slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημήτρης Καπούνης στο Κανάλι Ένα 90,4: «Οι κτηνοτρόφοι δεν βγαίνουν, η Πολιτεία να τους επιδοτήσει!»

 
 Δημήτρης Καπούνης στο Κανάλι Ένα 90,4: «Οι κτηνοτρόφοι δεν βγαίνουν, η Πολιτεία να τους επιδοτήσει!».
SOS εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι της Νάξου! Οι πολύ μεγάλες αυξήσεις σε βασικά για εκείνους είδη (π.χ. ζωοτροφές) τους έχουν φέρει σε απόγνωση, ενώ έχουν ως αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων) μείωση ζωϊκού κεφαλαίου και γάλακτος, ενώ η κατάσταση αυτή έχει αγγίξει και την Γραβιέρα Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου, ελλείψεις της οποίας παρατηρούνται στην αγορά. Για το θέμα μίλησε στο Κανάλι Ένα 90,4 FM o Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης.

Ακούστε το απόσπασμα:

Εργασίες ασφαλτόστρωσης οδού Ηρώων Πολυτεχνείου



Στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Αγ. Χρυσοστόμου έως Φαρμακείο Δελλαρόκα και αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του οδοστρώματος», την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαΐου θα διακοπεί η διέλευση όλων των οχημάτων από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (από το Φαρμακείο Δελλαρόκα έως τη συμβολή με την οδό Μ. Μαργαρίτη και την οδό Κοντολέοντος - ΟΑΕΔ), προκειμένου να γίνει ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται αποκλειστικά από την παραλιακή οδό. 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ και ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023


 ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΤΡΟΦΕΙΑ)


Από την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους δύο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το σχολικό έτος 2022-2023. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022. 

Δικαίωμα εγγραφής και επανεγγραφής έχουν τα παιδιά που κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών (1/9/2022) έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών, δηλαδή γεννηθέντα από 1/1/2019 έως 1/3/2020 (ΦΕΚ 4249/Β΄/05.12.2017).

Παιδιά γεννημένα το έτος 2018 θα εγγραφούν στο Νηπιαγωγείο λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης.

Η παρούσα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων www.e-naxos.eu με επισυναπτόμενα αρχεία:

Το «ΠαΣοΚ» επέστρεψε, τα σχέδια του Τσίπρα ίσως και να έχουν ήδη ακυρωθεί

Ανεμοδείκτης  και τον Άγγελο Κωβαίο.
Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου ήταν πολιτικά πλούσιο. Το συνέδριο της ΝΔ είχε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως η ανάδειξη της στρατηγικής πρώτης κάλπης που περιέγραψε ο Μητσοτάκης και το δίλημμα «ΝΔ ή ακυβερνησία».
Παράλληλα όμως, την Κυριακή είχαμε και το εσωτερικό «δημοψήφισμα» του ΠαΣοΚ για το όνομα του κόμματος, το οποίο λέγεται πλέον «ΠαΣοΚ-Κίνημα Αλλαγής», όπως δηλαδή λεγόταν ατύπως εδώ και καιρό. Το «ΠαΣοΚ» προφανώς και θα μείνει μόνο, τουλάχιστον στον Τύπο.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι τόσο η ονομασία, αλλά η προσέλευση. Όταν σε αυτή τη διαδικασία προσέρχονται περίπου 180.000 άνθρωποι, μέλη του κόμματος, κάτι δείχνει.

Οι υπηρεσίες υγείας στα νησιά μας και στην Ακτοπλοΐα εκπέμπουν SOS!


O βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε ερώτηση στη βουλή με αφορμή τον τραγικό θάνατος εν πλω στο δρομολόγιο του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Πειραιά –Mήλο – Ανάφη, του 41χρονου υποπλοίαρχου Σταύρου Πελεκάνου, με καταγωγή από το Βουρβούλο Σαντορίνης, γεγονός που αναδεικνύει για ακόμα μια φορά το μείζον θέμα έλλειψης αντιμετώπισης των εκτάκτων περιστατικών.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, δυστυχώς έχουν επανειλημμένα επιβεβαιωθεί οι ανεπάρκειες ενός συστήματος άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης περιστατικών που καταλήγουν σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, είτε πρόκειται για ναυτικούς, είτε πρόκειται για επιβάτες, είτε πρόκειται για μόνιμους κατοίκους ή επισκέπτες των νησιών.

Ώρα ΕΝΦΙΑ: Πότε αναμένονται τα «ραβασάκια»- Ημερομηνίες πληρωμής και «εκπτώσεις»

Τα ειδοποιητήρια πληρωμής του φόρου ακινήτων σχεδιάζεται να ξεκινήσουν να αναρτώνται σε λίγες ώρες ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη (10/5).
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στο νέο έντυπο υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί μέσα από τα εκκαθαριστικά μια πλήρης εικόνα σχετικά με τη διαφορά που προκύπτει μετά τις μειώσεις και τις προσαυξήσεις του φόρου.

Συγκεκριμένα στο νέο εκκαθαριστικό θα αναγράφεται η νέα συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας που έχει προκύψει μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, όπως επίσης και:

Δημήτρης Καπούνης στο Open: «Τεράστιο το πρόβλημα, η Πολιτεία να μας ακούσει και να σταθεί δίπλα μας!»

Στην Νάξο οι δραματικές αυξήσεις στις ζωοτροφές και όχι μόνο έχουν επιφέρει, μεταξύ πολλών άλλων κακών, μείωση του ζωικού κεφαλαίου και του γάλακτος, γεγονός που, με την σειρά του, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη της πεντανόστιμης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην αγορά.

Βέβαια, η Ένωση έχει προβεί σε ενέργειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αλλά... 

Για το ζήτημα αυτό μίλησε, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος, μάλιστα, κάλεσε γι' άλλη μία φορά την Πολιτεία «να μας ακούσει και να σταθεί δίπλα μας!».

Το μέγεθος και την σοβαρότητα του προβλήματος επιβεβαίωσε, σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή και ο φοροτεχνικός, κ. Β. Αμπελιώτης.

Δείτε το απόσπασμα:

Συγκρότηση σε σώμα του Νέου Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου



 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, συγκροτήθηκε σε σώμα την 11η Απριλίου 2022, ύστερα από την Γενική Τακτική Συνέλευση των μελών  και τις αρχαιρεσίες. (Σάββατο 9 Απριλίου 2022) με την εξής σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΓΚΑΝΙΩΤΗΣ (ΚΙΜΩΛΟΣ)

Α ΆΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΙΟΛΕΣ (ΣΕΡΙΦΟΣ)

Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΛΜΠΑΡΗΣ (ΝΑΞΟΣ)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΙΩΤΗΣ (ΝΑΞΟΣ)

ΤΑΜΙΑΣ:ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΝΤΟΥ (ΜΥΚΟΝΟΣ)

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΧΙΟΝΗ ΦΙΣΣΕΡ-ΖΑΜΑΝΟΥ (ΙΟΣ)

ΕΦΟΡΟΣ:ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΑΛΤΑΖΑΝΗ (ΚΕΑ)


Ελεγκτική Επιτροπή 

ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ   (ΝΑΞΟΣ)

ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  (ΣΕΡΙΦΟΣ)

ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  (ΝΑΞΟΣ)


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΓΚΑΝΙΩΤΗΣ                                  ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΙΩΤΗΣ


Μητσοτάκης: Η απάντηση σε όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του

Σε ήπιους τόνους απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα “καρφιά” του Αντώνη Σαμαρά, ολοκληρώνοντας της εργασίες στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική, το ενεργειακό, αλλά και το άνοιγμα στο κέντρο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στο συνέδριο για την ταυτότητα της ΝΔ, η οποία όπως είπε “έχει γερές άγκυρες στις αξίες μας αλλά ταυτόχρονα ανοιχτά τα πανιά της στον άνεμο των ιδεών και της ανανέωσης”. Εκτίμησε δε ότι “πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε μία κοινωνία που αλλάζει και πρέπει να διευρύνουμε συνέχεια το στελεχιακό μας δυναμικό”.
Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: Στόχος η έξοδος της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι – Φτάσαμε στο 18%, για να επιστρέψουμε στο 40%

Τα πέντε κέρδη που αποκόμισε η Νέα Δημοκρατία από το 14ο Συνέδριό της


Κώστας Παπαχλιμίντζος
Πέντε κέρδη αποκόμισε η Νέα Δημοκρατία από το 14ο Συνέδριό της, το οποίο διεξήχθη στα Σπάτα και προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον.

Τα πέντε κέρδη Πρώτο κέρδος, όσο κι αν μοιάζει αυτονόητο, ότι ξανασυναντήθηκαν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας όλοι μαζί μετά από 2,5 χρόνια: Το Δεκέμβριο του 2019 είχε γίνει το τελευταίο συνέδριο και μετά η πανδημία του κορονοϊού πάγωσε κάθε μαζική διαδικασία. Περισσότεροι από 7.000 μέλη του συνεδρίου και παρατηρητές υπολογίζεται ότι πέρασαν τις πύλες του συνεδριακού κέντρου στα Σπάτα συνολικά αυτό το τριήμερο, συνομίλησαν, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες.


«Αυτό το τριήμερο, όμως, ήταν μία ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά. Ύστερα από την αναγκαστική απομάκρυνσή μας λόγω της πανδημίας. Γιατί και αυτή η ψυχική μας ενότητα είναι ένα πρόσθετο όπλο. Και μιλώ από καρδιάς και απόλυτα ειλικρινά όταν λέω ότι αυτό το σμίξιμο υπήρξε για μένα μία μεγάλη τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεύτερο θετικό σημείο, ότι οι εργασίες του συνεδρίου κύλησαν ομαλά και η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των ομιλητών εξέπεμψε μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας. «Εμείς δεν έχουμε ούτε ταυτοτικό ζήτημα, όπως το ΠΑΣΟΚ, ούτε οργανωτικό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε στα parapolitika.gr συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Τρίτο σημείο, η ανανέωση του πυρήνα του κομματικού μηχανισμού, με την εκλογή της νέας πολιτικής επιτροπής, που θα οδηγήσει τη ΝΔ και στις εθνικές εκλογές την επόμενη άνοιξη και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το επόμενο φθινόπωρο.

Τέταρτον, τέθηκε σε εγρήγορση ο κομματικός μηχανισμός και μπήκε το δίλημμα των επόμενων εκλογών στο οποίο φάνηκε να συμφωνούν όλοι οι ομιλητές και συνοψίζεται στην πολιτική σταθερότητα και στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με την πρωτιά και την αυτοδυναμία της ΝΔ. «Οι ερχόμενες εκλογές είναι απολύτως κρίσιμες. Δεν μπορούμε να ξαναπεράσουμε όσα ζήσαμε με το ΣΥΡΙΖΑ!», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «στο σταυροδρόμι που θα βρεθούμε για τις εκλογές πρέπει να δούμε πως θα είμαστε πλειοψηφία».

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του περιέγραψε το καταλυτικό, όπως το χαρακτήρισε, δίλημμα των επόμενων εκλογών: «Τότε οι πολίτες θα έχουν μπροστά τους την αλήθεια μιας Ελλάδας που παρά τις δυσκολίες αλλάζει και γίνεται πιο δυνατή. Που οι αντοχές της είναι ισχυρές ώστε να συνεχίζει την πορεία της ακόμα και μέσα σε αλλεπάλληλους διεθνείς σεισμούς. Και έχοντας νωπή στη μνήμη τους το τι έζησαν από το 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 θα μπορούν να συγκρίνουν βλέποντας τι έγινε πριν και τι έγινε μετά».

Πέμπτον, ο καθαρός οδικός πολιτικός χάρτης για το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές του 2023, με τέσσερις βασικούς σταθμούς, όπως τους περιέγραψε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ:

Η έξοδος της χώρας μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας μέσα στο καλοκαίρι, «για να κλείσει επιτέλους αυτό το τραυματικό κεφάλαιο το οποίο άνοιξε πριν από μία δεκαετία», η είσοδος στη συνέχεια «στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, ώστε με μεγαλύτερη άνεση να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το πρόγραμμά μας», η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ έτσι ώστε να «ενισχύσουν την απασχόληση, την ψηφιοποίηση του κράτους, τα μεγάλα έργα, την τόσο σημαντική πράσινη μετάβαση» και οι μεταρρυθμίσεις που υπολείπονται («στο εσωτερικό πεδίο θα ολοκληρωθούν αλλαγές που ήδη θεμελιώσαμε»).

Πολιτική Επιτροπή ΝΔ: Αναλυτικά τα αποτελέσματα - Στην πρώτη θέση η Όλγα Μαγγανά - Ποιοι εκλέγονται


Πρώτη σε σταυρούς προτίμησης για το όργανο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έρχεται η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας Όλγα Μαγαννά.
Η Όλγα Μαγγανά έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στην Ανατολική Αττική, αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαρκοπούλου, θεματάρχης εκπαίδευσης της ΝΟΔΕ της ίδιας περιοχής και γραμματέας της ΔΗΜΤΟ Λαυρεωτικής.

Άλλα στελέχη που εκλέγονται στις πρώτες θέσεις για την ΠΕ της ΝΔ: Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου, Βασίλης Κατσαρός πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΕ, ο Κώστας Μητσόπουλος από Αθήνα, η Μάρθα Σαμαρά από Βόρειο Τομέα, ο Βασίλης Σιαδήμας από Πάτρα, Γιώργος Ασημακόπουλος και Γιάννης Παπαγεωργίου από Θεσσαλονίκη.

Ποιοι εκλέγονται στην Πολιτική Επιτροπή

Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ: «Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει! Η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει 'Ποτάμι'»


Με ένα θερμό χειροκρότημα έγινε δεκτός ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την είσοδο του στη μεγάλη αίθουσα του συνεδρίου της ΝΔ, σήμερα το πρωί.
Ο κ. Σαμαράς είχε ένα ατύχημα τις προηγούμενες μέρες και δεν μπόρεσε να είναι παρών στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή, μένοντας μερικές μέρες στο σπίτι του, προκειμένου να ξεκουραστεί.