slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των απεργών, στο αμαξοστάσιο του Μετρό, που αποδεικνύει ότι η επιχείρηση "Νόμος και Τάξη" της κυβέρνησης στόχο έχει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.
Η συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας τη «σιδερένια φτέρνα» του αστικού κράτους (νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης), επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.
Οι εργαζόμενοι του Μετρό και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν πρέπει να υποκύψουν στην επίταξη, στην επιχείρηση της καταστολής και τρομοκράτησης.
Να μη φοβηθούν. Να αντισταθούν. Πολλές φορές στο παρελθόν, τέτοιου είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από τη μαζική-μαχητική στάση των εργαζομένων και με την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών, με τις 10άδες απεργίες σε συνθήκες επίταξης, δείχνει το δρόμο.
Καλούμε όλα τα Σωματεία εργαζομένων και όλους τους φορείς όχι μόνο να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την απόφαση για επίταξη, αλλά και να εκφράσουν με κάθε τρόπο και μέσο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στο Μετρό και όλων των άλλων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΑ «ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ»

Ευχαριστήριο Πανναξιακού ΑΟΝ

Ο Πανναξιακός Αθλητικός Όμιλος Νάξου(Μπάσκετ- Βόλεϊ) ευχαριστεί θερμά την οικογένεια της κυρίας Μαρίας Τζαννίνηγια την αμέριστη συμπαράσταση και την οικονομική στήριξη που προσφέρει τα τελευταία χρόνια στο σωματείο.
Η κυρία Μαρία Τζαννίνη, ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής έχει υπηρετήσει με αγάπη και ζήλο επί σειρά ετών τον αθλητισμό μεταλαμπαδεύοντας το ήθος, την ευγενή άμιλλα και την πίστη στις ανθρώπινες αξίες στους νέους του νησιού μας, στοιχεία που αποτελούν θεμέλιο για την ανάπτυξη και την......

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Στην αντιπροσωπεία, εκτός από το δήμαρχο, συμμετείχαν, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, Νίκος Μαράκης, Ευδοκία Ψαρρά και Θέκλα Κίζη, καθώς επίσης, οι κυρίες, Παρασκευή Βιτζηλαίου και Τζένη Ορφανού από το Σωματείο Εργαζομένων Τομέα Υγείας Νομού Κυκλάδων και ο κ. Ηλίας Παμπίδης από το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου-Κ.Υ. Νάξου, Κ.Υ. Αμοργού, Π.Ι. & Π.Ι.Ι. Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων. 
 Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία, συναντήθηκε με τον...

Aιχμές Γκούφα ...Πληρώνονται… δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους… αλλά ζητούν και εκτός έδρας αποζημίωση

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ
Οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι (αυτοί οι οποίοι έχουν αναλάβει ρόλο π. επάρχων) στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, όχι απλά λαμβάνουν μισθό (είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που έπαιρναν οι π. έπαρχοι), αλλά πληρώνονται και εκτός έδρας αποζημίωση για τις μετακινήσεις που κάνουν στα ίδια τα νησιά τους!
Πως γίνεται αυτό; Όλα γίνονται στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με λίγη καλή θέληση.
Καταρχάς, θα πρέπει να τονίσουμε ότι μέσα από τον «Καλλικράτη 2» και μετά από πρόταση και πιέσεις που άσκησε ο περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης και οι συνεργάτες του, εξασφαλίσθηκε μηνιαία αποζημίωση, περίπου 800 ευρώ, για τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους στα π. Επαρχεία (σημερινές Περιφερειακές Ενότητες), ώστε να αναλάβουν ρόλο πολιτικού προϊσταμένου και να εποπτεύουν τις υπηρεσίες στα....

«Οι νέοι είναι υποχρεωμένοι να βγουν μπροστά και να αποτρέψουν την καταστροφή της γενιάς τους»

«Οι νέοι έχουμε την υποχρέωση να βγούμε μπροστά προκειμένου να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή της γενιάς μας», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Cyclades24, o πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας.  
Τονίζει επίσης, πως αν η κυβέρνηση δεν κάνει τομές και δεν προχωρήσει άμεσα στις αποκρατικοποιήσεις και στις παρεμβάσεις που έχει δεσμευθεί, δε θα μπορέσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και των νησιών, στηρίζοντας την άποψη, ότι η μόνη ελπίδα για τον τόπο μας είναι η ανάκαμψη του ιδιωτικού τομέα και η τόνωση της απασχόλησης.
Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φόρτωμας εκτιμά ότι.....

Στρατούλης: "Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο!"

Ο Στρατούλης αδείαζει τον αρχηγό του...

Την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας λέει στις ΗΠΑ, λέει δεν θα σκίσουμε κανένα μνημόνιο, ο Δημήτρης Στρατούλης τον αδειάζει στην Ελλάδα!
Χθες βράδυ μιλώντας στην συχνότητα του extra3 είπε πως όταν αναλάβουν "θα καταργήσουμε τα μνημόνια..."

Με αυτά και με εκείνα έχουν τρελαθεί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ...

ΠΝΟ: 48ωρη απεργία 31|01 και 01|02|2013 στα πλοία

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί.
 Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά τους και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Οι νέες τροποποιήσεις του πολυνομοσχεδίου προβλέπουν τη μείωση από ....

Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών Νάξου



Έρευνα υλοποιηθείσα την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2012 από την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου για λογαριασμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Έκθεση Συμπερασμάτων για την Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών Νάξου 2012   • Δρ. Δημήτρης Κούτουλας
Εισαγωγή
Η έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών, της οποίας τα συμπεράσματα παρουσιάζονται στην........

Απάντηση του Αντιδήμαρχου Τοτόμη Πρωτονοτάριου στην Ανακοίνωση της ΠΕ.ΚΙΝ. Νάξου

     Επ’ αφορμή πρόσφατης ανακοίνωσης της ΠΕ.ΚΙΝ. Νάξου σχετικά με τη λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. του Απόλλωνα, θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω σαφώς και εμπεριστατωμένα για το θέμα, τόσο το Δ.Σ. της ΠΕ.ΚΙΝ., όσο και τους δημότες του Δήμου μας. Συγκεκριμένα:
-          Ο ΒΙΟ.ΚΑ. λειτουργεί αποτελεσματικά, σύμφωνα και με σχετική αυτοψία και έγγραφο (από 21/8/2012) της Π.Ε. Νάξου – Γρ. Δημόσιας Υγιεινής.
-          Ο Δήμος έχει αιτηθεί την άρση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης και όλων των σχετικών διοικητικών κυρώσεων, που οφείλονται στην έλλειψη νομιμοποίησης – αδειοδότησης του ΒΙΟ.ΚΑ. στην υφιστάμενη θέση. Ο λόγος είναι ότι, με την ισχύουσα νομοθεσία, δίνεται η......

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΚΟΤΤΗ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                  
 ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τους κατοίκους  της περιοχής «Κόττη» Χώρας Νάξου  ότι θα διακοπεί η παροχή νερού  στη περιοχή, από 8:30 έως 14:00, την Παρασκευή 25/1/2013, λόγω απαραίτητων εργασιών στο  δίκτυο ύδρευσης.

Κάλεσμα ΣΒΕΝΝΑΜΙΚ σε Παναξιακό Συλλαλητήριο για την Υγεία την 31/01/2013

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΟΝΤΩΣ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΚΟΝΤΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ
Με την με αρ. πρωτ. Υ4α/οικ. 123898(ΦΕΚ 3499/Β΄/2012) πραγματοποιήθηκε η ενοποίηση των Οργανισμών του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Νάξου και του Γ.Ν. Σύρου και επισημοποιήθηκε η απώλεια της νομικής προσωπικότητας του Νοσοκομείου μας. Η ενοποίηση βέβαια είχε ήδη εφαρμοστεί από το καλοκαίρι του 2011 και τα δύο Νοσοκομεία λειτουργούν από τότε με ενιαία Διοίκηση. Τότε κάποιοι στη Νάξο και τις Κυκλάδες μιλούσαν για δήθεν «θετική εξέλιξη» και για τα «καλά» της διασύνδεσης. Επειδή όμως όλα τελικά κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αξίζει να πούμε δυο λόγια για την «μετά συγχώνευσης» πορεία του.......