slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Δράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελαχιστοποίηση των ζημιών και την ομαλή επιστροφή των τουριστών, από την χρεοκοπία της «Thomas Cook», ζητά με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης»


«Δράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελαχιστοποίηση των ζημιών και την ομαλή επιστροφή των τουριστών, από την χρεοκοπία της «Thomas Cook», ζητά με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού «Thomas Cook» που διαθέτει σημαντικό μερίδιο στην αγορά τουρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Νότιας Ευρώπης κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Εκλογές και Αγιασμός για τον ΠΑΣ Νάξου το Σάββατο 28/9Ο ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ καλεί τους αθλητές , τις οικογένειες , τα μέλη της ομάδας, καθώς και όλους τους φίλους του σωματείου, να προσέλθουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο 5Χ5, όπου θα διεξαχθούν:

1. Ο Αγιασμός για τη νέα αθλητική περίοδο, στις 19:00.

2. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 18:00 έως τις 23:00.
Παράλληλα, θα λειτουργήσουν, η μπουτίκ της ομάδας με όλα τα διαθέσιμα προϊόντα, και ......

11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου διοργανώνει φέτος στην Τήνο το 11ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων με τίτλο"•Εμπόριο• Συνεργασία, Αντοχή, Ελπίδα".
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
           
            Το Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων γίνεται κάθε χρόνο σε ένα από τα νησιά των Κυκλάδων. Η Τήνος έχει την τιμή και τη χαρά να διοργανώνει το συνέδριο για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το Απρίλιο του 2008.

            Στις εργασίες του 11ου Συνεδρίου θα πάρουν μέρος από τις Κυκλάδες οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Θήρας, της Κέας, της Μήλου, της Νάξου, της Πάρου - Αντιπάρου, της Σερίφου και της Σύρου. Από την υπόλοιπη Ελλάδα θα συμμετέχουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι των Αθηνών, της Άρτας, του Πειραιά και της......

Δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων κατάρρευσης της Thomas Cook ζητά ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης


Δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κατάρρευσης του βρετανικού τουριστικού κολοσσού Thomas Cook, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με γραπτή του Ερώτηση, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Με πάνω από 21.000 εργαζόμενους και εκατοντάδες εταιρίες με αποκλειστική συνεργασία στους τομείς της φιλοξενίας, των αερομεταφορών και της εστίασης, η Thomas Cook είχε ανεπτυγμένη δραστηριότητα στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο και Ισπανία, ενώ η εργασιακή αβεβαιότητα που θα βιώσουν οι εργαζόμενοι εξ’ αιτίας αυτής της εξέλιξης, δεν πρέπει να λησμονηθεί.
Ο κ. Ανδρουλάκης, ερωτά την Επιτροπή σχετικά με τη δυνατότητα και την ευελιξία άντλησης πόρων σε αυτή τη χρονική φάση τόσο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, το οποίο παρέχει στήριξη σε.........

Γιάννης Βρούτσης: Παρατείνουμε την ισχύ της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι τέλος του 2019

Με διάταξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που ενσωματώθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο θα εισαχθεί στην Βουλή προς ψήφιση, παρατείνεται η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας – η ισχύς της οποίας έληγε την 30η Ιουνίου 2019 – μέχρι την σύναψη νέας και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 31-12-2019.

Τονίζεται ότι μαζί με την ισχύ της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε παρατείνονται και όλοι οι συμφωνηθέντες κανονιστικοί όροι (μισθολογικοί και μη μισθολογικοί) ευεργετικοί για τους εργαζομένους (επιδόματα, τριετίες κ.α) που την συνοδεύουν.