slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

20 Χρόνια από την τραγωδία στα Ίμια. Πρέπει κάποτε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πρωταγωνιστές εκείνης της κρίσης.




Η κρίση των Ιμίων κορυφώθηκε τις  πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996 φέρνοντας την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα ένοπλης αντιπαράθεσης.
Τα γεγονότα στα Ίμια κλόνισαν την αξιοπιστία της Κυβέρνησης Σημίτη, ειδικά μετά την υποχώρηση των Ελληνικών δυνάμεων από την περιοχή των Ιμίων και το δημόσιο ευχαριστήριο . Αυτό όμως που πλήγωσε τις καρδιές όλων των Ελλήνων ήταν τα νεκρά μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε εκείνη τη νύχτα: Υποπλοίαρχος Π. Βλαχάκος,  Υποπλοίαρχος Χ. Καραθανάσης, Αρχικελευστής Ε. Γιαλοψός. Αυτούς τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα τους θα τους θυμούνται για πάντα όλοι οι Έλληνες.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την επέτειο των Ιμίων


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την κρίση των Ιμίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Fwd: ΔΤ: Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης για τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κ.Ο. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

«Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης για τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος.»

 

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή της Βιάννου, στην Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος του Δήμου αλλά και σε όλους αυτούς που βοήθησαν ώστε το Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου να γίνει πραγματικότητα.

Το Μουσείο της Βιάννου, φόρος τιμής στα αθώα θύματα του ναζισμού, έρχεται να αναδείξει τα ιστορικά γεγονότα από την περίοδο της γερμανικής κατοχής και της ηρωικής αντίστασης του κρητικού λαού.

Η θεμελίωση της Ιστορικής Μνήμης είναι το απαραίτητο συστατικό για την αποφυγή των ίδιων λαθών στο μέλλον Και η ιστορική συλλογή του Μουσείου, τα Συνέδρια Ιστορίας, οι εκδόσεις, η πραγματοποίηση θεματικών εκδηλώσεων σχετικά με την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συμβάλλουν σε αυτό ακριβώς.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος αποτέλεσε μία κατάμαυρη σελίδα για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Η ναζιστική θηριωδία «έσβησε μεμιάς από το χάρτη» μία ολόκληρη γενιά. Οδήγησε, στα κρεματόρια έξι εκατομμύρια αθώους ανθρώπους. Που «έγκλημά τους», ήταν η θρησκεία τους.

Όλοι μας έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές να διατηρήσουμε ζωντανή τη Μνήμη.

Αλλά, είναι και το χρέος μας απέναντι στους προγόνους μας. Που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και τις Αξίες μας.

 



Αιφνίδιος θάνατος 40χρονου στην Πάρο


Άντρας ηλικίας 40 περίπου ετών βρέθηκε νεκρός στην οικεία του στην Αγκαιριά της Πάρου το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αλλοδαπός άντρας που διέμενε στο νησί τα τελευταία 7-8 έτη και συγκεκριμένα στην Αγκαιριά της Πάρου, επί αρκετά έτη φρόντιζε άτομο με ειδικές ανάγκες που διέμενε επίσης στην Αγκαιριά της Πάρου.
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες μας, επρόκειτο για άτομο....

Το ΠΑΜΕ Νάξου καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης από το Δήμο Νάξου


 

Σε μαύρες εποχές μας γυρίζει η προσπάθεια φίμωσης της λαϊκής έκφρασης από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του δημάρχου, πραγματοποίησε σήμερα 29/1/2016 η γραμματεία και μέλη του ΠΑΜΕ Νάξου, με αφορμή την ενέργεια , με εντολή αντιδημάρχου, να κατεβασουν τα συνεργεία καθαριότητας το πανό του ΠΑΜΕ από τα κάγκελα του ΓΕΛ Νάξου, που προπαγάνδιζε την απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Η γραμματεία ζήτησε εξηγήσεις για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και να επιστραφεί το πανό που εκλάπη.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι έγινε για λόγους ρύπανσης και ότι το πανό δεν υπάρχει για να επιστραφεί .

Στην πραγματικότητα όμως στόχος ήταν το περιεχόμενο του