slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναστάσιμες Ευχές από το Μιχάλη Χάλαρη

Χρόνια Πολλά & Καλό Πάσχα - Happy Easter


Στη Βουλή, η αποκατάσταση του μνημείου Μέγαρο Ιησουϊτών στη θέση Καλαμίτσια Μελάνων Νάξου

Προσθήκη λεζάντας

Στην περιοχή των Μελάνων Νάξου δεσπόζει ένα παλάτι, κτίσμα του 1673, που απετέλεσε την εξοχική κατοικία των Καθολικών Μοναστικών Ταγμάτων (Ιησουιτών - Λαζαριστών - Σαλεσιανών), καθώς και των μαθητών του σπουδαίου σχολείου στο Κάστρο της Νάξου, που διαδοχικά διηύθυναν οι προαναφερόμενοι Μοναχοί αλλά και το κέντρο της διαχειρίσεως και οικονομικής εκμεταλλεύσεως της μεγάλης κτηματικής περιουσίας της αρχαίας Αδελφότητος των Καθολικών της Νάξου (ιδρύθηκε το 1226) με την επωνυμία  "Το Αγιώτατον Σώμα του Χριστού", που μετονομάσθηκε , τον 19ο αιώνα σε  "ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ"  και σήμερα αποτελεί  Ίδρυμα με σκοπό κυρίως εκπαιδευτικό. Η Αδελφότητα, μέσω των Μοναστικών Ταγμάτων, επί τρεις αιώνες και μέχρι το 1927 λειτουργούσε σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που εξελίχθηκε στην περίφημη Εμπορική Σχολή της Νάξου, της οποίας οι απόφοιτοι στελέχωναν τη Δημόσια Διοίκηση αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις μετά την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους. Μεταξύ των μαθητών της Σχολής συγκαταλέγεται και ο Νίκος Καζαντζάκης.

Να απαντήσει η παρέα Χατζημάρκου που θα οδηγούνται τα επεξεργασμένα λύματα Αρχαγγέλου

«Ανακοίνωση της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»

«Να απαντήσει η παρέα Χατζημάρκου που θα οδηγούνται τα επεξεργασμένα λύματα Αρχαγγέλου»

Αυτογκόλ Στάγκα-Γιασιράνη: Φταίει ο συνυποψήφιος τους κ Γιώργος Υψηλάντης, η Περιφέρεια δηλαδή ο Χατζημάρκος και οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν έγινε το έργο!!!

Ο πανικόβλητος κ Χατζημάρκος συνεχίζει να κρύβεται πίσω από την αμοιβόμενη, με δημόσιο χρήμα, πολιτική του παρέα για τον αρνητικό ρόλο του, στη λύση του αποχετευτικού Αρχαγγέλου.

Έβαλε μπροστά τον σωσία του κ Στάγκα και την υπάκουη πολιτικά κ Γιασιράνη που όμως τον εκθέτουν περισσότερο βάζοντας επικοινωνιακά αυτογκόλ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ


Τρικυμία εν κρανίω στην «4Season Συμμαχία»

Μπορείτε να συνεχίσετε να λειτουργείτε ως ρεμπέτ-ασκέρ, όπου ο κάθε πικραμένος βγάζει τα απωθημένα του στο διαδίκτυο


Τρικυμία εν κρανίω πλέον οι ανακοινώσεις της «4Season Συμμαχίας» των καλών παιδιών. Οι ασυναρτησίες, οι ανοησίες, τα ψέματα και οι συκοφαντίες αποτελούν σταθερό περιεχόμενο του επικοινωνιακού σας μενού!

Η θέση της Περιφερειακής Αρχής, είναι διαχρονικά ξεκάθαρη:

Ν. ΜΑΝΙΟΣ: Επιχορήγηση άνω των 4 εκατ. € στους Δήμους Κυκλάδων από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
«Επιχορήγηση των Δήμων του Ν. Κυκλάδων με 4 εκατ. € 
από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ»

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση των νησιωτών μας, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Αλέξης Χαρίτσης μέσα από την νέα πρόσκληση του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ενέκρινε τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των Δήμων της χώρας, ύψους 150 εκατ. .

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου για την Πρωτομαγιά

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
ΤΗΛ.:6976644025 - 6906279789

1η ΜΑΗ 2019
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ & ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η 1η Μάη είναι μέρα γιορτής της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Μέρα σύμβολο του αγώνα με τα κατακόκκινα λάβαρα από τα ποτάμια εργατικού αίματος των πρωτοπόρων της τάξης μας, για να κατακτήσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή.
Με τη συμμετοχή μας στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, τους πρωτοπόρους αγωνιστές, που θυσίασαν τη ζωή τους για τα συμφέροντα και τα δίκια της τάξης μας.
Βροντοφωνάζουμε την απόφασή μας: