slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κίνδυνος κατάρρευσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση προκαταβολής της οικονομικής ενίσχυσης από τα κέρδη του στοιχήματος


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτησημε θέμα τον κίνδυνο κατάρρευσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση προκαταβολής της οικονομικής ενίσχυσης από τα κέρδη του στοιχήματος.

Νέος Ποινικός Κώδικας: Μόνο ισόβια για τα σκληρά εγκλήματα

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά εγκλήματα και εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των ανηλίκων – Σταματούν οι αποφυλακίσεις με βραχιολάκι για όσους έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά εγκλήματα (βιασμός, κ.λπ.) και εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των ανηλίκων και προβλέπεται πλέον ως μόνη ποινή η ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα που θα αναρτηθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, όπως τόνισαν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, όσο και ο υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας, αντίστοιχα.

Καθώς αναμένονται Ακραία καιρικά φαινόμενα – βροχές και ανεμοστρόβιλοι - στην ευρύτερη περιοχή Φιλωτίου μεταφέρετε από το Φιλώτι στη πόλη της Νάξου η έδρα της τελετής λήξης της 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Η τροποποίηση του προγράμματος της 32ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, θα γίνει ως εξής:

Γεύση… Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και σαμιώτικων κρασιών στο Παρίσι!


Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, το κορυφαίο τυρί του νησιού μας, βρέθηκε στο Παρίσι έχοντας μαζί της… εκλεκτή παρέα!

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, υλοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση οινογευσίας στην πανέμορφη, κοσμοπολίτικη και λαμπερή πρωτεύουσα της Γαλλίας και μία από τις «πρωτεύουσες» της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Εκεί, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ., μαζί με τους πολυβραβευμένους Π.Ο.Π. οίνους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και τους Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. οίνους της Enoteca Regionale Emilia Romagna της Ιταλίας, που επίσης συμμετέχουν στο προαναφερθέν πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν στους καλεσμένους του event (οι οποίοι ήταν εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., άτομα προερχόμενα από τον εμπορικό και επισιτιστικό χώρο, influencers, κ.ά).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Evi Evane» της καταξιωμένης, διεθνούς φήμης Ελληνίδας σεφ, Ντίνας Νικολάου, η οποία, μαζί με την αδελφή της, Μαρία, θεωρούνται οι κυριότερες εκπρόσωποι της μεσογειακής διατροφής στην απαιτητική αγορά της Γαλλίας.

Η Μαρία η κόκκινη

Είναι η ανάγκη τους να πουν ότι έπεσε το “κάστρο”, εν προκειμένω του ΣΚΑΙ; Είναι η ανάγκη της επιβεβαίωσης; Άγνωστο! Πάντως εχθές σχεδόν το σύνολο των φιλικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναδείκνυε σε όλους τους τόνους την τοποθέτηση της Μαρίας Αναστασοπούλου παρουσιάστριας της πρωινής ζώνης του ΣΚΑΙ για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τα αρνητικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse που αφορούσαν στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! Και κυρίως τη διαφοροποίηση από τον συμπαρουσιαστή της Δημήτρη Οικονόμου που “διάβαζε” διαφορετικά τη δημοσκόπηση!

ΤΗΝΟΣ : Ο Νίκος Συρμαλένιος στο 4ο Κυκλαδολογικό Συνέδριο/ Κατηγορηματική καταδίκη της βίας των ΜΑΤ και της αστυνομίας ενάντια στους διαμαρτυρόμενους πολίτες

  • Αντιστοίχηση των συμπερασμάτων των συνεδρίων με τις ασκούμενες πολιτικές. Στο επίκεντρο η φέρουσα ικανότητα
  • Κατηγορηματική καταδίκη της βίας των ΜΑΤ και της αστυνομίας ενάντια στους διαμαρτυρόμενους πολίτες
    Στο σύντομο  χαιρετισμό του ο Νίκος Συρμαλένιος από το 4ο Κυκλαδολογικό Συνέδριο που διοργανώνει η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών στην Τήνο, μεταξύ άλλων είπε:

Για τις νομικές Διώξεις κατά της Συριανής Κοινωνίας

Για τις νομικές Διώξεις κατά της Συριανής Κοινωνίας

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τήνου με αφορμή την εκδίκαση της πρώτης από μία σειρά αγωγές που οι εταιρίες του ναυπηγείου Σύρου στρέφουν εναντίον πολιτών και περιβαλλοντικού σωματείου, ΜΜΕ και συλλογικών φορέων καταθέτει δημόσια ότι:

Ζητάμε την άμεση απόσυρση των Αγωγών κατά του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου. Ζητάμε να μπει ένα τέλος στην πρακτική των εξωδίκων κατά πολιτών που εκφράζουν θεσμικά τα ερωτήματά τους και απευθύνονται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Ζητάμε να σταματήσουν και τα εξώδικα προς τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Ο αρμόδιος από το νόμο φορέας, επί ένα και πλέον έτος αδρανεί με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί η Μελέτη που το ΕΛΚΕΘΕ έχει προτείνει επίσημα.