slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ.Α..Π: Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα «Ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του»

Με το ερώτημα εάν επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες να παραμείνουν στο ευρώ  ή όχι θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα τις 4 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τις Κάννες. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πολιορκήθηκε από δεκάδες δημοσιογράφους των ξένων ΜΜΕ αναφέρθηκε στην απόφαση της 27ης Οκτωβρίου τονίζοντας ότι: «Είναι πολλά τα πλεονεκτήματα που θα αποφέρει η υλοποίηση της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα απαλύνει τον πόνο του ελληνικού λαού. Μπορούμε να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας».


Ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες πολίτες θα υπερψηφίσουν το δημοψήφισμα και θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ.

«Ο Ελληνικός λαός είναι ώριμος και σοφός για να λάβει τις αποφάσεις για το δικό του μέλλον. Είναι μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να δείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Είναι μια θετική απόφαση όχο μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη ». Αναφέρθηκε και στο θέμα της συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι οδηγήθηκε στην απόφαση του δημοψηφίσματος καθώς δεν βρέθηκε σημείο συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρά, όπως είπε, τις πολλές και επίμονες προσπάθειές του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε επίσης ότι με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα επιχειρήσει νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές που είχε στις Κάννες και να επιδιώξει την μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: