slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τηλεδιάσκεψη Γ. Βρούτση με επιστημονικούς συλλόγους για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη με τους προέδρους των επιστημονικών ομάδων για το ζήτημα της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και νομοθετήθηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο Ν.4756/2020 «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων και άλλες κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις».

Η Ευρώπη «τρέμει» την Τουρκία γιατί της... θυμίζει τη Lehman Brothers!

Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας αποτελούν το πλέον αγαπημένο θέμα συζήτησης κατά την τελευταία περίοδο, με αφορμή και τη Σύνοδο Κορυφής όπου χαράχθηκε ο οδικός χάρτης για την επιβολή μέτρων κατά προσώπων. Όσο για το σκληρό πακέτο, εκεί η συζήτηση μπαίνει σε άλλο επίπεδο...

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή αποτελεί μια παγκόσμια... πυριτιδαποθήκη. Μιλώντας με ορολογία... κορωνοϊού, μοιάζει με τον «ξενιστή» της Γιουχάν που είχε τον Covid-19 και τον μετέδωσε, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Ο Ερντογάν και οι επεκτατικές του βλέψεις έχουν ενοχλήσει τους πάντες, πλην των ελαχίστων συμμάχων του.

Kαι στο βάθος εκλογές;
Σάκης  Μουμτζής

Φαίνεται πως η κυβέρνηση περνά, μέχρι στιγμής, αβρόχοις ποσί το πιο κρίσιμο διάστημα της πανδημίας. Αυτό δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, κάτι που δεν ήταν και τόσο αναμενόμενο για δύο λόγους: πρώτον, γιατί το υπό όρους άνοιγμα της χριστουγεννιάτικης αγοράς ήταν λογικό να προκαλέσει σημαντική δυσαρέσκεια στους πολίτες, γεγονός που θα έπρεπε να καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις και δεύτερον, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει μιαν άνευ προηγουμένου επίθεση με σκοπό την φθορά της κυβέρνησης, όπως βέβαια θα έπραττε και κάθε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν κάποιος είναι στριμωγμένος στα σχοινιά, τον κτυπάς αλύπητα. 

Αντίδραση επιμελητηρίων στην τροπολογία ΞΕΦΤΊΛΑ για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων σε αποφοίτους ΙΕΚ

Η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων.


Με αφορμή την κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας οι Πρόεδροι του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Γιώργος Στασινός και Σπύρος Μάμαλης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Ενώσεως Κυκλαδικού Τύπου για την απώλεια, του επί σειρά ετών εκδότη της τοπικής της εφημερίδας “Μήλος” συγγραφέα Ιστορικών βιβλίων της Μήλου Γρηγόρη Μπελιβανάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, συνεκφράζοντας και την ευρύτερη τοπική δημοσιογραφική οικογένεια των Κυκλάδων, αισθάνεται βαθύτατη θλίψη για την απώλεια (17-12-2020) ενός εκ των διακεκριμένων Μελών της Ένωσής μας, τον Γρηγόρη Μπελιβανάκη, και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Γρηγόρης Μπελιβανάκης υπήρξε πολυτιμότατη μονάδα πολιτιστικής προσφοράς, τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μήλο, όσο και στις Κυκλάδες γενικότερα.

Πέραν της γόνιμης διοικητικής υπαλληλίας του στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ο Γρηγόρης  Μπελιβανάκης κατέγραψε ευδόκιμη πολιτεία στην υπηρεσία του Πολιτισμού με το δημοσιογραφικό, συγγραφικό και εικαστικό του έργο. Το 1976 εξέδωσε την εφημερίδα «Μήλος», την οποία και διηύθυνε έως το 1992, ότε και παρέλαβε τα ηνία ο υιός του Παύλος. Παραλλήλως έχει συνδέσει το όνομά του ,πρωταγωνιστώντας ιδρυτικά στην εφημερίδα «Τα Νέα του Γαλατσίου», τα «Περιφερειακά Ταχυδρομικά Χρονικά» και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό του Συνδέσμου Μηλίων « Η Αφροδίτη». Η μεγάλη του αγάπη για τη Μήλο, εκδηλούμενη  παντοιοτρόπως πνευματικά, εκφράζεται και με το εκτεταμένο Αρχείο Ιστορικών Φωτογραφιών του νησιού καθώς και με τη συγγραφή υπέρ των είκοσι (20) τόμων βιβλίων. Ένα μεγάλο κεφάλαιο της εκλεπτυσμένης προσωπικότητάς του είναι η επίδοσή του στη ζωγραφική τέχνη, με έργα που εκόσμησαν  ομαδικές εκθέσεις.

Ο Γρηγόρης Μπελιβανάκης συνεπής και ευσυνείδητος λειτουργός της τοπικής δημοσιογραφίας, και ακάματος μετά ποιοτικής διαθέσεως, διάκονος του Πολιτισμού, καταλείπει όνομα άξιο να μνημονεύεται  μετ΄ εγκωμίων από όλους μας, Μηλίους και Κυκλαδίτες.

Εμείς, οι άνθρωποι της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, θα τον έχουμε πάντα βαθειά στην καρδιά μας, με την αγάπη που ταιριάζει  σε τόσο εκλεκτό συνάδελφο, φίλο και εκ των παλαιών στελεχών της Ένωσης.

Αιωνία του η μνήμη! 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΓΚΑΝΙΩΤΗΣ                                               ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΖΙΩΤΗΣ

Βρούτσης: «Φυλάκιση και πρόστιμο σε εργοδότες που υποχρεώνουν εργαζόμενους σε αναστολή να δουλεύουν»

Καλεσμένος στο BrainStorming (Action24) ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης απάντησε σε καίρια ζητήματα της επικαιρότητας.
Μεταξύ άλλων, τόνισε τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος εργοδότης που έχει βγάλει τον εργαζόμενό του σε αναστολή εργασίας τον βάζει και δουλεύει.
Ειδικότερα, κληθείς να απαντήσει το παραπάνω ερώτημα ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «με διάταξη νόμου που είναι σήμερα στη Βουλή το συγκεκριμένο αδίκημα μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα και

Ανακοίνωση του Τομέα Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία: "Όπισθεν ολοταχώς από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο"

Σε δεινή θέση περιήλθε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος. Αφού επί μήνες καλλιέργησε την ψευδαίσθηση μιας δήθεν τεράστιας μεταρρύθμισης στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, αναγκάστηκε τελικά, υπό το βάρος της πίεσης του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Ζαχαριάδη αλλά και των εισηγητών άλλων κομμάτων να κάνει  στροφή 180ο.

Ειδικότερα ο κ. Θεοδωρικάκος παραδέχτηκε πλήρως ότι: