούτε ψήγμα αποδείξεων, παρουσίασε στους Ευρωπαίους την Ελλάδα σαν τριτοκοσμική χώρα όπου γίνονται ακόμα πραξικοπήματα. Για να βρει μια δικαιολογία για το δημοψήφισμα, έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της διεθνούς εικόνας της χώρας. Έλεος κύριε Παπανδρέου, μη μας σώζετε άλλο, φύγετε επιτέλους!
http://taxalia.blogspot.com/2011/11/blog-post_838.html

Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση: