slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παύλος Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει στο κόμμα και δεν διαγράφεται



Ρτρε
Ύστερα από περίπου 3,5 ώρες, ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το μέλλον του Παύλου Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ομόφωνα η απόσυρση του Παύλου Πολάκη από το ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των εκλογών.

Αναφορά Γ. Βρούτση στη Βουλή για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Δονούσας 2023




Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αναδεικνύοντας το θέμα που έχει ανακύψει από την αλλαγή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της Δονούσας για τη θερινή περίοδο 2023. 

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού σχετική επιστολή (23.02.2023) του Προέδρου της Κοινότητας Δονούσας κ. Χρήστου Σιγάλα και του Προέδρου Συλλόγου Επαγγελματιών Δονούσας κ. Λογοθέτη Κωβαίου, με την οποία επισημαίνουν ότι η αλλαγή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για το 2023 σε σχέση με πέρυσι δεν βοηθάει στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού, ενώ παράλληλα αποδυναμώνει την τουριστική δυναμική που έχει δημιουργηθεί από τα προηγούμενα έτη.

Στην επιστολή τους, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δονούσας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών του νησιού, ζητούν η έναρξη των πρωινών δρομολογίων να γίνει από τα μέσα Ιουνίου -όπως το 2022- καθώς και να προστεθεί το δρομολόγιο της 1/7 (ημέρα Σάββατο). Επιπλέον, επαναφέρουν το αίτημα τους για παράταση του τέταρτου δρομολογίου, μέχρι και την 16η Σεπτεμβρίου. Αίτημα που ο Σύλλογος θεωρεί δίκαιο και εύλογο.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί τον Υπουργό να εξετάσει και να στηρίξει το συγκεκριμένο αίτημα που αφορά τη νήσο Δονούσα, καθώς τα συγκεκριμένα δρομολόγια αποτελούν γέφυρα ζωής για την επιβίωση και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού.  


Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. πάει… Μόναχο!

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. πάει… Μόναχο!

Στο Μόναχο της Γερμανίας θα ταξιδέψει η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Το κορυφαίο προϊόν της Ε.Α.Σ. και της ναξιώτικης τυροκομίας συμμετέχει σε διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά σε ενημέρωση και προώθηση της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. στις χώρες-στόχους της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Οι δράσεις του εν λόγω προγράμματος ξεκινούν, ακριβώς, από εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο και στην οποία το «παρών» θα δώσουν δημοσιογράφοι καθώς και αγοραστές (buyers) από μεγάλες αλυσίδες Super Markets του εξωτερικού, που θα ενημερωθούν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και τις δράσεις του, για τα διατροφικά οφέλη της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., καθώς και τη μεγάλη σημασία της πιστοποίησης των προϊόντων ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Απώτερος στόχος, εξάλλου, της Ε.Α.Σ. είναι κάποτε στο μέλλον η «ναυαρχίδα» της παραγωγής της να δεσπόζει στο ράφι κάποιας μεγάλης γερμανικής αλυσίδας…

«Πράσινο φως» στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων της Άνδρου

Το συνολικό έργο π/υ 10,91 εκ. ευρώ περιλαμβάνει νέο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, Μονάδα προεπεξεργασίας υπολειπόμενων σύμμεικτων και Μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος

Ένα ακόμη μεγάλο περιβαλλοντικό έργο, η κατασκευή Μονάδας προεπεξεργασίας υπολειπόμενων σύμμεικτων αστικών αποβλήτων και κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος και Χώρου Υγειονομικής Ταφής υπολειμμάτων Άνδρου, δρομολογείται από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή», ενέκρινε τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο, ανοίγοντας τον δρόμο για την δημοπράτησή του από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Νέα Δημοκρατία: Προβολή του έργου ή πόλωση και τοξικότητα;

Του  Σπύρου Καπράλου 

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αναπτύσσεται μια συζήτηση στο εσωτερικό των κομμάτων και στην προκειμένη περίπτωση στη Νέα Δημοκρατία αν πρέπει να δώσει μεγαλύτερο βάρος στην προβολή του κυβερνητικού έργου ή αν τα στελέχη τους χρειάζεται να σπαταλούν ενέργεια και χρόνο για κοκορομαχίες με το Σύριζα που δεν φέρνουν τις περισσότερες φορές και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο χρόνος για την προκήρυξη των εκλογών μετρά αντίστροφα και το κυβερνών κόμμα μπαίνει σ΄αυτή τη μάχη, έχοντας τον αέρα των δημοσκοπήσεων και με πιθανότητες στην