slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Στροφή στο Μέλλον – Δημοτική Δράση” κ. Μανόλης Μαργαρίτης συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού του, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων: Δονούσα – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι συνομίλησε με κατοίκους των νησιών, αντάλλαξε απόψεις, άκουσε και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των κατοίκων και υποσχέθηκε ότι ως νέα Δημοτική αρχή μετά τις 7 του Νοέμβρη, ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα παραμείνουν αρωγοί των κατοίκων, εκφραστές των δικαιωμάτων τους και υπερασπιστές των δίκαιων αιτημάτων τους.Ομιλία Χρήστου Βλαχογιάννη στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» - Κακάπετρα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26-10-2010

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» προσκαλούν τους κατοίκους του νησιού στην πρώτη προεκλογική ομιλία του κ. Βλαχογιάννη που θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

και ώρα 19:00

στο café «ΠΑΝΘΕΟΝ».

ΠΑΝΘΕΟΝ στα Κακάπετρα

Τηλ.: 2284022300, 6973889700

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, με μια σεμνή θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου “Στροφή στο Μέλλον – Δημοτική Δράση”, παρουσία πλειάδας συμπολιτών και υποψηφίων του συνδυασμού.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Σ’ ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 στο αμφιθέατρο “ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ” η παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του Δημοτικού συνδυασμού “ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ” από τον επικεφαλή του συνδυασμού Μανόλη Μαργαρίτη.

Ο κ. Μαργαρίτης στη μεστή και ουσιαστική ομιλία του, απευθυνόμενος στο κοινό που τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα, υπογράμμισε τα εξής:

Αγαπητοί συνδημότες μου,

Δεν είχα μέχρι σήμερα άλλο κίνητρό μου στη συνεχή ενασχόλησή μου από το να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορούσα.

Αγωνιά μου ήταν πάντα η επιλογή των σωστών τρόπων και των χρήσιμων στόχων. Μόνιμη σκέψη μου ήταν το να καταφέρνω να επιτυγχάνω το καλύτερο για τον τόπο μου. Προσπάθησα πάντοτε στο μέτρο των δυνατοτήτων μου να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου και την ιδιαίτερη πατρίδα μου.

Τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιήθηκα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Αγωνίστηκα πάντοτε, παρά τις περιορισμένες δυνατότητες του συμβούλου που ανήκει στη μειοψηφία, να καταφέρω να προωθώ λύσεις για τα τοπικά προβλήματα.


Η εμφάνιση στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας του «Καλλικράτη» σηματοδότησε για μένα μια μεγάλη πρόκληση. Πέρα από τις γενικότερες και γνωστές δύσκολες συνθήκες που περνά η πατρίδα μας, ήρθε κι αυτός ο νέος νόμος ν’ ανατρέψει πολλά απ’ όσα ξέραμε μέχρι σήμερα και να δημιουργήσει ένα δυναμικό πεδίο, ένα προβληματικό περιβάλλον, στα πλαίσια του οποίου θα έπρεπε να ξαναχτίσουμε την αυτοδιοίκηση.

Νέες δύσκολες συνθήκες, πολλές καινούριες αρμοδιότητες πέφτουν στους ώμους των αρχόντων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, ενώ την ίδια στιγμή περιορίζονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης και οι πιθανότητες άντλησης πόρων για να αντιμετωπιστούν με επάρκεια και προς όφελος του δημότη οι, εντός εισαγωγικών, «απειλητικές» νέες καταστάσεις. Όμως ο «Καλλικράτης» είναι νόμος του κράτους. Είναι γεγονός. Είμαστε υποχρεωμένοι να τον εφαρμόσουμε… Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις εκεί που μας δίνονται μόνο προβλήματα. Είμαστε αναγκασμένοι να κολυμπήσουμε στα βαθειά νερά… Και είμαστε ένας Δήμος ένας δήμος από 5 νησιά. Φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική αυτοδιοίκηση. Αλλά σαν νησιώτες ξέρουμε από μικροί ακλό κολύμπι κι έτσι θα τα καταφέρουμε να βγούμε στη στεριά…
Αγαπητοί συμπατριώτες,

Είναι ξεκάθαρο ότι το αυτοδιοικητικό τοπίο των νησιών μας αλλάζει. Έξι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενωμένοι τώρα σ’ ένα Δήμο, πρέπει να αγωνιστούν να μη ναυαγήσουν. Κι αν ακολουθήσουν την πορεία που ακολουθεί μέχρι σήμερα η απερχόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Νάξου, δεν θα καταφέρουν να βγουν από αυτήν τη φουρτούνα. Έχουμε αντιληφθεί πια όλοι ότι ο νέος Δήμος χρειάζεται αλλαγή του πολιτικού – κοινωνικού τοπίου, προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις του αύριο.

Χρειάζεται άλλη αντίληψη διοίκησης. Άλλο πνεύμα εργασίας. Χρειάζεται διορατικότητα, δυναμισμό, όρεξη για δουλειά, επιθυμία για προσφορά και, κυρίως, αλλαγή νοοτροπίας. Έχει ανάγκη από μια νέα αντίληψη οργάνωσης και διοίκησης της νέας δημοτικής πραγματικότητας, που δεν έχει σχέση με όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Κυρίως, έχει ανάγκη από:

Διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Αξιοκρατία στην πρόσληψη και την αξιολόγηση προσωπικού.

Δημοκρατικές διαδικασίες στην ιεράρχηση στόχων.

Αμεροληψία στη λήψη αποφάσεων.

Σεβασμό στην άποψη της μειοψηφίας.

Συμμετοχή του δημότη στα δημοτικά δρώμενα.

Ισονομία – ισοπολιτεία – δικαιοσύνη.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ έχουμε ήδη από καιρό σκύψει πάνω από τα θέματα που απασχολούν τα νησιά μας, έχουμε προβληματιστεί, έχουμε δουλέψει και πιστεύουμε ότι, μέσα από την υλοποίηση του προγράμματός μας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και για τα παιδιά μας. Υποβάλλουμε στην κρίση σας μια ζωντανή νέα αυτοδιοικητική πρόταση, που έχει στόχο να αντιμετωπίσει χρόνια δυσεπίλυτα , να συμπαρασταθεί στο δημότη, να βελτιώσει την καθημερινότητά του, με γνώμονα πάντοτε το σεβασμό στο ιδιότυπο φυσικό στοιχείο των νησιών μας.

Το πρόγραμμά το έχετε ήδη σε καλαίσθητη έκδοση στα χέρια σας, θα βρείτε εδώ τις βασικές απόψεις για όλα τα προβλήματα του πολυνησιακού Δήμου. Θα βρείτε καταγεγραμμένες τις προτεραιότητες και τους άξονες των δράσεών μας. Δεν θέλω να σας κουράσω τώρα με την αναλυτική αναφορά τους.

Σε γενικές γραμμές, να σας πω ότι έχουμε στοχεύσει σε τέσσερις βασικές ομάδες δράσεων, που θα δημιουργήσουν τη βάση και το πηδάλιο της πορείας της νέας δημοτικής αρχής. Οι τέσσερις αυτές ομάδες αφορούν σε δράσεις:

1ο. άμεσες παρεμβάσεις σε θέματα της καθημερινότητας του δημότη, όπως δημοτικές υπηρεσίες και ύδρευσή – καθαριότητα αποχέτευση.

2ο. παρεμβάσεις και νέα ορθολογική αντιμετώπιση των υποδομών του Δήμου, των μεγάλων έργων, του οδικού δικτύου, των μορφών και πηγών ενέργειας και τέλος της αλιείας, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, δηλαδή του πρωτογενούς τομέα.

3ο. την έντονη δραστηριοποίηση για την προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, την προστασία των αδέσποτων ζώων με την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, την ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών του Δήμου μας, ένας εκ των οποίων είναι και η παλιά πόλη της Νάξου, της διαμόρφωσης μιας άλλης αντιμετώπισης του τουρισμού, και μέσα απ’ όλα τα προηγούμενα, της προβολής του γνήσιου νησιώτικου πολιτισμού και, πάνω απ’ όλα, της διαμόρφωσης και άσκησης μιας έντονης κοινωνικής πολιτικής και μέριμνας και πρόνοιας για τον αδύναμο συνδημότη μας, με δράσεις σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως π.χ. την τοπική Εκκλησία.

4ο. η νέα δημοτική αρχή θα στοχεύει πάντοτε στη δημιουργία αναπτυξιακών συνθηκών, προκειμένου να επιτυγχάνει τη μείωση της ανεργίας, που τόσο μαστίζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Θα ενδιαφέρεται πάντοτε να δημιουργεί ευκαιρίες για τους νέους, θα προωθεί την πληροφορική, θα στηρίζει τον αθλητισμό σε όλες του τις μορφές και θα αναλαμβάνει υποστηρικτικές πρωτοβουλίες της παρεχόμενης παιδείας προς τους νέους.

Φίλες και φίλοι,

Έχω ένα όνειρο εδώ και καιρό: να πάρουμε το καράβι της ελπίδας και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί με προορισμό έναν ανθρωποκεντρικό Δήμο.

Δηλώνω έτοιμος να αναλάβω το τιμόνι του Δήμου και να σας οδηγήσω, μαζί με τους συνεργάτες μου, σ’ αυτό το ταξίδι, κάνοντας Στροφή στο Μέλλον και αρχίζοντας τη Δημοτική Δράση, με πυξίδα κι οδηγό τα λόγια του Αθηναίου ποιητή Αγάθωνα:

Ο κυβερνήτης πρέπει να θυμάται τρία πράγματα:

Πρώτον, ότι κυβερνά ανθρώπους

Δεύτερον, ότι κυβερνά με βάση τους νόμους και

Τρίτον ότι δεν κυβερνά για πάντα.

Υ.Σ. Στο τέλος της ομιλίας του, αφού ευχαρίστησε το κοινό, τους υποψήφιους και τους συνεργάτες του, ευχαρίστησε την οικογένειά του και ιδιαίτερα τη σύζυγο και τα παιδιά του, που όπως είπε “τον ανέχονται και τον στηρίζουν σ’ αυτό το δύσκολο δρόμο που χάραξε”.


VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Οι αντιφάσεις, τα ψευτο-διλήμματα και οι ανακρίβειες στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού παρουσιάζονται στο video που ετοίμασε ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Δείτε το video:

Τι κρύβουν πίσω απέραντο γαλάζιο ύφασμα;


Δεν λέμε, πολύ ωραίο και eccentric το μονόχρωμο μπλε ύφασμα background που βάλανε πίσω απο τον Γιωργάκη και καλύπτει τον πίνακα που υπάρχει εκεί.Τι κρύβει λοιπόν το απέραντο γαλάζιο ύφασμα;
Που πήγε όμως ο -μικρότερος σε διαστάσεις- πίνακας «H Eλλάς ευγνωμονούσα» (1858) του Θεόδωρου Bρυζάκη (1819-1878) που μέχρι πρόσφατα υπήρχε στο ίδιο σημείο;Ο καθηγητής Αλέξης Κόκκος απαντάει σε ερωτήσεις του blog για τα blog

To blog "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ", έχει την τιμή να φιλοξενεί τις απαντήσεις του καθηγητή Αλέξη Κόκκου σε ορισμένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν αναφορικά με τη συμβολή των blog στην ενημέρωση και την εκπαίδευση ενηλίκων ειδικότερα.

Ο καθηγητής Αλέξης. Κόκκος, αφού εξηγεί ότι λόγω περιορισμένου χρόνου δεν παρακολουθεί το χώρο των ιστολογίων, απαντώντας στην ερώτηση
"Πιστεύετε ότι τα blog μπορούν να συμβάλουν στη διάχυση της γνώσης γύρω από την εκπαίδευση ενηλίκων;" αναφέρει ότι
"Μόνο κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις", ενώ απαντώντας στην ερώτηση
"Ποια κριτήρια και ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν τα blog που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων;"
Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι
"Γενικά, όταν ένα blog ασχολείται με ένα επιστημονικό πεδίο, υπάρχει ο κίνδυνος να διαδίδει απόψεις και γνώσεις που δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και δε συνδέονται με τις σύγχρονες αναζητήσεις στο πεδίο αυτό. Η προϋπόθεση για να προσφέρει το blog έγκυρες απόψεις (όπως θέλω να πιστεύω ότι το επιθυμούν πολλά blog) είναι, εφόσον πρόκειται για κάποιο επιστημονικό ζήτημα, το blog να έχει μια «Επιτροπή Σύνταξης» που να αποτελείται από αποδεδειγμένα γνώστες του ζητήματος ή, έστω, να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με άτομα που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά."
Στον καθηγητή Αλέξη Κόκκο, τέθηκαν επίσης και οι ακόλουθες ερωτήσεις
Τι περιεχομένου blog επιλέγεται να παρακολουθείτε;

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα blog που θα παρακολουθήσετε;

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για τα blog που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων στην Ελλάδα και ποιες οι διαφορές που τυχόν υπάρχουν στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό;

όπου όμως λόγω της δήλωσης του καθηγητή ότι δεν παρακολουθεί το χώρο των ιστολογίων, δεν έτυχαν ανάλογης απάντησης.

Ο Αλέξης Κόκκος είναι καθηγητής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και από τους πρωτεργάτες της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα, με πλούσιο συγγραφικό έργο και ερευνητικές μελέτες στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων, ενώ είναι και πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Read more: http://edu4adults.blogspot.com/2010/10/blog-blog.html#ixzz13TuJYBJb

Επίσκεψη Ν. Μαράκη σε Δανακό - Απείρανθο

Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη θέρμη έγινε δεκτός από τους κατοίκους του Δανακού και της Απειράνθου, ο δήμαρχος Νάξου και υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Μαράκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα δυο αυτά χωριά της ορεινής Νάξου.
Κατά την διάρκεια των συζητήσεων που ανέπτυξε με τους κατοίκους της περιοχής αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς τους, έδωσε υπόσχεση τιμής για την άμεση επίλυσή τους και ζήτησε την συνεργασία τους για ένα υγιή πολυνησιακό πλέον δήμο.

Ο κ. Μαράκης, αναφερόμενος στην πολυετή εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήλωσε πως ο ίδιος και ο συνδυασμός του «δεν είναι το παρελθόν αλλά το μέλλον» και πως η «πλούσια εμπειρία της παράταξης διασφαλίζει τη διαχείριση και ανάπτυξη των κοινοτήτων με τον πλέον άμεσο και καλύτερα δυνατό τρόπο». Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων κατοίκων, ανέφερε πως όποιο έργο έχει μπει σε διαδικασία μελέτης και έχει δρομολογηθεί στο παρελθόν θα συνεχιστεί με την νέα διοίκηση του δήμου.

Αναφερόμενος στην παραδοσιακή κοινότητα της Απειράνθου τόνισε το γεγονός πως το χωριό αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Νάξο και μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Κάλεσε δε τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στην προσπάθεια που θα κάνει ο ίδιος και η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για αλλαγή ταχύτητας «με ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που αφορά τον Καλλικρατικό Δήμο απ’ άκρη σ’ άκρη».

Τέλος, παρουσίασε τους υποψηφίους του, τονίζοντας το γεγονός πως περιλαμβάνει νέα παιδιά που ενδιαφέρονται για τα κοινά και αναφέρθηκε σ’ ένα ενιαίο κέντρο αποφάσεων που θα αφουγκράζεται τα τοπικά προβλήματα και θα τα επιλύνει άμεσα και δυναμικά.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010, στις 19.15, ο κ. Μαράκης θα επισκεφθεί τις Εγγαρές, στις 20.00 τη Γαλήνη και στις 21.30 τον Κυνίδαρο.

Από το Γραφείο Τύπου

ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου

το ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ώρα 18:30 μ.μ.

θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος

Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Όλοι μαζί θα οδηγήσουμε τη Νάξο & τις Μικρές Κυκλάδες στο δρόμο που τους αρμόζει, στο δρόμο του μέλλοντος

Αν στην θέση του ΓΑΠ ήταν ο Καραμανλής...

Ας μιλήσουμε και καλύτερα ας σκεφτούμε υποθετικά...
Έστω ότι στη θέση του ΓΑΠ στην χθεσινή διακαναλική "συνέντευξη" ήταν ο Καραμανλής και στην θέση του Πεταλωτή ο Ρουσόπουλος,
Σήμερα στα κανάλια και στις πασοκικες φυλλάδες θα μιλούσαν για "Τσαουσέσκου", για ελεγχόμενη δημοσιογραφία και πολλά άλλα τέτοια!
Μήπως κάνω λάθος; Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε

Χ.Κ.
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Πρωθυπουργός υπό προθεσμία

Όσοι είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν την διακαναλική συνέντευξη του κ. Παπανδρέου και ανησυχούσαν για την πορεία της χώρας, θα έχουν πολλούς λόγους να ανησυχήσουν ακόμα περισσότερο.

Όσοι περίμεναν απαντήσεις, άκουσαν ανούσιες γενικολογίες.

Όσοι περίμεναν μια ελπίδα αισιοδοξίας, άκουσαν τεχνικά διλήμματα, απειλές και εκβιασμούς.

Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να είναι σε μεγάλο πανικό για αυτά που βλέπει ότι έρχονται.
Αν με τη συνέντευξή του πίστεψε ότι θα τα σταματήσει, μάλλον στοιχημάτισε και έχασε.

Μετά τη σημερινή του εμφάνιση, ο κ. Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός υπο προθεσμία.

Πρωθυπουργός υπό αίρεση!

Με άλλα λόγια είπε στον Ελληνικό λαό, ότι έχει μια ευκαιρία να τον αλλάξει!

«Προσκλητήριο ευθύνης»

«Προσκλητήριο ευθύνης», ζήτησε ο πλέον ανεύθυνος πρωθυπουργός μετά τη Μεταπολίτευση, που ενώ κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», οδήγησε τη χώρα στα «Καυδιανά Δίκρανα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κατά τα άλλα, από την συνέντευξη του πρωθυπουργού μάθαμε ότι:

Η χώρα δεν είναι μόνο υπό επιτήρηση, αλλά υπογράψαμε και ένα μνημόνιο με επαχθείς όρους

Αν είμαστε συνεπείς, θα βγούμε από το Μνημόνιο του 2013

Δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους, επειδή οι κοινωνικοί εταίροι δεν τον διαβεβαίωσαν ότι θα εισπραχθούν όλοι οι φόροι!

Το θέμα της ακρίβειας, λύθηκε με τη μάχη που έδωσε εναντίον των …φορτηγατζήδων.

Θα κάνουμε μια …διατροφική γεωργία.

Δεν μπαίνεις κανένας στην κυβέρνηση χωρίς αξιοκρατικές διαδικασίες.

Έχουμε πιο δίκαιη φορολογία!

Όλα τα στοιχεία όλων των φορολογουμένων θα αναρτώνται στο διαδίκτυο!

Ότι έρχονται σοβαρές επενδύσεις στη χώρα.

Τα επόμενα χρόνια (δεν είπε πόσα) θα έχουμε επενδύσεις 45 δις ευρώ που θα φέρουν 200.000 θέσεις εργασίας.

Κυρίως όμως δεν μάθαμε, ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα. Γιατί στο ερώτημα αυτό ο κ. πρωθυπουργός δεν έδωσε απάντηση!

Εκβιασμοί και διλήμματα

Ο κ. Παπανδρέου επειδή προφανώς είχε τρικυμία εν κρανίω κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παιχνίδια, χωρίς να προσκομίσει ούτε ένα επιχείρημα. Ποια είναι άραγε τα παιχνίδια που παίζει η αντιπολίτευση; Μήπως η υπεράσπιση των μικρομεσαίων που βάζουν λουκέτα; Ή μήπως η υπεράσπιση των ανέργων που δεν βλέπουν φως ελπίδας;

Εμφάνισε το Μνημόνιο ως σωτηρία της πατρίδος, όταν ακόμα και οι ίδιοι που το συνέταξαν ομολογούν ότι απέτυχε και χρειάζεται αναθεώρηση.

Παρέμεινε αμετανόητος σε μια πολιτική που μαθηματικά οδηγεί σε αδιέξοδο.

Αντι να προτείνει λύσει, οχυρώθηκε πίσω από εκβιαστικά διλήμματα.

Αντί να δώσει ελπίδα, επένδυσε στο φόβο.

Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να καταψηφίσουμε την κυβέρνησή του, για να μην στεναχωρήσουμε τις αγορές!

Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα: Μετά τη σημερινή εμφάνιση του κ. Παπανδρέου οι ψηφοφόροι έχουν κάθε λόγο να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Να πουν ένα δυνατό όχι, σ’ αυτόν που σπέρνει το φόβο, καλλιεργεί την ανασφάλεια για να υφαρπάξει για δεύτερη φορά την ψήφο τους.

Να στείλει ένα μήνυμα ότι οι αντοχές της κοινωνίας ήταν μέχρι εδώ και δεν αντέχει άλλο.

Να στείλει ένα μήνυμα ότι θέλει έναν πρωθυπουργό που τον ενδιαφέρει περισσότερο τι λένε οι Έλληνες και όχι τι λένε οι ξένες αγορές!

Να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας.

Κώστας Ροδινός

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός επιχείρησε, απόψε, να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό Σώμα, για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία τον καλεί να αφήσει το «εμπόριο του φόβου» και να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί, για να αποφύγουμε, ως χώρα, το ναυάγιο.

Εμείς εργαζόμαστε για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη του Τόπου.

Μας απασχολεί, πριν απ’ όλα, πως θα βγει η Ελλάδα αλώβητη από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να εργαστεί γι’ αυτό και όχι να εκβιάζει πολιτικά το εκλογικό Σώμα.

Όμως, ας μην κάνει λάθος ο κ. Παπανδρέου. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Αλλά ο Ελληνικός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ να γίνουν αδιέξοδα για τον Τόπο.

Απόψε και οι τελευταίοι αναποφάσιστοι πολίτες, βλέποντας τον κ. Παπανδρέου, αποφάσισαν οριστικά τι είδους μήνυμα θα στείλουν στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου».

Η διακαναλική Παπανδρέου σε μια εικόνα