slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαμαρτυρία από την ΟΝΝΕΔ Τήνου για ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση

ΟΝΝΕΔ

ΤΗΝΟΥ

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: «Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Τήνου»


Η σύνδεση της Τήνου με την Αθήνα συντηρεί την ζωή στο νησί σ’ ένα βιώσιμο στάδιο, αφού καθιστά εύκολη την πρόσβαση από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας. στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα νοσοκομεία, τα δικαστήρια, τις κεντρικές υπηρεσίες, την διευρυμένη αγορά και…


την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το πλοίο Θεολόγος Π. όμως που εκτελεί το δρομολογίου προς και από Ραφήνα την περίοδο 11/1/2011 έως 24/2/2011 θα αποσυρθεί για ετήσια επιθεώρηση, χωρίς να έχει προβλεφθεί η αντίστοιχη αναπλήρωση του από άλλο πλοίο. Μ ε τον τρόπο αυτό θα στερηθεί το νησί μας και όλοι εμείς οι Τηνιακοί το πρωινό δρομολόγιο προς Ραφήνα και το απογευματινό προς Τήνο.

Όμως, πρέπει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της Τήνου τον χειμώνα για να συνεχίσουμε να ζούμε με συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας. Ειδικά για το νησί μας, το οποίο δεν διαθέτει αεροδρόμιο που να αφήνει εναλλακτική λύση για την μετακίνηση των κατοίκων και την εξυπηρέτηση έκτακτων και μη περιστατικών.

Οι δημοτικές αρχές του νησιού κατέβαλαν μέχρι σήμερα έναν σθεναρό αγώνα για να αποφευχθεί η ερήμωση του νησιού μας με πρακτικές λύσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν εμάς τη νεολαία να μην εγκαταλείψουμε την Τήνο.
Προκειμένου λοιπόν να μην στερηθεί το νησί μας πρωινό δρομολόγιο προς Ραφήνα και απογευματινό προς Τήνο, ζητάμε από την πολιτεία αλλά και τη νέα δημοτική αρχή του νησιού μας την άμεση εξεύρεση πρακτικής λύσης για την αποφυγή ταλαιπωρίας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Εμείς ως νέοι του νησιού αγωνιζόμαστε να παραμείνουμε στο νησί μας και να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η πολιτεία αντί να είναι σύμμαχος σε αυτήν την εκστρατεία, κάνει τα πάντα για να μας απομονώσει και να μας γυρίσει πίσω, σε χρόνια δύσκολα και συνθήκες αναχρονιστικές.




Νίκος Δένδιας:«Επιβεβαιώνεται το μεγάλο κενό στη δημόσια ασφάλεια της χώρας»



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κέρκυρας, Νίκος Δένδιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών:

«Η ισχυρότατη έκρηξη σε παγιδευμένη μοτοσικλέτα, έξω ακριβώς από το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, έρχεται να επιβεβαιώσει το μεγάλο κενό στη δημόσια ασφάλεια της χώρας μας. Η συγκεκριμένη επίθεση στρέφεται ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας. Όπως στρέφεται, επίσης, εναντίον ενός βασικού πυλώνα της, της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας ασκόπως να την τρομοκρατήσει και να την εκβιάσει.
Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα ενέργεια - πρόκληση απέναντι στην έννομη τάξη της χώρας και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να καταστήσει σαφές σε ολόκληρη την κοινωνία, ότι η τρομοκρατία συνιστά μέγιστη απειλή για τον καθένα. Τραυματίζει, επίσης, βαρύτατα τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Το κόμμα μας, με αίσθημα ευθύνης, δεν θα μιμηθεί τις κραυγές σημερινών κυβερνητικών στελεχών που μιλούσαν για «Καμπούλ», σε συγκριτικά μικρότερης σημασίας περιστατικά, όταν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά είναι επιτέλους καιρός, η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σοβαρευθούν και σε αυτόν τον τομέα. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δόθηκαν στις διωκτικές αρχές, τους… πανηγυρισμούς και τις «θριαμβολογίες», το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει υπαρκτό, αλλά επιδεινώνεται.

Ας αξιοποιήσουν, επιτέλους, την στήριξη που τους παρέχει η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας. Στήριξη που ως κυβέρνηση η ίδια, ουδέποτε είχε στο βαθμό που θα έπρεπε. Και ας ενεργοποιήσουν όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε το 2009, και το οποίο οι ιδεοληψίες και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης, ακυρώνουν στην πράξη. Το μέγιστο αγαθό της Δημόσιας Ασφάλειας, μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο με μια νέα νοοτροπία και με μια σύγχρονη αντίληψη, την οποία η κυβέρνηση προφανώς στερείται», καταλήγει ο κ. Δένδιας.

Ο Στεριανός Φ. Χατζημιχάλης Διοικητής Αιγαίου

ΣΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΑΠΟΚ. ΔΙΟΙΚ.τον πρώην βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υφυπουργό Γεωργίας επί κυβερνήσεως Σημίτη και νυν Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ .Φώτη Χατζημιχάλη ανατέθηκαν χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών κ Γιάννη Ραγκούση, καθήκοντα Διοικητή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Εκτός διοίκησης τέθηκαν ο Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ Βασίλης Μπρακουμάτσος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Πειραιά κ Γ. Μίχας οι οποίοι εφέροντο μεταξύ των διεκδικητών της συγκεκριμένης θέσης.
Ο κ. Χατζημιχάλης γεννήθηκε το 1957 στο Λιβάδι Ελασσόνας. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο φοιτητικό χώρο. Εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής του, ενώ από το 1980 έως το 1983 υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.
Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. εντάχθηκε το 1975. Το 1979 έγινε μέλος του Τομέα Νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπεύθυνος για τις οργανώσεις της Σπουδάζουσας. Από το 1982 έως το 1987 διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας και από το 1987 έως το 1989 Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το Α΄ Συνέδριο του Κινήματος το 1984 έως σήμερα. Από το 1989 έως και το 1994 υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Υπήρξε Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Εθνικό Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας, και Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. και Γραμματέας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παραγωγός εκπομπών στο κρατικό ραδιόφωνο. Εργάστηκε στην Εθνική Στεγαστική Τράπεζα έως το 1993.
Εξελέγη βουλευτής Λάρισας το 1993. Επανεξελέγη το 1996 και το 2000. Υπήρξε μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και από το 1998 έως το 2000 Αναπληρωτής Γραμματέας του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

Ο σημερινός τύπος

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Αντικειμενικές αξίες για 4.500 περιοχές της χώρας- Ποιες οι νέες τιμές για κάθε Δήμο·Στο Υπουργικό Συμβούλιο χθες… -Λόγια, λόγια, μόνο λόγια ο Γ. Παπανδρέου!... – «Για όλα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση»!·Το μπάχαλο συνεχίζεται… -Χωρίς Μέσα Μεταφοράς μπαίνει και το 2011.. –Απεργίες ακόμα και την Πρωτοχρονιά!  

 ΑΥΓΗ ·Στο σφυρί χιλιάδες κατοικίες – Οι τράπεζες δεν ανταποκρίνονται στον εξωδικαστικό διακανονισμό για δάνεια ακόμη και πρώτης κατοικίας·Βιβλία από δεύτερο χέρι προωθεί η υπ. Παιδείας!·Η ακτινογραφία της φοροδιαφυγής – Κροίσοι οι μισθωτοί και οι συμβασιούχοι, πένητες όλοι οι άλλοι!  

ΑΥΡΙΑΝΗ ·Λουκέτα στις  ΔΕΚΟ κατ απαίτηση της τρόικας – Κλείνουν ή ιδιωτικοποιούνται 11 ζημιογόνες επιχειρήσεις του Δημοσίου·Αλλάζει ο τρόπος προσλήψεων στο ΑΣΕΠ· Φωτιά στις μεταβιβάσεις ακινήτων, τις δωρεές και τις κληρονομιές

 ΒΡΑΔΥΝΗ ·Τέλος στη δωρεάν Παιδεία – Η κυβέρνηση καταργεί τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων·Εκλογικό έτος το 2011- Κάλπες την άνοιξη «βλέπουν» στη Ν. Δ.·ΑΣΕΠ- Νέο σύστημα προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού  

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ŸΓιατί παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Καραμανλή –Βόμβες στον «σκληρό δίσκο» του Mr SIEMENSŸΚαταιγίδα απολύσεων για ΕΟΠ – Ο Βενιζέλος διαβεβαιώνει όσα –τόσο καιρό- διέψευδεŸΠρόεδρος Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό – Η πρόταση της Ν. Δ. για την αναθεώρηση του Συντάγματος

 ΕΘΝΟΣ ·Νέος χάρτης για τα ακίνητα σε 4.455 περιοχές – Ειδικό ένθετο με τις αντικειμενικές τιμές σε 25 νομούς·Πανελλαδικές εξετάσεις – Μείωση εισακτέων και νέου τύπου μηχανογραφικό·Με τη διαδικασία του FAST TRACK- Το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού  

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ·Μπουμ στους φόρους ακινήτων – Πιο ακριβά: μεταβίβαση, κληρονομιά, γονική παροχή, ΦΜΑΠ·2010 – Η ΚΡΙΣΗ- Ελλάδα – Οι 12 μήνες αγκαλιά με το Μνημόνιο- Κόσμος – Τα 10 κορυφαία γεγονότα στον πλανήτη·Δήλωση στο Υπουργικό: - Παπανδρέου: Θα ανοίξουν τα επαγγέλματα  

 ΤΑ ΝΕΑ  ·Φορο-βόμβα στα ακίνητα – Αντικειμενικές τιμές στις 4.455 περιοχές εντός σχεδίου πόλεως·Κυβέρνηση – Όλα παίζονται το πρώτο τρίμηνο του 2011- Τι θέλει και τι φοβάται ο Γιώργος·Φοροδιαφυγή, επαγγέλματα και… 4η δόση                                                

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ·Απίστευτος παραμυθάς ο Γιώργος «ντύθηκε» θαυματοποιός! – «Τα καταφέραμε» φώναζε στους υπουργούς του και αράδιαζε δήθεν επιτεύγματα·Παίρνουν «φωτιά» και οι τιμές του φυσικού αερίου – Οι αυξήσεις ανάλογες με την κατανάλωση ανά ώρα·ΟΙ τράπεζες βγάζουν σπίτια στο σφυρί για 1.500 ευρώ – Καταγγελίες – βόμβα στον «Ελεύθερο» από τον πρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ

 

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ·Έκρηξη τιμών και φόρων στα ακίνητα 25 νομών – Οι αντικειμενικές αξίες σε 4.455 οικισμούς·Αυτοδιάψευση για την κατάργηση των δωρεάν βιβλίων –Ανακοίνωση πανικού από το υπ. Παιδείας για την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου –«Τάξη της φωτοτυπίας» και του μεταχειρισμένου βιβλίου η Α΄  Λυκείου από το 2011·Υπουργικό Συμβούλιο – Ομολογία αποτυχίας από τον Παπανδρέου –Γιατί δεν περνούν τα μέτρα στην κοινωνία  

 

 ΕΣΤΙΑ ·Ηλεκτρονική γραφειοκρατία – Το δημόσιο δεν απλουστεύει τις λειτουργίες του·Απεργία στο Μετρό την Πρωτοχρονιά·Προωθούνται δίκαιες μεταρρυθμίσεις στην χώρα (επανέλαβε ο πρωθυπουργός στο Υπ. Συμβούλιο)

 

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ·Τελική ευθεία στο σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού – Με τον μηχανισμό του fast track·Θα συστεγάζονται οι νέοι φαρμακοποιοί -  παραμένει σε ισχύ η δυνατότητα κληρονομικής μεταβίβασης της άδειας – Διαφωνία για τα Σάββατα·Προϋπολογισμός 2011- Ενδεχόμενο περικοπής 15% στις πιστώσεις   

Τώρα και με τη σφραγίδα της κυβέρνησης ο κόσμος θα φωνάζει αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι !

Σήμερα το ΥΠΟΙΚ κυκλοφόρησε εγκύκλιο με θέμα:
«Εκτέλεση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011»
Η εγκύκλιος παρέχει βασικές κατευθύνσεις εκτέλεσης προϋπολογισμού και εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων για την πιστή τήρηση των οδηγιών.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Δείτε τώρα τι γράφει η εγκύκλιος στην σελίδα 8 και συγκεκριμένα στην παράγραφο 4 β) ιιι .
Προβλέψεις θέσεων προσωπικού :

β) Οι προβλέψεις θέσεων του προσωπικού που αποχωρεί από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης, μετάταξης κ.λπ. θα διαγράφονται αμέσως από τα σχετικά βιβλία-μητρώα.
Του μέτρου αυτού εξαιρούνται:
i) Οι προβλέψεις θέσεων των ειδικευόμενων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του ν.δ. 2592/53 ιατρών, καθώς και οι θέσεις των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου.
ii) Οι αριθμητικές προβλέψεις θέσεων προσωπικού των πολιτικών γραφείων των μελών της Κυβέρνησης, των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων (άρθρο 55 π.δ. 63/2005). Στον προϋπολογισμό όλων των υπουργείων έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την πλήρωση των θεσμοθετημένων θέσεων προσωπικού των γραφείων της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργών, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων) και οι αρμόδιες ΥΔΕ μπορούν να παρέχουν τις
απαραίτητες για τη δημοσίευση των πράξεων διορισμού βεβαιώσεις ύπαρξης πιστώσεων.
iii) Οι θέσεις δημοσιογράφων για τη στελέχωση των γραφείων τύπου και δημοσίων σχέσεων υπουργείων (παρ. 2 άρθρο 67 ν. 1943/91).
iv) Οι αριθμητικές προβλέψεις θέσεων προσωπικού του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, με εξαίρεση την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Μια χαρά διαβάσατε...
Ενώ σε όλο το δημόσιο και όλα τα υπουργεία δεν θα υπάρξουν προβλέψεις για την πλήρωση του προσωπικού που αποχωρεί από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης, μετάταξης κ.λπ....
Οι κκ δημοσιογράφοι των γραφείων τύπου και δημοσίων σχέσεων υπουργείων, μαζί με κάποιες άλλες "ειδικές" κατηγορίες όπως προσωπικό των πολιτικών γραφείων των μελών της κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων, εξαιρούνται !!!

Είναι τόσο απαραίτητοι οι κκ δημοσιογράφοι που μόνο αυτοί θα πρέπει να αναπληρώνονται (και να πληρώνονται)...
Είδατε πόσο έξυπνα τακτοποιούνται οι εκλεκτοί και αυτοί που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη !!!
Κάτσε τώρα εσύ μακάκα νέε και ψάξε για δουλειά και περίμενε διορισμό...
Αυτά είναι άλλα κόλπα...

Πηγή: http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/blog-post_1144.html
και μπράβο του για την αποκάλυψη!

Ο λεπρός και ο κρετίνος

Το άρθρο που απασχόλησε όσο κανένα άλλο την επικαιρότητα, τις τελευταίες ημέρες.

Του εξαιρετικού Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη,

Ύπάρχουν δυο τρόποι να κάνεις πολιτική. Ο ένας είναι να έχεις στέρεες ιδέες κι απόψεις και να τις προβάλλεις κι υπερασπίζεσαι ευθέως, επωνύμως και δημοσίως. Να έχεις σχέσεις διαφανείς και τίμιες με τους συντρόφους σου. Μπροστά τους να τους κάνεις κριτική και μπροστά τους να τους επαινείς. Ν’ αναγνωρίζεις όταν κάποιος ξέρει, ή κάνει κάτι καλύτερα από σένα, να συνεργάζεσαι πρόθυμα μαζί του και να ακούς προσεκτικά κι όχι να περιμένεις να τελειώσει ο άλλος για να πεις μόνο τα δικά σου.

Σημαντικό επίσης να έχεις δουλέψει και να δουλεύεις στην ζωή σου, να τρως ψωμί που βγάζουν τα χέρια σου και το μυαλό σου, για να μπορείς να στέκεσαι όρθιος και να κοιτάς κατάματα τους...

ανθρώπους όταν μιλάς για τα προβλήματα τους, να εκπροσωπείς επάξια τις ιδέες σου.

Το άλφα και το ωμέγα είναι η προσωπική ακεραιότητα. Εκτός από ιδεολογική συγκρότηση να έχεις λόγο, μπέσα, τιμή.

Υπάρχει όμως κι η άλλη σχολή, που κάνει «πολιτική» χωρίς ιδέες, χωρίς ακεραιότητα, με διαρροές, παραπολιτικά που βρίζουν συντρόφους κι απονέμουν αυτοέπαινο του τύπου «ανεβασμένος ο Χ, που θα αναλάβει τον ρόλο του Ψ που απέτυχε». Είναι η σχολή της άνευ αρχών προώθησης της προσωπικής ατζέντας, μπροστά στην οποία παραμερίζονται τα πάντα.

Υπάρχει ο τρόπος που διαπρέπει διακομματικώς στην Ελλάδα, της καμαρίλας, όπου κάθε κομψευόμενος που δεν έχει δουλέψει ποτέ, διασπείρει φήμες γι’ ανύπαρκτες «συγκρούσεις», υπονομεύει την συλλογικότητα και προσπαθεί να «κοντύνει» όποιους θεωρεί απειλή π.χ. για το βαμμένο του μαλλί και το ασήμαντο εγώ του.

Οι καιροί που ήδη ήρθαν, η Πατρίδα, απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές κι όχι ντιντήδες, απαιτούν σημαιοφόρους κι όχι κομψευόμενους διαδρομιστές. Ο κόσμος βλέπει και είναι καχύποπτος. Έχει απογοητευτεί τόσες φορές που παρατηρεί με επιφύλαξη κάθε λέξη και πράξη του πολιτικού προσωπικού. Οι απλοί άνθρωποι είναι με το χέρι στην σκανδάλη.

Η νοοτροπία της κλίκας, της εκ των ένδον υπονόμευσης, έφτιαξε τα προηγούμενα χρόνια ένα «πολιτικό Κωσταλέξι». Ανόητοι διαχειριστές νόμισαν πως θα κάνουν πολιτική μόνο με την «επικοινωνία», πουλώντας την γυαλιστερή συσκευασία της κενής ματαιοδοξίας τους. Μεσαιοχωρίτικος αγράμματος «αυτισμός».

Λίγο γκλαμουριά, πολύς βερμπαλισμός αλλά, αδέρφια, άμα δεν υπάρχει ιδεολογική ραχοκοκκαλιά, μόνο με «αδερφίστικα» κόλπα, δεν κάνεις πολιτική. Ούτε κόμμα, ούτε χώρα πάει έτσι μπροστά.

Ο Πατριωτισμός, η κοινή λογική, η προσωπική ακεραιότητα, το συντροφικό πνεύμα και το διοικείν δια του παραδείγματος είναι οι αρετές που απαιτούν οι καιροί κι ο Λαός.

Έλεγε ο ιδιοφυής Πιτιγκρίλι «κατανοώ το φιλί στον λεπρό αλλά αρνούμαι την χειραψία μ’ έναν κρετίνο». Θα συμπλήρωνα ότι σε μερικές περιπτώσεις αντί για χειραψία είναι χρήσιμες μερικές κλωτσιές. Με την καλή έννοια.

Έλεγε όμως και κάτι άλλο αυτός ο αναρχικός, που πέρασε μετά από τον φασισμό για να καταλήξει πιστός καθολικός. Έλεγε ότι «ο άνθρωπος γεννιέται εμπρηστής και πεθαίνει πυροσβέστης». Τώρα, λοιπόν, χρειαζόμαστε μερικούς «εμπρηστές» για να κάψουμε τα ξερά και τα ζιζάνια, ώστε να μπορούμε να οργώσουμε, να σπείρουμε και να θερίσουμε το υγιές μέλλον.

Πάντως σίγουρα δεν χρειαζόμαστε αποϊδεολογικοποιημένους ντιντήδες.

Γενικά μιλάω…

http://www.antinews.gr/?p=77555
http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_2767.html

Οι 7 νέοι γ.γ. των Αποκεντρωμένων Περιφερειών που θα... καπελώσουν τους Περιφερειάρχες

Έξι από τους 13 σημερινούς περιφερειάρχες και ένας απερχόμενος νομάρχης είναι οι νέοι γενικοί γραμματείς των εφτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του «Καλλικράτη»
-
Φώτης Χατζημιχάλης (περιφερειάρχης Πελοποννήσου), Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά
.
Πρόκειται για τους:
- Ηλία Λιακόπουλο (περιφερειάρχη Αττικής) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με έδρα την Αθήνα
-Θύμιο Σώκο (νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης (Ανατολική Μακεδονία Θράκη και Κεντρική Μακεδονία) με έδρα τη Θεσσαλονίκη
- Δήμητρα Γεωργακοπούλου (περιφερειάρχης Ηπείρου) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Ιωαννινα
- Πόπη Γερακούδη (περιφερειάρχης Θεσσαλίας) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς
Ελλάδα με έδρα τη Λάρισα
- Τάσος Αποστολόπουλος (περιφερειάρχης Πελοποννήσου) με έδρα την Πάτρα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

- Θανάσης Καρούντζος (περιφερειάρχης Κρήτης) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης,
με έδρα το Ηράκλειο.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων εύχεται :
* Σε όλους τους Ναξιώτες και τις Ναξιώτισσες, όπου κι αν βρίσκονται, Καλή Νέα Χρονιά, Χρόνια Πολλά, γεμάτα υγεία, χαρές και δημιουργικότητα.
* Για τη Νάξο μας, το νησί της καρδιάς μας, να είναι μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες, πρωτοβουλίες και δράσεις που θα της δώσουν τη θέση που της αξίζει.
* Στους Ναξιακούς Συλλόγους να είναι μια χρονιά παραγωγική, γεμάτη επιτυχίες στους στόχους τους και στις επιδιώξεις τους.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.ΝΑ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΪΤΟΣ ΘΑΛΗΣ ΣΚΥΛΑΚΗΣ