slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αύξηση προϋπολογισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο»


Οι παρεμβάσεις, ύψους 4,3 εκατ. €, χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται η χρηματοδότηση του έργου της Ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας.
Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την τροποποίηση της απόφασης ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, της Πράξης “Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ''Βαρδάκειο και Πρώιο''”, βάσει της οποίας, η επιλέξιμη και η συνολική δημόσια δαπάνη αυξάνεται από 3.298.950,76 ευρώ, σε 4.359.989,60 ευρώ.
Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου ορίζεται η 31/12/2025.

Ωμή παραδοχή του ΥΝΑΝΠ στη νομοθετημένη ανεξέλεγκτη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων


 
Ωμή παραδοχή του ΥΝΑΝΠ στη νομοθετημένη ανεξέλεγκτη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
Προς:

Δήμο Μήλου, Σύνδεσμο Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Σωματείο Ξενοδόχων, Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων

Στις 9/9/2022, κατέθεσα ΑΝΑΦΟΡΑ προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το έγγραφο σας με το οποίο διαμαρτύρεστε δικαίως για την ανεξέλεγκτη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Η Νάξος στο επίκεντρο διεθνών και βρετανικών ΜΜΕ

Σημαντικά βρετανικά και διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν τη Νάξο στο πλαίσιο των προσπαθειών και των επαφών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ταξιδιωτικούς συντάκτες και έγκυρους παράγοντες του τουρισμού, όπως τα Γραφεία ΕΟΤ. 

Η Νάξος που βρέθηκε πρόσφατα στην κορυφή των προτεινόμενων προορισμών του Travel Weekly για τους repeaters από το εξωτερικό, απέσπασε μία εξίσου σημαντική διάκριση ως ένα από τα νησιά που πρωταγωνιστούν στη γαστρονομική «σκηνή» της Ελλάδας σύμφωνα με το Βρετανικό National Geographic Traveller.

Κυκλοφορούν τα Σιφναϊκά Νέα Ιουλίου και Αυγούστου


Όπως κάθε χρόνο, το φύλλο αυτό είναι για Ιούλιο και Αύγουστο. Επόμενο είναι να έχει μαζευτεί αρκετή ύλη. Όμως αυτό το δίμηνο ήταν και πυκνά τα ενδιαφέροντα γεγονότα (πολιτιστικό καλοκαίρι, επισκέψεις πολιτικών παραγόντων κλπ) αλλά και σημαντικά ενδιαφέροντα άρθρα, που μας οδήγησαν να βγάλουμε 12 σελίδες. Ελπίζουμε να σας αρέσουν. Με την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε ότι για οικονομικούς λόγους αυτή τη φορά και το επόμενο φύλλο θα είναι για δύο μήνες (Σεπτ.- Οκτ.) και θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

Γ. Βρούτσης: "Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Θήρας αποτελεί πυξίδα που θα διασφαλίζει το βιώσιμο μέλλον της Σαντορίνης και των νησιών των Κυκλάδων"

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, την
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, επισκέφθηκε τη Σαντορίνη, προσκεκλημένος του Δημάρχου
Θήρας κ. Αντώνιου Σιγάλα, για να παραστεί στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας
με την ευκαιρία της παρουσίασης του Προγράμματος εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού
Σχεδίου Νήσου Θήρας, που πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό ίδρυμα στα Φηρά.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.
Νικόλαος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ.
Θύμιος Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο
Έπαρχος Θήρας κ. Μπάμπης Δαρζέντας, Εκπρόσωποι Συλλογικών Φορέων της Σαντορίνης
κ.α.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΩΝ - ΝΟΜΙΚΕΙΑ 2022




LINK της πρώτης μέρας του Τουρνουά ΝΟΜΙΚΕΙΑ 2022 για να τα χρησιμοποιήσετε και να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας.

Σημειώνουμε ότι 13:30 θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου για το τουρνουά της οποίας το LINK θα σας κοινοποιήσουμε αργότερα (δεν θα μεταδοθεί ζωντανά)

« Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας »

        


Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 7 Οκτωβρίου  2022, οι οποίοι θα διαρκέσουν 8 εργάσιμες ημέρες και ολοκληρώνονται στις 15  Οκτωβρίου  2022, στις Τοπικές  Κοινότητες Χαλκείου και Μονής του Δήμου  Νάξου κ΄  Μικρών Κυκλάδων .

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων. 

Επίσης η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει μετά τις 30 Οκτωβρίου 2022  (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών  ψεκασμών).  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361462 .

                                                                                                    Ε.Π.



                                                                  Ο Δ/ντής Δακοκτονίας                                                                                                                                                                                                     

       

          

  



   


ΒΟΡΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

                                 γεωπόνος






Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την επιχορήγηση Δήμου Αμοργού

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Αμοργού μέχρι του συνολικού ποσού των 100.000,00 € για την μελέτη στεγανοποίησης του υφιστάμενου φράγματος στη θέση “Αντριάδενες” Καταπόλων, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.