slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διανομή τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου

Την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 και ώρες 9:00 – 12:00, θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η δεύτερη διανομή των ειδών βασικής υλικής συνδρομής και παντοπωλείου στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ (όσοι έχουν υποβάλλει σχετικές αιτήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου και στην Μητρόπολη Παροναξίας, έχουν εγκριθεί και έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά), στο

Όλη η Νέα Δημοκρατία ακούμπησε στο φέρετρο του Γιάννη Αγγέλου για το ύστατο χαίρε στον ακούραστο εργάτη της παράταξης


Με τη φράση «Θα μου λείψεις φίλε» συντετριμμένος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποχαιρέτησε τον επί τριάντα πέντε χρόνια επιστήθιο φίλο του, στενό συνεργάτη του και διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Γιάννη Αγγέλου που έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή, μακρά κι άνιση μάχη με το καρκίνο.

Στην εξόδιο ακολουθία στον ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη βρέθηκε σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία για να πουν το ύστατο χαίρε στο ακούραστο εργάτη, με το γλυκό χαμόγελο, ακόμα και στα δύσκολα, μα πάντα ταπεινό Γιάννη, που υπηρέτησε την Νέα Δημοκρατία αλλά και τη πατρίδα με ανιδιοτέλεια, υπευθυνότητα και απαράμιλλο ζήλο έχοντας βαθιά επίγνωση του καθήκοντος του.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής με την σύζυγό του Νατάσσα, οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης, νυν και πρώην Βουλευτές, δεκάδες στελέχη της ΝΔ από όλη την Ελλάδα και πλήθος κόσμου που πορεύτηκαν μαζί επί χρόνια το ωραίο ταξίδι της Νέας Δημοκρατίας προς την διακυβέρνηση της χώρας την περίοδο 1997-2009.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο κατά την εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αποχαιρέτησε με θερμά λόγια τον φίλο του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι ο εκλιπών βγήκε δικαιωμένος, απέναντι στην «μεθοδευμένη αδικία», στο «ψέμα και στη συκοφαντία» που αντιμετώπισε.

«Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα μας πρόσφερες. Σε ευχαριστούμε που ομόρφυνες τη ζωή μας.

Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου. Πορευτήκαμε μαζί για 35 ολόκληρα χρόνια. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές και στις λύπες. Σε μεγάλους αγώνες και σε ανηφορικά μονοπάτια.

Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά, αλλά με πίστη και αφοσίωση.

Θα μου λείψεις πολύ φίλε. Σε όλους μας θα λείψεις. Για την αγάπη σου, για το γέλιο σου, για τις κουβέντες μας, για το πάθος σου στους αγώνες μας. Θα μας λείψει το γνήσιο που αντιπροσώπευες.

Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες. Που στάθηκες όρθιος, ακόμα και απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία. Που δεν λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε σε βάρος σου. Που πάλεψες παλικαρίσια και δικαιώθηκες.

Γιατί ήσουν το φως. Και στο τέλος το φως πάντα νικά το σκοτάδι.

Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα φίλε. Για την διαδρομή σου, για τη στάση ζωής σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου.

Και, πάνω απ όλα, δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για σένα οι πιο αγαπημένοι σου, η Αλεξάνδρα, ο Άγγελος και ο Δημήτρης, που έχουν το ξεχωριστό προνόμιο να σε έχουν σύζυγο και πατέρα.

Καλό σου ταξίδι φίλε»

Όσοι γνώρισαν το Γιάννη Αγγέλου και είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του, δεν θα ξεχάσουν πότε τον άνθρωπο με το πλατύ χαμόγελο. Τον στυλοβάτη και κυματοθραύστη επί δώδεκα χρόνια της Προεδρίας και στη συνέχεια της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή. Τον άνθρωπο που έδωσε και τη ψυχή του για το καλό της πατρίδας. Που αγαπήθηκε για την ευγένειά και την πραότητά του, έστω κι αν κάποιοι τον αδίκησαν και τον συκοφάντησαν «επί ματαίω». Αλλά ο Γιάννης νίκησε τους επικριτές του με την τιμιότητά του και την καθαρότητα των πράξεων του.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου ήταν η επιβράβευση των αγώνων και της παρουσίας του Γιάννη Αγγέλου επί δεκαετίες στο ιδεώδες του Καραμανλισμού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που σε σκεπάζει.
http://www.apopsi-tora.gr










«Λάβαρο αντίστασης» μέχρι να κάνει την ΚΟΛΩΝΤΟΥΜΠΑ σηκώνει τώρα η κυβέρνηση κατά των θεσμών

Προσθήκη λεζάντας
Οπως αναμένονταν, μετά το «ναυάγιο» της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο, η κυβέρνηση επιδιώκει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και σηκώνει το «λάβαρο της αντίστασης» κατά των θεσμών.
Είναι ενδεικτικό ότι ξεκινώντας την κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χρησιμοποίησε την φράση «είμαστε κυρίαρχη κυβέρνηση». Και οι τρεις υπουργοί υποστήριξαν ότι είμαστε «πολύ κοντά σε συμφωνία» ωστόσο κανείς δεν κατόρθωσε να κρύψει την αγωνία της κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ελλήνων Αναστάσιμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Μια παράσταση που συνδυάζει τη βυζαντινή μουσική με τα δημοτικά τραγούδια της Λαμπρής και τους παραδοσιακούς χορούς. Η Ανάσταση μέσα από την ελληνική μουσική, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 19 Απριλίου 2016 και Ώρα έναρξης :20:30
Παρουσίαση:

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ...Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ! AEGEAN VOICE 107.5

Έρχεται... η Φωνή του Αιγαίου
AEGEAN VOICE 107.5
Μπαίνει δυναμικά στη ζωή σου η πιο δυνατή φωνή για να σε ξυπνήσει, να σε ενημερώσει, να σε διασκεδάσει και να σε συμβουλέψει για ότι σε απασχολεί. Να σου δώσει απαντήσεις πριν από όλους. Με τους «πρωταγωνιστές» ζωντανά και ένα δίκτυο δημοσιογράφων πάντα σε ετοιμότητα σε ολόκληρη την χώρα. Με ζωντανό πρόγραμμα από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το

Ξεκίνησε η καταπολέμηση κουνουπιών στον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με συνέπεια και σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, συνεχίζουν απαρέγκλιτα, όπως κάθε χρόνο, την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων και δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών σε όλο το δήμο
(Νάξος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα).
Όπως επισημαίνεται και από την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, ο

ΔΤ: Παρέμβαση Μ.Κεφαλογιάννη για το ελαιόλαδο


• "Πιο υγιεινή η Διαιτητική Coca Cola από το Ελαιόλαδο, τις Ελιές, την Φέτα και το Γάλα, σύμφωνα με πρόταση της Κομισιόν" (!!!)
• Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη κατά του κανονισμού της ΕΕ.
• Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ψηφίζει σήμερα την τροποποίηση της Πρότασης Κανονισμού της Κομισιόν :
1). Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Κανονισμού 1924/2006 έχει θεσπίσει ένα σύστημα καταγραφής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των τροφίμων μέσω της διαδικασίας σήμανσης τους με τους ισχυρισμούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙς ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ


ΛΕ.ΜΟ.Ν.

Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου

Στους 26 αισίως οι μνηστήρες για το Νοσοκομείο Νάξου αν και έχουν καταλήξει στο......

Μπορεί από το κατ΄ επίφαση   Νοσοκομείο  Νάξου να φεύγουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές όπως διαβάζουμε στο τοπικό τύπο, άλλα από υποψήφιους   Διοικητές  πάμε καλά . Καθώς  για  μια θέση στον «κομματικό» ήλιο των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, στο νευραλγικό τομέα της υγείας, ανταγωνίζονται 26 μνηστήρες για την   θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου , φαίνεται πως δεν....

ΣΟΚ! ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ο Γλέζος για τον Τσίπρα


Ο Μανώλης Γλέζος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο για επτά ημέρες και κινδύνεψε η ζωή του από λοίμωξη του αναπνευστικού. Όπως διηγήθηκε ο ίδιος, ήταν περιποιητικοί οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και του συμπαραστάθηκαν οι υπόλοιποι ασθενείς και οι επισκέπτες τους. Όπως συνέβαινε πάντα τον έπαιρναν τηλέφωνο οι εκάστοτε πρωθυπουργοί, διάφοροι υπουργοί και οι υπουργοί υγείας τον

Το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΞΟΥ Νάξου βραβεύει διακριθέντες μαθητές του


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Διεύθυνση, ο σύλλογος διδασκόντων, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο,
Σας προσκαλούν στην τελετή βράβευσης:

Θετική εισήγηση προς την περιφέρεια Αττικής του Δήμου Αθηναίων για διακίνηση Ναξιακών προϊόντων στου Ψυρρή το Πάσχα

Ο Δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης
 στη συνεδρίαση του
Δ.Σ. του 
Δήμου Αθηναίων
Αντιπροσωπία του
Συλλόγου Φιλώτιτων Νάξου 
ο Μανώλης Μαργαρίτης Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη
Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 8 Απριλίου, προκείμενου, όπως και πέρυσι, να εξασφαλίσει τη δυνατότητα απρόσκοπτης διακίνησης των Ναξιακών προϊόντων από παραγωγούς της Νάξου και κυρίως του Φιλωτίου στην αγορά του Ψυρρή κατά τις ημέρες του Πάσχα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων εξέτασε και αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά προς την Περιφέρεια Αττικής για την έκδοση άδειας λειτουργίας αγοράς Ναξιακών προϊόντων.
Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο